AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Κινητό τηλέφωνο ετοιμάζει το Facebook

Ένα κινητό τηλέφωνο ετοιμάζεται να κατασκευάσει το Facebook έχοντας προσλάβει μηχανικούς από την Apple που ήταν υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του iPhone και του iPad.
Αν και το σενάριο αυτό υπάρχει από τα πρώτα χρόνια του Facebook και γίνεται όλο και πιο έντονο τα τρία τελευταία χρόνια, ωστόσο φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή να κατασκευαστεί το πρώτο κινητό τηλέφωνο Facebook.

Στο παρελθόν το Facebook έχει επιχειρήσει να κατασκευάσει 2 άλλα Facebook phones ενώ πριν λίγους μήνες είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά τηλέφωνα της HTC με το λογότυπο του Facebook.
Τα συγκεκριμένα μοντέλα, αν και ενσωμάτωναν τις λειτουργίες του Facebook στα τηλέφωνα, ωστόσο δεν αποτελούσαν αμιγώς ένα project της εταιρείας.
Ο Marc Zuckerberg είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ενδιαφέρεται να κατασκευάσει ένα κινητό τηλέφωνο αντικαθιστώντας τις εφαρμογές που υπάρχουν σήμερα σε όλες τις συσκευές.
Στο δυναμικό της εταιρείας έχουν προστεθεί τελευταία πάνω από 12 πρώην υπάλληλοι της Apple που εργαζόντουσαν για το λογισμικό και την συσκευή IPhone και ένας ακόμα που ήταν υπεύθυνος για το iPad.

Το Buffy, ένα από τα project του Facebook γύρω από την κινητή τηλεφωνία τελικά δεν προχώρησε το 2010 και σήμερα βρίσκεται ακόμα στα σκαριά.
Δεν αποκλείεται η νέα ομάδα του Facebook να συνεχίσει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τηλεφώνου το επόμενο διάστημα.

Το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί ένα κινητό με λειτουργικό σύστημα Facebook είναι μεγάλο καθώς το Facebook διαθέτει ήδη λειτουργικό σύστημα με λειτουργία μηνυμάτων, ημερολόγιο, επαφές, φωτογραφίες και βίντεο κι έτσι θα μπορούσε η σημερινή εφαρμογή να γίνει λειτουργικό σύστημα για ένα τηλέφωνο.
(Σίμος Κοσμετάτος e-go.gr )