AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Αδεια κυκλοφορίας σε ΙΧ χωρίς οδηγό από την Google

Ενα όχημα που κινείται χωρίς οδηγό με χρήση της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, την οποία και παρείχε η εταιρεία-κολοσσός του Διαδικτύου Google. Το μη επανδρωμένο αυτοκίνητο της Google, λοιπόν, μετά τη συμφωνία των αρχών της πολιτείας της Νεβάδα να δώσουν άδεια για την κυκλοφορία οχημάτων που κινούνται χωρίς οδηγό, εντός των επόμενων ημερών θα περάσει από το πειραματικό στάδιο, όπου τα πρώτα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά, στην πραγματική κυκλοφορία. Το πρώτο τέτοιο αυτοκίνητο που θα βγει στις λεωφόρους της Νεβάδα θα είναι ένα Toyota Prius, το οποίο οι άνθρωποι της Google έχουν τροποποιήσει καταλλήλως και είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα αναγκαία μέσα για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Αδεια κυκλοφορίας σε ΙΧ χωρίς οδηγό από την Google Το «αυτοκινούμενο» αυτοκίνητο έχει προσαρμοσμένες κάμερες στην οροφή του, αισθητήρες ραντάρ και έναν μετρητή απόστασης λέιζερ για να μπορεί να εντοπίζει τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και την κίνηση στους δρόμους. Σύμφωνα με τον μηχανικό λογισμικού, Σεμπάστιαν Θραν, το αυτοκίνητο στις δοκιμαστικές βόλτες που έχουν πραγματοποιηθεί έχει διανύσει συνολικά 225.308 χιλιόμετρα χωρίς ούτε ένα ατύχημα. Σύμφωνα με το BBC, η μόνη φορά που υπήρξε επαφή με άλλο αμάξι ήταν όταν ένα άλλο αυτοκίνητο το χτύπησε από πίσω την ώρα που ήταν σταματημένο σε ένα φανάρι. Το μη επανδρωμένο αυτοκίνητο της Google έχει δοκιμαστεί και στους δρόμους της Καλιφόρνια και έχει διασχίσει τη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο. Μάλιστα η Google έχει στη διάθεσή της άλλα οκτώ δοκιμαστικά οχήματα, ένα Audi TT, ένα Lexus RX450h και έξι Toyota Prius.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, στην παρούσα φάση το σύστημα πλοήγησης του αμαξιού βασίζεται ακόμα στα φρένα, στο γκάζι και στο τιμόνι.
Πηγή: imerisia.gr