AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Το euro news θα μεταδίδεται στα ελληνικά από το ΡΙΚ

Συζητήθηκε (20/3) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ για το 2011, που προνοεί δαπάνες ύψους 49.6 εκ. ευρώ και μειωμένη κατά 7% κρατική χορηγία, ύψους 3,043 εκ. ευρώ. Κοινή διαπίστωση των μελών της Επιτροπής αποτελεί η μείωση των δαπανών που προνοεί ο προϋπολογισμός για το 2011. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού, δήλωσε μετά τη συνεδρία της Επιτροπής ότι το ΡΙΚ κατόρθωσε τη χρονιά που πέρασε, με λιγότερα λεφτά, να κάνει περισσότερα πράγματα, και εξέφρασε την ελπίδα ο προϋπολογισμός να εγκριθεί εντός του Μάρτη «γιατί χωρίς προϋπολογισμό δεν μπορούμε να έχουμε δαπάνες», όπως είπε.

Ολοκληρώθηκε επίσης η εκπομπή υψηλής ευκρίνειας, ενώ σε συνεργασία με την ΕΡΤ από το 2011, θα υπάρχει εκπομπή euronews στα ελληνικά. Οπως πρόσθεσε ''το ΡΙΚ μπήκε δυναμικά και στην άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων που αφορούν είτε την παραγωγή προγραμμάτων είτε άλλους σκοπούς''.  (Η Εφημερίδα) Image Αναφερόμενος στο έργο του ΡΙΚ, ο κ. Συμεού δήλωσε ότι αποστολή του καναλιού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό προς τους απόδημους, ενισχύθηκε πάρα πολύ, ενώ αυξήθηκαν οι ίδιες παραγωγές του ΡΙΚ, ξεπερνώντας τις 9000 ώρες, και ενισχύθηκαν το δορυφορικό πρόγραμμα και η κοινωνική προσφορά του. ''Πήραμε το δρόμο που πρέπει να έχει μια δημόσια ραδιοτηλεόραση'', πρόσθεσε.
Αναφορικά με το αρχείο του ΡΙΚ, ο κ. Συμεού είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του κτιρίου και σύντομα αναμένεται να εγκατασταθούν σε αυτό οι πρώτοι υπάλληλοι για να αρχίσει η ψηφιοποίηση του αρχείου. Το ΡΙΚ έχει εξασφαλίσει επίσης άδεια για την ανέγερση των νέων του κτηρίων και προχωρεί στην προκήρυξη προσφορών για την πρόσληψη του διευθυντή του έργου.
Πρόθεση του ΡΙΚ είναι οι νέες εγκαταστάσεις του να αποτελέσουν σήμα κατατεθέν του, με την απλότητα, τη λειτουργικότητα, εκσυγχρονισμό του και την ένταξη σε αυτό υψηλής τεχνολογίας, σύμφωνα με το Μάκη Συμεού.
Ο κ. Συμεού είπε ακόμα ότι το ΡΙΚ έχει προχωρήσει σε θεσμικά έργα, όπως η ολοκλήρωση του κώδικα διακυβέρνησης του ΡΙΚ και η ολοκλήρωση της μελέτης για την αξιολόγηση.