AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Ζητάνε τις ψηφιακές συχνότητες!

“Μύλος” γίνεται στα πολιτικά μετόπισθεν των διαπραγματεύσεων για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Όλοι οι τηλεοπτικοί παίχτες της αγοράς, η Digea, η ΕΡΤ, η Nova, τα περιφερειακά κανάλια βρίσκονταν σε αναμονή για την υποτιθέμενη κοινή σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης για τα επόμενα βήματα της ψηφιακής μετάβασης μετά τον Χορτιάτη. Αντ΄ αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε κατεύθυνση να εκπέμψει ο καθένας όπου θέλει, στα σημεία εκπομπής που ορίζει η υπουργική απόφαση Θοδωρή Ρουσόπουλου του 2008! Η κατεύθυνση αυτή δημιούργησε αναταράξεις και έντονο προβληματισμό για το που στοχεύει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες,
οι πάροχοι δικτύου έχουν θέσει ήδη τις απαιτήσεις τους βάσει όμως του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων που εκδόθηκε και παραδόθηκε στην τρόϊκα και την Κομισιόν τον περασμένο Οκτώβριο. Η Digea που της έχουν αποδοθεί δυο ψηφιακές συχνότητες (multiplex) ανά περιοχή για τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια και για τους πελάτες της περιφερειακής εμβέλειας, απαιτεί να της παραχωρηθούν 4 ψηφιακές συχνότητες, δηλαδή για 16 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας ή για 8 πανελλαδικής εμβέλειας και περίπου 12 διαφορετικά περιφερειακά κανάλια ανά περιοχή εκπομπής. Η Nova που σήμερα διατηρεί μισή ψηφιακή συχνότητα από την τρίτη που έχει στην κατοχή της η ΕΡΤ, απαιτεί να της παραχωρηθεί μια ψηφιακή συχνότητα. Η ΕΡΤ από τη δική της πλευρά με έγγραφο της στον υπουργό ΜΜΕ Σίμο Κεδίκογλου ζητά να της κατοχυρωθούν όπως και στο παρελθόν με νόμο, οι 3 ψηφιακές συχνότητες που διαθέτει έως σήμερα.
Στο μεταξύ ο νέος ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων που ξαναφτιάχτηκε από την αρχή με συμμετοχή τεχνικού συμβούλου της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και της Digea προβλέπει τη χορήγηση 7 ψηφιακών συχνοτήτων (multiplex) έως 8 σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας. Και υπάρχουν βέβαια και τα περιφερειακά κανάλια που επίσης ζητά ψηφιακές συχνότητες για τη δική τους ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή, εκτός της Digea.
Πηγή: typologies