AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

O Eutelsat 3D σε πλήρη εμπορική λειτουργία στις 3°Ε

O νέος δορυφόρος Eutelsat 3D της Eutelsat μπήκε σε πλήρη εμπορική λειτουργία τα ξημερώματα της 19ης Ιουνίου στις 3 μοίρες ανατολικά, με τη μεταφορά όλων των υπηρεσιών του Eutelsat 3C σε αυτόν.  Ο Eutelsat 3D είναι εξοπλισμένος με 33 transponder, 32 στην Ku-band (από τους οποίους οι 15 έχουν εύρος 72 MHz) και έναν στην Ka-band (με εύρος 108 MHz), με τη βοήθεια των οποίων θα εξυπηρετεί με επιπρόσθετη χωρητικότητα τις τηλεπικοινωνιακές, ραδιοτηλεοπτικές και ευρυζωνικές αγορές της Ευρώπης, αλλά και της Αφρικής.

Ο Eutelsat 3D θα παραμείνει στις 3 μοίρες ανατολικά μέχρι την ανάπτυξη του δορυφόρου Eutelsat 3Β στην ίδια θέση, πράγμα που προβλέπεται να γίνει το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Ο Eutelsat 3C θα μεταφερθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου από τις 3°Ε στην προνομιακή θέση της Eutelsat, στις 13°Ε (Hotbird) όπου και θα μετονομαστεί Hot Bird 13D. Η μεταφορά του στις 13°Ε θα δώσει τη δυνατότητα στη Eutelsat να απευλευθερώσει τον Hot Bird 13A, ο οποίος θα μεταφερθεί με τη σειρά τους στη περιοχή των 7° / 8° δυτικά και θα μετονομαστεί Eutelsat 8 West C. 

Πηγή: eutelsat.com
              digitaltvinfo