AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Αντί για την ΕΡΑ, Τουρκική Ραδιοφωνία

Κλείσιμο των αναμεταδοτών της ΕΡΑ με... ελληνική πρωτοβουλία και αντικατάστασή τους από τα προγράμματα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας. Ένας ένας, συνολικά 75 αναμεταδότες της ΕΡΑ πρόκειται να σιγήσουν το επόμενο διάστημα, καθώς η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έκρινε πως ήταν παράνομα τοποθετημένοι και έπρεπε να διακοπεί η μετάδοσή τους, επισείοντας πρόστιμο 600.000 ευρώ για την ΕΡΤ.
Όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Τετάρτη στην ηλεκτρονική μας έκδοση, η διοίκηση της ΕΡΤ, συμμορφούμενη με την ΕΕΤΤ, διέκοψε τους δύο αναμεταδότες της ΕΡΑ Αιγαίου στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να καταλάβει τη θέση τους η Τουρκική Ραδιοφωνία! Αντίστοιχες διαδικασίες ξεκίνησαν και στην Καβάλα, στην Ανατολική Μακεδονία και σε σημεία της Θράκης, όταν όλοι γνωρίζουν πως οι αναμεταδότες είχαν τοποθετηθεί γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο: για να μην «ταπώνονται» τα προγράμματα της ΕΡΑ από τα γειτονικά κράτη. Μάλιστα ειδικά στη Λέσβο, για να τοποθετηθούν οι αναμεταδότες, είχε επιμείνει ο Νίκος Σηφουνάκης, ενώ και ο Αντώνης Κοτσακάς ως υπουργός Αιγαίου είχε τοποθετήσει δίκτυο αναμεταδοτών της ΕΡΑ σε πολλά νησιά του Αρχιπελάγους.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε από έναν ιδιώτη, ο οποίος πιστοποίησε σε μια δικαστική αντιπαράθεση για τον δικό του σταθμό πως η ΕΡΑ είχε τοποθετήσει παράνομα αναμεταδότες σε όλη την Ελλάδα. Ξεκίνησε ο έλεγχος από την ΕΕΤΤ και η συζήτηση με την ΕΡΤ, όπου υπήρχε επιμονή για να διακοπεί η λειτουργία των αναμεταδοτών, αντί να επιλεγεί η λύση της άμεσης νομικής ρύθμισης όσο διαρκεί η ατέρμονη διαδικασία έκδοσης των ραδιοφωνικών χαρτών και των αδειών. Το πρόβλημα είναι μεγάλο για τον πληθυσμό που ζει στα σύνορα της χώρας, διότι πληρώνει για προγράμματα της ΕΡΤ τα οποία δεν λαμβάνει και τη θέση τους καταλαμβάνει η Τουρκική Ραδιοφωνία!

paron.gr