AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Σε αναμονή της ΚΥΑ το switch off στον Υμηττό

Την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για το αναλογικό switch off στον Υμηττό σε δυο στάδια, ένα για τους πελάτες τηλεοπτικούς σταθμούς της Digea στις 20 Ιουλίου και το δεύτερο για την ΕΡΤ στις 13 Αυγούστου, ανέμεναν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για να αρχίσουν την προβολή των διαφημιστικών τρέϊλερ για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση για την Αττική.

Το σβήσιμο του Υμηττού είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας καθώς αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά ενώ περίπου 150 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση μόνο από το κέντρο του Υμηττού. Με την έκδοση της υπουργικής απόφασης η Digea είναι έτοιμη να αποστείλει ταχυδρομικά-με την οικονομική συνδρομή του υπουργείου Μεταφορών, 1,5 εκατομμύριο φυλλάδια που εξηγούν τι πρέπει να κάνουν οι τηλεθεατές για να λαμβάνουν το ψηφιακό πλέον σήμα των ιδιωτικών καναλιών από τις 20 Ιουλίου.

Όσοι κάτοικοι στην Αττική δεν προμηθευτούν αποκωδικοποιητές για τη λήψη του ψηφιακού σήματος θα πρέπει να στρέψουν την κεραία τους στην Πάρνηθα, το μόνο κέντρο εκπομπή πια στην Αττική που θα εκπέμπει αναλογικά. (paron.gr)