AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Και το CNN στα ελληνικά;

Το ενδεχόμενο εκπομπής του CNN στην ελληνική γλώσσα και με ελληνικές παραγωγές εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι εξελίξεις στη χώρα είναι τέτοιες, που ενδεχομένως μετά την Κομισιόν, που χρηματοδοτεί την εκπομπή του Euronews στην ελληνική γλώσσα, με δορυφορική μετάδοση σε όλο τον κόσμο, και οι Αμερικανοί να κοιτάζουν θετικά τη μετάδοση του προγράμματός τους στην ελληνική γλώσσα.
Φαίνεται πως έχουν γίνει οι πρώτες σχετικές συζητήσεις ξανά στη Γαλλία, με την περίπτωση του γαλλικού γραφείου του καναλιού, ενώ στην Ελλάδα έχουν γίνει κρούσεις σε ιδιοκτήτες για ενδεχόμενη συνεργασία.

Άσχετα με την απόφαση που θα ληφθεί, το CNN επέστρεψε στις οθόνες των Αθηναίων, εκπέμποντας αναλογικό σήμα από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, το οποίο θα καταργηθεί για την αναλογική εκπομπή των καναλιών μετά την ψηφιακή μετάβαση. Η μεταφορά του σε άλλη συχνότητα έγινε από τις υπηρεσίες της ΕΡΤ μετά τα συνεχή παράπονα του αμερικανικού δικτύου αλλά και των ανθρώπων της πρεσβείας πως το σήμα του CNN ήταν πολύ κακό. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το CNN δεν συμπεριλήφθηκε στα δορυφορικά ειδησεογραφικά κανάλια που ανέβασε η ΕΡΤ στην ψηφιακή της πλατφόρμα επειδή δεν είναι δημόσιος σταθμός, όπως η Deutsche Welle, το TV 5, το Euronews και το BBC World.
Πηγή : paron.gr