AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Σε ισχύ από 15/12 το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

Σε ισχύ τίθεται από τις 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.
Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, σε συνεννόηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους του λεκανοπεδίου Αττικής - μέλη της και συντονίζοντας τις προτάσεις τους, ανακοίνωσε ότι το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011.
Συγκεκριμένα τις καθημερινές, από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σάββατα 17 Δεκεμβρίου, 24 Δεκεμβρίου (Παραμονή Χριστουγέννων) και 31 Δεκεμβρίου (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011 τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011 και την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 (λόγω της απασχόλησης του προσωπικού την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου) τα καταστήματα θα είναι κλειστά.
Από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012, επανέρχεται το κανονικό ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα τα οποία ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής.
AggelopoulosSat

Ολυμπιακός- Άρσεναλ στο Mega

To μεγάλο ματς της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου «Ολυμπιακός – Αρσεναλ» που θα κρίνει την πρόκριση των «ερυθρολεύκων» στην επόμενη φάση του Champions League θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από το MEGA. Αμέσως μετά, ακολουθεί η γιορτή του ΑΠΟΕΛ για την πρόκριση στους «16» του  Champions League.   Ο Χρήστος  Σωτηρακόπουλος θα περιγράψει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού, σε ζωντανή σύνδεση από το Καραϊσκάκη και ι ο Αλέξης Σπυρόπουλος (00.15) το  ΑΠΟΕΛ - Σαχτά.
 
Από τις 21:00 θα μεταδοθεί η εκπομπή «ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ LIVE» , με τον Γιώργο Θαναηλάκη, το Μένιο Σακελλαρόπουλο και το Γιάννη Θειακό. Αμέσως μετά τον αγώνα, στις 23:45, θα μεταδοθεί το «τρίτο ημίχρονο» του κρίσιμου αγώνα του Ολυμπιακού, με καλεσμένους τους πρώην παίχτες του θρύλου,  Γρηγόρη Γεωργάτο Στέλιο Γιαννακόπουλο και το δημοσιογράφο Ανδρέα Δημάτο. Στην εκπομπή θα προβληθούν εκτενή αποσπάσματα από τον άλλο αγώνα του ομίλου του Ολυμπιακού, «Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ», που ενδιαφέρει άμεσα τους «ερυθρόλευκους».

media-industry

Κρυφή επιλογή αλλάζει το background του Launchpad


Το Lion έφερε μαζι του και το Launchpad.
Για όσους δεν κατάλαβαν είναι αυτό που μας δείχνει τις εφαρμογές μας σε στυλ iOS.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι πατώντας Command + B μπορείτε να αλλάξετε το wallpaper που εμφανίζεται σαν background του Launchpad.
Μάλλον πιο σωστά να διαμορφώσετε το ήδη υπάρχον wallpaper σε κάτι που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας.
Πατώντας Command + B διαλέγουμε ανάμεσα σε 4 επιλογές .
http://milaraki.com/blog/

Wikipedia: Επίτηδες έχουμε τις φωτογραφίες μας σε αυτή τη θέση

Η Wikipedia ζητά και πάλι από τους επισκέπτες της να συνεισφέρουν τον οβολό τους, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδά της. Η καμπάνια αυτή έχει δώσει τροφή για ορισμένα πολύ αστεία στιγμιότυπα, λόγω της θέσης του σχετικού banner.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτογραφία του στελέχους που ζητά οικονομική ενίσχυση βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον τίτλο του εκάστοτε λήμματος. Έτσι, απομονώνοντας τη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί κανείς να δημιουργήσει διασκεδαστικά στιγμιότυπα, όπως η φωτογραφία που βλέπετε.

Η εξέλιξη αυτή είναι κάθε άλλο παρά τυχαία. Όπως εξομολογήθηκε ο Brandon Harris, προγραμματιστής στη Wikipedia, η θέση για τη φωτογραφία του αιτούντος επελέγη έπειτα από αρκετούς πειραματισμούς. Η όλη συζήτηση που έχει ξεσηκώσει το συγκεκριμένο θέμα μόνο καλό κάνει στην καμπάνια.

Μπορείτε να συνεισφέρετε στη Wikipedia μέσα από αυτή τη σελίδα.

Πηγή: pcmag.gr

Η Κομισιόν κατά του Facebook

H Ευρωπαική Επιτροπή ετοιμάζει μία νέα οδηγία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων με στόχο το Facebook και άλλες υπηρεσίες … που πωλούν τα στοιχεία των χρηστών σε διαφημιστές.

Το Facebook πουλάει τα δεδομένα σε διαφημιστές χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη. Εκτός από αυτό, τα διατηρεί αποθηκευμένα ακόμα και όταν ο χρήστης διαγράψει το προφίλ του από την υπηρεσία. Πράγμα που έχει εξοργίσει την Ευρωπαία Επίτροπο Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ.
“Καλώ τους παρόχους πρόσβασης, και ειδικά τους δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης, να είναι πιο διαφανείς όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους. Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ποια δεδομένα συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία και για ποιο λόγο”, δήλωσε η επίτροπος.
Οι όροι χρήσης που αποδεχόμαστε όταν ανοίγουμε προφίλ αναφέρουν ρητά ότι μπορεί να συλλέγει και να χρησιμοποιεί τα δεδομένα όπως νομίζει. Και αυτό κάνει! Τα δεδομένα αυτά επιτρέπουν στις διαφημιστικές εταιρείες να στοχεύουν τις καταχωρίσεις τους σε συγκεκριμένες ομάδες χρηστών.

Ένας χρήστης που συζητά συχνά με τους φίλους του για τον επικείμενο γάμο του μπορεί να δει μέσα στο προφίλ του διαφημίσεις για περιοδικά γάμου.
Η Ρέντινγκ η Οδηγία Προστασίας Δεδομένων θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο. “Τα μέτρα που θα ενσωματωθούν στην Οδηγία θα λάβουν υπόψη την ομάδα εργασίας της ΕΕ για την προστασία δεδομένων, η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα με θέμα τις πρακτικές του Facebook”, υποστήριξε η ίδια.
Η οδηγία αυτή θα καλύπτει και τις εταιρείες που αποθηκεύουν τα δεδομένα των χρηστών σε διακομιστές εκτός της ΕΕ.
“Με προηγούμενη έκθεσή της, η ομάδα εργασίας έχει προειδοποιήσει τις διαδικτυακές εταιρείες κατά της παρακολούθησης των χρηστών [...] που αποσκοπεί στη στοχευμένη διαφήμιση”, συμπλήρωσε η Ρέντινγκ.
Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Facebook διαβεβαίωσαν ότι τα δεδομένα που  σε διαφημιστικές εταιρείες είναι “ανώνυμα”.
Αυτό σημαίνει ότι οι διαφημιστές δεν μπορούν να βάλουν “στο μάτι” συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά στοχεύουν τις διαφημίσεις τους σε μικρές ομάδες χρηστών, που έχουν για παράδειγμα κοινή γεωγραφική θέση ή ηλικία.
Ωστόσο, το Facebook δεν αποκαλύπτει τι είδους δεδομένα συλλέγει και με ποιο τρόπο τα διαβιβάζει στις διαφημιστικές εταιρείες.
Ο όγκος των δεδομένων που αποθηκεύει η δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύφθηκε με τη περίπτωση του Μαχ Σρεμς.
Ο Μαχ είναι ένας 24χρονος φοιτητής από την Αυστρία. Ζήτησε λοιπόν από την εταιρεία να του παραδώσει όλες τις πληροφορίες που τον αφορούν και τελικά παρέλαβε ένα CD που περιείχε 1.222 σελίδες δεδομένων.
Στη συνέχεια, ο ίδιος κατήγγειλε, στην αρμόδια αρχή της χώρας του, ότι υπήρχαν κι άλλες πληροφορίες στο όνομά του οι οποίες ουδέποτε αποκαλύφθηκαν.
Τechit.gr 

Κατασκεύασε μόνος του iPad για την κοπέλα του

O φοιτητής ο Wei Xinlong,του Northeast Normal University στην Changchun, επιθυμούσε να κάνει τη φίλη του, Sun Shasha, πραγματικά …χαρούμενη.


Γνώριζε ότι εκείνη θα ήθελε να αποκτήσει την δημοφιλή ταμπλέτα της Apple, iPad, ωστόσο, μη διαθέτοντας τα χρήματα για της την αγοράσει, αποφάσισε να «χτίσει» μία από το μηδέν. Έτσι ξεκίνησε, από που αλλού, αλλά από το διαδίκτυο, όπου υπάρχουν δισεκατομμύρια πληροφοριών, για να μάθει όσο περισσότερα μπορούσε για την κατασκευή ταμπλετών.
Στη συνέχεια αγόρασε μια οθόνη αφής και μια μπαταρία – από το διαδίκτυο και πάλι φυσικά – και στρώθηκε στην δουλειά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα υπόλοιπα τεχνικά μέρη, όπως motherboard, μνήμη, οθόνη, τα βρήκε αποσυναρμολογώντας έναν παλιό υπολογιστή που και πάλι αγόρασε από το διαδίκτυο.
Όταν το τελείωσε, δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με τον εξωτερικό στολισμό της συσκευής όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.
Παραδόξως, αν και το φτιάξτο-μόνος-σου iPad τρέχει Windows 7, φαίνεται να έχει ένα σήμα της Apple, κάτι που ελπίζουμε να μην προκαλέσει τίποτα νομικές ιστορίες για τον ερωτοχτυπημένο φοιτητή… Και το συνολικό κόστος της κατασκευής ήταν 800 γιουάν, που αντιστοιχεί σε σημερινά 125 δολάρια.
Όσον αφορά την κοπέλα του, Sun Shasha, δηλώνει πανευτυχής και ότι είναι ότι καλύτερο , «Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που έλαβα ποτέ, και θα το κρατήσω για πάντα».

techit.gr 

Δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση για ένα «Like»

Οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν προειδοποιήσει τους χρήστες του Facebook ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν 3 έως 15 έτη …φυλάκιση, εάν τολμήσουν να πατήσουν το «Κοινοποίηση» ή «Μου αρέσει (κοινώς like)» σε εικόνες ή άρθρα προσβλητικά ή που έστω δεν κολακεύουν την μοναρχία της χώρας.

Αυτό εν τω μεταξύ, δεν ισχύει μόνο για τους Ταϊλανδούς, αλλά και ένας πολίτης των ΗΠΑ, συνελήφθη και καταδικάστηκε, ενώ επισκεπτόταν την Ταϊλάνδη, επειδή ανήρτησε ένα link που οδηγούσε σε μία μη εγκεκριμένη βιογραφία του βασιλιά Bhumibol στο blog του.

Οι καταδίκες για βλασφημία και ύβρη κατά των αρχών έχουν αρχίσουν και πληθαίνουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες υπεράσπισης της ευρέως σεβαστής, βασιλικής οικογένειας από την κριτική.

http://techit.gr

Απεργία σήμερα στο ραδιόφωνο

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ-ΕΣΠΗΤ-ΕΤΕΡ
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ), αντιδρώντας σ τη λαίλαπα απολύσεων και των καταπατήσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έχει κατακλύσει το χώρο της ραδιοφωνίας και για τα οποία η εργοδοσία και η Κυβέρνηση έχουν αποκλειστική ευθύνη, αποφάσισαν κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου 2011 όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών της δημοτικής και ιδιωτικής ραδιοφωνίας, που εργάζονται σε όλους τους ιδιωτικούς και δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς
ΖΗΤΩΝΤΑΣ
- την ανάκληση όλων των απολύσεων των συναδέλφων μας
- τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και
- την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και την
εφαρμογή τους.

Συμφώνησαν για τη συγχώνευση Mega με Star



Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση του Mega με το Star. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι, Ψυχάρης και Μπόμπολας  ξεπέρασαν τις επιφυλάξεις τους για την πρόταση και συναινούν στη συγχώνευση των δύο τηλεοπτικών σταθμών σε μια κοινή εταιρεία, που θα εκμεταλλεύεται τα δύο προγράμματα, διατηρώντας τις σημερινές τους συχνότητες. Υπό την αίρεση πως θα αλλάξει το νομικό καθεστώς στην τηλεόραση και πως δεν θα υπάρξει αντίθετη γνώμη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το Mega θα διατηρήσει το προφίλ του με δελτία ειδήσεων (λίγες) ψυχαγωγικές εκπομπές και ελληνικές σειρές, ενώ το Star θα μετατραπεί ξανά σε κανάλι ταινιών με δύο σύντομα δελτία ειδήσεων τη μέρα. Αιτία της συγχώνευσης είναι το υψηλό κόστος λειτουργίας των δύο σταθμών, σε συνδυασμό με τη μεγάλη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης  Στο Star σχεδιάζονται πολλές απολύσεις το επόμενο διάστημα μαζί με το κόψιμο τουλάχιστον της πρωινής ζώνης, ενώ περικοπές θα γίνουν και στην πρωινή ζώνη του Mega, το οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα προχωρήσει σε μείωση  τις εργασίας κατά 3 μέρες το μήνα , ανά εργαζόμενο για να σωθούν οι θέσεις εργασίας.

paron

Τέλος για 7 υπηρεσίες της Google!


Η Google ανακοίνωσε οτι ετοιμάζεται να κλείσει επτά online υπηρεσίες, που δεν έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των χρηστών.Έτσι λοιπόν οι υπηρεσίες που κλείνει η Google είναι, το Google Wave το οποία ήταν μία προσπάθεια της εταιρίας να συνδυάσει το email με το instant messaging για real-time συνεργασία των χρηστών.



Το Google Bookmarks List το οποία ήταν μία υπηρεσία με την οποία οι χρήστες μπορούσαν να μοιραστούν τα bookmarks μεταξύ τους.
Το Google Friends Connect το οποίο επέτρεπε στους webmasters να προσθέτουν κοινωνικά χαρακτηριστικά στις σελίδες τους.
Το Google Gears, το Google Search Timeline το οποίο  δημιουργούσε ένα γράφημα με τις αναζητήσεις του χρήστη.
Το Knol το οποίο ήταν η προσπάθεια της εταιρίας να ανταγωνιστεί τη Wikipedia
Και τέλος το Renewable Energy Cheaper than Coal για όλους τους χρήστες που έχουν οικολογική συνείδηση
Φυσικά οι υπηρεσίες αυτές δεν θα σταματήσουν τη λειτουργία τους όλες μαζί την ίδια χρονική περίοδο κι έτσι για παράδειγμα το Google Wave αναμένεται να κλείσει μέσα στον Απρίλιο, ενώ το Knol θα σταματήσει τη λειτουργία του τον Οκτώβριο.
Οι ειδικοί πιστεύουν οτι η Google κλείνει τις υπηρεσίες της αυτές, για να μπορέσει να επικεντρωθεί στο Google+ το οποίο πίστευε οτι θα πήγαινε καλύτερα απ’ οτι πραγματικά πάει.

http://techit.gr 

Σε φάση δοκιμών ο messenger του Facebook


Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Facebook δοκιμάζει αυτό τον καιρό έναν messenger για τα Windows 7, ο οποίος θα λειτουργεί ακόμα κι όταν ο χρήστης δεν έχει ανοικτή τη σελίδα της υπηρεσίας στον browser.

Ο νέος messenger προσφέρει τη δυνατότητα για chat με τους φίλους, ενώ δίνει πρόσβαση στα notifications και στο ticker με τη δραστηριότητα των επαφών. Όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται απλά για ένα πείραμα με αμφίβολη έκβαση, αλλά για μια εφαρμογή που θα κυκλοφορήσει σίγουρα μέσα στο επόμενο διάστημα. Σημειωτέον ότι, με τα τωρινά δεδομένα, ο messenger θα τρέχει μόνο στα Windows 7, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα αναπτυχθούν εκδόσεις για Mac OS X ή Linux.

Το βασικό πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι μπορεί να αξιοποιήσει το σύστημα ειδοποιήσεων του λειτουργικού για να ενημερώνει πιο εύκολα το χρήστη. Αυτή τη στιγμή, η μόνη ειδοποίηση που έχει ο χρήστης στη browser-based έκδοση είναι ένα μήνυμα στο σχετικάο tab. Με άλλα λόγια, αν ο browser δεν είναι σε πρώτο πλάνο, ο χρήστης δε μπορεί να ξέρει αν έχει κάποιο μήνυμα.

Πηγή: zdnet

Εξοπλισμός και δωρεάν Internet σε σχολεία

Σε  δύο ακόμη νησιά, την Κάρπαθο  και την Κάσο, ταξίδεψε το πρόγραμμα  της Cosmote για σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της … Ελλάδας, «πλοήγηση στον κόσμο». Επτά σχολεία και περίπου 350 μαθητές απέκτησαν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανεβάζοντας τον αριθμό των  μαθητών που μέσω του προγράμματος περνούν στην ψηφιακή εποχή στους 2000. Ειδικότερα, στην Κάρπαθο διατέθηκε τεχνολογικός εξοπλισμός στα σχολεία της Αρκάσσας, του Μεσοχωρίου, της Ολύμπου, του Απερίου και του Διαφανίου.  Η παρουσίαση του προγράμματος «Πλοήγηση στον Κόσμο» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δήμο Καρπάθου, καθώς και την τοπική κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου. Στο πλαίσιο  της προσπάθειας της εταιρείας  για κάλυψη πραγματικών αναγκών  σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, η Cosmote στήριξε και την ανακατασκευή της αίθουσας του σηπτικού χειρουργείου και των δύο θαλάμων νοσηλείας του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, ενώ χρηματοδότησε και την κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ στην τοπική κοινότητα Απερίου Καρπάθου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στην Κάσο και συγκεκριμένα στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο του Δήμου Κάσου.
techit.gr

Συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος του Alter


Άνδρες του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας, συνέλαβαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας τον επιχειρηματία και διευθύνοντα σύμβουλο του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, Κώστα Γιαννίκο.
gianikosΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Αρχές τον συνέλαβαν για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ  από την εταιρεία «Ελεύθερη Τηλεόραση».

O Κώστας Γιαννίκος συνελήφθη στην κατοικία του στη Βούλα. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα είχε κληθεί στον υπουργείο Οικονομικών όπου και συνομίλησε με τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο.
 http://marketbeast.gr

Το Skype ενσωματώνει δυνατότητα video κλήσεων προς τις επαφές Facebook

Το Skype δένει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς του με το Facebook, προσθέτοντας τη δυνατότητα video κλήσεων με επαφές της κοινωνικής υπηρεσίας μέσα από το γραφικό του περιβάλλον. Η δυνατότητα αυτή ενσωματώνεται στη νέα έκδοση της εφαρμογής η οποία είναι το Skype 5.7 για Windows, ενώ για Mac υπάρχει η έκδοση Skype 5.4 η οποία βρίσκεται ακόμη σε beta στάδιο.

Για να πραγματοποιήσετε video κλήσεις με τους φίλους σας από το Facebook μέσω του Skype, αρκεί να συνδέσετε το λογαριασμό της δημοφιλούς κοινωνικής υπηρεσίας μέσα από τις επιλογές της εφαρμογής.


Οι σχέσεις μεταξύ Facebok και Skype είναι κάτι παραπάνω από καλές, καθώς υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα video κλήσεων μεταξύ των φίλων του Facebook δρομολογείται μέσω του Skype, ενώ πρόσφατα το τελευταίο άρχισε να επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων chat του Facebook.

Οι εκδόσεις του Skype που αναφέρθηκαν πιο πάνω, εκτός από τη νέα λειτουργία video κλήσεων, φέρει καλύτερο rendering του video στους Mac χρήστες, ενώ για τους premium χρήστες της υπηρεσίας που χρησιμοποιούν Windows ενσωματώνεται η δυνατότητα διαμοιρασμού οθόνης σε ομαδική συνομιλία.

 insomnia.gr

Διαφημίσεις μόνο με μετρητά στο χέρι!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivScRU0C__YCoH2TAB4CTk28RNBuU4ye463dFvE6i3VnOMPfz2HrNm0NQnT1YMCP_ebuP0WI7bc3wJzGieNCVPeQfzbC7TnXKTVSIfGTeMoiIOshhCg7GZuBakWdH1-Lt7tvQ42st6qxs/s320/greek_channels.jpgΑυτός είναι ο νέος κανόνας που εφαρμόζουν πλέον τέσσερις από τους μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας, Mega, ANT1, Star και ΣΚΑΪ, με επιστολή προς τις διαφημιστικές εταιρείες. Το «Π» στις 6 Νοεμβρίου είχε αποκαλύψει την πρόθεση των τηλεοπτικών σταθμών να αντιμετωπίσουν με αυτόν τον τρόπο τη «φούσκα» στα ΜΜΕ, λέγοντας «όχι» στις επιταγές οκταμήνου.
Είναι μια δραματική αλλαγή, η οποία πραγματοποιείται κάτω από τις συνθήκες της ασφυκτικής πίεσης στα ΜΜΕ από την έλλειψη ρευστότητας και το παιχνίδι των επιστροφών. Τότε, όταν το «Π» είχε επισημάνει το ζήτημα, κανείς δεν άκουγε...

Η κίνηση των τεσσάρων προς τις διαφημιστικές εταιρείες έχει και τη σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου των Διαφημιζομένων Ελλάδος, συνεπώς είναι μια πράξη που έχει την υποστήριξη ενός μεγάλου τμήματος της αγοράς. Στην επιστολή προς τα media shops και τις διαφημιστικές εταιρείες με αντίστοιχα τμήματα, οι σταθμοί δηλώνουν πως από την 1η Νοεμβρίου τα επί πιστώσει τιμολόγια θα εξοφλούνται με επιταγές τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία έκδοσης των τιμολογίων. Οι επιταγές αυτές θα προσκομίζονται στα λογιστήρια των σταθμών εντός 25 ημερών. Τα τιμολόγια μετρητοίς θα πρέπει να εξοφλούνται εντός 30 ημερών από το κλείσιμο του κάθε μήνα, με καθιέρωση ποινής. Αν ξεπεραστεί το διάστημα αυτό, ακυρώνεται η συμφωνία Μέσου και διαφημιστικής και τα τιμολόγια αυτά μετατρέπονται σε επί πιστώσει. Αντιθέτως, στην περίπτωση που θα εξοφλούνται αμέσως τα τιμολόγια θα παρέχεται επιπλέον έκπτωση 4%.


Στην περίπτωση που οι διαφημιστικές εταιρείες αποκτήσουν δυσμενή οικονομικά στοιχεία ή δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές τους, η κατάθεση της εντολής για τις διαφημίσεις θα γίνεται είτε με την κατάθεση μετρητών είτε με επιταγές πελατών που θα τυγχάνουν της αποδοχής των τηλεοπτικών σταθμών.


***

Μηνυτήριες αναφορές για απάτη και υπεξαίρεση εναντίον της Leo Burnett ετοιμάζουν τα ΜΜΕ που είχαν συναλλαγές με τη διαφημιστική εταιρεία. Οι μηνύσεις, όπως πληροφορείται το «Π», θα κατατεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Αντί για την ΕΡΑ, Τουρκική Ραδιοφωνία

Κλείσιμο των αναμεταδοτών της ΕΡΑ με... ελληνική πρωτοβουλία και αντικατάστασή τους από τα προγράμματα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας. Ένας ένας, συνολικά 75 αναμεταδότες της ΕΡΑ πρόκειται να σιγήσουν το επόμενο διάστημα, καθώς η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έκρινε πως ήταν παράνομα τοποθετημένοι και έπρεπε να διακοπεί η μετάδοσή τους, επισείοντας πρόστιμο 600.000 ευρώ για την ΕΡΤ.
Όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Τετάρτη στην ηλεκτρονική μας έκδοση, η διοίκηση της ΕΡΤ, συμμορφούμενη με την ΕΕΤΤ, διέκοψε τους δύο αναμεταδότες της ΕΡΑ Αιγαίου στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να καταλάβει τη θέση τους η Τουρκική Ραδιοφωνία! Αντίστοιχες διαδικασίες ξεκίνησαν και στην Καβάλα, στην Ανατολική Μακεδονία και σε σημεία της Θράκης, όταν όλοι γνωρίζουν πως οι αναμεταδότες είχαν τοποθετηθεί γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο: για να μην «ταπώνονται» τα προγράμματα της ΕΡΑ από τα γειτονικά κράτη. Μάλιστα ειδικά στη Λέσβο, για να τοποθετηθούν οι αναμεταδότες, είχε επιμείνει ο Νίκος Σηφουνάκης, ενώ και ο Αντώνης Κοτσακάς ως υπουργός Αιγαίου είχε τοποθετήσει δίκτυο αναμεταδοτών της ΕΡΑ σε πολλά νησιά του Αρχιπελάγους.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε από έναν ιδιώτη, ο οποίος πιστοποίησε σε μια δικαστική αντιπαράθεση για τον δικό του σταθμό πως η ΕΡΑ είχε τοποθετήσει παράνομα αναμεταδότες σε όλη την Ελλάδα. Ξεκίνησε ο έλεγχος από την ΕΕΤΤ και η συζήτηση με την ΕΡΤ, όπου υπήρχε επιμονή για να διακοπεί η λειτουργία των αναμεταδοτών, αντί να επιλεγεί η λύση της άμεσης νομικής ρύθμισης όσο διαρκεί η ατέρμονη διαδικασία έκδοσης των ραδιοφωνικών χαρτών και των αδειών. Το πρόβλημα είναι μεγάλο για τον πληθυσμό που ζει στα σύνορα της χώρας, διότι πληρώνει για προγράμματα της ΕΡΤ τα οποία δεν λαμβάνει και τη θέση τους καταλαμβάνει η Τουρκική Ραδιοφωνία!

paron.gr

Τελειώνει το πρωινό πρόγραμμα και στο Star

«Συνταγή» Alpha από το Star; Σύμφωνα με πληροφορίες , η διοίκηση του καναλιού προσανατολίζεται στην κατάργηση της πρωινής ζώνης και την καθιέρωση μιας βάρδιας τεχνικών, όπως γίνεται και στην Κάντζα. Στόχος είναι ο περιορισμός του κόστους λειτουργίας, αφού όπως λέγεται κάθε μήνα ο όμιλος Βαριδνογιάννη διαθέτει κατά μέσο όρο επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στο σταθμό.

typologies

Η συσκευή Apple TV διαθέσιμη στην Ελλάδα και την Κύπρο

Δελτίο Τύπου iSquare

Η iSquare ανακοινώνει ότι η συσκευή Apple TV, η οποία επιτρέπει σε κάποιον να παρακολουθήσει ταινίες υψηλής ευκρίνειας κατεβασμένες από το iTunes Store, ειδήσεις και αθλητικά γεγονότα και να κάνει streaming τη μουσική του και τις φωτογραφίες του απευθείας στην τηλεοπτική οθόνη του, είναι πλέον διαθέσιμη στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Πριν λίγο καιρό, η Apple έκανε διαθέσιμη την υπηρεσία ενοικίασης και αγοράς ταινιών, πρόσφατων κυκλοφοριών αλλά και παλαιότερων αγαπημένων ταινιών από μεγάλα κινηματογραφικά studio, μέσα από το Ελληνικό και Κυπριακό iTunes Store, έτσι ώστε κάποιος να τις απολαμβάνει σε ποιότητα High Definition στον υπολογιστή ή την iOS συσκευή του. Πλέον, η συσκευή Apple TV επιτρέπει την προβολή ταινιών απευθείας από το iTunes Store στην τηλεοπτική οθόνη, χωρίς ανάγκη συγχρονισμού και χωρίς ανάγκη διαχείρισης αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς στην τηλεοπτική οθόνη του slideshow με φωτογραφίες, να ακούσει μουσική και ακόμα περισσότερα που υπάρχουν στον υπολογιστή του, ενώ χάρη στο AirPlay μπορεί να κάνει streaming μουσικής, φωτογραφιών και video που υπάρχουν στο iPhone, το iPad και το iPod touch του.
Η Apple TV διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή A4 για να αναπαράγει τα πάντα εύκολα χωρίς εμπόδια στη ροή και χωρίς «παγωμένες» εικόνες. Είναι ενεργειακά αποδοτική, αθόρυβη και τόσο μικρή ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο και να μεταφέρεται εύκολα. Ακόμα, μέσα στο κουτί, ο χρήστης θα βρει και το εντυπωσιακό Apple Remote για ακόμα πιο εύκολη χρήση του περιεχομένου του από την Apple TV. Σημειώνεται ότι στην υπάρχουσα μορφή του iTunes Store, δε διατίθεται υποτιτλισμός των ταινιών στα ελληνικά.

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στην εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δελτίο Τύπου ΕΡΤ
Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr την εκπομπή «ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΕΡΑΤΕΡ», παραγωγής 1978.
Η εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαναγιώτου, που παρουσιάστηκε το 1978 με αφορμή τον εορτασμό της πέμπτης επετείου από την εξέγερση, είναι βασισμένη σε κινηματογραφικά ντοκουμέντα επαγγελματιών οπερατέρ οι οποίοι κατέγραψαν με την κάμερά τους τα γεγονότα. Έλληνες κινηματογραφιστές και συνεργάτες ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων περιγράφουν σκηνές από την εξέγερση του Πολυτεχνείου όπως τις βίωσαν ως αυτόπτες μάρτυρες. Μιλούν για τις επικίνδυνες συνθήκες κινηματογράφησης, τις τεχνικές δυσχέρειες, τις αντιξοότητες ως προς τη διοχέτευση του δημοσιογραφικού τους υλικού στο εξωτερικό, αλλά και τις συλλήψεις τους από το δικτατορικό καθεστώς και την κακοποίησή τους. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην περίπτωση του Νίκου Πατσαβού, συνεργάτη της γερμανικής τηλεόρασης, ο οποίος ήταν ανεβασμένος στην κολώνα της πύλης του Πολυτεχνείου και έπεσε μαζί της, με την εισβολή του τανκ.
Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, το συγκεντρωμένο πλήθος και τα αντιδικτατορικά συνθήματα. Καταγράφει το χρονικό των γεγονότων με εικόνες από το προαύλιο του Πολυτεχνείου και τους εσωτερικούς χώρους, συνεντεύξεις και δηλώσεις των φοιτητών σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, την πορεία των εργαζομένων και των σπουδαστών το πρωί της 16ης Νοεμβρίου, αλλά και την επέμβαση του στρατού, που κάλυψε ολλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο από το απέναντι ξενοδοχείο. Περιέχονται επίσης σκηνές που γυρίστηκαν κατ’ εντολήν της στρατιωτικής δικτατορίας από την έξοδο του τανκ από το Πολυτεχνείο λίγο μετά την εισβολή και από την επόμενη ημέρα της καταστολής της εξέγερσης και της κήρυξης του στρατιωτικού νόμου. Ακόμα, παρουσιάζονται στιγμιότυπα από τον εορτασμό της πέμπτης επετείου του Πολυτεχνείου και τις καταθέσεις στεφάνων.
Για τα πλάνα που τράβηξαν τη βραδιά της εξέγερσης, μιλούν στην εκπομπή οι οπερατέρ Σινάνης Σινανίδης, Β. Μάλλιος, Νίκος Πατσαβός, Κ. Βελογιάννης, Γιάννης Καλοβυρνάς και Άλμπερτ Κουραντ.

Σε 3D το Μίλαν –Μπαρτσελόνα από τη nova

image
Μετά την Υψηλή Ευκρίνεια οι  τρισδιάστατες μεταδόσεις έρχονται και στην Ελλάδα. Εν μέσω  της σκληρής ύφεσης , η Nova επιχειρεί την επόμενη Τετάρτη 23 Νοεμβρίου να  κάνει την πρώτη 3D τηλεοπτική μετάδοση στη χώρα, με τον αγώνα Champions League Μίλαν-Μπαρτσελόνα.
Οι συνδρομητές Nova έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε τρισδιάστατη εικόνα και ολοζώντανα χρώματα, δίνοντας τους την αίσθηση ότι βρίσκονται στην καρδιά της αγωνιστικής δράσης. Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την παρακολούθηση της 3D μετάδοσης είναι τέσσερις. Ο συνδρομητής να έχει  ενεργή σύνδεση Nova,  να διαθέτει  τον Υψηλής Ευκρίνειας αποκωδικοποιητή 831 ή PVR 865,  τηλεόραση με 3D δυνατότητα θέασης,  και τα ειδικά τρισδιάστα γυαλιά 3D θέασης. Ο αγώνας θα προβληθεί στη θέση 250 του EPG (Electronic Programming Guide) και θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους συνδρομητές Nova.  Θυμίζουμε πως στη Μ. Βρετανία το BSkyB από το Ιανουάριο του 2010 έκανε το τρισδιάστατο βήμα με τους αγώνες της Premier League.
Η παραγωγή της συγκεκριμένης μετάδοσης θα γίνει από την UEFA και θα διανεμηθεί σε διάφορα συνδρομητικά δίκτυα σε όλη την Ευρώπη. Είναι μάλλον ένας πανευρωπαϊκός συντονισμός ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου Καλοκαιριού στο Λονδίνο, όπου μεταξύ άλλων προβλέπονται 3D μεταδόσεις των τελετών  Έναρξης και Λήξης, του  στίβου,  της γυμναστική των καταδύσεων  και της κολύμβησης.  Για την πρώτη ζωντανή μετάδοση σε High Definition 3D στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων συνεργάζονται η  Panasonic η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) και η Υπηρεσία Αναμετάδοσης Ολυμπιακών Αγώνων (OBS). Είναι προφανές πως το στοίχημα για την ΕΡΤ που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών αγώνων, είναι σημαντικό, αν και η κυβέρνηση δεν το έχει αντιληφθεί.

Πηγή: media-industry

Η Adobe βάζει τέλος στο Flash Player για φορητές συσκευές [Είναι επίσημο]


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ZDNet, γίνεται λόγος για μερικές ολοκληρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει στο στρατόπεδό της η Adobe, με μία από αυτές να είναι η διακοπή υποστήριξης της τεχνολογίας Flash Player στις φορητές συσκευές. Μέχρι και σήμερα το Flash χρησιμοποιείται κυρίως σε φορητές συσκευές με την πλατφόρμα του Android, αλλά και στο PlayBook tablet της RIM.


Η ιστοσελίδα φιλοξενεί μια δήλωση της Adobe, στην οποία η εταιρεία φαίνεται να θέλει να δώσει περισσότερο έμφαση στην τεχνολογία Adobe Air και να παραγκωνίσει εντελώς την ανάπτυξη της τεχνολογίας Flash στους browsers, αλλά και τα λειτουργικά συστήματα φορητών συσκευών. Η Google, τα BlackBerry, ακόμη και η HP με το webOS, έχουν χρησιμοποιείσει την υποστήριξη Flash ως ένα χαρακτηριστικό «κλειδί» για την προώθηση των συσκευών τους, σε αντίθεση με την Apple η οποία από την αρχή έδειξε με τις προθέσεις της ότι είναι αντίθετη στην ενσωμάτωσή του στο iOS.

Ο άμεσος στόχος της Adobe σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να είναι η επικέντρωση της στην τεχνολογία HTML5 και στην υλοποίηση mobile εφαρμογών.

  Site: theverge.com

Ενημέρωση : Με ανακοίνωση της στο επίσημο blog της εταιρείας, επιβεβαιώνει τον τερματισμό ανάπτυξης του flash player για κινητά τηλέφωνα και δηλώνει την πλήρη υποστήριξη της στην HTML 5.

 insomnia.gr

Το FBI εξάρθρωσε μεγάλο δίκτυο κυβερνοεγκληματιών

Κυβερνοεγκληματίες που φαίνεται να έχουν βγάλει 14 εκατομμύρια δολάρια από τεχνικές διαφημιστικής απάτης, συνελήφθησαν στην Εσθονία. Το FBI εκτιμά ότι αυτό το δίκτυο μόλυνε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια υπολογιστές σε 100 χώρες με κώδικα που αναδρομολογούσε  τους χρήστες-θύματα σε online διαφημίσεις.
Οι έξι από τους συλληφθέντες έχουν εσθονική υπηκοότητα ενώ το έβδομο μέλος της σπείρας, ένας Ρώσος, καταζητείται.
Εταιρείες ασφάλειας χαιρέτισαν τις συλλήψεις ως μια από τις πιο αποτελεσματικές δράσεις κατά κυβερνοεγκληματιών που έχει γίνει ποτέ.

Περίπου 500.000 από τους μολυσμένους υπολογιστές βρίσκονταν στις ΗΠΑ.

Η δράση του δικτύου εντοπίστηκε πρώτα από την NASA όταν ανακάλυψε το malware σε 130 από τους υπολογιστές της. To FBI διαθέτει ένα μικρό πρόγραμμα το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και να το τρέξετε για να δείτε αν και το δικό σας PC είχε πέσει στα χέρια των απατεώνων.

Στο εντοπισμό των δραστών βοήθησε και η εταιρεία ασφαλείας Trend Micro.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Το Facebook θα ζητήσει συγκατάθεση για τις νέες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας


Οι υποστηρικτές των προσωπικών δικαιωμάτων ανά τον κόσμο καλωσόρισαν μια αναφορά που θέλει το Facebook να ζητάει τη συγκατάθεση των χρηστών του, για τις αλλαγές που σχεδιάζει σε σχέση με τον τρόπο που θα χρησιμοποιεί τις προσωπικές τους πληροφορίες.

Το κοινωνικό δίκτυο έχει προβεί σε παρόμοιες αλλαγές στο παρελθόν, χωρίς να ρωτήσει του χρήστες εαν συμφωνούν.
Η ιστοσελίδα θα αλλάξει την πολιτική της μετά από έρευνα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με αναφορά του Wall Street Journal. Το Facebook δεν σχολίασε την είδηση. Η αναφορά υποδηλώνει ότι έχει επίσης συμφωνηθεί ο έλεγχος των στοιχείων ιδιωτικότητας από ανεξάρτητο οργανισμό για τα επόμενα 20 χρόνια. Όμως αναφέρει επίσης ότι το FTC δεν περιγράφει πως θα ληφθεί η συγκατάθεση.
"Το Facebook ιστορικά ήταν πάντα διστακτικό στην διαφάνεια των δραστηριοτήτων του, έτσι καλωσορίζουμε μέτρα που θα εξανάγκαζαν την εταιρεία να ζητήσει άμεση συγκατάθεση από τους χρήστες της" λέει η Privacy International.
"Ωστόσο, φαίνεται πιθανό ότι οι απαιτήσεις της FTC θα αποτελέσουν προσωρινό μόνο εμπόδιο στις φιλοδοξίες του Facebook να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες των χρηστών του."
"Αντιμετωπίζοντας τόμους με μικρά γράμματα, οι περισσότεροι χρήστες θα αποδεχτούν χωρίς να διαβάσουν τις αλλαγές, έτσι σε κάθε βήμα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο όραμα του Zuckerberg για ένα μέλλον χωρίς ιδιωτικότητα."
Ο ιδρυτής της υπηρεσίας Mark Zuckerberg, ρωτήθηκε για την πολιτική της εταιρείας στην εκπομπή της Charlie Rose του PBS, νωρίτερα την εβδομάδα.
"Έχετε τον έλεγχο κάθε στοιχείου που μοιράζεστε στο Facebook" είπε, "Μπορείτε να τα κατεβάσετε."
Ανέφερε επίσης ότι άλλες μηχανές αναζήτησης και διαφημήσεων συγκεντρώνουν "τεράστιο όγκο δεδομένων" σχετικό με τους χρήστες του διαδικτύου μέσω των cookies, τα οποία όπως υποστηρίζει είναι "λιγότερο διαφανή από ότι συμβαίνει στο Facebook".
Πηγή: Pc Magazine

Συμφωνία για τα στιγμιότυπα


Σε αρχική συμφωνία προχώρησαν εδώ και λίγο καιρό για τα στιγμιότυπα της SuperLeague η ΕΡΤ με τη Forthnet . Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μετά τον έλεγχο της σχετικής σύμβασης από το  ελεγκτικό συνέδριο, καθώς υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι χαμηλότερη του 1,8 εκατ. ευρώ η οποία υπεγράφη πέρυσι για τα δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Η συμφωνία έχει ως αφετηρία την 5η αγωνιστική, όταν και άρχισε  η ΕΡΤ να δείχνει εκτεταμένα αποσπάσματα στην «Αθλητική Κυριακή» από τους αγώνες, με την ΕΡΤ από την πλευρά της να εισφέρει τα πλάνα από τις αναμετρήσεις της Ξάνθης.  Έτσι είναι βέβαια πως τουλάχιστον ένα ελεύθερο κανάλι η ΝΕΤ θα έχει κάθε Κυριακή βράδυ τη σύνοψη της αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να συζητηθεί και το αίτημα της  Forthnet για πληρωμή υπολοίπου ποσού από τη σχετική σύμβαση της προηγούμενης περιόδου.
Την ίδια ώρα η  εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης θέτει εκ νέου από την πλευρά της το ύψος του τιμήματος των 3 εκατ. ευρώ που πληρώνει στην ΕΡΤ για  τη χρήση των συχνοτήτων της προκειμένου να αναμεταδίδονται τα προγράμματα των novacinema/novasports. Η Forthnet ζητάει μείωση του ποσού  όμως η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση. Το θέμα τέθηκε και στον Ηλία Μόσιαλο, όμως δεν ελήφθη καμία νομική πρωτοβουλία. Λίαν συντόμως, σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, επρόκειτο να ξεκινήσουν κοινές εκπομπές των προγραμμάτων της ΕΡΤ και των  novacinema/novasports στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Όπως όμως όλα τα πράγματα στη χώρα και αυτό το εγχείρημα «πάγωσε»


Πρώτο το Mega με απουσία Alter


Παραμένει το Mega,  ως σημείο αναφοράς ,για την τηλεοπτική ενημέρωση.  Και την  Κυριακή βρέθηκε στην πρώτη θέση με 22.6% ενώ οι έκτακτες ενημερωτικές του εκπομπές που  ξεκίνησαν το μεσημέρι συγκέντρωσαν  έως και 29,6% με  το δελτίο ειδήσεων  να είναι πρώτο με  24,7% επί του δείγματος της εταιρείας μετρήσεων.  Έπαιζε όμως χωρίς  το βασικό του αντίπαλο, αφού το Alter δεν είχε  ενημερωτικό πρόγραμμα,  καθώς οι απλήρωτοι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

 Η περίπτωση του Alter είναι το μεγάλο ερωτηματικό Οι εργαζόμενοι του προχωρούν πλέον σε επίσχεση εργασίας είναι φανερό και το αδιέξοδο για το τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και το κενό που αφήνει στην ενημέρωση. Όποτε ο τηλεοπτικός σταθμός εκπέμπει  ενημερωτικό πρόγραμμα  σχεδόν αμφισβητεί το Mega, κυρίως εξαιτίας του Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος συσπειρώνει  ένα μεγάλο μέρος του κοινού. Ταυτόχρονα, το Alter είναι ο σταθμός που διαφοροποιείται πολιτικά, ασκώντας σκληρή κριτική στην πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Το ερώτημα δεν είναι απλώς ποιος σταθμός μπορεί να κερδίσει από  ένα ενδεχόμενο κλείσιμό του, αλλά και ποιος θα στεγάσει πολιτικά αυτό το κοινό.
Χθες, με δεδομένη την απουσία του Alter, οι θεατές είχαν ως δεύτερη επιλογή το δελτίο του ΑΝΤ1 που συγκέντρωσε το 20% και συνολικό ποσοστό ημερήσια θεαματικότητας  17,22%   Η ΝΕΤ με ημερήσιο ποσοστό 10,4% σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση, με 10,4% με το ενημερωτικό του πρόγραμμα να κινείται μεταξύ  9,6% και 12%.  Το Star συγκέντρωσε 9,5 επιλέγοντας να μην αλλάξει τη ροή του  και ο Alpha συνολικό μερίδιο 7,7%. Ο Σκάι έφτασε στο 7% με ενημερωτικό πρόγραμμα ροής από το πρωί, και υψηλότερο ποσοστό το 8,2%, Παρά τη στάση εργασίας (18.00-00.00) το Alter είχε μέσο όρο θεαματικότητας 5,3%, η ΕΤ3  ποσοστό 4,4% και η ΕΤ1 με  2,7%.  
 

Έτοιμος ο Firefox 8



Η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της Mozilla θα διατίθεται επίσημα για download από την Τρίτη 8 Νοεμβρίου. Ωστόσο διατίθεται, ήδη, από χθες μέσω των ftp servers της Mozilla σε εκδόσεις για τα Windows, Mac και Linux.Ο Firefox 8 δίνει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στα add-ons. Η αυτόματη ανανέωση των προσθηκών τρίτων κατασκευαστών δεν είναι εφικτή πλέον με το νέο browser, έτσι θα πρέπει οι χρήστες να εγκρίνουν πρώτα την εγκατάσταση τους. Αλλαγές έγιναν και στη διαχείριση των tabs ενώ προστέθηκε και αναζήτηση στο Twitter.
Στους νεωτερισμούς περιλαμβάνεται και η διαδικασία αυτόματου update στο στιλ του Chrome – θα πρέπει να ενεργοποιηθεί στην έκδοση 8 ενώ θα είναι on από default στην έκδοση 9 – όπως και η ταχύτερη εκκίνηση του browser.


ΠΗΓΗ: SlashGear

Ένοχος ο πρώην της ΕΡΤ για εκπομπή 1,3 εκατομμυρίων που δεν παίχτηκε ποτέ


Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος που κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Η καταδίκη του κ. Παναγόπουλου αφορά την υπόθεση Olympic Trophy, τηλεοπτικής σειράς για την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η οποία ποτέ δεν προβλήθηκε.
Η σειρά είχε αποφασιστεί από την προ του κ. Παναγόπουλου διοίκηση της Δημόσιας τηλεόρασης. Στον κ. Παναγόπουλο καταλογίζεται πως δεν προχώρησε στην διερεύνηση του θέματος, παρόλο που είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από υπάλληλο της ΕΡΤ, αλλά και πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την επίμαχη σειρά.
Η μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί από τον πρώην διευθυντή εσωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ και αφορούσε την παραγωγή με τίτλο Olympic Τrophy, κόστους 1,3 εκατ. Ευρώ. Το τηλεοπτικό προϊόν αφορούσε την διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας και το είχαν αναλάβει η ΕΡΤ με την εταιρεία «Ανωση», την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2003 - 2004). Σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην διευθυντή εσωτερικού ελέγχου, έπεσε σε δυσμένεια και μετακινήθηκε εσωτερικά σε άλλη υπηρεσία, όταν παρέδωσε το επίμαχο πόρισμα, με αποτέλεσμα να καταθέσει μήνυση κατά της ΕΡΤ.
Στο πόρισμα εσωτερικού ελέγχου διαπιστώνεται πως για το κόστος του 1.300.000 ευρώ που πλήρωσε η ΕΡΤ τελικά στη συμπαραγωγό εταιρεία «Ανωση», δεν υπήρχε εξαρχής υπογεγραμμένη σύμβαση και επίσης ότι οι συμβάσεις υπεγράφησαν κατά την εξόφληση των τιμολογίων. Αναφέρεται ακόμη ότι η συμπαραγωγός εταιρεία εμφάνιζε στην παραγωγή της εκπομπής επτά άτομα, που στα τιμολόγια εμφανίζονταν να έχουν υψηλές αμοιβές ,τα οποία όμως ήταν ήδη εργαζόμενοι στην ΕΡΤ με σύμβαση έργου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποιος θέλει να κλείσει τα media;

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα Μέσα, σχεδόν απόλυτα  εξαρτημένα από  τις πολιτικές εξελίξεις και τις …τράπεζες. Η Ελευθεροτυπία ψάχνει για νέο δάνειο, το Alter και η διαφημιστική Leo Burnett  εντάχθηκαν στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα,  τηλεοπτικοί σταθμοί όπως το Mega αναζητούν τρόπους για την κάλυψη των ζημιών, επιχειρήσεις ΜΜΕ έχουν υψηλότατο δανεισμό ενώ το κύμα των απολύσεων εξακολουθεί να σαρώνει στην αγορά.
Το πρόβλημα είναι στη χρηματοδότηση, αφού η τραπεζική υποστήριξη, ως κανόνας ανάπτυξης των Μέσων, πλέον δεν προβλέπεται στη διαφήμιση. Επιπλέον,  δημιουργήθηκαν τεράστιες  τρύπες στην αγορά από τις «επιστροφές» των χρημάτων σε ένα στενό κύκλο προσώπων, έναντι των καταχωρήσεων που έβαζαν στα Μέσα. Ήδη η απόφαση της Publicis να  αναιρέσει   την καλοκαιρινή συμφωνία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, περί  καταβολής των υποχρεώσεων της θυγατρικής της Leo Burnett δημιουργεί ένα νέο «κενό» στους προϋπολογισμούς των Μέσων της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.
 Την ίδια ώρα η «Ελευθεροτυπία» αναζητάει , σε ένα νέο κύκλο συζητήσεων με τις ενδιαφερόμενες τράπεζες, ένα δάνειο, έχοντας απλήρωτους επί 3 μήνες περισσότερους από 800 εργαζόμενους, στους οποίους οφείλει περίπου 3,2 εκατ. ευρώ. Με το ερώτημα «ποιος θέλει να κλείσει την Ελευθεροτυπία», αυτή την Κυριακή κυκλοφορεί με μία έκδοση, με τα δύο της περιοδικά στην τιμή των 2 ευρώ, υποσχόμενη πως θα μιλήσει για το πρόβλημα δημοκρατίας που υπάρχει στο χώρο του Τύπου.
Απλήρωτοι παραμένουν και  οι εργαζόμενοι στο Alter, προχωρώντας σήμερα και αύριο σε νέες στάσεις εργασίας, χωρίς να διαφαίνεται φως στο βάθος του τούνελ.  Η ύφεση τώρα λειτουργεί ως ταφόπλακα για τα media, διότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ σπατάλησαν χωρίς σχέδιο τα κεφάλαια που συγκέντρωσαν, ενώ οι κυβερνήσεις αρνήθηκαν να ορίσουν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο κανόνων λειτουργίας.


Σε αναμονή της ομιλίας Παπανδρέου τρία κανάλια


ΝΕΤ, ΣΚΑΙ και Mega συνεχίζουν τις έκτακτες πολιτικές εκπομπές τους αναμένοντας την ομιλία του πρωθυπουργού. Απευθείας μεταδίδει τις ομιλίες εντός του Κοινοβουλίου η ΕΤ-1-το κανάλι που θέλει η κυβέρνηση να βάλει λουκέτο άμεσα- και το Alter όπου πραγματοποιείται στάση εργασίας των εργαζομένων. Star, Alpha και ΑΝΤ1 έχουν ήδη διακόψει την πολιτική επικαιρότητα Ο ΑΝΤ1 αναγγέλλει έκτακτη πολιτική εκπομπή στις 11.15 το βράδυ. Εντυπωσιακό είναι ότι τα κανάλια είναι στραμμένα μόνο εντός Κοινοβουλίου, αγνοώντας τους χιλιάδες κόσμου που παραμένουν έξω από το Κοινοβούλιο στο Σύνταγμα.

Πηγή: paron.gr

Έρχεται ο Commodore C64x Extreme

Η Commodore USA ανακοίνωσε αυτές τις ημέρες την τρίτη υλοποίηση του ιστορικού υπολογιστή Comm
odore 64. Πρόκειται για ένα nettop με επεξεργαστή Intel Core-i7, το σημαντικό όμως σε αυτή την περίπτωση είναι το design.

Εξωτερικά, ο Commodore C64x Extreme είναι πιστό αντίγραφο του θρυλικού υπολογιστή που μεσουράνησε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 80. Το hardware στο εσωτερικό, βέβαια, είναι αναγκασμένο να συμβαδίζει με τις σύγχρονες εξελίξεις. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία έχει εξοπλίσει τον νέο της υπολογιστή με τετραπύρηνο Core-i7 στα 2,2GHz (3,3GHz σε turbo boosting), 8GB DDR3 RAM και σκληρό δίσκο 2TB. Στη συνδεσιμότητα συναντάμε δύο θύρες USB 3.0, τρεις USB 2.0, eSATA, HDMI, 3,5mm S/PDIF, VGA, DVI, Bluetooth, Wi-Fi 802.11 b/g/n και Ethernet.

Σε πρώτη φάση, ο νέος υπολογιστής θα τρέχει σε περιβάλλον Mint Linux και στη συνέχεια θα διατεθεί και το λειτουργικό Vision, εμπνευσμένο από τον παλιό Commodore.

Η τιμή του έχει οριστεί στα 1500 δολάρια.


Πηγή: engadget

Έρχονται αλλαγές στον τηλεοπτικό χάρτη


Την πρόθεση να συμμετέχει δυναμικά στις διεργασίες αλλαγής του τηλεοπτικού χάρτη που θα περιλαμβάνει εξαγορές και συγχωνεύσεις εκδηλώνει ο Όμιλος ΑΝΤ1, που φέρεται πρόθυμος να προχωρήσει σε επέκταση των δραστηριοτήτων του και στην Ελλάδα. Κατά την παρουσίαση προγράμματος του ΑΝΤ1, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Θοδωρής Κυριακού δήλωσε ότι η «τηλεοπτική αγορά περιλαμβάνει περισσότερα κανάλια από όσα αντέχει», και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για να επιτρέψει συγχωνεύσεις σταθμών, λέγοντας «Αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί χωρίς απώλειες. Είναι υποχρέωση του κράτους να προσαρμόσει το νομοθετικό πλαίσιο και γρήγορα».

Στο περιθώριο της παρουσίασης, ο Θοδωρής Κυριακού δήλωσε ότι ο Όμιλος ΑΝΤ1 θα συμμετέχει στο consolidation της αγοράς που θα λάβει χώρα τους επόμενους μήνες προσθέτοντας «Όποιος δεν βάλει το χέρι στην τσέπη, είναι μοιραίο να κλείσει. Για να επιβιώσεις, πρέπει να πάρεις κι άλλο κανάλι». Προτεραιότητα του Ομίλου για την ώρα αποτελεί η μετατροπή του Μακεδονία TV σε ΑΝΤ1 2, κάτι που απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, ενώ σε ό,τι αφορά άλλα «ανοίγματα», η φράση -κλειδί από στελέχη του σταθμού είναι «δε βιαζόμαστε».

Στην αντίπερα όχθη, πάντως, οι Γερμανοί του Alpha δε βλέπουν την ώρα να φύγουν από την εγχώρια αγορά. «Αν γινόταν θα έφευγαν ...χθες» επιμένουν καλά πληροφορημένες πηγές. Τα σενάρια που εξετάζονται ποικίλουν και δεν αποκλείουν ακόμα και αιφνιδιαστική έξοδο του RTL στη λογική του «σηκώνομαι και φεύγω» κάτι που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.

Βασικό μέλημα της μητρικής εταιρείας είναι να απαλλαγεί από τις ζημιές ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ που συσσωρεύει το κανάλι της Κάντζας ανά έτος, κοινώς να βρει αγοραστή πρόθυμο να αναλάβει το σύνολο των ζημιών, ακόμα κι αν χρειαστεί να παραχωρήσει το ποσοστό του στον Alpha έναντι μηδενικού τιμήματος.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ένα πιο σύνθετο deal το οποίο περιλαμβάνει ανταλλαγή του πακέτου μετοχών που έχει το RTL στον Alpha με άλλο κανάλι του εξωτερικού, στο οποίο θα μεταπηδήσουν οι Γερμανοί. Η τελευταία εκδοχή θα μπορούσε να προχωρήσει πιο εύκολα αν ο Alpha ήταν εισηγμένος στο Χρηματιστήριο.



THΣ ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή: Real news

Το Google εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης σχόλια από το Facebook


Τα σχόλια των χρηστών του Facebook στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της πρόσθεσε σήμερα η Google, προκαλώντας ανησυχίες στους χρήστες της διάσημης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης σε θέματα ιδιωτικότητας.

Για να αποφευχθούν οι παρερμηνείες, διευκρινίζεται ότι μόνο τα σχόλια που έχουν δημοσιευτεί μέσω της πλατφόρμας σχολίων του Facebook (Facebook Comment Box)που ενσωματώνουν οι ιστοσελίδες θα συμπεριλαβάνονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Τα σχόλια που κάνουν οι χρήστες μέσω των profile του Facebook ή των αναρτήσεων φίλων δεν πρόκειται να δημοσιευτούν δημόσια. Εκτός από το σύστημα δημοσίευσης σχολίων του Facebook για ιστοσελίδες, στα αποτελέσματα του Google θα εμφανίζονται επίσης και τα σχόλια χρηστών που έχουν δημοσιευτεί μέσω των υπηρεσιών Disqus και Intense Debate.

Το GoogleBot, η “αράχνη” της Google στον ιστό του Internet, προφανώς έχει αναβαθμιστέι έτσι ώστε να αναγνωρίζει σχόλια τα οποία φορτώνονται δυναμικά μέσω των τεχνολογιών AJAX και JavaScript. Αυτό συνεπάγεται επίσης ότι η εταιρεία γίνεται ολοένα και καλύτερη στην αναγνώριση τέτοιου περιεχομένου που φορτώνεται στον κώδικα των ιστοσελίδων.

Η αναβάθμιση της μηχανής αναζήτησης της Google πραγματοποιείται σταδιακά και για το λόγο αυτό ίσως η νέα δυνατότητα να μην εμφανίζεται προσωρινά σε όλους τους χρήστες της υπηρεσίας.

Πηγή:: zdnet.com

Έλληνες χάκερς χτύπησαν site της FYROM

To μεγάλο site kanal4.com.mk της FYROM χτύπησε η Ελληνική Χάκιγκ Σκηνή, σε αντίποινα των χτυπημάτων Σκοπιανών χάκερς σε ιστοσελίδες Ελληνικών εταιρειών αλλά κυρίως στο χτύπημα των Σκοπιανών στην ιστοσελίδα της Περφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το τελευταίο ήταν που εξόργισε τους Έλληνες χάκερς. Και το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό ! Δείτε στην εικόνα πώς είναι αυτή την ώρα η σελίδα του Σκοπιανού καναλιού, στην εικόνα κάτω.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Και το κείμενο:


Παράθεση
Η σημερινή Ελλάδα είναι απλά ένα ενδιάμεσο στάδιο για κάτι σπουδαιότερο. Από τότε εώς σήμερα μπορεί να άλλαξε η τεχνολογία και το πως δείχνουν τα πράγματα γύρο μας όπως και η επικοινωνία. Από τότε όμως εώς σήμερα δεν άλλαξε καθόλου ο πολιτισμός και η εξέλιξη. Από τότε εώς σήμερα ο πολιτισμός έμεινε στάσιμος, και οι εξελίξεις στον τρόπο ζωής είναι αυτές που εφευρεθήκαν κατά της Ελληνιστικής και Βυζαντινής περιόδου, όπως και ο πολιτισμός. Ο Έλληνας ανέβηκε επίπεδο και έγινε Ρωμιός (και μην συνχέεται το Ρωμιός με το Ρωμαίος όπως επίσης μην διαφοροποιήτε το Έλληνας με το Ρωμιός μιάς και είναι το ίδιο, απλά έτσι προσδιορίζετε η εξέλιξη του Ελληνισμού στην πάροδο του χρόνου), αυτό είναι εξάλλου αυτό που κάνει τον Έλληνα, να μπορεί να εξελίσσετε στο χρόνο, και αυτό έγινε. Οι σημερινές εξελίξεις στο θέμα της κρίσης και όλων αυτών, είναι γνώση για το μέλλον. Είναι συσπείρωση του λαού σε όλα αυτά που μας έχουν χωρίσει, είναι το αυτονόητο του πολιτισμού που δημιουργήσαμε και διαρρέει φυσικά από τη γλώσσα. Έτσι λοιπόν πρέπει να κοιτάμε μακρυά στο χρόνο, να κάνουμε σήμερα για κάποιους άλλους αύριο, να θέλουμε την εξέλιξη και να αναπτύξουμε περαιτέρω τον πολιτισμό, όχι μόνο εθνικά, αλλά παντού, όπως κάνουμε χιλιετηρίδες τώρα. Πρέπει να καλλιεργήσουμε μια νέα γενιά που να έχει πιστεύω και ιδανικά. Μια γενιά που να μην κλαίγεται για το τι χάσαμε, αλλά μια γενιά που θα βλέπει τι είχαμε και θα θέλει να κάνει ακόμα περισσότερα.


Με τα μάτια στραμμένα στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, η Ελλάς σχεδιάζει το μέλλον της και την εξέλιξη που επιδιώκει.


Αν θέλετε κάντε και εσείς το σωστό. Δημιουργήστε σήμερα για το αύριο. Μην παίρνετε βισματικές θέσεις γιατί τις στερείτε από κάποιον άξιο και τίμιο. Μην χρηματίζεστε αλλά αποδώστε διαφάνεια. Ανακυκλώστε, κοιτάξτε όλα αυτά που σας ενώνουν και όχι αυτά που σας χωρίζουν αν πραγματικά αξίζετε και επιδιώκετε την εξέλιξη και το κοινό καλό.

Ελλάδα σ΄αγαπώ!

Η Ελλάδα δεν είναι τα γρανάζια του κράτος, η Ελλάδα δεν είναι το πολιτικό σύστημα που δεν λειτουργεί υπέρ του λαού, η Ελλάδα είμαι εγώ! Και δεν περιμένω άλλο. Εγώ μέρα με τη μέρα διαμορφώνω το μέλλον μου μιας και δεν το κάνει η εκλεγμένη εξουσία. Εσείς; Μέσα απο την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας, μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον. Και

>> Wε rocκ, wε αrε GHS! Wε dερloy αn αrmy for ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, παιδεία! Wε tακε ovεr, join υς!

-"Livε FREE, or diε!"

Wε αrε in fυll rαngε of opεrατionς αnd wε αrε orgαnizεd. In somε dεcαdεs from noω ωε ωill bε τhε gεαrς of τhε systεm. Wε αrε noτ nεgoτiατing, ωε don’τ mακε dεαlς, ωε hαvε α plαn.
 
Πηγή: OutOfSpecs.gr 

Εκτός ψηφιακών εξελίξεων η κυβέρνηση


Η απουσία της κυβέρνησης από το εγχείρημα μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση είναι η αιτία που η χώρα μας κινδυνεύει να μείνει έξω από την ψηφιακή ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επισήμανση έγινε με δραματικό τρόπο στο πρόσφατο διεθνές συνέδριο της Infocom, όπου μετείχαν όλοι οι μεγάλοι παίκτες της τηλεόρασης και των τηλεπικοινωνιών. «Δεν έχουμε συνομιλητή στην κυβέρνηση», ήταν το συμπέρασμα των φορέων της αγοράς, που αναμένουν, δυο χρόνια τώρα, την υλοποίηση της δέσμευσης για τη διανομή του ψηφιακού φάσματος και την τηλεοπτική αδειοδότηση. Η μόνη αισιόδοξη φωνή, ήταν αυτή του γενικού γραμματέα Επικοινωνιών Σωκράτη Κάτσικα. Ο οποίος επέμεινε ότι η ψηφιακή μετάβαση είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί εντός του 2013.
Η άποψη αυτή δεν βρίσκει σύμφωνη την αγορά, η οποία διαπιστώνει ότι η σύνταξη του οριστικού χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων καθυστερεί αναιτιολόγητα. Γεγονός που συνεπάγεται καθυστέρηση της τηλεοπτικής αδειοδότησης. Έτσι, η Ελλάδα είναι αδύνατο να μετάσχει στο πανευρωπαϊκό switch off της αναλογικής τηλεόρασης το 2012. Κι αυτό, παρότι έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς έσοδα 300 εκατ. ευρώ από τη δημοπράτηση του ψηφιακού φάσματος. Αυτό που αποφεύγουν να παραδεχτούν, δημόσια, τα κυβερνητικά στελέχη είναι ότι ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων μένει «παγωμένος». Διότι δεν έχει αποφασιστεί, σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, πόσες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα προβλέπει και πόσες θα διατεθούν για περιφερειακή εκπομπή. Πρόκειται για μείζον ζήτημα στις συζητήσεις του υπουργού Επικρατείας με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών. Αντιθέτως, φαίνεται πως είναι ειλημμένη απόφαση η διάθεση του φάσματος στα UHF να γίνει σε παρόχους δικτύου κι όχι απευθείας σε κανάλια.
Στον αντίποδα της πολιτικομιντιακής αυτής διαπραγμάτευσης, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, οι πάροχοι δικτύου αποφάσισαν το επόμενο βήμα, όσον αφορά στην ψηφιακή μετάβαση. Όπως δήλωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της Digea, Γιώργος Μαθιός, και ο γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης, οι δυο πάροχοι ξεκινούν την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών τους σημάτων στις 9 Δεκεμβρίου, στη Δυτική Ελλάδα. Η αναλογική τηλεόραση, από το κέντρο εκπομπής στα Ακαρνανικά, θα σβήσει για τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, μετόχους της Digea. Η ΕΡΤ θα διατηρήσει την παράλληλη αναλογική εκπομπή των δικών της καναλιών για δύο ακόμη μήνες. Μετέωρο παραμένει, κατά πόσον θα συμμετάσχουν, ή όχι, τα περιφερειακά κανάλια στη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Ορισμένοι ιδιοκτήτες επαναφέρουν το αίτημα να αναλάβει η ΕΡΤ την εκπομπή των τηλεοπτικών σημάτων από την περιφέρεια. Για το θέμα αυτό, έχει κατατεθεί αίτηση στο Υπουργείο Υποδομών. (Ισοτιμία)