AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Δωρεάν Office και με υποστήριξη!!

Μπορεί να περιμέναμε λίγο παραπάνω αλλά άξιζε τον κόπο. Γιατί μία από τις πιο δημοφιλείς open source σουίτες γραφείου έφτασε στην τρίτη μεγάλη της έκδοση. Πρόκειται φυσικά για το LibreOffice 3.5 το οποίο έχει να παρουσιάσει πάρα πολλές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά στις εφαρμογές Writer, Calc, Impress, Draw και Base. Παράλληλα όμως διαθέτει και λειτουργία ελέγχου για ενημερώσεις, που ειδοποιεί τον χρήστη κάθε φορά που είναι διαθέσιμη κάποια αναβάθμιση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Document Foundation την χαρακτήρισε ως την «καλύτερη open-source σουίτα Office όλων των εποχών.»
Ανάμεσα στις (πολλές) αλλαγές συμπεριλαμβάνονται το ανανεωμένο interface, η δυνατότητα προσθήκης multimedia σε έγγραφα, βελτιωμένα διαγράμματα και καλύτερη υποστήριξη αρχείων από άλλες σουίτες Office (π.χ. Microsoft Office).

Το LibreOffice 3.5 είναι επιτέλους εδώ
Το «LibreOffice» αποτελεί fork του «OpenOffice» το οποίο δημιουργήθηκε ως μια δωρεάν εναλλακτική ανοιχτού κώδικα για το Office της Microsoft. Αν και θεωρητικά αναπτύσσονται παράλληλα, στην πραγματικότητα το LibreOffice είναι πια ο διάδοχος του OpenOffice καθώς έχει την υποστήριξη εκτός των άλλων και των RedHat, SUSE και Canonical.(
Πηγή: proho.gr