AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Νέο ενημερωτικό σχήμα στο Star

Νέα ομάδα στο ενημερωτικό τομέα  του Star από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του  καναλιού Ο  Κωστής Τσιακανίκας, επιστρέφει στο κανάλι ως Διευθυντής Ειδήσεων και ο  Σταμάτης Μαλέλης, “μετακινείται στη θέση του Συμβούλου του Προέδρου για θέματα ενημέρωσης και παραμένει επικεφαλής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων” .
Η  Μάρα Ζαχαρέα, από τη νέα σεζόν, αναλαμβάνει παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων (Δευτέρα έως Παρασκευή) και παράλληλα συνεχίζει να έχει τη δημοσιογραφική εποπτεία των ιστοσελίδων του σταθμού , ενώ  ο Παναγιώτης Στάθης  το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα  η Πόπη Τσαπανίδου θα παρουσιάζει από τη νέα σεζόν ενημερωτική πρωινή εκπομπή.
typologies

Το ψήφισμα της EBU για την ΕΡΤ

Με ψήφισμά της τα μέλη της EBU, από τη Μάλτα, ζητούν την επείγουσα επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Ελλάδα.
Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:
"Τα Μέλη της EBU, που συγκεντρώθηκαν στην Μάλτα στο πλαίσιο της 70ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης στις 27 Ιουνίου 2013, εκφράζουν τις σοβαρές ανησυχίες τους για τη συνεχιζόμενη "μαύρη οθόνη" και τη σιωπή του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού και γι' αυτό το σκοπό ομόφωνα υποστηρίζουν την παρακάτω δήλωση:

Η Γενική Συνέλευση της EBU ζητεί την επείγουσα επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Ελλάδα

'Έπειτα από την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, διέταξε την.. 

ΕΡΤ ζωντανά στο 31 UHF και η digea ανοίγει πομπούς!!!

Αυτή τη στιγμή ώρα 17:00 όλο το πακέτο της ΕΡΤ στα 31 UHF περιοχή Ν. Φιλοθέη με κατεύθυνση κεραίας προς  Υμηττό !! 
(Το ποιο πιθανό να βγαίνει από το Ραδιομέγαρο)
Συνεχίζετε το καθημερινό κρυφτούλι μετακινώντας από συχνότητα σε συχνότητα ...

Για να δούμε πόσους πομπούς εχει η Digea για να ταπώνει σε όποιο κανάλι κάθετε ..
Για την ώρα έχει σε λειτουργία χωρίς λόγο ... μετράμε  48, 52, 29  UHF 

Συμφωνία Vodafone και Wind για μερική κοινή χρήση δικτύου

Η Vodafone Ελλάδας και η Wind Ελλάς συμφώνησαν για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G, κυρίως στην περιφέρεια και περιορισμένα σε μερικές αστικές περιοχές. Η συνεργασία αυτή θα επιταχύνει τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας και θα επιτρέψει τη σημαντική αύξηση ευρυζωνικών ταχυτήτων μέσω κινητού δικτύου, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Η Vodafone Ελλάδας θα συνεχίσει να έχει την .. 

Ν. Μιχαλίτσης: «Ο ρόλος των ιδιωτικών καναλιών στο κλείσιμο της ΕΡΤ»

Του Νίκου Μιχαλίτση, πρώην Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών ΕΡΤ
Στις 11 Ιουνίου 2013 η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Παρά την διεθνή κατακραυγή, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η μανία των «μεγάλων» ιδιωτικών καναλιών της Ελλάδας να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την κυβερνητική απόφαση μέσα από τις ειδήσεις τους και τις ενημερωτικές εκπομπές. Δεν στάθηκαν όμως μόνον εκεί.  Προσέφεραν όλα τα τεχνικά τους μέσα για να σβήσουν τη φωνή και την εικόνα της ελεύθερης και ανοιχτής ΕΡΤ που δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί, χάρις στην απόφαση των εργαζομένων να μην την αφήσουν να σιγήσει.
Τεχνικοί ιδιωτικών καναλιών συνόδευαν τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν έφοδο στους πομπούς της ΕΡΤ και αφού αρχικά τους έκλεισαν στη συνέχεια βοήθησαν στην εκπομπή ψηφιακού σήματος με μπάρες που μεταδιδόταν με τη βοήθεια δύο ιδιωτικών φορέων, του ΟΤΕ και της Digea. Ο κόσμος αναρωτιόταν τι σχέση μπορούν να έχουν αυτοί οι ιδιωτικοί φορείς με  το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Η αλήθεια είναι ...

ΕΡΤ LIVE 29 UHF

Αυτή τη στιγμή 00:40 όλο το πακέτο της ΕΡΤ στα 29 UHF περιοχή Ν. Φιλοθέη με κατεύθυνση κεραίας προς  Υμηττό !! 

Παράνομες χρεώσεις & παραβίαση των υποχρεώσεων διαφάνειας από τον ΟΤΕ, σύμφωνα με απόφαση της ΕΕΤΤ.

Τρία (!) χρόνια μετά τις καταγγελίες της Forthnet κατά του ΟΤΕ αναφορικά με μονομερείς, αυθαίρετες και αδιαφανείς χρεώσεις τέλους άσκοπης μετάβασης τεχνικών συνεργείων, η ΕΕΤΤ «διαπίστωσε» και αποφάσισε ότι ο ΟΤΕ χρέωνε τη Forthnet χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις και ότι υπάρχει σαφής παραβίαση των υποχρεώσεων διαφάνειας και εφαρμογής κοστοστρεφών τιμών. Η ΕΕΤΤ επέβαλλε στον ΟΤΕ πρόστιμο 150.000€ και τον υποχρεώνει να πιστώσει τη Forthnet με τα «παρανόμως χρεωθέντα ποσά».

Ενώ ο ΟΤΕ οφείλει να ....

Ψηφιακή μετάβαση στη Ρογδιά και Μαλάξα


Στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ψηφιακή μετάβαση και το αναλογικό switch off στα κέντρα εκπομπής Ρογδιάς νομού Ηρακλείου και Μαλάξας Χανίων. Η ψηφιακή μετάβαση, που πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, είχε ουσιαστικά αρχίσει τις προηγούμενες ημέρες με το ξεκίνημα της εκπομπής των περιφερειακών καναλιών Κρήτη TV, ΚΥΔΩΝ, Creta, MyTV, 4U από το κανάλι 38 (Ρογδιά και Μαλάξα) και τη Νέα Τηλεόραση από το κανάλι 57 στη Μαλάξα (στο Ηράκλειο εκπέμπει εδώ και δύο χρόνια περίπου ψηφιακά από το κανάλι 61 μαζί με το Τηλε Κρήτη, το 4U και Κρήτη 1). Στις 2 τα ξημερώματα ξεκίνησε σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό η εκπομπή της Digea στα κανάλια 24 και 25 από Ρογδιά και 49 και 56 από Μαλάξα.  

Την ίδια στιγμή διακόπηκε σταδιακά ....

Ξενοδόχοι: Πετάξτε από τις τηλεοπτικές συσκευές τα ιδιωτικά κανάλια!

Την προτροπή να πετάξουν από τις τηλεοπτικές συσκευές σε όλα τα ξενοδοχεία τα τηλεοπτικά σήματα των Mega, ANT1, Alpha, Star και ΣΚΑΙ απευθύνει το «Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας» στα μέλη του σε όλη τη χώρα. Αιτία είναι η επιμονή των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας που μετέχουν  από κοινού στην εταιρεία «Τηλεοπτικά Δικαιώματα Α.Ε» στην απαίτηση τους να λάβουν συγγενικά δικαιώματα από τα ξενοδοχεία επειδή εκπέμπουν σε κάθε τηλεοπτική συσκευή. 
Η επιστολή του Επιμελητηρίου προς τα ξενοδοχεία εξιστορεί όλο το ενδιαφέρον ιστορικό της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους ξενοδόχους και την εταιρεία «Τηλεοπτικά δικαιώματα» η οποία στα πρότυπα της ΑΕΠΙ διεκδικεί ...

Όταν χάνεται ο ήχος στην ιδιωτική τηλεόραση…

Κατάλαβαν οι σύμβουλοι στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, γιατί χρειάζεται η ΕΡΤ και ποιος είναι ο λόγος που πηγαίνουν πολλά άτομα στις καλύψεις τέτοιων γεγονότων;
Δεν είδαμε να βγαίνει κανένας και να βρίζει τους εργαζόμενους του Mega επειδή για μια στιγμή χάθηκε ο ήχος όταν μιλούσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης…typologies

Πώς να στήσεις μια προβοκάτσια #ert


Δημοσιεύματα περί «έρημης ΕΡΤ» εμφανίστηκαν ξαφνικά σήμερα σε διάφορα καθεστωτικά μέσα. Οι εικόνες από άδεια studio, άδειους διαδρόμους, ακόμα και μια άδεια σκάλα ήταν αυτές που ανέλαβαν να μας βάλουν στο κλίμα εγκατάλειψης της μάχης. Πως όμως στήθηκε αυτό το ρεπορτάζ;
Οι καλοί συνάδελφοι χρησιμοποίησαν 2 όμορφα τρικ. Το ένα είναι... 

Συνέντευξη τύπου των εργαζομένων της ΕΡΤ

α. Το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, το ERTWorld, πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ, μεταφερόταν δορυφορικά σε όλες τις ηπείρους. Για τη μεταφορά του, μετά από διεθνή διαγωνισμό η ΕΡΤ είχε συνάψει τριετή σύμβαση με εταιρεία. Η σύμβαση είχε ημερομηνία έναρξης την 4η/9/2012 και το ετήσιο κόστος που πλήρωνε η ΕΡΤ ήταν 1.100.000 € συμπ. ΦΠΑ ετησίως. Η αιφνίδια διακοπή του σήματος ERTWorld, πέρα από το γεγονός του μαύρου στους ομογενείς, δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία που παρείχε την υπηρεσία να διεκδικήσει το συμβατικό τίμημα αφού δεν υπήρξε καταγγελία της σύμβασης με προηγούμενη προειδοποίηση.

β. Μπορεί η ΕΡΤ να πληρώνει.. 

“Βόμβα”: Το ΕΣΡ αναγνωρίζει τη λειτουργία της ΕΡΤ!

Νέα διάσταση στην υπόθεση της λειτουργίας της ΕΡΤ. Το ΕΣΡ ως ανεξάρτητη διοικητική Αρχή, συμμετέχοντας στη διαβούλευση για τον τεχνικό πάροχο, αναγνωρίζει τη λειτουργία της  ΕΡΤ, έξι ημέρες μετά τη δημοσίευση της κοινής υπουργικής απόφασης και μια μέρα μετά από την απόφαση του ΣτΕ.
Το έγγραφο http://www.eett.gr/ που κατέθεσε στην ΕΕΤΤ συντάχθηκε στις 17 Ιουνίου και κατατέθηκε στην έτερη Αρχή στις 18 Ιουνίου 2013, ενώ  η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ  σε βάρος της ΕΡΤ ελήφθη στις 17 Ιουνίου και δημοσιοποιήθηκε το ίδιο βράδυ και  η  ΚΥΑ της κατάργησης της ΕΡΤ έχει  ημερομηνία 11 Ιουνίου.
Η ΕΡΤ αναγνωρίζεται  πως βρίσκεται σε λειτουργία από το ΕΣΡ,  στην 7η σελίδα του  σχετικού εγγράφου,, παραβλέποντας την απόφαση του ΣτΕ όπως ακριβνώς συμβαίνει και με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 3578/2010 η οποία  αναφέρεται στο παράνομο καθεστώς λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Η διοίκηση αν εφαρμόσει την απόφαση για την ΕΡΤ, με βάση την αρχή της Ισονομίας και της Αναλογικότητας πρέπει να εφαρμόσει και και εκείνη για την ιδιωτική τηλεόραση. Επειδή όμως το “μαύρο” στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας θα σήμαινε καταστροφή, η ΕΡΤ όπως και η ιδωτική τηλεόραση, λειτουργούν  πλέον, κατά συνέπεια, με de facto “προσωρινό καθεστώς λειτουργίας”.
Για την ιστορία δύο μέλη του ΕΣΡ δηλώνουν πως η ΕΡΤ πρέπει να έχει 3 ψηφιακές πλατφόρμες, και όχι δύο που προτείνει η ΕΕΤΤ. (typologies)

O Eutelsat 3D σε πλήρη εμπορική λειτουργία στις 3°Ε

O νέος δορυφόρος Eutelsat 3D της Eutelsat μπήκε σε πλήρη εμπορική λειτουργία τα ξημερώματα της 19ης Ιουνίου στις 3 μοίρες ανατολικά, με τη μεταφορά όλων των υπηρεσιών του Eutelsat 3C σε αυτόν.  Ο Eutelsat 3D είναι εξοπλισμένος με 33 transponder, 32 στην Ku-band (από τους οποίους οι 15 έχουν εύρος 72 MHz) και έναν στην Ka-band (με εύρος 108 MHz), με τη βοήθεια των οποίων θα εξυπηρετεί με επιπρόσθετη χωρητικότητα τις τηλεπικοινωνιακές, ραδιοτηλεοπτικές και ευρυζωνικές αγορές της Ευρώπης, αλλά και της Αφρικής.

Ο Eutelsat 3D θα παραμείνει στις 3 μοίρες ανατολικά μέχρι την ανάπτυξη του δορυφόρου Eutelsat 3Β στην ίδια θέση, πράγμα που προβλέπεται να γίνει το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Ο Eutelsat 3C θα μεταφερθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου από τις 3°Ε στην προνομιακή θέση της Eutelsat, στις 13°Ε (Hotbird) όπου και θα μετονομαστεί Hot Bird 13D. Η μεταφορά του στις 13°Ε θα δώσει τη δυνατότητα στη Eutelsat να απευλευθερώσει τον Hot Bird 13A, ο οποίος θα μεταφερθεί με τη σειρά τους στη περιοχή των 7° / 8° δυτικά και θα μετονομαστεί Eutelsat 8 West C. 

Πηγή: eutelsat.com
              digitaltvinfo

Η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Kωνσταντίνος Μενουδάκος διατάσσει την αναστολή της εκτέλεσης  της προσβαλλόμενης κοινής υπουργικής απόφασης για την ΕΡΤ και διατάσσει τη λήψη από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστότοπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και τη λειτουργία του νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. 

Το νέο σήμα της ΕΡΤ

Η προχειρότητα του Υπουργείου Οικονομικών πάνω στο θέμα της ΕΡΤ δεν έχει προηγούμενο  έχοντας χάσει το όνομα από το Internet σήμερα το πρωί δημοσίευσε χωρίς να υπάρχει σύσταση νέας  εταιρίας Α.Ε αλλά ούτε και τηλεπικοινονιακού φορέα το νέο σήμα της  ΝΕΡΙΤ με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για πειρατεία και όπως ήταν φυσικό από το απόγευμα της Δευτέρας το κανάλι ΝΕΡΙΤ στους διαύλους 48 και 52 UHF μετατράπηκε σε τρεις τελείες ...

Πειρατής και το Υπουργείο Οικονομικών;


Σήμερα το πρωί τηλεθεατές στην Αθήνα παρατήρησαν ότι ξεκίνησαν δοκιμαστικές εκπομπές με μπάρες στα κανάλια 22, 48 και 52, όπου πάροχος εμφανίζεται να είναι η "ΝΕΡΙΤ", η εταιρεία που το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να πάρει τη θέση της ΕΡΤ. 
Προκύπτουν όμως σοβαρά ερωτηματικά για το νόμιμο της πράξης [η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για κατάφωρη παρανομία] όταν χωρίς να υπάρχει κανένα κανάλι ΝΕΡΙΤ και αδειοδοτημένος πάροχος ΝΕΡΙΤ από την ΕΕΤΤ και χωρίς να έχει ξεκινήσει καν η προεργασία για το νομοσχέδιο που κατέβασε το Υπουργείο στη Βουλή (πόσο μάλλον να έχει ψηφιστεί), ξεκινούν εκπομπές αυτού του παρόχου, ο οποίος καταλαμβάνει τις συχνότητες της ΕΡΤ! 
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα καλυφθεί και αυτό; Η ΕΕΤΤ έχει κάτι να πει γι αυτό άραγε; Πηγή digitaltvinfo

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ DIGEA ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥ 902

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έλαβε και φέρνει στην επιφάνεια το χαρακτηρισμενο ως ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο οδηγιών  της Digea για τον τρόπο απαντήσεων σε πιθανές ερωτήσεις για το κόψιμο του σήματος της ΕΡΤ και του 902.
Είναι χαρακτηριστική η τελευταία παράγραφος του κειμένου γραμμένη με κεφαλαία: 

" ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ DIGEA ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.
ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ..

Η Nova «έκοψε» και την ERT World από το μπουκέτο της

Χάθηκε και το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ World που μεταδιδόταν μέχρι πριν λίγη ώρα μέσω της NOVA... 
Σημειώνεται, ότι το απεργιακό πρόγραμμα μεταδιδόταν μετά από πιέσεις που είχε ασκήσει στην ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ( EBU).
Λίγα λεπτά πριν από τις 8:00 το βράδυ του Σαββάτου, η NOVA αφαίρεσε από τα μπουκέτα της την ΕRΤ World, με αποτέλεσμα να σταματήσει να μεταδίδεται το ζωντανό πρόγραμμα της ΝΕΤ.
Πηγή: directnews

Έτοιμη η Βουλή TV στο πακέτο της DIGEA σίγησε και το TV5

Και ενώ βρισκόμαστε  στο κέντρο των εξελίξεων  και όλα είναι ρευστά δεν υπάρχει σχέδιο προς το παρόν να ξανάλειτουργήσουν τα κανάλια ΡΙΚ, TV5, Deutsche Welle, BBC, η Βουλή Τηλεόραση είναι ήδη έτοιμη να εκπέμψει  στο 1o πακέτο της Digea στην συχνότητα 46 (674 MHz) μαζί με ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV δείχνοντας για την ώρα μόνο την πολύχρωμη κάρτα...

Ανέκδοτο: “Δεν είμαστε χώρα όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς άδειες”

“Όσον αφορά στο θέμα του email: ως Υπουργός Οικονομικών έχω ευθύνη για την περιουσία της ΕΡΤ, δεν είναι δυνατόν να αναμεταδίδεται εκπομπή της ΕΡΤ χωρίς άδεια, δεν είμαστε χώρα όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς άδειες”, είπε ο υπουργός Οικονομικών , Γ. Στουρνάρας. (typologies)

ΤΩΡΑ: Δραματική μεταστροφή Σαμαρά αναζητά τρόπο να φύγει το "μαύρο"

Στα σκαριά βρίσκεται  πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου για μεταβατική περίοδο στην ΕΡΤ η οποία θα πέσει στο τραπέζι των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην τρικομματική τις τελευταίες ημέρες και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να εμφανιστεί αδιάλλακτος και κάνει κινήσεις διαφυγής από το αδιέξοδο, αποδεχόμενος επί της ουσίας την πρόταση των Κουβέλη και Βενιζέλου 

Σύμφωνα με πληροφορίες ... 

Μηχανή αναζήτησης κάνει αντιπολίτευση... στον Βενιζέλο

Η μηχανή  αναζήτησης κάνει αντιπολίτευση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτό που βγάζει, όταν στο πεδίο της μετάφρασης πληκτρολογεί κάποιος "Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ".

Δεν το πιστεύαμε μέχρι τη στιγμή που το δοκιμάσαμε. Για τη Google, Προέδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. (enikos.gr)

Γενικός διευθυντής BBC προς Σαμαρά: Ανοίξτε τώρα την ΕΡΤ!

Κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει η ΕΡΤ απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του BBC, Τόνι Χολ.

Ο ισχυρός άντρας του βρετανικού δικτύου καταδίκασε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ δε δίστασε να χαρακτηρίσει την κίνηση της κυβέρνησης ως «αντιδημοκρατική» και «αντιεπαγγελματική»

Μάλιστα αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο προέτρεψε να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ, καθώς όπως είπε « τα δημόσια μέσα ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζουν τις δημοκρατικές κοινωνίες».


Πενήντα γενικοί διευθυντές ευρωπαϊκών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ανάμεσά τους και το BBC, με επιστολή τους ζητούν να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ. Η κίνηση αυτή οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU). (theinsider.gr)

Η DIGEA ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Πλήρης φίμωση της ΕΡΤ κατεβάζοντας ρολλα σε όλο το δίκτυο της ...
Η Digea από την πλευρά της ΦΙΜΏΝΕΙ κλείνοντας το σήμα με πολύχρωμες μπάρες σε οποίο κανάλι θέλει να αναμεταδώσει την εικόνα από το Ραδιομέγαρο  της ΕΡΤ αυτό συμβαίνει στα κανάλια 902 και το ΖΟΟΜ αποτρέποντας όλες τις αναμεταδόσεις  ......

Αν αυτό δεν θυμίζει άλλες εποχές......!!! 

Εκλογές αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την νέα ΕΡΤ ..

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η κυβερνητική απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ και στη θέση της να δημιουργηθεί μία νέα κρατική τηλεόραση. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει ότι είναι ανυποχώρητος στο σχέδιό του, ενώ οι κυβερνητικοί εταίροι του, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης αντιδρούν έντονα και προειδοποιούν με κινήσεις αμφισβήτησης των κυβερνητικών ενεργειών.

Τα μεσάνυχτα θέλουν να βάλουν το λουκέτο στην ΕΡΤ

Ως παράδειγμα αδιαφάνειας, παρουσίασε την ΕΡΤ την οποία διοικούσε, ο αρμόδιος υπουργός ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου ανακοινώνοντας με “τόλμη” το λουκέτο από σήμερα τα μεσάνυχτα. Στη θέση της, όπως είπε, θα δημιουργηθεί ένας νέος δημόσιος οργανισμός που θα λειτουργεί με διαφάνεια!
Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου και καλούν σε συγκέντρωση στις 7.00 το απόγευμα. Το λουκέτο στην ΕΡΤ έγινε θέμα στα διεθνή δίκτυα.(paron)

Καταδίκη γιατί έβαλε αναμεταδότες

Άλλη μια εξωφρενική υπόθεση του ραδιοτηλεοπτικού χάους ήρθε στην επικαιρότητα για να αποδείξει πως το κράτος και οι αρμόδιες αρχές τιμωρούν όταν δεν υπάρχουν μεγάλα τηλεοπτικά συμφέροντα. Ο πρώην δήμαρχος Πλωμαρίου της Λέσβου καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλακή γιατί τοποθέτησε αναμεταδότες στο νησί προκειμένου να φθάνει το τηλεοπτικό σήμα των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών στην πόλη του.
Μετά από την αναφορά της ΕΕΤΤ ότι οι αναμεταδότες τοποθετήθηκαν «παράνομα» ο πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε, σε αντίθεση με άλλους δημάρχους και στη Λέσβο που είχαν απαλλαχθεί για την ίδια κατηγορία! Είναι γνωστό πως τα ιδιωτικά κανάλια δεν ενδιαφέρονται για την κάλυψη των παραμεθόριων περιοχών της χώρας με τηλεοπτικό σήμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να καλύπτουν τις μεγάλες πόλεις που καλύπτονται διαφημιστικά. Έτσι οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών βλέπουν και ακούνε τούρκικα, βουλγάρικα, αλβανικά και αραβικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το πρόβλημα έλυναν οι κατά τόπο αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τοποθετούσαν με δικά τους έξοδα, μικρούς αναμεταδότες για την εκπομπή των τηλεοπτικών σημάτων. Η ΕΕΤΤ στη διάρκεια ελέγχων της ανά την Ελλάδα, έκρινε πως η τοποθέτηση αυτή είναι «παράνομη», χωρίς αδειοδότηση.

Χατζηνικολάου: Παρεμβατικό το νέο δελτίο ειδήσεων του Star

Κοινωνικό και παρεμβατικό το δελτίο  θα είναι το νέο δελτίο ειδήσεων του Star, είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου, περιγράφοντας τι περίπου θα συμβεί από το Σεπτέμβριο στην τηλεόραση. 

Και η παρουσία του θα είναι διαρκής “όταν  θα υπάρχει μεγάλο θέμα” στο νέο δελτίο ειδήσεων του καναλιού”. Τουλάχιστον 2-3 φορές τη βδομάδα θα σχολιάζω” υπογράμμισε ο Νίκος Χατζηνικολάου δίνοντας το “στίγμα” των μεγάλων αλλαγών που θα γίνουν στο Star.
πηγή typologies