AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Τηλεμαραθώνιος Unicef 2011

Δελτίο Τύπου ΕΡΤ 

Η ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή της UNICEF διοργανώνει Τηλεμαραθώνιο Αγάπης για τα φτωχά και υποσιτισμένα παιδιά σε όλο τον κόσμο.Ο Τηλεμαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, από τις 16.00 μέχρι και τα μεσάνυχτα και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1, σε όλο τον κόσμο από την ERTworld, διαδικτυακά από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ στη διεύθυνση www.ert.gr/webtv, ενώ μεγάλο μέρος της βραδιάς θα μεταδοθεί ζωντανά και από την ΕΤ3. 


Με σύνθημα «Βοηθάμε τους φτωχούς σε όλο τον κόσμο» και με τη συμμετοχή πολλών επώνυμων καλεσμένων, ο Τηλεμαραθώνιος φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει όλους τους Έλληνες, ώστε να συμβάλουν στη σημαντική αυτή προσπάθεια αλληλεγγύης.
Στα δύο στούντιο του κτιρίου της ΕΡΤ στην Κατεχάκη που θα διατεθούν για τη βραδιά, θα δώσουν το δικό τους «παρών» επιφανείς πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, ηθοποιοί, εικαστικοί, αθλητές, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικοί παρουσιαστές και άλλοι επώνυμοι. Μήνυμα θα στείλει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής, καθώς και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και οι δήμαρχοι των μεγάλων Δήμων της Αττικής.

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς θα συμμετάσχουν ο Χρήστος Νικολόπουλος με την ορχήστρα του, η Φωτεινή Δάρα, ο Στέλιος και ο Άγγελος Διονυσίου με την ορχήστρα τους, η Μελίνα Ασλανίδου, η Γιώτα Νέγκα, το συγκρότημα «Εν Καρδία», η Χρύσπα, καθώς επίσης και οι χορωδίες του Σπύρου Λάμπρου και του Δημήτρη Τυπάλδου. Στο πιάνο θα συνοδεύει τους προσκεκλημένους ερμηνευτές καθ’ όλη τη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου ο συνθέτης Στέφανος Κόκκαλης, ο οποίος και συνέθεσε ένα τραγούδι ειδικά για τη φετινή διοργάνωση. Τηλεφωνικά θα παρέμβει η Νανά Μούσχουρη.
Τον Τηλεμαραθώνιο θα παρουσιάσουν (κατά σειρά) οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Μαρία Σαράφογλου, Λένα Αρώνη, Μαριλένα Κατσίμη, Δώρα Αναγνωστοπούλου, Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστας Αρβανίτης, Νίκος Αγγελίδης και Προκόπης Δούκας.