AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Ορίστηκαν οι λεπτομέρειες του έργου εγκατάστασης WiFi

Τις βασικές παραμέτρους για το πώς θα προχωρήσει το έργο της εγκατάστασης WiFi σε περίπου 4.000 κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, που θα καλυφθούν από περίπου 15.000 Access Points, παρουσίασε σήμερα το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων, το οποίο θα ανατεθεί σε αναδόχους μέσω ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού.

Το μοντέλο υλοποίησης απαρτίζεται από συμφωνίες πλαίσιο, οι οποίες θα αφορούν την περίοδο μέχρι και το τέλος του 2015. Στη συνέχεια, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου, θα τα αναλάβει το Δημόσιο.
Η εκτίμηση είναι ότι το δίκτυο αυτό θα ξεκινήσει να λειτουργεί σταδιακά από το Νοέμβριο.
Όπως ελέχθη από τον γενικό γραμματέα Επικοινωνιών του υπουργείου Υποδομών Μ. Δασκαλάκη από τους 325 δήμους της χώρας ενδιαφέρθηκαν να υποδείξουν σημεία ανάπτυξης του δικτύου οι 302. Σε αυτούς που δεν υπέδειξαν σημεία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων ο δήμος Αθηναίων (έχει δικό του πρόγραμμα ανάπτυξης wi fi όπως διευκρινίστηκε) ο δήμοςΧαλανδρίουΚερατσινίου – Δραπετσώνας και Κρωπίας.
Υπενθυμίζεται ότι τη δημιουργία δικτύου WiFi την είχε ανακοινώσει ο  πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Η πολιτική πρόσβασης που ανακοινώθηκε προβλέπει ότι θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, περίπου 30 λεπτά συνεχούς σύνδεσης, ενώ το δίκτυο αυτό δεν θα υποστηρίζει υπηρεσίεςψυχαγωγίας που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές σε bandwidth, όπως video streaming. Ακόμη,  ο χρήστης θα μπορεί να συνδέεται στο δίκτυο εφόσον βρίσκεται σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρα από το access point όταν πρόκειται για εσωτερικούςχώρους και σε απόσταση περίπου 100 μέτρα από το access point όταν βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους. Θα εξυπηρετούνταιταυτόχρονα σε κάθε σημείο 40 με 50 χρήστες.
Πηγή infocom