AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Νέα συχνότητα του Tring Digital

Άλλη μία συχνότητα ενεργοποιήθηκε (εκτός της 11283 V) για το Αλβανικό πακέτο Tring Digital , πρόκειται για την 11345 H 27500 σε DVB-S/MPEG-2 από τον Eutelsat W3C @ 16° East , που περιλαμβάνει τα κανάλια MTV Europe - Air Two - Tring Sport 1 - Disney XD , Kanali 7 - RTV 21 - Tring Fantasy .

Στη θέση του Tring Sport 1 εκπέμπει FTA το κανάλι Tele Sport πιθανόν μέχρι την επίσημη ημερομηνία έναρξης που είναι η 28.12.2011 .
Για την ποιότητα της εικόνας του Tele Sport ούτε λόγος να γίνεται .
Το σήμα στα 14.9 db . (sdtv.gr)

Τέσσερις φορές την εβδομάδα στην παρουσίαση του δελτίου του ΑΝΤ1 ο Χατζηνικολάου

Φαίνεται πως κλείδωσε η συνεργασία ΑΝΤ1 και Νίκου Χατζηνικολάου μετά και το γεύμα του δημοσιογράφου με τον αντιπρόεδρο του καναλιού, Θοδωρή Κυριακού σε εστιατόριο του Golden Hall το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Μάλιστα μαθαίνουμε ότι ο δημοσιογράφος θα αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού μέχρι τα τέλη Γενάρη, το πολύ αρχές Φεβρουαρίου.

Ο δημοσιογράφος – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα εκφωνεί το δελτίο τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες τρεις, η Μαρία Χούκλη. Το επιτελικό σχήμα της ενημέρωσης παραμένει όπως έχει, με επικεφαλής τον Στρατή Λιαρέλλη.
enimerosi24.gr

Υπόθεση Alter

Ανοιχτός και πάλι από εχθές ο αναλογικός πομπός του Alter  στον Υμηττό ..

http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2011/51/79950-53292-alter.jpgΟ πόλεμος μεταξύ Κουρή και εργαζομένων καλά κρατεί με τους εργαζομένους να ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική τους δικαίωση και τονίζουν πως θα δεχτούν να μιλήσουν μαζί του για ενδεχόμενη επιστροφή τους στην εργασία τους, αν και παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες, μόνο στην περίπτωση που τους καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων...

700.000 συσκευές με Android ενεργοποιούνται κάθε μέρα


Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Google, κάθε μέρα ενεργοποιούνται σε όλο τον κόσμο περίπου 700.000 συσκευές με Android. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η σύγκριση με προηγούμενες χρονικές στιγμές.

Όταν η Google ανακοίνωνε το καλοκαίρι του 2010 ότι κάθε μέρα ενεργοποιούνται 160.000 συσκευές, άπαντες έκαναν λόγο για ένα τεράστιο νούμερο που δύσκολα μπορεί να μεγαλώσει.

Φαίνεται, όμως, ότι η ραγδαία ανάπτυξη του Android συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και στο μέλλον, όπως μαντεύει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στο παρακάτω γράφημα.



Σύμφωνα με υπολογισμούς, μέχρι σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί συνολικά 220-250 εκατομμύρια συσκευές με Android. Το λειτουργικό σύστημα της Google είναι αυτή τη στιγμή το δημοφιλέστερο παγκοσμίως στις φορητές συσκευές και θα αργήσει πολύ να χάσει την πρωτιά - αν τη χάσει ποτέ.

Πηγή: pcmag

Χρόνια Πολλά



“Λουκέτο” στο αναλογικό σήμα της Αττικής

Μόνο ψηφιακά θα κληθούν να εκπέμπουν άμεσα οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Αττική.  Η ΕΡΤ και η  Digea καλούνται από κοινού σε συνεννόηση με την κυβέρνηση να προχωρήσουν στο λεγόμενο  switch off  στην Αττική, σε μια νέα προσπάθεια να πιάσουν τον εθνικό στόχο της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Μετά την Αττική το δεύτερο μεγάλο βήμα κλεισίματος της αναλογικής μετάδοσης και μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση θα γίνει στην Κρήτη, καθώς η Ελλάδα ως το τέλος του 2012 θα πρέπει να έχει καλύψει το εθνικό της δίκτυο. Αν το πετύχει θα μπορέσει να διεκδικήσει μια μικρή παράταση 6 μηνών και να καλύψει επί μέρους περιοχές.
(paron)

Χωρίς σήμα το ALTER! ‎

Μηνύσεις κατά της εργοδοσίας για τη μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων κατέθεσαν χτες οι εργαζόμενοι στο ALTER, στην «Ελευθεροτυπία» και στο «Φίλαθλο». Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελ. Ράϊκου, διέταξε χτες τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις μηνύσεις που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι.

Με βάση την εισαγγελική παραγγελία, τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα θα διερευνήσουν γιατί δεν έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων, όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. Αν, όμως, δεν καταβληθεί ούτε μέχρι τις 31 Δεκέμβρη και εκπνεύσει η δεύτερη και οριστική προθεσμία, τότε θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους κατά το νόμο υπεύθυνους των τριών συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες του ALTER, Γ. Κουρής και Κ. Γιαννίκος, χτες, προχώρησαν στη διακοπή του σήματος από τον πομπό του Υμηττού, με αποτέλεσμα να μην εκπέμπει ούτε αναλογικά ο σταθμός, παρά μόνο μέσω της συνδρομητικής NOVA. Παράλληλα, η Forthnet έκοψε την παροχή Ιντερνετ στο σταθμό λόγω οφειλών. Η κίνηση αυτή της εργοδοσίας ήρθε μετά τις νέες κάρτες που μετέδιδαν οι εργαζόμενοι και στις οποίες υπήρχαν οι φωτογραφίες των ιδιοκτητών αλλά και καταγγελίες σε βάρος τους.

Χτες ο Γ. Κουρής προχώρησε σε νέο εκβιασμό σε βάρος των εργαζομένων. Με ανακοίνωσή του, που διαβάστηκε στους εργαζόμενους, τους δίνει διορία 48 ωρών να επιστρέψουν στην εργασία τους, διαφορετικά θα πάψει η διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να πτωχεύσει. Η εξέλιξη αυτή εξόργισε τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποφάσισαν να πάνε εκείνη τη στιγμή να διαμαρτυρηθούν έξω από τις εγκαταστάσεις του «Κόντρα TV».
Παράλληλα, προχτές, οι ιδιοκτήτες μέσω των νομικών συμβούλων της εταιρείας έκαναν σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων και ότι 5 εκατομμύρια ευρώ που έχουν στη διάθεσή τους θα χρησιμοποιηθούν για την απόλυση 250 εργαζομένων.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν εκτός από τους μισθούς που τους οφείλονται δεν πρόκειται να τους καταβληθεί αποζημίωση. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι και όσοι εργαζόμενοι δεν απολυθούν θα υποστούν μειώσεις στους μισθούς τους μέσω ατομικών συμβάσεων, ενώ τους ζήτησε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, να λειτουργήσει το κανάλι, χωρίς όμως να τους εξοφλήσει τα δεδουλευμένα.
rizospastis.gr

Αίτημα συνάντησης με ΕΣΡ για Alter

Ανακοίνωση Διασωματειακού
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ απέστειλε χθες προς τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Ιωάννη Λασκαρίδη επιστολή με την οποία ζητεί άμεση συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί για το ερώτημα, που υπέβαλε προς το ΕΣΡ ο ψηφιακός πάροχος DIGEA, σχετικά με τη νομιμότητα της εκπομπής του σήματος των εργαζομένων του ALTER και να εκθέσει τις απόψεις των εργαζομένων, προτού το Συμβούλιο γνωμοδοτήσει επ’ αυτού, όπως προβλέπεται από το Νόμο.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τον Πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Ι. Λασκαρίδη, έχει ως εξής:
«Κύριο
Ιωάννη Λασκαρίδη
Πρόεδρο του ΕΣΡ
Είναι γνωστόν ότι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» ευρίσκονται σε επίσχεση εργασίας επειδή παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο, δηλαδή περίπου ένα έτος. Από δε την 2.12.2011 ο σταθμός έπαψε να εκπέμπει πρόγραμμα, ενώ μεταδίδει μόνο κάρτα των εργαζομένων αναφερόμενη στους λόγους διακοπής του προγράμματος.
Όπως πληροφορηθήκαμε, ο ψηφιακός πάροχος DIGEA, του οποίου μέλος είναι το «ALTER», υπέβαλε το ερώτημα κατά πόσο η εκπομπή του σήματος είναι νόμιμη και τι προτίθεται να πράξει το ΕΣΡ.
Κατόπιν αυτών και δεδομένου ότι βάσει του αρ. 4 §3 του ν. 2863/2000 «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του άρθρου αυτού το ΕΣΡ, εφόσον κρίνει ότι ανακύπτει η ανάγκη εξέτασης ζητημάτων που ενδιαφέρουν συγκεκριμένες ή και ευρύτερες κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες, ζητεί τη διατύπωση σχετικής γνώμης, από εκπροσώπους ή συλλογικούς φορείς των ομάδων αυτών» ζητούμε να ορίσετε συνάντηση μαζί μας, προκειμένου να ενημερωθούμε για το περιεχόμενό της καταγγελίας και να συζητήσουμε για τη βασιμότητά της και τις ενδεχόμενες συνέπειες της οιασδήποτε απόφασής σας στους εργαζόμενους-ομήρους του σταθμού.

Η ΝΕΤ στηρίζει τους εργαζόμενους του ALTER και τους δίνει τη δυνατότητα να ακουστούν!…

 

Η πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ, συνδέθηκε ζωντανά με τις εγκαταστάσεις του ALTER, όπου έδωσε την ευκαιρία στους εκπρόσωπους δημοσιογράφων και τεχνικών να εκφράσουν ανοιχτά την απογοήτευση τους για την κατάσταση που επικρατεί στο κανάλι του Μπουρναζίου.

Νέο www.ert.gr beta V 1.0

logoΤο Καλοκαίρι μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Σκάι,  ο πρωην υπουργός επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος επέκρινε την ΕΡΤ για τις υπηρεσίες του site της.   
Τέσσερις μήνες αργότερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λάμπης Ταγματάρχης και ο Διευθυντής Πολυμέσων της ΕΡΤ,  Γιάννης Βουγιουκλάκης, παρουσίασαν τις νέες υπηρεσίες της ΕΡΤ στο ραδιόφωνο, η οποία υλοποιήθηκε με ίδιους πόρους, χωρίς εξωτερικές αναθέσεις και επιπλέον κόστος για την εταιρεία., 

Ο  κεντρικός ιστότοπος της ΕΡΤ εμπλουτίστηκε με 18 νέα site και ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια σε πραγματικό χρόνο, ενώ παράλληλα παρέχοντας υπηρεσίες  Web TV, Video On-Demand,  και  παρουσία της ΕΡΤ στα social media (facebook, twitter, youtube). (media-industry)

Νίκος Χατζηνικολάου

Με δυο τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως λένε οι πληροφορίες, διαπραγματεύεται και συζητά ο Νίκος Χατζηνικολάου για τη μετά Alter εμφάνισή του στην τηλεόραση. Με τον ΑΝΤ1 αλλά και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σημασία, όπως λέγεται, δεν έχει μόνο το ύψος της προσφοράς αλλά και η διασφάλιση της εκδοτικής δραστηριότητάς του στο group της Real. Και εκεί ο παράγοντας ≪πολιτική κατεύθυνση≫ παίζει σημαντικό ρόλο.
 greektv-com

Η "κρυστάλλινη" εικόνα της Digea από Αίγινα !!!


Τα συμπεράσματα δικά σας ..
www.aggelopoulossat.gr

Μας δουλεύουν στην DIGEA

Αν συνεχίσει αυτό τον τρόπο εκπομπής μας βλέπω να κάνουμε διαδηλώσεις  για επιστροφή στην αναλογική Τv .. 
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ALTER γράφουν... " Η digea υποβάθμισε την ποιότητα της εικόνας του alter με απώτερο σκοπό να σαμποτάρει την εκπομπή των μηνυμάτων των εργαζομένων του alter. Όσοι τηλεθεατές έχετε την δυνατότητα να δείτε την εικόνα του alter αναλογικά, παρακαλούμε γυρίστε στον αναλογικό σας δέκτη.
Σε απάντηση η Digea  η οποία εκπέμπει το ψηφιακό σήμα στο σταθμό, στην καταγγελία της ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα «ο ALTER, τις εγκαταστάσεις του οποίου έχουν καταφανώς καταλάβει και ελέγχουν εργαζόμενοι του σταθμού, μεταδίδει περιεχόμενο που δεν αποτελεί τηλεοπτικό πρόγραμμα, ούτε αφορά μόνο θέματα των εργαζομένων». Παράλληλα εκτιμά ότι με βάση τα παραπάνω η εταιρεία είναι «εκτεθειμένη σε σημαντικό νομικό κίνδυνο» και ζητά ...απαντήσεις αν μπορεί «νομίμως να συνεχίσει να εκπέμπει το σήμα του ALTER».!!!!!!!!!!!!!
Αυτό δεν συνέβη ποτέ στο ψηφιακό κανάλι για το 902 που ποτέ δεν εξέπεμψε και συνεχίζουμε να έχουμε κρυστάλλινη εικόνα στις λατρεμένες μας μπάρες εδώ και ενάμισι χρόνο... που χρησιμεύουν μόνο για να μάθουν τα παιδιά μας τα χρώματα!!!
Αντί να ασχολούνται με παιδιάστικα τεχνουργήματα εναντίων των απλήρωτων εργαζομένων του Alter που φυσικά έχουν το δίκιο τους .. μίας και δεν δούλευαν στην ΕΡΤ που  έχουν μερίδα  βουλευτών να τους υποστηρίζουν  να μην κλείσει το κανάλι ΕΡΤ1 γιατί έχει μια ιστορία ... γιατί ρε παιδιά το ALTER τι έχει γεωγραφία? 
Ας ασχοληθούνε λοιπόν και με τα παιδιά πού δεν έχουν δικαίωμα να δούνε 0-6 TV από την Αίγινα γιατί.. μία χιόνια μία ο ήχος δεν ακούγετε όσο για το bit-rate... τα τετράγωνα των αστέρων !! 
Μήπως σαμποτάρετε και αυτό το κανάλι ή και εδώ δεν μεταδίδει περιεχόμενο που δεν αποτελεί τηλεοπτικό πρόγραμμα γιατί  το Nickelodeon παίζει με κρυστάλλινη εικόνα .. 
να πούμε και για το Attica !! ... άστο γιατί θα γίνω περισσότερο κακός ..δεν θέλω να πιστεύω ότι γυρίζουμε σε πρακτικές τότε που γινόντουσαν παρεμβολές στο Κανάλι 29 αλλά σήμερα με ένα πιο σύγχρονο τρόπο  ..
Κύριοι της Digea και της ΕΡΤ η ψηφιακή τηλεόραση είναι δικαίωμα όλων και προπαντός του πολιτισμού μας και της εξέλιξης φροντίστε να γίνει η μετάβαση όσο ποιο ομαλά γίνετε πριν λήξει το χρονικό περιθώριο της Κομισιόν (μέχρι το τέλος του 2012) και τότε θα πρέπει να πληρώσει ο Ελληνικός λαός και ένα επιπλέον χαράτσι της μη ολοκλήρωσης της μετάβασης ...
 
Βαγγέλης Αγγελόπουλος - AggelopoulosSat 

Ένας στους δύο Έλληνες δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ Internet!

Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat σχετικά με τη χρήση του Internet στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικά για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Εν έτει 2011, οι μισοί Έλληνες δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τους το Διαδίκτυο!
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, το 50% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στο Internet. Να σημειωθεί ότι στο σύνολο της ΕΕ το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς πρόσβαση είναι 27%. Οι μόνες χώρες με χειρότερα νούμερα από την Ελλάδα είναι η Βουλγαρία (55%) και η Ρουμανία (53%). Σε ατομικό επίπεδο, το 45% των Ελλήνων δεν έχει μπει ποτέ του στο Internet, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 24%.
Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει κι αυτό είναι ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Καμία οικονομία δε μπορεί να είναι ανταγωνιστική με τέτοια ποσοστά...
Πηγή: Pc Magazine

Υπέγραψαν ΕΡΤ-nova για τα στιγμιότυπα

Στην υπογραφή της σύμβασης για τα στιγμιότυπα προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες  Forthnet και η ΕΡΤ. Η σύμβαση είναι  χαμηλότερη από 2 εκατ. ευρώ και δίνει τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να μεταδίδει τα στιγμιότυπα της αγωνιστικής δράσης στη SuperLeague για την τηλεοπτική χρονιά 2011-12. Αντίστοιχα η  Forthnet  θα αγοράζει από την ΕΡΤ τα στιγμιότυπα των αγώνων της Ξάνθης για το ίδιο διάστημα.
Με τη συμφωνία αυτή προστίθεται ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και πλέον απομένει η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Forthnet σε βάρος του  Σκάι, για τη μετάδοση των αποσπασμάτων από το κανάλι του Φαλήρου. Θυμίζουμε πως εκκρεμεί ακόμη η ανακοίνωση από την TEAM της συμφωνίας της με τον ΑΝΤ1 για τους αγώνες του  Europa League  την περίοδο 2012-15 και η δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος για τη σύμβαση της ΕΡΤ, με την ίδια εταιρεία.
Το επόμενο μέτωπο της σύγκρουσης είναι στην Επιτροπή  Ανταγωνισμού, με την Ολομέλεια της να συνεδριάσει στις 3 Φεβρουαρίου 2012, ύ επί της προσφυγής του  ΟΤΕ σε βάρος της  Nova. Ως τότε  η Forthnet  δηλώνει πως θα καταθέσει αναλυτικά τις θέσεις της με υπόμνημά της, η εισήγηση της αρχής είναι υπέρ του ΟΤΕ επί της συμφωνίας  Multichoice και ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Τέλος , σήμερα είναι προγραμματισμένη η εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση της Forthnet με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο της εταιρείας κατά 30 εκατ. ευρώ

Πηγή; media-industry

Πρόστιμο αν καθυστερήσει η ψηφιακή TV

Με πρόστιμο απειλείται η Ελλάδα από την Κομισιόν στην περίπτωση που δεν καταφέρει να κάνει ολοκληρώσει τις ψηφιακές τηλεοπτικές εκπομπές  ως το τέλος του 2012.  Στη δραματική κατάσταση των Μέσων και ειδικά των τηλεοπτικών σταθμών, έρχεται και η ευρωπαϊκή προειδοποίηση για όσα απέτυχαν να κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία 6 χρόνια.
Προ ημερών, το υπουργείο μεταφορών, κάλεσε εσπευσμένα τη ΕΡΤ και τη Digea, έχοντας λάβει την ευρωπαϊκή προειδοποίηση ,για να αποτιμηθεί η κατάσταση.  Η Ελλάδα λίγο πριν το τέλος του 2011, και την έναρξη του οδυνηρού 2012,  βρίσκεται ακόμη στη φάση της μετάβασης η οποία ξεκίνησε το 2007,  αφήνοντας ως τώρα μεγάλα κενά στην κάλυψη του τηλεοπτικού σήματος. Για άγνωστο λόγο δεν προχώρησε το σχετικό σχέδιο νόμου που ετοίμασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, και καθυστερούν μια σειρά από σοβαρά  βήματα που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
Το σημαντικότερο είναι πως λείπει ο τελικός ψηφιακός τηλεοπτικός χάρτης,  ενώ εκκρεμεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών (και των ραδιοφωνικών) σταθμών και δεν έχει θεσμοθετηθεί το ενοίκιο που θα πληρώνουν οι πλατφόρμες (Digea, ΕΡΤ) για τη μεταφορά του σήματος
Με  άλλα λόγια, ενώ το δημόσιο θα μπορούσε να αντλήσει έσοδα από τη διαχείριση συχνοτήτων των τηλεοπτικών σταθμών , όπως  π.χ. έγινε στην περίπτωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τώρα είναι πολύ πιθανό να κληθεί να πληρώσει  και πρόστιμο. Ενώ θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει το πεδίο και να αρχίσει να έχει έσοδα από τους δεκάδες τοπικούς  τηλεοπτικούς σταθμούς ανά τη χώρα, αφήνει τους θεατές να είναι έρμαια στα τηλεπαιχνίδια με τις γραμμές 9011.   

Πηγή: media-industry

Ελεύθερη ψηφιακή μετάδοση των Euronews και TV5 Monde Europe

Δελτίο Τύπου ΕΡΤ

Νέες δυνατότητες πρόσβασης σε δύο σημαντικούς διεθνείς τηλεοπτικούς φορείς θα προσφέρει η ΕΡΤ στους τηλεθεατές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, από την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ψηφιακής τεχνολογίας, η δημόσια ραδιοτηλεόραση φέρνει στους τηλεθεατές με ελεύθερη επίγεια ψηφιακή εκπομπή το διεθνές αγγλόφωνο τηλεοπτικό πρόγραμμα Euronews (του οποίου η ΕΡΤ αποτελεί ιδρυτικό μέλος), καθώς και την ευρωπαϊκή εκδοχή του γαλλόφωνου διεθνούς τηλεοπτικού προγράμματος της δημόσιας γαλλικής τηλεόρασης, TV5 Monde.
Για τη λήψη των συγκεκριμένων καναλιών, οι τηλεθεατές θα πρέπει να διαθέτουν επίγειο ψηφιακό αποκωδικοποιητή MPEG 4 ή τηλεόραση με ενσωματωμένο ανάλογο δέκτη. Επίσης, θα πρέπει να συντονίσουν τις τηλεοράσεις τους ή τους αποκωδικοποιητές τους, προσθέτοντας στην ψηφιακή τους λήψη το κανάλι  22 (482 MHz) για την περιοχή της Αττικής ή το κανάλι 46 (674 MHz) για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
H ψηφιακή μετάδοση πραγματοποιείται από το κοινό ψηφιακό μπουκέτο ΕΡΤ – NOVA  μέσω των κέντρων εκπομπής Υμηττού και Αίγινας για την Αττική και στη Θεσσαλονίκη μέσω των κέντρων εκπομπής Χορτιάτη και Φιλίππειου.
___________________________
Μέχρι την επίσημη ημερομηνία έναρξης, θα πραγματοποιούνται δοκιμαστικές εκπομπές για τη διευκόλυνση του τηλεοπτικού κοινού στον συντονισμό των δεκτών τους.

Τηλεμαραθώνιος Unicef 2011

Δελτίο Τύπου ΕΡΤ 

Η ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή της UNICEF διοργανώνει Τηλεμαραθώνιο Αγάπης για τα φτωχά και υποσιτισμένα παιδιά σε όλο τον κόσμο.Ο Τηλεμαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, από τις 16.00 μέχρι και τα μεσάνυχτα και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1, σε όλο τον κόσμο από την ERTworld, διαδικτυακά από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ στη διεύθυνση www.ert.gr/webtv, ενώ μεγάλο μέρος της βραδιάς θα μεταδοθεί ζωντανά και από την ΕΤ3. 


Με σύνθημα «Βοηθάμε τους φτωχούς σε όλο τον κόσμο» και με τη συμμετοχή πολλών επώνυμων καλεσμένων, ο Τηλεμαραθώνιος φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει όλους τους Έλληνες, ώστε να συμβάλουν στη σημαντική αυτή προσπάθεια αλληλεγγύης.
Στα δύο στούντιο του κτιρίου της ΕΡΤ στην Κατεχάκη που θα διατεθούν για τη βραδιά, θα δώσουν το δικό τους «παρών» επιφανείς πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, ηθοποιοί, εικαστικοί, αθλητές, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικοί παρουσιαστές και άλλοι επώνυμοι. Μήνυμα θα στείλει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής, καθώς και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και οι δήμαρχοι των μεγάλων Δήμων της Αττικής.

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς θα συμμετάσχουν ο Χρήστος Νικολόπουλος με την ορχήστρα του, η Φωτεινή Δάρα, ο Στέλιος και ο Άγγελος Διονυσίου με την ορχήστρα τους, η Μελίνα Ασλανίδου, η Γιώτα Νέγκα, το συγκρότημα «Εν Καρδία», η Χρύσπα, καθώς επίσης και οι χορωδίες του Σπύρου Λάμπρου και του Δημήτρη Τυπάλδου. Στο πιάνο θα συνοδεύει τους προσκεκλημένους ερμηνευτές καθ’ όλη τη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου ο συνθέτης Στέφανος Κόκκαλης, ο οποίος και συνέθεσε ένα τραγούδι ειδικά για τη φετινή διοργάνωση. Τηλεφωνικά θα παρέμβει η Νανά Μούσχουρη.
Τον Τηλεμαραθώνιο θα παρουσιάσουν (κατά σειρά) οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Μαρία Σαράφογλου, Λένα Αρώνη, Μαριλένα Κατσίμη, Δώρα Αναγνωστοπούλου, Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστας Αρβανίτης, Νίκος Αγγελίδης και Προκόπης Δούκας.

Συναυλία

Συναυλία έξω από το Alter διοργανώνουν από κοινού εργαζόμενοι στο κανάλι, στην ΕΡΤ και στην “Ελευθεροτυπία”, με την υποστήριξη της ΕΤΕΡ,  με τη συμμετοχή των τραγουδιστών, Κότσιρα,  Τσακνή, Φάμελλοου και Ζιώγαλα. (paron)

Έκοψαν στον αέρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τη συνέντευξη Παπαδήμου!


Την ώρα που ο πρωθυπουργός της ΕλλάδαςΛουκάς Παπαδήμος μιλούσε ζωντανά...
από τις Βρυξέλλες, στην ΕΡΤ έπεσαν διαφημίσεις της Unicef!

Oι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης αμέσως μετά τη γενική συνέλευση, κατέλαβαν τη ροή του προγράμματος της ΕΡΤ, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην ένταξη των δημοσιογράφων στο καθεστώς των ΔΕΚΟ αλλά και στη μη ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων του καναλιού της Αγ. Παρασκευής.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης παρακάλεσε
τους εργαζόμενους με πλήθος επιχειρημάτων να μην καταλάβουν τη ροή προγράμματος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά το διαφημιστικό μήνυμα, άρχισε να προβάλλεται σε επανάληψη η εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά, η οποία έχει σταματήσει καθώς η παρουσιάστρια είναι συμβασιούχος και δεν έχει γίνει ανανέωση της συνεργασίας της.

Να αναφέρουμε ότι για το κύκλωμα το οποίο μετέδωσε τη συνέντευξη Παπαδήμου, δεν εργάστηκαν άνθρωποι της ΕΡΤ αλλά επρόκειτο για κύκλωμα EBU.
inews.gr

Νέος χάρτης και στην TV

Μαζί με τον πολιτικό χάρτη, αλλάζει και εκείνος των ΜΜΕ. Οι πρώτες αλλαγές αποτυπώνονται στην τηλεόραση. Από το Alter ως τον Alpha και  από το Star  ως την ΕΡΤ τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο,  παρά μόνο η περαιτέρω συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς.

Βαρόμετρο των εξελίξεων είναι  η τύχη του καναλιού του Μπουρναζίου και οι επιλογές που θα κάνει στη συνέχεια  ο Νίκος Χατζηνικολάου, εκδότης της Real News , μέτοχος του Real FM και σταθερή αξία στις ειδήσεις. Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί πως θα περιμένει το Alter ως τις αρχές του Νέου Έτους,  όμως έχει προτάσεις από τον ΑΝΤ1, το Σκάι και τον Alpha.  Η μετακίνηση του, θα αλλάξει και τη μάχη στα δελτία ειδήσεων.
Στον τηλεοπτικό σταθμό της Κάντζας οι συζητήσεις κορυφώνονται και εντός των ημερών το RTL  που ως σήμερα έχει και την πλειοψηφία των μετοχών, θα λάβει, όπως όλα δείχνουν, τις τελικές του αποφάσεις για τον Alpha.   Στο Star γίνεται λόγος για την ανάγκη μειώσεων των αποδοχών των εργαζομένων και δηλώνεται από  τη διοίκηση πως στόχος είναι το κανάλι να συνεχίσει να λειτουργεί και πως οι μέτοχοί του έχουν στηρίξει την εταιρεία με περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ. 
Στο Mega δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις, αν δηλαδή το κανάλι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ή και σε νέες  περικοπές, όμως τα σενάρια της συγχώνευσης με το  Star είναι ενεργά. Ο Σκάι την ίδια ώρα επιχειρεί νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων (-19% σε σχέση με το 2010) δηλώνοντας όμως πως θα εγγυηθεί γραπτώς, πως δεν θα κάνει απολύσεις για “οικονομικούς λόγους”.  Ο ΑΝΤ1 εμφανίζεται πιο ψύχραιμος ίσως εξαιτίας των περίπου 620 εκατ, ευρώ που έλαβε προ 3ετίας από την πώληση της Nova Televizia  στη Βουλγαρία.

Αναβαθμίσεις Golden Media

 Όλες οι νέες αναβαθμίσεις για τους Δέκτες Golden Media στα DownLoads..
 
Golden Media 9080  Ver.  1.4.3.0 (new)
Golden Media 9060 Class  ver. 1.4.30
Golden Media 9055 HD  ver 06.29
Golden Media 776   ver. 1.0.70

Η Microsoft θα μπορεί να διαγράφει εφαρμογές από υπολογιστές με Windows 8

Πριν από λίγες ημέρες, η Microsoft έκανε τα αποκαλυπτήρια του Windows Store, με τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω στο νέο σύστημα διαμοιρασμού των κερδών. Υπάρχουν, όμως, και άλλα σημεία που χρήζουν προσοχής.

Στους όρους χρήσης η Microsoft αναφέρει ότι διατηρεί το δικαίωμα να "κόβει" την πρόσβαση σε εφαρμογές, ακόμα κι αν ο χρήστης έχει πληρώσει. Η εταιρεία λέει ότι θα κάνει κάτι τέτοιο σε περίπτωση που εντοπίσει κάποιο κενό ασφαλείας ή αν συντρέχουν νομικοί λόγοι. Όσο για το επίμαχο θέμα των επί πληρωμή εφαρμογών, η Microsoft λέει ότι ενδέχεται να αποζημιώνει χρηματικά τους χρήστες. Καλό θα ήταν, βέβαια, να υπάρχει μια σαφέστερη διατύπωση.

Ο όρος αυτός αφορά τη beta έκδοση των Windows 8, είναι όμως πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί και στην τελική έκδοση του λειτουργικού.

Πηγή: pcmag

«Να δεις τι σου ΄χω για μετά...»

Απολογισμός τρόμου για τα Μέσα Ενημέρωσης. Το Μνημόνιο επηρεάζει κάθετα τη λειτουργία των media  στην Ελλάδα, καθώς αποκαλύπτεται ως ο πλέον προβληματικός κλάδος. Μόνο την περίοδο αυτή απειλούνται να χαθούν περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας, αν κλείσουν «Ελευθεροτυπία» (περίπου 800 εργαζόμενοι) και Alter   (700) και αν ισχύσει η εφεδρεία στην ΕΡΤ (600)  Ήδη την τελευταία διετία μόνο στις εισηγμένες επιχειρήσεις  ΜΜΕ «εξατμίστηκαν»  περίπου 1.300 θέσεις εργασίας (απολύσεις, συνταξιοδοτήσεις)  και το 2012 προβλέπεται εξίσου μαύρο.
Προ Μνημονίου,  το 2009 μπήκε το πρώτο ηχηρό λουκέτο από τη Γιάννα Αγγελοπούλου στον «Ελεύθερο Τύπο».  Η εφημερίδα επανακυκλοφόρησε, χωρίς Ισπανούς σχεδιαστές με άλλη ιδιοκτησία και λιγότερο προσωπικό. Στη διαδρομή σταμάτησε να κυκλοφορεί η «Απογευματινή» χωρίς όμως η ιδιοκτησία να αποζημιώσει το προσωπικό της, και ακολούθησε η διακοπή της ημερήσιας έντυπης έκδοσης του «Βήματος». Παράλληλα, έκλεισε  η κυριακάτικη «Veto» του Μ. Τριανταφυλλόπουλου  η οποία θέλησε να κοντράρει το «Θέμα»  αλλά και περιφερειακά έντυπα όπως η “Σφήνα», η «Financial Box» και η «Score Live» . Η έκδοση του  «Derby» διακόπηκε και επανακυκλοφόρησε από ομάδα συντακτών του, ενώ  αντιθέτως επιβίωσε και έβγαλε και κυριακάτικο φύλλο η «Δημοκρατία» του Γιάννη Φιλιππάκη.
Αν αυτό είναι το παρελθόν, το ερώτημα είναι ποιο θα είναι το μέλλον. Κομβικό σημείο όσο προχωράει η ύφεση είναι η μείωση της ρευστότητας στην αγορά, η οποία επιβαρύνεται από τις αθέμιτες πρακτικές των διαφημιστικών εταιρειών. Οι τελευταίες είχαν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια με τα χρήματα των διαφημιστικών εταιρειών μια δεύτερη, σχεδόν χρηματιστηριακή αγορά, που ήταν άσχετη με την παραγωγή στο μέλλον. Αυτό που έρχεται είναι η μάχη για την τελική πτώση, όπου θα επιβιώσουν εκείνοι που μπορούν.   







Άρχισε από τη Νέα Ζηλανδία η διάθεση του Facebook Timeline


Φαίνεται τελικά ότι το σίριαλ με τίτλο "Facebook Timeline" φτάνει στο τέλος του. Το νέο design για τα προφίλ του Facebook άρχισε να διατίθεται στο ευρύ κοινό. Η διοίκηση του Facebook επέλεξε τη μακρινή Νέα Ζηλανδία για το ντεμπούτο του Timeline.

Όπως φαίνεται, το Timeline βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών. Η Νέα Ζηλανδία επελέγη ως μια χώρα με κατοίκους διαφορετικής κουλτούρας από αυτή των ΗΠΑ, που όμως μιλούν αγγλικά και άρα μπορούν να δώσουν άμεσα αξιοποιήσιμο feedback στους μηχανικούς του Facebook.

Απ' όσο μπορούμε να καταλάβουμε, το Timeline έχει γίνει δεκτό με ανάμεικτα συναισθήματα από τους developers που το έχουν δοκιμάσει και συνεπώς η ηγεσία του Facebook θέλει να είναι απολύτως βέβαιη ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει πριν το διαθέσει σε όλους τους χρήστες.
( Πηγή: e-pcmag )

Στον ΑΝΤ1 το Europa League για ακόμη 3 χρόνια

Στον ΑΝΤ1 την επόμενη 3ετία το Europa League την επόμενη 3ετία 2012-15, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο τηλεοπτικός σταθμός του Αμαρουσίου ανανέωσε τη συνεργασία του με την TEAM για τα επόμενα 3 χρόνια, δαπανώντας ένα μικρότερο ποσό (περίπου 3-4 εκατ. ευρώ ετησίως) έναντι των προηγούμενων ετών, έχοντας όμως ένα αγώνα λιγότερο.

Την επόμενη 3ετία θα έχει την πρώτη επιλογή αγώνα και την εκπομπή της αγωνιστικής και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της αγωνιστικής θα είναι στη nova.

Πηγή : media-industry

Κλείνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος;


Σε «Σιγή Ασυρμάτου» φαίνεται να οδηγείται ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος ύστερα από τις σημερινές δραματικές αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Συγκεκριμένα η ΔΙΣ αποφάσισε να θέσει υπό εκκαθάριση το Νομικό Πρόσωπο του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Εκκλησίας της Ελλάδος (θυγατρικό Ν.Π. της Ε.Ε.) που έχει στην ιδιοκτησία του τον Ρ/Σ, κάτι που αν δεν υπάρξει συγκεκριμένη μέριμνα θα οδηγήσει στην ανεργία τους 34 δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται στο εκκλησιαστικό Μέσο Ενημέρωσης.
 πηγή: www.amen.gr

Κύριε Καψή θα κλείσετε την ΕΤ1 ή όχι; Με ποιο σκεπτικό εντάσσετε νέες εκπομπές;

Θα μας τρελάνουν στην κυβέρνηση και κατ’ επέκταση στην ΕΡΤ! Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε την απόφαση της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης ότι από την ερχόμενη Κυριακή, 11 του μηνός εντάσσεται στο πρόγραμμα της ΕΤ1 η γνωστή εκπομπή του Αντώνη Καφετζόπουλου, «Εύρηκα» (που περιφέρει από κανάλι σε κανάλι);
Μα καλά η ΕΤ1 δεν υποτίθεται ότι κλείνει;

Πώς είναι δυνατόν την ίδια ώρα να ενισχύουν το πρόγραμμά της με νέες εκπομπές; Η δεύτερη είναι το «Docville» και θα κάνει πρεμιέρα στις 14 του μηνός! Τι ακριβώς συμβαίνει; Μήπως η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Επικρατείας, άλλαξε και τα πλάνα; Μήπως τώρα που έφυγε ο Μόσιαλος και ήρθε ο Καψής το ξανασκέφτηκαν; Θα μας εξηγήσει κάποιος;
enimerosi24 )

Επιστολή Γ. Κουρή στις τράπεζες για Alter

Επιστολή του Γιώργου Κουρή προς τις τράπεζες για το μέλλον του Alter.  

Ο μέτοχος του καναλιού, εν γνώση του συνεταίρου του Κ. Γιαννίκου, ρωτάει αν είναι στις προθέσεις των τραπεζών να προχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση των δανείων τους, καθώς υπάρχει ενδιαφερόμενος μέτοχος. (paron)

Aλλαγές στον δορυφορικό ορίζοντα

Η Eutelsat Communications ανακοίνωσε ότι από την 1η Μαρτίου 2012 όλοι οι δορυφόροι του ομίλου αποκτούν ενιαία ονομασία στην οποία … θα περιλαμβάνεται το όνομα Eutelsat. Μετά από την ημερομηνία αυτή κάθε δορυφόρος θα χαρακτηρίζεται από το όνομα Eutelsat, έναν αριθμό -που θα υποδεικνύει την τροχιακή του θέση- και ένα γράμμα, το οποίο θα έχει σχέση με τη φορά της τροχιάς του. Το νέο αυτό σύστημα ονοματοδοσίας εντάσσεται στην προσπάθεια της Eutelsat να δώσει στους δορυφόρους της μια ομοιόμορφη και αναγνωρίσιμη ταυτότητα.


Το λογικό σχήμα που επέλεξε η Eutelsat για το σχηματισμό των νέων ονομάτων θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο να καταλαβαίνουν αμέσως τη θέση ενός δορυφόρου (στοιχείο-κλειδί όταν πρόκειται για εμπορικούς δορυφόρους), καθώς και τη χρονική σειρά με την οποία έφτασε στο συγκεκριμένη τροχιακή γειτονιά. Για παράδειγμα, οι δορυφόροι που βρίσκονται τώρα σε τροχιά θα μετονομαστούν ως εξής: Ο δορυφόρος W6 στις 21.5° East θα γίνει EUTELSAT 21A.

Όσον αφορά την ονομασία «HOT BIRD», την οποία χρησιμοποιεί η Eutelsat για περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας κερδίσει την αναγνώριση και την αποδοχή του κόσμου της δορυφορικής τηλεόρασης, θα διατηρηθεί.
Μάλιστα, θα συνδεθεί ακόμη πιο στενά με το όνομα της Eutelsat υιοθετώντας το σύστημα αρίθμησης των υπόλοιπων δορυφόρων της εταιρείας. Για παράδειγμα ο HOT BIRD 6 θα μετονομαστεί σε EUTELSAT HOT BIRD 13A.

Η Eutelsat Communications αποτελεί από πλευράς εσόδων έναν από τους τρεις κορυφαίους παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο, διαθέτοντας εμπορικά αξιοποιήσιμη χωρητικότητα σε 29 δορυφόρους, οι οποίοι παρέχουν κάλυψη σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς επίσης στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδία και σε σημαντικά τμήματα της Ασίας και της Αμερικής. Σύμφωνα με στοιχεία της 30ης Ιουνίου 2011, οι δορυφόροι της Eutelsat εκπέμπουν περισσότερα από 3.800 τηλεοπτικά κανάλια.

Οι δορυφόροι της οικογένειας HOT BIRD εκπέμπουν από την τροχιακή θέση στις 13 μοίρες ανατολικά περισσότερα από 1100 κανάλια, σε περισσότερους από 120 εκατομμύρια οικιακούς χρήστες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, μεταφέροντας καλωδιακή και δορυφορική τηλεόραση. Επίσης, οι δορυφόροι του ομίλου παρέχουν υπηρεσίες σε μια μεγάλη γκάμα εταιρικών πελατών, όπως είναι οι πάροχοι κινητών και σταθερών επικοινωνιών, οι εταιρείες μετάδοσης και διανομής τηλεοπτικού σήματος, οι πάροχοι υπηρεσιών Ιντερνετ και οι εταιρείες διασύνδεσης, ενώ επίσης καλύπτει την αγορά ναυτιλιακών και αεροπορικών επικοινωνιών, καθώς και μεγάλο αριθμό εταιρικών δικτύων.
 Πηγή : techit.gr

Η εξέλιξη της Wikipedia σε πραγματικό χρόνο

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Wikipedia εμπλουτίζεται διαρκώς από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ωστόσο μόνο μια οπτική αναπαράσταση μπορεί να δώσει μια εικόνα για τον όγκο της δουλειάς που γίνεται ανά πάσα στιγμή. Αυτό ακριβώς κάνει το wikistream.

Πρόκειται για ένα project που μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο όλες τις αλλαγές που γίνονται στα λήμματα της Wikipedia. Το stream είναι πολλές φορές τόσο γρήγορο, που είναι πρακτικά αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς τι γίνεται. Αν νιώσετε ζάλη από την ταχύτητα των αλλαγών, μπορείτε να φιλτράρετε το περιεχόμενο, έτσι ώστε να εμφανίζει π.χ. μόνο τις αλλαγές στα ελληνικά λήμματα που αφορούν πάνω από 200 χαρακτήρες.

Αν δεν έχετε δωρίσει ποτέ χρήματα στη Wikipedia και μπορείτε να δώσετε έστω και 5 ευρώ, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Σκεφτείτε, μόνο, πόσες φορές σας έχει βοηθήσει στο παρελθόν και πόσες φορές θα τη χρησιμοποιήσετε ακόμα.

Πηγή: e-pcmag

«Mega» Ολυμπιακός

Το Mega μεταδίδει απόψε σε απευθείας μετάδοση από το Καραΐσκάκη και περιγραφή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, τη μεγάλη αναμέτρηση του με  Ολυμπιακού με την Άρσεναλ. Αμέσως μετά,  (00.15) ακολουθεί η γιορτή του ΑΠΟΕΛ για την πρόκριση στους «16» του  Champions League, σε περιγραφή του Αλέξη Σπυρόπουλου.  

Από τις 21:00 θα μεταδοθεί το  «Σούπερ μπάλα live» , και αμέσως μετά τον αγώνα, στις 23:45, θα μεταδοθεί το «τρίτο ημίχρονο» του κρίσιμου αγώνα του Ολυμπιακού, με καλεσμένους τους,  Γρηγόρη Γεωργάτο Στέλιο Γιαννακόπουλο και Ανδρέα Δημάτο. Στην εκπομπή θα προβληθούν εκτενή αποσπάσματα από τον άλλο αγώνα του ομίλου του Ολυμπιακού, «Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ», που ενδιαφέρει άμεσα τους ερυθρόλευκους.
 
Στο NovaΣπορ FM,  τον αγώνα του Ολυμπιακού θα περιγράψουν ο Μιχάλης Τσώχος  και ο Τόλης Χριστόφοράκης και το σχολιασμό θα κάνει ο Μιχάλης Λεάνης. Την αποψινή αγωνιστική του Champions League έχει η nova η οποία συνοψίζει την επικαιρότητα της βραδιάς με το Champions Live (Novasports2) το οποίο παρουσιάζει ο  Γιώργος Λιώρης. 

Πηγή: media-industry.blogspot.com

Μεγάλες αλλαγές στη σελίδα του YouTube

Η διοίκηση του YouTube δε μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο η πρώτη ριζική μεταμόρφωση της σελίδας είναι γεγονός. Εδώ και λίγες ώρες, η κεντρική σελίδα του YouTube δε θυμίζει σε τίποτα την υπηρεσία που ξέραμε.

Η μεγάλη αλλαγή είναι η αριστερή sidebar, όπου φιλοξενούνται πλέον εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί δεσπόζουν τα links για το Facebook και το Google+, τα οποία εμφανίζουν τα videos που έχουν μοιραστεί οι φίλοι σε αυτές τις υπηρεσίες. Γενικά, η μπάρα αυτή έχει πολλές συντομεύσεις που φιλτράρουν με διάφορους τρόπους το περιεχόμενο του YouTube. Για να τονίσει, μάλιστα, τη σημασία της στο νέο design, το YouTube της έχει δώσει ένα σκούρο γκρι χρώμα, έτσι ώστε να ξεχωρίζει.

Η μοναδική (unique) σελίδα του κάθε video δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα και διατηρεί το look&feel που έκανε ντεμπούτο πριν από λίγο καιρό. Τέλος, έχουν γίνει αισθητικές αλλαγές και στην ενότητα του upload, όπου υπάρχουν πλέον μεγάλα κουμπιά που καθοδηγούν το χρήστη.

Πηγή: pcmag.com

Digitalbox HDT-900 SCART High Definition


  • Σε μορφή scart με περιστροφή 360ο
  • Με θύρα HDMI
  • Με θύρα USB για εγγραφή προγραμμάτων
σε εξωτερικούς δίσκους USB
  • Αναπαραγωγή αρχείων μουσικής (MP3)
  •  Θέαση αρχείων φωτογραφιών (JPEG)
  • Αναπαραγωγή αρχείων βίντεο (AVI, MKV κλπ) και με εξωτερικούς υπότιτλους ( .srt)

Ένας Δέκτης HD σε τόσο μικρό μέγεθος !!

Έρχεται με τιμή 49.90€  
Επικοινωνήστε μαζί μας για παραλαβή από το κατάστημα ..
Για αγορά από το AggelopoulosSat Store Click Here