AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Χωρίς σήμα το ALTER! ‎

Μηνύσεις κατά της εργοδοσίας για τη μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων κατέθεσαν χτες οι εργαζόμενοι στο ALTER, στην «Ελευθεροτυπία» και στο «Φίλαθλο». Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελ. Ράϊκου, διέταξε χτες τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις μηνύσεις που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι.

Με βάση την εισαγγελική παραγγελία, τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα θα διερευνήσουν γιατί δεν έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων, όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. Αν, όμως, δεν καταβληθεί ούτε μέχρι τις 31 Δεκέμβρη και εκπνεύσει η δεύτερη και οριστική προθεσμία, τότε θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους κατά το νόμο υπεύθυνους των τριών συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες του ALTER, Γ. Κουρής και Κ. Γιαννίκος, χτες, προχώρησαν στη διακοπή του σήματος από τον πομπό του Υμηττού, με αποτέλεσμα να μην εκπέμπει ούτε αναλογικά ο σταθμός, παρά μόνο μέσω της συνδρομητικής NOVA. Παράλληλα, η Forthnet έκοψε την παροχή Ιντερνετ στο σταθμό λόγω οφειλών. Η κίνηση αυτή της εργοδοσίας ήρθε μετά τις νέες κάρτες που μετέδιδαν οι εργαζόμενοι και στις οποίες υπήρχαν οι φωτογραφίες των ιδιοκτητών αλλά και καταγγελίες σε βάρος τους.

Χτες ο Γ. Κουρής προχώρησε σε νέο εκβιασμό σε βάρος των εργαζομένων. Με ανακοίνωσή του, που διαβάστηκε στους εργαζόμενους, τους δίνει διορία 48 ωρών να επιστρέψουν στην εργασία τους, διαφορετικά θα πάψει η διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να πτωχεύσει. Η εξέλιξη αυτή εξόργισε τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποφάσισαν να πάνε εκείνη τη στιγμή να διαμαρτυρηθούν έξω από τις εγκαταστάσεις του «Κόντρα TV».
Παράλληλα, προχτές, οι ιδιοκτήτες μέσω των νομικών συμβούλων της εταιρείας έκαναν σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων και ότι 5 εκατομμύρια ευρώ που έχουν στη διάθεσή τους θα χρησιμοποιηθούν για την απόλυση 250 εργαζομένων.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν εκτός από τους μισθούς που τους οφείλονται δεν πρόκειται να τους καταβληθεί αποζημίωση. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι και όσοι εργαζόμενοι δεν απολυθούν θα υποστούν μειώσεις στους μισθούς τους μέσω ατομικών συμβάσεων, ενώ τους ζήτησε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, να λειτουργήσει το κανάλι, χωρίς όμως να τους εξοφλήσει τα δεδουλευμένα.
rizospastis.gr