AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

ΕΡΤ: "Πάμε Eurovision με προϋποθέσεις"

Περίπου τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (UER) ότι η Ελλάδα θα δώσει το "παρών" στη φετινή Eurovision, η ΕΡΤ επιβεβαίωσε την ελληνική συμμετοχή στο Μάλμε της Σουηδίας, αλλά με προϋποθέσεις.

Την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε -μεταξύ άλλων- κατά τη συνεδρίασή του ότι θα συμμετάσχει στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας η συμμετοχή στη Eurovision αποφασίσθηκε κατ΄αρχήν,
δεδομένης της υψηλής τηλεθέασης της διοργάνωσης και με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία δεν θα έχει οικονομική επιβάρυνση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιδιωχθεί να υπάρξει κέρδος.

Ο τρόπος συμμετοχής θα αποφασιστεί, αφού διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες και προτάσεις και κατατεθεί σχετική εισήγηση στο ΔΣ.

Τέσσερις χώρες δεν θα μετάσχουν στην Eurovision το 2013, που θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 14 ως τις 18 Μαΐου, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Σλοβακία και η Τουρκία. Οι τρεις πρώτες "επικαλέστηκαν οικονομικούς λόγους", ενώ η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε σχετικά με τον κανονισμό.

Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου είχε δηλώσει στο Βήμα ότι "η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στον διαγωνισμό της Eurovision ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα".

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, η ΕΡΤ προσπάθησε να βρει χορηγούς για να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες της ελληνικής αποστολής και προφανώς το κατάφερε, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία σχετικά με τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2013.

Αντιθέτως, η Αρμενία επιστρέφει στον διαγωνισμό αφού είχε αρνηθεί, επισήμως για λόγους ασφαλείας, τη συμμετοχή της σε αυτόν του 2012 που είχε διοργανώσει η γειτονική της χώρα.

Συνολικά "39 δίκτυα αναμετάδοσης έχουν υπογράψει", είχε σημειώσει στην ανακοίνωση του Δεκεμβρίου η UER, μεταξύ των οποίων η ΕΡΤ.

Η UER, η οποία συναισθάνεται "τις οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της" είχε διευκρινίσει ότι θα αναζητεί "διαρκώς μέσα για τη μείωση των δαπανών τόσο για τα δίκτυα αναμετάδοσης που μετέχουν όσο και για τον οικοδεσπότη".
Πηγή: nooz