AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Άλαν Τούρινγκ, 100 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα της σύγχρονης πληροφορικής

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τιμά σήμερα τα 100 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα της σύγχρονης πληροφορικής, του βρετανού μαθηματικού Άλαν Μάθισον Τούρινγκ (23 Ιουνίου 1912- 7 Ιουνίου 1954), ο οποίος μεταξύ άλλων βοήθησε στην αποκρυπτογράφηση ναζιστικών κωδικών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. To γεγονός αυτό εκτιμάται ότι έσωσε εκατομμύρια ζωές και συνέβαλε στην ταχύτερη πτώση του Χίτλερ.


Μετά τον πόλεμο, ο Τούρινγκ ασχολήθηκε με το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης (αν δηλαδή μια μηχανή μπορεί να θεωρηθεί ότι γνωρίζει και μπορεί να σκεφτεί) και πρότεινε ένα πείραμα γνωστό σήμερα ως δοκιμή Τούρινγκ για τον καθορισμό των κριτηρίων της:

Ψηφιακές δοκιμαστικές εκπομπές

Και νέες τηλεοπτικές ψηφιακές δοκιμές στην Αθήνα ... από άγνωστο πάροχο στο κανάλι 62Uhf  σε συμπίεση Mpeg2 κανάλια High TV , 0-6 ,Test 1 , Test 2 

Κέντρο εκπομπής Υμηττός! 

Καμμία λύση ακόμη για τα προβλήματα του Flash στον Firefox

Όσοι χρησιμοποιείτε Firefox, θα έχετε διαπιστώσει ότι μετά την αναβάθμιση του Flash Player στην έκδοση 11,3, τα κρασαρίσματα είναι συνεχή. Καμμία από τις Adobe και Mozilla, δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής την πηγή του προβλήματος που ταλαιπωρεί τους χρήστες με Windows Vista και 7.

Μέχρι να βρεθεί οριστική λύση και να διανεμηθεί νέα έκδοση, οι δύο εταιρείες δημοσίευσαν συμβουλές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η Adobe ανακοίνωσε 4 πιθανές λύσεις συμβουλεύοντας την απενεργοποίηση του RealPlayer Download and Recording plug-in, την εκτέλεση του Firefox σε Safe Mode, ή τη δημιουργία ενός νεόυ προφίλ στο Firefox. Επίσης, προτείνει τη χρήση ενός καθαρού προφίλ χρήστη στα Windows.

H Mozilla προτείνει μια παρόμοια λύση, συστήνωντας την απενεργοποίηση του plug-in της RealPlayer που προαναφέρθηκε, ή ακόμη και την απεγκατάσταση του Real Player. Ως ύστατη λύση, η Mozilla συστήνει την επιστροφή στην έκδοση 11,2 του Flash Player. (e-pcmag.gr)

Σε αναμονή της ΚΥΑ το switch off στον Υμηττό

Την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για το αναλογικό switch off στον Υμηττό σε δυο στάδια, ένα για τους πελάτες τηλεοπτικούς σταθμούς της Digea στις 20 Ιουλίου και το δεύτερο για την ΕΡΤ στις 13 Αυγούστου, ανέμεναν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για να αρχίσουν την προβολή των διαφημιστικών τρέϊλερ για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση για την Αττική.

Το σβήσιμο του Υμηττού είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας καθώς αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά ενώ περίπου 150 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση μόνο από το κέντρο του Υμηττού. Με την έκδοση της υπουργικής απόφασης η Digea είναι έτοιμη να αποστείλει ταχυδρομικά-με την οικονομική συνδρομή του υπουργείου Μεταφορών, 1,5 εκατομμύριο φυλλάδια που εξηγούν τι πρέπει να κάνουν οι τηλεθεατές για να λαμβάνουν το ψηφιακό πλέον σήμα των ιδιωτικών καναλιών από τις 20 Ιουλίου.

Όσοι κάτοικοι στην Αττική δεν προμηθευτούν αποκωδικοποιητές για τη λήψη του ψηφιακού σήματος θα πρέπει να στρέψουν την κεραία τους στην Πάρνηθα, το μόνο κέντρο εκπομπή πια στην Αττική που θα εκπέμπει αναλογικά. (paron.gr)

Περισσότερες συχνότητες θέλουν τα ιδιωτικά κανάλια

Περισσότερες συχνότητες για εκπομπή τηλεοπτικού σήματος υψηλής ευκρίνειας θέλουν τα ιδιωτικά κανάλια. Το αίτημά τους είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, όμως εμπόδιο αποτελούσε το ότι δεν υπήρχαν αρκετές συχνότητες για την HD εκπομπή μέσω της Digea. Το κλείσιμο της αναλογικής τηλεόρασης στον Υμηττό, ωστόσο, ανοίγει τον δρόμο ώστε να βρεθούν επιπλέον συχνότητες.

Τα νέα Μέσα και το Euronews

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την τελευταία συνεδρίασή του (Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012) ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Δοκιμαστικές Εκπομπές ΕΡΤ

Όπως είχαμε ξαναγράψει συνεχίζονται οι δοκιμαστικές εκπομπές της ΕΡΤ γίνονται από το κέντρο ψηφιακής εκπομπής Αίγινας.
Είναι μικρής διάρκειας  από το  κανάλι 39 UHF και μεταδίδει παράλληλο πρόγραμμα με τον δίαυλο 48UHF σε συμπίεση MPEG2.
Από την περιοχή Ζωγράφου το σήμα που λαμβάνουμε 35db σε συνάρτησή με το 48UHF  που μας δίνει 53db (Η μέτρηση έγινε με την FlashD Compact της Ikusi) (AggelopoulosSat)

Protagon και Google

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ protagon
Το protagon.gr και η Google συνεχίζουν τη συνεργασία τους στο Youtube και για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η εκλογική πλατφόρμα Εκλογες ’12 ( youtube.com/ekloges12 ) θα καλύψει και τη νέα εκλογική αναμέτρηση με συνεντεύξεις πολιτικών αρχηγών, δικτυακά hangouts με τη συμμετοχή γνωστών προσωπικοτήτων, ρεπορτάζ με διαφορετική ματιά.

Συνεργασία Σκάι-NovaΣπορ FM

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σκάι

Η μεγάλη ποδοσφαιρική ευρωπαϊκή διοργάνωση από τα γήπεδα Πολωνίας και Ουγγαρίας στον ΣΚΑΪ 100.3 και τον Nova ΣΠΟΡ FM.

Ο ΣΚΑΪ 100.3 σε συνεργασία με τον NovaΣΠΟΡ FM, θα σας μεταδώσει τους αγώνες της εθνικής μας, συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές των μεγάλων ομάδων, απευθείας συνδέσεις με τη μεικτή ζώνη και τις συνεντεύξεις τύπου, και βέβαια σχολιασμός των αγώνων και των αποτελεσμάτων.ΣΚΑΪ 100.3 και NovaΣΠΟΡ FM διοργανώνουν

Το Euronews στο Ραδιομέγαρο

Από το πρωί στελέχη του Euronews και του ΡΙΚ είναι στο Ραδιομέγαρο και βλέπουν κόσμο. Θυμίζουμε πως η ΕΡΤ αποφάσισε να διερευνήσει το ενδεχόμενο παραγωγής μετάδοσης του προγράμματος του Euronews στην ελληνική γλώσσα, προφανώς σε συνεργασία με το ΡΙΚ.