AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Τα νέα Μέσα και το Euronews

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την τελευταία συνεδρίασή του (Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012) ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

  1. Ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Διευθυντή κ. Γιάννη  Βουγιουκλάκη, για την ανάπτυξη των Πολυμέσων της ΕΡΤ Α.Ε. Σήμερα, η ΕΡΤ διαθέτει στο διαδίκτυο 20 νέους διαδικτυακούς τόπους, οκτώ τηλεοπτικά κανάλια (WebTV), 21 ραδιόφωνα, παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς και εφαρμογές για i-pad και i-phone. Σύντομα, η ΕΡΤ θα παράσχει υπηρεσίες για συσκευές android και smart TV.
  2. Ενέκρινε εισήγηση για την ένταξη της Ελληνικής ως 12ης γλώσσας στο πρόγραμμα του ειδησεογραφικού δικτύου EURONEWS, του οποίου η ΕΡΤ είναι ιδρυτικό μέλος. Επίσης, ενέκρινε την ανάληψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών και ενεργειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ για την υλοποίηση του εγχειρήματος.
  3. Ενέκρινε την υποβολή τροποιητικών δηλώσεων Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας της ΕΡΤ Α.Ε.
  4. Εξουσιοδότησε τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ να επιλύσουν διαφορά με διαφημιστική εταιρεία.
  5. Ενέκρινε την ανάθεση νομικής υπόθεσης της εταιρείας σε εξωτερικούς δικηγόρους.
  6. Ενέκρινε την εξόφληση λογαριασμών και τιμολογίων του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου (ΕΟΑ), οι δραστηριότητες και η υλική υποδομή του οποίου εντάχθηκαν στην ΕΡΤ με σχετική νομοθετική ρύθμιση.
  7. Ενέκρινε την καταβολή ποσού 139.979,84 ευρώ στην «ΕΣΤΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΤ» για τη φιλοξενία 247 παιδιών υπαλλήλων της εταιρείας σε θερινές κατασκηνώσεις.
  8. Ενέκρινε την παράταση κατά τρεις εβδομάδες της καταληκτικής ημερομηνίας για την διενέργεια του υπ. αριθμ. 1480/12 Διεθνούς Διαγωνισμού σχετικά με την «Προμήθεια εξοπλισμού για την επέκταση του κέντρου διάσωσης και αποκατάστασης αρχειακού υλικού και προμήθεια λογισμικού».