AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Alpha radio από σήμερα

Ανακοίνωση Alpha
Από σήμερα Τρίτη, 29 Μαΐου, το Ράδιο 9 μετονομάζεται σε Alpha 98 9, αντανακλώντας μία νέα εποχή σύγκλισης των μέσων ενημέρωσης του Ομίλου Demco. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Alpha 98 9, διατηρώντας τον άμεσο, αμερόληπτο και πολυφωνικό χαρακτήρα του, θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες συνέργιας που δημιουργούνται με τον Alpha, τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε δημοσιογραφικό.
Η σύγκλιση των δύο μέσων αφορά στη διαχείριση των αναγκών του ραδιοφωνικού σταθμού από την Οικονομική Διεύθυνση, την Εμπορική Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας, την Τεχνική Διεύθυνση και τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Alpha, ενώ πολλοί συντελεστές του Alpha απέκτησαν ήδη ή πρόκειται σύντομα να αποκτήσουν και ραδιοφωνική παρουσία.
Η συνέργεια αυτή, διευρύνει το ενημερωτικό, ψυχαγωγικό και εμπορικό αποτύπωμα του Alpha στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και ενισχύει τη δέσμευσή του για ουσιαστική, έγκυρη και άμεση ενημέρωση και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του Alpha για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων για ενημέρωση και ψυχαγωγία.
Ο Alpha 98 9 βρίσκεται σε επαφή με τους ακροατές του σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του site www.alpha989.com καθώς και στα social media (Facebook: Alpha 989, Twitter: Alpha 989).

Κινητό τηλέφωνο ετοιμάζει το Facebook

Ένα κινητό τηλέφωνο ετοιμάζεται να κατασκευάσει το Facebook έχοντας προσλάβει μηχανικούς από την Apple που ήταν υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του iPhone και του iPad.
Αν και το σενάριο αυτό υπάρχει από τα πρώτα χρόνια του Facebook και γίνεται όλο και πιο έντονο τα τρία τελευταία χρόνια, ωστόσο φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή να κατασκευαστεί το πρώτο κινητό τηλέφωνο Facebook.

Στο παρελθόν το Facebook έχει επιχειρήσει να κατασκευάσει 2 άλλα Facebook phones ενώ πριν λίγους μήνες είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά τηλέφωνα της HTC με το λογότυπο του Facebook.
Τα συγκεκριμένα μοντέλα, αν και ενσωμάτωναν τις λειτουργίες του Facebook στα τηλέφωνα, ωστόσο δεν αποτελούσαν αμιγώς ένα project της εταιρείας.
Ο Marc Zuckerberg είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ενδιαφέρεται να κατασκευάσει ένα κινητό τηλέφωνο αντικαθιστώντας τις εφαρμογές που υπάρχουν σήμερα σε όλες τις συσκευές.
Στο δυναμικό της εταιρείας έχουν προστεθεί τελευταία πάνω από 12 πρώην υπάλληλοι της Apple που εργαζόντουσαν για το λογισμικό και την συσκευή IPhone και ένας ακόμα που ήταν υπεύθυνος για το iPad.

Το Buffy, ένα από τα project του Facebook γύρω από την κινητή τηλεφωνία τελικά δεν προχώρησε το 2010 και σήμερα βρίσκεται ακόμα στα σκαριά.
Δεν αποκλείεται η νέα ομάδα του Facebook να συνεχίσει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τηλεφώνου το επόμενο διάστημα.

Το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί ένα κινητό με λειτουργικό σύστημα Facebook είναι μεγάλο καθώς το Facebook διαθέτει ήδη λειτουργικό σύστημα με λειτουργία μηνυμάτων, ημερολόγιο, επαφές, φωτογραφίες και βίντεο κι έτσι θα μπορούσε η σημερινή εφαρμογή να γίνει λειτουργικό σύστημα για ένα τηλέφωνο.
(Σίμος Κοσμετάτος e-go.gr )

20η Ραδιοερασιτεχνική Συνάντηση Ε.Ε.Ρ. Hamfest 2012

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου 2012 διοργανώνουμε για 20η χρονιά την καθιερωμένη Πανελλήνια Ραδιοερασιτεχνική Συνάντηση – Hamfest 2012, που προσελκύει αρκετές εκατοντάδες ραδιοερασιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο
 
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
 
που περικλείεται από τις οδούς Αγίου Βασιλείου, Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως, Περιστέρι.


Ώρες λειτουργίας
         Σάββατο 9/6 από 12:00 μ. έως 8:00 μ.μ.
          Κυριακή 10/6  από 9:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ.
 
Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος ως εκθέτες αντιπρόσωποι, έμποροι και κατασκευαστές με συσκευές, κατασκευές, παρελκόμενα και άλλα υλικά τηλεπικοινωνιών, επιστημονικές εκδόσεις και άλλα συναφή προϊόντα, με σκοπό την ενημέρωση των ραδιοερασιτεχνών καθώς και την επίδειξη, προώθηση και διάθεση τηλεπικοινωνιακού και λοιπού εξοπλισμού νέας τεχνολογίας. Ειδικός χώρος έχει προβλεφθεί για τη λειτουργία «Ραδιοερασιτεχνικής Αγοράς Μεταχειρισμένων», για συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα. raag.org

7ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ στις 14-15 Ιουνίου 2012 "Ψηφιακές Επενδύσεις για την Ανταγωνιστικότητα και την Ανάκαμψη"

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει, για έβδομη συνεχή χρονιά, το καθιερωμένο πλέον Διεθνές Συνέδριο για την αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Με θέμα τις "Ψηφιακές Επενδύσεις για την Ανταγωνιστικότητα και την Ανάκαμψη", το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιουνίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΔΑΪΣ", στο Μαρούσι.
Σε πείσμα της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, το φετινό Συνέδριο της ΕΕΤΤ θα εστιάσει στις επενδύσεις στα ευρυζωνικά δίκτυα επόμενης γενιάς ως παράγοντα ανάκαμψης, αλλά και στις καινοτόμες εξελίξεις και υπηρεσίες, που προσφέρει η νέα διαδικτυακή οικονομία. Ταυτόχρονα, θα αναδειχθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος, που κατέχει η Ψηφιακή Οικονομία και η Κοινωνία της Γνώσης στη συγκρότηση ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού μοντέλου ανάπτυξης προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διακεκριμένοι ομιλητές, εκπρόσωποι επενδυτικών φορέων και τραπεζικών ιδρυμάτων, διευθυντικά στελέχη παρόχων δικτύων και υπηρεσιών, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ρυθμιστικών Αρχών, θα συζητήσουν για βέλτιστες πρακτικές και σύγχρονες λύσεις όσον αφορά την αξιοποίηση των ευρυζωνικών υποδομών σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους ομιλητές και το συνεδριακό χώρο, αλλά και για ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα, στη διεύθυνση: http://www.eett.gr/conference2012. Επισημαίνεται ότι το Συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ www.eett.gr. (ΕΕΤΤ)

Στις 20 Ιουλίου η ψηφιακή μετάβαση στην Αθήνα;


Στις 20 Ιουλίου  η ψηφιακή μετάβαση στην Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες του AggelopoulosSat . Επίσης ακούγετε ότι η ΕΡΤ μπορεί να την δούμε να μεταβαίνει στο ψηφιακό σήμα στις 13  Αυγούστου .. άσχετα με την οριστική ημερομηνία του switch off το γεγονός είναι ότι η χώρα μας αλλάζει εποχή και κοιτάζει το μέλλον ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε. 

Το DVB-T ένα καινούριο πρότυπο μετάδοσης που ήρθε  να ταράξει τα νερά στον τρόπο που βλέπαμε τηλεόραση μέχρι τώρα. 
 Η ψηφιακή τηλεόραση έρχεται με κρυστάλλινη εικόνα, υπηρεσίες on demand επιλογές ήχου Stereo ή Dolby 5.1 πολύγλωσση υποστήριξη υποτίτλων .. 
Δυστυχώς ο τρόπος μετάβασης γίνεται με τον γνωστό τρόπο αλλαγών που συνηθίζουμε να κάνουμε στην Ελλάδα .. παρόλα αυτά  το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ικανοποιητικό ακόμα και για τον ποιό δύσπιστο .. 
Στο AggelopoulosSat.gr  και μέσα από το Blog μας SatCaFe.blogspot.com καλωσορίζουμε την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση...  

Αγγελόπουλος Βαγγέλης..

Θα δούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Μια κρίσιμη σύσκεψη  με θέμα τους ... Ολυμπιακούς Αγώνες είναι προγραμματισμένη σήμερα στο υπουργείο Υποδομών. Ο νόμος προβλέπει τη  διακοπή του αναλογικού σήματος στο Λεκανοπέδιο της Αττικής από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού στις 6 Ιουλίου αλλά η ΕΡΤ  πιστεύει  πως  υπάρχει το ενδεχόμενο οι θεατές στο λεκανοπέδιο μπορεί να μείνουν χωρίς  TV, αν δεν προμηθευτούν τους δέκτες. 

Robert Moog: Ίσως το καλύτερο Google-Doodle μέχρι σήμερα

Το doodle στην κεντρική σελίδα της Google την Τετάρτη ήταν, ίσως, το καλύτερο που έχουμε δει μέχρι σήμερα όσον αφορά τη λειτουργία του. Αποτελεί φόρο τιμής στα 78α γενέθλια του εφευρέτη Dr Robert Moog και ένα πλήρως διαδραστικό εξομοιωτή ενός από τα πιο διάσημα ηλεκτρονικά synthesizer.
Το Moog Synthesizer κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και ήταν ένα περίεργο ηλεκτρονικό μουσικό όργανο που χρησιμοποιήθηκε πειραματικά από πολλά πρωτοπόρα συγκροτήματα της εποχής συμπεριλαμβανομένων των The Doors και The Beatles. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ακριβό προϊόν που παράγει έναν μοναδικό sci-fi ήχο που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα σε πάμπολλες παραγωγές.
To εκπληκτικό με αυτό το doodle πέρα από τους πολλούς ήχους που είναι ικανό να παράγει είναι και το ψηφιακό four-track tape recorder που έχει θέσει η Google ώστε να ηχογραφήσετε και να μοιραστείτε τα τραγούδια σας στο Google+. Ρίξτε μια ματιά εδώ και έχετε υπόψιν σας ότι το doodle λειτουργεί εγγενώς στον Google Chrome ενώ απαιτείται flash στους υπόλοιπους browsers.(sigmalive.com)

Η Google κατηγορεί τη Facebook ότι κρατά ομήρους τους χρήστες…

larry page Η Google κατηγορεί τη Facebook ότι κρατά ομήρους τους χρήστες…Νέα διαμάχη φαίνεται ότι ξεσπά μεταξύ Google και Facebook, καθώς ο CEO της πρώτης, Larry Page, κατηγόρησε τη δεύτερη ότι κρατά “υπό ομηρία” τους χρήστες του, αρνούμενη πεισματικά να τους δώσει πίσω τα προσωπικά δεδομένα που της εμπιστεύονται, κάτι που η Google είναι διατεθειμένη να πράξει.
Οι δηλώσεις του Larry Page έγιναν στην εκπομπή του Charlie Rose και μεταξύ άλλων δήλωσε:

Λειτουργία reset στις επόμενες εκδόσεις του Firefox

1A572A858642A1CCBE89180DAC85D9C0 Λειτουργία reset στις επόμενες εκδόσεις του FirefoxΘα συμπεριλαμβάνεται στον Firefox 13 που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο
Ένα χαρακτηριστικό που έχουν αρκετά προγράμματα αλλά ιδιαίτερα ο Firefox είναι η πλήρης παραμετροποίηση στην οποία μπορεί να προχωρήσει ο χρήστης. Αν και οπωσδήποτε είναι κάτι που εξυπηρετεί ιδιαίτερα, συχνά δημιουργεί ζητήματα αστάθειας και χαμηλών επιδόσεων.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι συχνά όσοι τον χρησιμοποιούν παραπονούνται για διάφορα μικροπροβλήματα όταν περάσει κάποιο διάστημα από την εγκατάσταση του.

Έρχεται το τέλος του ενοχλητικού CAPTCHA




Το σύστημα CAPTCHA είναι αυτή τη στιγμή ο πλέον διαδεδομένος τρόπος για να ξεχωρίζει ένα site αν έχει απέναντί του έναν άνθρωπο ή ένα bot. Βέβαια, η εμπειρία έχει δείξει ότι πολλές φορές το CAPTCHA δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει.

Το CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) επινοήθηκε το 2000 από ερευνητές του Carnegie Mellon University. Ο χρήστης βλέπει μια εικόνα που περιλαμβάνει με λιγότερη ή περισσότερη παραμόρφωση μία ή περισσότερες λέξεις. Σε περίπτωση που ο χρήστης πληκτρολογήσει σωστά τις λέξεις, μπορεί να συνεχίσει στην ενέργεια που θέλει να κάνει.

Ένα "μουσείο" στο Ραδιομέγαρο

Στην είσοδο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής εκτίθεται η ιστορία της ραδιοτηλεόρασης. Μια κονσόλα ήχου στο ένα σημείο του διαδρόμου, τα πρώτα μικρόφωνα του ΕΙΡ στην απέναντι. Σήμερα το πρωί ο πρώτος εκθεσιακός χώρος του Μουσείου-Αρχείου της ΕΡΤ που θα λειτουργεί υπό τον τίτλο "Αίθουσα Μάνου Χατζηδάκι", εγκαινιάστηκε επίσημα.

Ελληνική γλώσσα στο Euronews

Euronews στα ελληνικά; Το ΔΣ της ΕΡΤ, με καθυστέρηση δύο ετών επαναφέρει το θέμα, μετάδοσης και στην ελληνική γλώσσα του ειδησεογραφικού περιεχομένου του ευρωπαϊκού καναλιού.

Προ διετίας, όταν είχε τεθεί εκ νέου το θέμα η ΕΡΤ  είχε περιοριστεί   στο να διεκδικήσει μια δίωρη εκπομπή. (paron)

To Google+ καταργεί την επιλογή +1


Μέχρι τώρα οι επιλογές κοινοποίησης ενός βίντεο στο YouTube περιλάμβαναν εκτός από τα κουμπιά του Facebook και του Twitter και το κουμπί +1 του Google+.
Σε αντίθεση όμως με τα άλλα δύο κοινωνικά δίκτυα, η επιλογή +1 δεν σήμαινε και εμφάνιση του βίντεο στο stream του χρήστη στο Google+. Απλώς έδειχνε ότι στο άτομο αυτό άρεσε το βίντεο.

Η ΕΕΤΤ διακόπτει τη λειτουργία 4 παράνομων Ρ/Τ σταθμών

Σε τέσσερις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη διακοπή λειτουργίας παράνομων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, στις περιοχές του Πειραιά, της Κινέττας Αττικής, αλλά και της Πάτρας προχώρησε, το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου, η ΕΕΤΤ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές.

Ειδικότερα στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Πειραιά και Αττική, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού διέκοψε τη λειτουργία και κατέσχεσε τον εξοπλισμό εκπομπής σε:

Στις 3 μοίρες Ανατολικά η Digea


EUTELSAT 3C downlink coverageΑλλαγή σχεδίων για την Didea που αλλάζει δορυφόρο , πηγαίνοντας στους 3 μοίρες ανατολικά για την μετάδοση των επίγειων συστημάτων της στην επικράτεια. Όπως αναφέρει η εταιρία η αλλαγή έγινε γιατί στις 33 μοίρες υπήρχαν προβλήματα και περιοχές που δεν καλυπτόντουσαν

Δοκιμαστικές Εκπομπές ΕΡΤ

Δοκιμαστικές εκπομπές στην συχνότητα 39UHF από το κέντρο εκπομπής Υμηττού πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή η ΕΡΤ  τοποθετώντας τα 4 κανάλια της συχνότητας 48UHF ...

Αδεια κυκλοφορίας σε ΙΧ χωρίς οδηγό από την Google

Ενα όχημα που κινείται χωρίς οδηγό με χρήση της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, την οποία και παρείχε η εταιρεία-κολοσσός του Διαδικτύου Google. Το μη επανδρωμένο αυτοκίνητο της Google, λοιπόν, μετά τη συμφωνία των αρχών της πολιτείας της Νεβάδα να δώσουν άδεια για την κυκλοφορία οχημάτων που κινούνται χωρίς οδηγό, εντός των επόμενων ημερών θα περάσει από το πειραματικό στάδιο, όπου τα πρώτα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά, στην πραγματική κυκλοφορία. Το πρώτο τέτοιο αυτοκίνητο που θα βγει στις λεωφόρους της Νεβάδα θα είναι ένα Toyota Prius, το οποίο οι άνθρωποι της Google έχουν τροποποιήσει καταλλήλως και είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα αναγκαία μέσα για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Αδεια κυκλοφορίας σε ΙΧ χωρίς οδηγό από την Google Το «αυτοκινούμενο» αυτοκίνητο έχει προσαρμοσμένες κάμερες στην οροφή του, αισθητήρες ραντάρ και έναν μετρητή απόστασης λέιζερ για να μπορεί να εντοπίζει τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και την κίνηση στους δρόμους. Σύμφωνα με τον μηχανικό λογισμικού, Σεμπάστιαν Θραν, το αυτοκίνητο στις δοκιμαστικές βόλτες που έχουν πραγματοποιηθεί έχει διανύσει συνολικά 225.308 χιλιόμετρα χωρίς ούτε ένα ατύχημα. Σύμφωνα με το BBC, η μόνη φορά που υπήρξε επαφή με άλλο αμάξι ήταν όταν ένα άλλο αυτοκίνητο το χτύπησε από πίσω την ώρα που ήταν σταματημένο σε ένα φανάρι. Το μη επανδρωμένο αυτοκίνητο της Google έχει δοκιμαστεί και στους δρόμους της Καλιφόρνια και έχει διασχίσει τη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο. Μάλιστα η Google έχει στη διάθεσή της άλλα οκτώ δοκιμαστικά οχήματα, ένα Audi TT, ένα Lexus RX450h και έξι Toyota Prius.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, στην παρούσα φάση το σύστημα πλοήγησης του αμαξιού βασίζεται ακόμα στα φρένα, στο γκάζι και στο τιμόνι.
Πηγή: imerisia.gr

Εκλογές 2012

Με κοινό debate τη βραδιά των εκλογών αυτή την Κυριακή, Mega, ANT1, Alpha  και ΝΕΤ,  οι τηλεοπτικοί σταθμοί ρίχνονται στη μάχη  Στις 18.15 αρχίζει η τηλεοπτική εκλογική βραδιά στο MEGA  με συντονίστρια την  Όλγα Τρέμη  και βασικούς δημοσιογράφους τους, Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα. Στον ΑΝΤ1 η έναρξη δίνεται στις 18:00, με τη Μαρία  Χούκλη στο τιμόνι και μαζί της, τους ,Στρατής Λιαρέλης και Στράτο Φαναρά.


Στον Alpha  κεντρικός παρουσιαστής θα είναι  ο Αντώνης Σρόιτερ μαζί με τους Δήμο Βερύκιο, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Γιάννα Παπαδάκου, και τους  Νίκο Μάνεση, Μαρία Νικόλτσιου, Έφη Αλεβίζου, και  Γιάννη Ντάσκα. 
Η ΝΕΤ ξεκινάει  από το πρωί και στις 18:00  τη σκυτάλη παίρνει η  Έλλη Στάη.   Μαζί με τους, Γιάννη Πολίτη και Νίκος Φελέκης. Στις 19.00 ο εκλογικός αναλυτής Κώστας Παναγόπουλος, θα παρουσιάσει την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.
**Ο Σκάι ξεκινάει ενημερωτικό πρόγραμμα από  το πρωί. Στις 18.30 αρχίζει η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη και τον Νίκο Ευαγγελάτο, έχοντας στο στούντιο τον εκλογικό αναλυτή, Γιάννη Μαυρή. (media-industry.blogspot.com)

24ωρη απεργία αύριο στην ιδιωτική TV

24ωη απεργία κήρυξε η ΕΤΙΤΑ για αύριο, Τετάρτη, από τις 6.00 το πρωί  ως τις  06.00,   για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας,  με μόνο αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΕΤΙΤΑ καλεί, παράλληλα αύριο, στις 3.00 το μεσημέρι, σε έκτακτη γενική συνέλευση, στο αίθριο του Alter.