AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Ένα "μουσείο" στο Ραδιομέγαρο

Στην είσοδο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής εκτίθεται η ιστορία της ραδιοτηλεόρασης. Μια κονσόλα ήχου στο ένα σημείο του διαδρόμου, τα πρώτα μικρόφωνα του ΕΙΡ στην απέναντι. Σήμερα το πρωί ο πρώτος εκθεσιακός χώρος του Μουσείου-Αρχείου της ΕΡΤ που θα λειτουργεί υπό τον τίτλο "Αίθουσα Μάνου Χατζηδάκι", εγκαινιάστηκε επίσημα.

 Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε Λάμπης Ταγματάρχης μιλώντας στην εκδήλωση,  ανέφερε ότι ο χώρος – τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την 74η επέτειο από τη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών – αναδεικνύει την ιστορία, την ταυτότητα και τη διακριτότητα του ρόλου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, καθιστώντας την προσβάσιμη σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Τα εκθέματα, όπως είπε, συγκεντρώθηκαν, συντηρήθηκαν και αποκαταστάθηκαν με μεράκι και γνώση από εξειδικευμένο προσωπικό της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ έχει στόχο να δημιουργήσει πρότυπο ραδιοτηλεοπτικό μουσείο στο κτήριο της στην οδό Κατεχάκη και ως πρώτο βήμα θα είναι η δημιουργία βιβλιοθήκης, ανοιχτή στους μελετητές της ραδιοτηλεόρασης και το κοινό. Η λειτουργία του εκθεσιακού χώρου έγινε με τη χορηγία της Εμπορικής Τράπεζας. (digitaltvinfo)