AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Στο ΦΕΚ ο νέος ψηφιακός χάρτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπουργείου Υποδομών 

Σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ: 2704/Β΄/5-10-2012) των Υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίστηκε ο Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης, ο οποίος αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη του νέου τηλεοπτικού ψηφιακού δικτύου ευρυεκπομπής της χώρας.
Ο Χάρτης Συχνοτήτων περιγράφει τα κέντρα εκπομπής και τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και ανάπτυξή του, με στόχο την πλήρη πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας.
Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του Χάρτη θα είναι:

  • Δυνατότητα για δημιουργία νέων υπηρεσιών (πληροφόρησης, προγράμματος (EPG) και στο εγγύς μέλλον καινοτόμες τηλεοπτικές υπηρεσίες)
  • Ορθολογική εξοικονόμηση ραδιοφάσματος πράγμα που σημαίνει ότι θα εξοικονομηθεί το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα και θα αποδοθεί για χρήση από άλλες ηλεκτρονικές επικοινωνίες (π.χ. κινητή τηλεφωνία 4ης γενιάς), με άμεσα και έμμεσα οικονομικά και άλλα οφέλη για τους πολίτες και το κράτος
  • Το προς ανάπτυξη ψηφιακό δίκτυο, που ορίζει ο Χάρτης Συχνοτήτων, θα έχει συνολικά σημαντικά χαμηλότερη ισχύ εκπομπής και κατανάλωση ρεύματος, με πολύ καλύτερη εμβέλεια και ποιότητα εικόνας
  • Το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού θα απολαμβάνει τα οφέλη καθαρού ψηφιακού σήματος, απαλλαγμένο από «είδωλα», «χιόνια» και λοιπές παρεμβολές.
Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Χάρτης Συχνοτήτων για την τηλεόραση είναι γεγονός. Θέτει το πλαίσιο και τους κανόνες για την πλήρη ανάπτυξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Νοικοκυρεύει το τοπίο για όσους θα επενδύσουν στη δημιουργία δικτύου μετάδοσης και εξασφαλίζει εγγυημένες ποιοτικά υπηρεσίες λήψης για όλους τους Έλληνες τηλεθεατές. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και για την προσφορά νέων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Με την υλοποίηση του Χάρτη Συχνοτήτων θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την εκμετάλλευση φάσματος, που είναι εθνική περιουσία και έως σήμερα μένει αναξιοποίητο, το οποίο με την αξιοποίησή του, σχετικά σύντομα, θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο δημόσιο ταμείο. Προσφέρουμε στους Έλληνες τηλεθεατές τις αναβαθμισμένες δυνατότητες της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, με στόχο το σύνολο των Ελλήνων πολιτών να απολαμβάνει τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής».

Αριθμ. 42800/12 (ΦΕΚ 2704 Β/5-10-2012) : Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος.


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ - Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


Έχοντας υπόψη:
Ι. Τις διατάξεις:
1. Tου άρθρου 13, παρ. 9 του ν. 3592/2007 «Συγκέντρω­ση και αδειοδότηση Επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης και άλλες διατάξεις» (Α΄ 161), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 80, παρ. 1, εδ. στ΄ του ν. 4070/2012 και ισχύει.
2. Tου άρθρου 14, παρ. 8 του ν. 3592/2007 «Συγκέντρω­ση και αδειοδότηση Επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης και άλλες διατάξεις» (Α΄ 161), ισχύει.
3. Tου ν. 3861/2010 «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερ­νητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις» (Α΄ 112), όπως ισχύει.
4.  Tου άρθρου 2 του ν. 3242/2004 «Οργάνωση της Κυβέρνησης, απλούστευση διοικητικών διαδικασιών, θέ­ματα ΟΤΑ, άδεια διαμονής κλπ» (Α΄102), όπως ισχύει.
5. Tου άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυ­βέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα, ο οποίος κυρώθη­κε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της Νομοϋεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (Α΄ 98), όπως ισχύει.
6.  Tου π.δ. 293/1999 (ΦΕΚ Α΄ 263) «Οργανισμός του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών», όπως ισχύει.
7. Tου π.δ. 258/1993 «Οργανισμός της Γενικής Γραμμα­τείας Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Προε­δρίας της Κυβέρνησης» (Α΄112), όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 171/1994 «Τροποποίηση του Οργανισμού Γενικής Γραμματείας Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνησης» (Α΄108), με το π.δ. 137/1996 «Σύσταση Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στο Υπουρ­γείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και καθορι­σμός των αρμοδιοτήτων της» (Α΄ 107), με το π.δ. 82/1998 «Τροποποίηση του π.δ. 137/1996 Σύσταση Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στο Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και καθορισμός των αρμοδιοτή­των της» (Α΄ 74), με το π.δ. 11/2003 «Τροποποίηση Ορ­γανισμού του Υπουργείου Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» (Α΄ 7), με το π.δ. 23/2004 «Τροποποίηση του Οργανισμού του Υπουργείου Τύπου και MME και αναδιοργάνωση Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης» (Α΄ 16) και με το π.δ. 122/2009 «Μεταφορά κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού του Κλά­δου ΔΕ2 Δακτυλογράφων-Στενοδακτυλογράφων της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμμα­τείας Ενημέρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών στους Κλάδους ΠΕ1 Διοικητικός, ΠΕ4 Μεταφραστών-Διερμη-νέων και ΔΕ15 Τεχνικός» (Α΄ 153).
8.  Tου άρθρου 5 του π.δ. 65/2011 «Διάσπαση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρο­νικής Διακυβέρνησης στα Υπουργεία: α) Εσωτερικών και β) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Δια­κυβέρνησης, συγχώνευση των Υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Θαλάσσιων Υπο­θέσεων, Νήσων και Αλιείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και μεταφορά στον Πρωθυπουργό των Γενικών Γραμματειών Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς» (Α΄ 147 -Διορθ. Σφαλμ. Α΄ 154).
9. Tων άρθρων 1 και 2 του π.δ. 73/2011 «Μετονομασία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και της Γενικής Γραμ­ματείας Ενημέρωσης, ανακατανομή των υπαγομένων σε αυτές υπηρεσιών, μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στον Πρω­θυπουργό, σύσταση Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και ρύθμιση άλλων συναφών θεμάτων» (Α΄ 178).
10. Tου π.δ. 85/2012 «Ίδρυση και μετονομασία Υπουρ­γείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» (Α΄ 141).
11. Tου π.δ. 86/2012 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρω­τών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 141).
12.  Tου π.δ. 90/2012 «Διορισμός Υπουργού και Υφυ­πουργών» (Α΄ 144).
13. Tης υπ’ αριθμ. Υ70/11.07.2012 απόφασης του Πρωθυ­πουργού «Ανακαθορισμός αρμοδιοτήτων του Υπουργού Επικρατείας Δημητρίου Σταμάτη και καθορισμός αρμο­διοτήτων του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Συμεών Κεδίκογλου» (Β΄ 2116).
14. Tης υπ’ αριθμ. Υ43/2012 Απόφασης Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφο­ρών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη» (Β΄2094).
15. Tης υπ’ αριθμ. 20490/525/2012 κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Μεταφορών και Επικοι­νωνιών «Έγκριση Εθνικού Κανονισμού Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (ΕΚΚΖΣ)» (Β΄ 1444), όπως ισχύει.
II. Tις Τελικές Πράξεις της Περιοχικής Διάσκεψης Ρα­διοεπικοινωνιών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνι­ών (ITU) Γενεύη 2006, για τον σχεδιασμό της επίγειας ψηφιακής υπηρεσίας ευρυεκπομπής σε τμήματα των Περιοχών 1 και 3 στις ζώνες συχνοτήτων 174-230 MHz και 470-862 MHz, (RRC -06) και την αναθεώρηση της Συμφωνίας της Στοκχόλμης 1961, (RRC -06-REV.ST61).
III. Tην υπ’ αριθμ. 4118/Φ.960/4-10-2012 Απόφαση ΕΕΤΤ «Χορήγηση γνώμης (Άρθρο 80, παρ.1, εδ. στ΄, Ν. 4070/2012) επί του σχεδίου κοινής υπουργικής απόφασης με θέμα: Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος».
IV. Την ανάγκη καθορισμού χαρτών συχνοτήτων επί­γειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας επίγειας ευρυεκπομπής καθώς και την απε­λευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος.
V.  To γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1
Σκοπός
Σκοπός της παρούσας απόφασης είναι ο καθορισμός των Χαρτών Συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπο-μπής τηλεοπτικού σήματος. Ειδικότερα καθορίζονται οι ραδιοδίαυλοι ανά κέντρο εκπομπής, οι ελάχιστες τεχνι­κές προδιαγραφές εκπομπής που πρέπει να πληρούν οι πάροχοι δικτύου, οι περιορισμοί εκπομπής, στους οποίους υπόκεινται οι πάροχοι δικτύου, τα επιτρεπτά κέντρα εκπομπής και οι γεωγραφικές περιοχές κάλυψης των μονοσυχνικών δικτύων τα οποία απαρτίζονται από τα αντίστοιχα κέντρα εκπομπής, καθώς και η διαδικα­σία περιοδικού ελέγχου των παραπάνω περιορισμών εκπομπής.

Άρθρο 2
Ορισμοί
1. Για τους σκοπούς της απόφασης αυτής οι πιο κάτω όροι έχουν την ακόλουθη έννοια:
1.1. Σημείο εκπομπής: Σημείο που προσδιορίζεται από γεωγραφικό στίγμα, πέριξ του οποίου δημιουργούνται εγκαταστάσεις εκπομπής επίγειου ψηφιακού τηλεοπτι­κού σήματος.
1.2. Επιτρεπτό κέντρο εκπομπής: γήπεδο ή οικόπεδο πέριξ ή πλησίον ενός σημείου εκπομπής. Εντός του «επιτρεπτού κέντρου εκπομπής» εγκαθίστανται και λειτουργούν σταθμοί με τις συναφείς εγκαταστάσεις (κεραίες κλπ) παροχών επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. Τα επιτρεπτά κέντρα εκπομπής είναι υποχρε­ωτικής υλοποίησης.
1.3. Πάροχος δικτύου ηλεκτρονικών υπηρεσιών (πάρο-χος): Η επιχείρηση που συνιστά, λειτουργεί, ελέγχει ή διαθέτει δίκτυο ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
1.4. Ραδιοδίαυλος: τμήμα του φάσματος ραδιοσυχνο­τήτων εύρους 8 MHz. Οι ραδιοδίαυλοι ορίζονται στο παράρτημα Στ΄.
1.5. Ενεργός ισοτροπικά ακτινοβολουμενη ισχύς (EIRP): το γινόμενο της ισχύος που τροφοδοτεί την κεραία επί το κέρδος της ως προς ισοτροπικό ακτινοβολητή, προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.
1.6. Μονοσυχνικό δίκτυο (SFN): δίκτυο συγχρονισμένων σταθμών εκπομπής οι οποίοι ακτινοβολούν ταυτόσημα σήματα σε ίδιους ραδιοδιαύλους.
1.7.  Σταθμοί Συμπληρωματικής Κάλυψης (gap fillers): Σταθμοί ραδιοεπικοινωνίας επίγειας ψηφιακής ευρυεκ-πομπής τηλεοπτικού σήματος, των οποίων η μέγιστη ενεργός ισοτροπικά ακτινοβολουμενη ισχύς εκπομπής (EIRP) είναι χαμηλότερη από 22dBW ανά ραδιοδίαυλο. Οι σταθμοί αυτοί χρησιμοποιούνται για την συμπληρω­ματική ραδιοκάλυψη ενός δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής.
1.8.  Δίκτυο: Το δίκτυο επίγειας ψηφιακής ευρυεκπο-μπής τηλεοπτικού σήματος.
2. Όροι που εμφανίζονται στην απόφαση και δεν ορί­ζονται ειδικά, έχουν την έννοια που τους αποδίδεται στους νόμους 4070/2012, 3592/2007 και 1843/1989 όπως ισχύουν.

Άρθρο 3
Ραδιοδίαυλοι – Διάρθρωση Μονοσυχνικών Δικτύων - Γεωγραφικές περιοχές κάλυψης - Διαγράμματα ακτινοβολίας κεραιών και επιτρεπόμενη ισχύς
1.  Στο παράρτημα Α΄ αναφέρονται οι ραδιοδίαυλοι και τα αντίστοιχα μονοσυχνικά δίκτυα (SFN) όπως αυτά διαρθρώνονται ανά την επικράτεια.
2. Στο Παράρτημα Β΄ παρατίθεται χάρτης με τις περι­οχές απονομής (allotment) στις οποίες αναπτύσσονται τα μονοσυχνικά δίκτυα (SFN) και αναφέρονται τα σημεία που οριοθετούν τις περιοχές απονομής (allotment) σύμ­φωνα με τις Τελικές Πράξεις της Γενεύης 2006.
3.  Στο παράρτημα Γ αναφέρονται τα μονοσυχνικά δίκτυα (SFN) όπως αυτά διαρθρώνονται ανά την επι­κράτεια και προσδιορίζονται τα επιτρεπτά κέντρα εκ­πομπής ανά μονοσυχνικά δίκτυο.
4.  Στο παράρτημα Δ΄ παρατίθενται οι γεωγραφικές περιοχές ραδιοκάλυψης των επιτρεπτών κέντρων εκ­πομπής όπως συνδυαστικά συνθέτουν τα αντίστοιχα μονοσυχνικά δίκτυα.
5. Στο Παράρτημα Ε’ προσδιορίζονται τα στοιχεία των επιτρεπτών κέντρων εκπομπής στα οποία περιλαμβάνο­νται οριζόντια διαγράμματα ακτινοβολίας κεραιών και η επιτρεπόμενη ενεργός ισοτροπικά ακτινοβολούμενη ισχύς (EIRP) ανά επιτρεπτό κέντρο εκπομπής.
6.  Στο Παράρτημα Στ΄ περιλαμβάνεται Πίνακας με στοιχεία των ραδιοδιαύλων που χρησιμοποιούνται στην παρούσα απόφαση για επίγεια ψηφιακή ευρυεκπομπή τηλεοπτικού σήματος.
7. Στο Παράρτημα Ζ΄ παρατίθεται χάρτης της επικρά­τειας με την ραδιοκάλυψη από όλα τα επιτρεπτά κέντρα εκπομπής για προδιαγραφές της ITU 64 QAM-FEC %.
8. Στο Παράρτημα Η΄ παρατίθενται χάρτες που περι­λαμβάνουν τα επιτρεπτά κέντρα εκπομπής ανά περιοχή απονομής (allotment), με σχηματικά πολικά διαγράμματα κεραιών.
9.  Στο Παράρτημα Θ’ παρουσιάζονται αναλυτικά τα βασικά οριζόντια πολικά διαγράμματα καθώς και τα διαγράμματα με ανισοκατανομές.
10. Προσαρτώνται και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας τα ως άνω Παραρτήματα Α΄ - Θ’.
11. Οι τιμές της μέγιστης ενεργού ισοτροπικά ακτινο-βολούμενης ισχύος (EIRP) ανά ραδιοδίαυλο που αντι­στοιχούν στα επιτρεπτά κέντρα εκπομπής παρατίθενται στο Παράρτημα Ε’. Οι τιμές της μέγιστης ισχύος EIRP αφορούν στον τηλεοπτικό ραδιοδίαυλο 21 (470-478 MHz), και προσαυξάνονται ανάλογα με τον ραδιοδίαυλο κατά τον αντίστοιχο αριθμό σε decibel (dB) ως ακολούθως:
Δίαυλοι
Ζώνη Συχνοτή­των
dB
21-27
470-526 MHz
0
28-34
526-582 MHz
1
35-41
582-638 MHz
2
42-48
638-694 MHz
3
49-56
694-750 MHz
4
57-60
750-790 MHz
5
12. Οι ονομασίες των περιοχών απονομής (allotment) και των μονοσυχνικών δικτύων (SFN) αναφέρονται στην παρούσα απόφαση με λατινικούς χαρακτήρες, όπως είναι δηλωμένες στις Τελικές Πράξεις της Περιοχικής Διάσκεψης Ραδιοεπικοινωνιών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) Γενεύη 2006.

Άρθρο 4
Γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά - Σταθμοί συμπληρωματικής κάλυψης (gap fillers) - Έλεγχοι των περιορισμών εκπομπής
1. Η βασική σχεδίαση του χάρτη αφορά σε συστημικές παραμέτρους σχεδίασης διαμόρφωση 64-QAM, κωδι­κοποίηση % και διάστημα φύλαξης (Guard Interval - Gl) τουλάχιστον 1/8, για σταθερή λήψη. Εφόσον οι τεχνικές προδιαγραφές εκπομπής που προσδιορίζονται στα Πα­ράρτημα Δ΄ και Ε’ της παρούσας δεν παραβιάζονται, ο πάροχος μπορεί να επιλέγει ελεύθερα την τεχνολογία ανάπτυξης των δικτύων του.
2.  Για την γεωγραφικά πληρέστερη και τεχνικά αρτιό­τερη ραδιοκάλυψη μονοσυχνικού δικτύου επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών συμπληρωματικής κάλυψης (gap fillers), σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Η εγκατάσταση των σταθμών συμπληρωματι­κής κάλυψης (gap fillers) πραγματοποιείται σε κατάλληλα επιλεγμένες θέσεις από τον πάροχο του δικτύου και εφό­σον δεν δημιουργούνται προβλήματα συγχρονισμού και παρεμβολών σε δίκτυα άλλων παροχών που λειτουργούν νόμιμα. Τα τεχνικά στοιχεία των σταθμών συμπληρωματικής κάλυψης (gap fillers) δηλώνονται στην ΕΕΤΤ πριν την εγκατάσταση τους και λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο στους ραδιοδιαύλους που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει ο πάροχος στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή σύμφωνα με το δικαίωμα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων που κατέχει.
3. Οι γεωγραφικές συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) των σημείων εκπομπής δίδονται σύμφωνα με το Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς του 1987 (ΕΓΣΑ 87).
4. Σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται από την ΕΕΤΤ ότι το δίκτυο ενός παρόχου προκαλεί προβλήματα επιζή­μιων παρεμβολών σε άλλα δίκτυα ψηφιακής ευρυεκπομπής που λειτουργούν νόμιμα, ο πάροχος υποχρεούται να μειώσει επαρκώς την ισχύ των σταθμών του, κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης στην ΕΕΤΤ.
5. Η τήρηση των τεχνικών χαρακτηριστικών εκπομπής σήματος και των περιορισμών εκπομπής ελέγχεται από την ΕΕΤΤ, η οποία προβαίνει σε τακτικούς και έκτακτους ελέγχους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας και της ισχύουσας νομοθεσίας.

Άρθρο 5
Μεταβατικές διατάξεις
1.  Η εφαρμογή της παρούσας συναρτάται με την διαδικασία αδειοδότησης των παροχών δικτύου, συ­μπεριλαμβανομένης και της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
2.  Η υποχρεωτική έναρξη εκπομπής ανά επιτρεπτό κέντρο εκπομπής και ανά μονοσυχνικό δίκτυο διενερ­γείται με βάση χρονοδιάγραμμα, που λαμβάνει υπόψη τις ημερομηνίες διακοπής εκπομπών τηλεοπτικού προ­γράμματος με αναλογική τεχνολογία που καθορίζο­νται σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 8 του άρθρου 14 του ν. 3592/2007 και το οποίο αναρτάται στον ιστοχώρο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνι­στικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Από τις ημερομηνίες έναρξης εκπομπής που προβλέπονται στο ανωτέρω χρονοδιάγραμμα, η επίγεια ψηφιακή ευρυεκ-πομπή προστατεύεται από παρεμβολές που προέρχο­νται από τις εκπομπές της αναλογικής ευρυεκπομπής, ενώ η αναλογική ευρυεκπομπή δεν προστατεύεται από ενδεχόμενες παρεμβολές που προέρχονται από δίκτυα επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής.
3.  Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα αναρτά στον ιστοχώρο του διαγράμματα, χάρτες και κάθε είδους τεχνικές πληροφορίες ή διευκρινήσεις που μπορούν να διευκολύνουν στην εφαρμογή αυτής της απόφασης.

Άρθρο 6
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσί­ευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ακολουθούν ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, των οποίων η επεξεργασία και καταχώρηση δεν είναι δυνατή για τεχνικούς λόγους. Για όσους χρησιμοποιούν DVD να ανατρέξουν στο web site της ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ, όπου είναι διαθέσιμα σε μορφή pdf.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2012