AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Στο Sunny Channel η συχνότητα 36 από την Πάρνηθα

Αναλογική έμμεση αδειοδότηση από την ΕΕΤΤ στο Sunny Channel (πρώην Κανάλι ΔΕΚΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προτίθεται να χορηγήσει τη συχνότητα 36 από την Πάρνηθα στο Κανάλι ΔΕΚΑ, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα ενόψει της προβλεπόμενης στο Μνημόνιο 2 διαδικασίας μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Αν και η Ελλάδα δεσμεύτηκε πως εντός εξαμήνου, ως τον Ιούλιο  θα σταματήσει την αναλογική μετάδοση, η ΕΕΤΤ προχωράει στην παραχώρηση του αναλογικού διαύλου, τον οποίο κάποτε χρησιμοποιούσε το Tempo του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη.

Σε τεχνικό επίπεδο το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο, αφού η συχνότητα αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους περιφερειακούς σταθμούς που εκπέμπουν από τον Υμηττό και το σήμα τους δέχεται παρεμβολές.  Τα πράγματα όμως θα δυσκολεύσουν ακόμη περισσότερο, όταν οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί σταματήσουν όπως προβλέπει ο νόμος στα τέλη Ιουνίου την αναλογική μετάδοση του σήματός του από τον Υμηττό και θα χρειάζονται διαθέσιμες συχνότητες από την Πάρνηθα

Επιπροσθέτως,  η συχνότητα αυτή προσφέρεται χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, αφού ο νόμος δεν προβλέπει οικονομικό αντάλλαγμα για τους περιφερειακούς σταθμούς ,σε μία εποχή που αναζητούνται έσοδα από παντού, κόβοντας μισθούς και συντάξεις.  Ενδιαφερόμενοι για τη συχνότητα ήταν επίσης το  Channel Nine και το Blue Sky και ο νόμος ορίζει για τους περιφερειακούς σταθμούς πως πρέπει να εξετάζονται όλες οι αιτήσεις. (paron.gr)