AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Κόβεται η εκπομπή Αρβανίτη - Κατσίμη στη ΝΕΤ μέχρι «νεωτέρας»

Κόβεται η εκπομπή Αρβανίτη - Κατσίμη στη ΝΕΤ μέχρι «νεωτέρας»Νέο κρούσμα λογοκρισίας στην δημόσια τηλεόραση. Με απόφαση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμ. Λιάτσου «κόβεται» μέχρι «νεωτέρας» η ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» την οποία παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη.

Αιτία της απόφασης είναι σχόλιο που έκανε ο κ. Αρβανίτης για τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Ν. Δένδια, ενώ ο κ. Λιάτσος ζήτησε έγγραφες εξηγήσεις από τον κ. Αρβανίτη. 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ αναφέρεται: «Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και το αποδεικνύει εμπράκτως στην καθημερινή παρουσίαση της επικαιρότητας και την προβολή όλων των απόψεων.

» Όμως, δεν μπορεί να αποδεχτεί την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
» Οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής 'Πρωινή Ενημέρωση' της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης».
Η απόφαση της ΕΡΤ προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ της ΔΗΜΑΡ και της ΑΔΕΔΥ που κάνουν λόγο για λογοκρισία και ζητούν την ανάκληση της απόφασης.
Πηγή : tovima