AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

«Mazoo and the zoo» και «Ζουζούνια» στον Alpha


Το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού Alter εκτός από εκατοντάδες ανθρώπους που άφησε στο δρόμο άφησε και "εκτός" τα παιδιά!
Το κανάλι του Περιστερίου είχε φροντίσει να έχουν τα παιδιά τη δική τους ζώνη με παραμύθια, παιδικές εκπομπές με πολύ μουσική και χορό αλλά και κινούμενα σχέδια. Αυτή τη ζώνη σύμφωνα με πληροφορίες θα εντάξει στο πρόγραμμά του ο Alpha δίνοντας ξανά χαρά στα παιδιά αλλά και τους μεγάλους οι οποίοι απολάμβαναν αυτά τα προγράμματα.

ΕΣΡ: Νόμιμο το Euronews στα ελληνικά


Θετική απάντηση από το ΕΣΡ για την ελληνική μετάδοση του Euronews. Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, σε ολομέλεια, πως η υφιστάμενη νομοθεσία  (35.92/2007) που εισήγαγε ο πρώην υπουργός επικρατείας, Θόδωρος Ρούσοπουλος, επιτρέπει και τη μετάδοση, στο επίγειο ψηφιακό δίκτυο, και στην ελληνική γλώσσα, εκτός από την αγγλική και τη γαλλική, μέσα από το μπουκέτο της ΕΡΤ. Το ερώτημα έθεσε το  Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας διοίκησης, το οποίο και διενεργεί σχετικό έλεγχο για τη σύμβαση της ΕΡΤ με το Euronews, στο οποίο είναι μέτοχος.

Το μαϊμού Ε mail : που κάνει το γύρο του διαδικτύου


Πριν από λίγες ημέρες  μου ήρθε ένα ιμειλ που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και το έβαλα στους σημαντικούς φακέλους για να το «ψάξω» με την πρώτη ευκαιρία  και να το κάνουμε θέμα στην εκπομπή. Το ίδιο ιμειλ μου ήρθε από άλλους φίλους και πάλι άλλες 6 φορές. Ήταν ένα από αυτά τα πολύ σημαντικά που μόλις το διαβάζεις σκέφτεσαι αμέσως και λες ,«κάτσε να το στείλω σε φίλους να το έχουν στα υπ όψιν τους , φοβερό θέμα , κοίτα τι γίνεται γύρω μας κι εμείς κοιμόμαστε όρθιοι ».
Σήμερα, αποφάσισα να το ψάξω, και επικοινώνησα με

Στην ψηφιακή εποχή η ΕΤ3

Από τις 14 Δεκεμβρίου παύει να λειτουργεί το αναλογικό κέντρο 
εκπομπής του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΤ3, καθώς και της ΝΕΤ, ΕΤ1 και της ΒΟΥΛΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη. Βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ΚΥΑ 21161/20-8-2008), η αλλαγή θα αφορά τις περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας, Ημαθίας, καθώς και μέρος του νομού Χαλκιδικής, οι οποίες λαμβάνουν αναλογικό σήμα.

Attica Tv μέσω Digea

Attica tv κέντρο εκπομπής Υμηττός κανάλι 54 (738.000) UHF Digea
Μπορεί το σήμα να έγινε ψηφιακό αλλά η μετάδοση από τα κεντρικά studio στον Ασπρόπυργο με την Digea παρέμειναν αναλογικά απόδειξη η το τηλεοπτικό στιγμιότυπο σήμερα 20/11/12 που με την παραμικρή  κακοκαιρία  το σήμα χαλάει.. Έλεος ρε παιδιά στην εποχή μας και μέσω live stream να το στέλνανε ποιο καλύτερη εικόνα θα είχε !!! (Βαγγέλης Αγγελόπουλος)

Ημέρα του παιδιού στο doodle της Google


Η Google τιμάει σήμερα ην παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού αφιερώνοντας το doodle της κάνοντας το πολύχρωμο και χαρούμενο.

Ημέρα του παιδιού στο doodle της Google Η σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.
Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η χώρα μας την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα

Επιστρέφουν στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ οι Αρβανίτης και Κατσίμη


Επιστρέφουν στη ΝΕΤ και στην παρουσίαση της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη, μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν -όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ- με τον διευθυντή ειδήσεων, Αιμίλιο Λιάτσο. Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν απομακρυνθεί τον Οκτώβριο από την παρουσίαση της εκπομπής ύστερα από μια σειρά από αμφιλεγόμενα σχόλια που είχαν κάνει στον αέρα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Επανέρχεται το “Στην υγειά μας”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., στην υπ’ αριθμ. 1062 συνεδρίασή του (Πέμπτη, 15/11/2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:
1.   α. Ενέκρινε τη συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου, βάσει του Άρθρου 4 παρ. 5 του Ν. 3429/2005. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ κ. Νίκος Τέλλης και τα μέλη κυρία Άννα – Έννυ Μαγιάση και κ. Αριστοτέλης Σαμαντάς.
β. Επικαιροποίησε σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., για να προχωρήσει κάθε νόμιμη διαδικασία που θα οδηγήσει στην εκκαθάριση και κατάργηση της εταιρίας «ΝΕΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ».
2. Ενέκρινε την εξειδίκευση των

Αlter: ποιος πανίσχυρος επιχειρηματίας το αγοράζει


Όπως αναφέρει το planet-greece, βόμβα μεγατόνων έπεσε σήμερα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, γύρω από τις εξελιξεις στο ALTER και με την προσπάθεια ο σταθμός να ξαναεκπέμψει στις αρχές Δεκμβρίου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων του ALTER, Βασίλη Τζήμτσου, ο επενδυτής που βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες να επανεκπέμψει ο σταθμός είναι ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτό ειπώθηκε δια στόματος του ίδιου του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση», Ε. Γκότση.

Διαθέσιμη η δοκιμαστική έκδοση του Internet Explorer 10 για Windows 7

Η τελευταία έκδοση του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Internet Explorer 10 της Microsoft είναι πλέον πιλοτικά διαθέσιμη και για όσους «τρέχουν» το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα Windows 7 στους υπολογιστές τους. Το νέο λογισμικό παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα, μαζί με τα νέα Windows 8.

Σε πρώτη φάση, ο ανασχεδιασμένος ΙΕ 10 θα διατίθεται σε

Η Χρυσή Αυγή «έφαγε πόρτα» από το Facebook


Μετά από έντονες διαμαρτυρίες χιλιάδων ελλήνων χρηστών του Facebook, οι χειριστές της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισαν να ακυρώσουν όλα τα προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ταυτόχρονα «έκλεισαν» και προφίλ στελεχών της οργάνωσης, αλλά και μελών της που είχαν αναρτήσει ναζιστικά σύμβολα και έκαναν φασιστική και ρατσιστική προπαγάνδα από τις σελίδες τους.

«Συμφωνία κορυφής» μεταξύ Apple-HTC


«Συμφωνία κορυφής» μεταξύ Apple-HTC«Συμβιβασμό κορυφής» με τον οποίο τερματίζουν όλες τις μεταξύ τους δικαστικές διαμάχες για παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συμφωνούν να χρησιμοποιούν η μια τις πατέντες της άλλης για δέκα χρόνια ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά το Σάββατο η Apple και η ταϊβανέζικη HTC. 

Υπόγειες επαφές Κουρή με τεχνικούς για να ξανα-εκπέμψει Alter αρχές Δεκεμβρίου

Υπόγειες επαφές – σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν εχθές αργά τη νύχτα στις εγκαταστάσεις του Alter στο Μπουρνάζι, μεταξύ του Γ. Κουρή και μερίδας εργαζομένων με στόχο να εκπέμψει ξανά το κανάλι στις αρχές Δεκεμβρίου. Λέγεται ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που έχουν συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη, είναι τεχνικοί οι οποίοι επιθυμούσαν την υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 250 εργαζόμενους με τους οποίους ο Γ. Κουρής έχει ήδη δρομολογήσει τις εξελίξεις προκειμένου το κανάλι να ξαναβγεί στον «αέρα» την 1η Δεκεμβρίου.

Πηγή : enimerosi24

Ανανεώνονται οι «σελίδες φιλίας» στο Facebook

http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1119.pngΤο Facebook ανακοίνωσε σήμερα τον επανασχεδιασμό των Friendship Pages οι οποίες μέχρι τώρα εμφανίζονταν με έναν αρκετά «πεζό» σχεδιασμό. Τώρα πια ακολουθούν το μοτίβο του Timeline, με μεγάλες φωτογραφίες και τα γεγονότα να χωρίζονται σε δυο στήλες.

Εάν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς είναι οι Friendship Pages, ανοίξτε τη λίστα των φίλων σας και πατήστε στο «εμφάνιση φιλίας» κάτω ακριβώς από το όνομα τους. Θα ανοίξει μια νέα σελίδα η οποία θα εμφανίσει όλα τα κοινά γεγονότα, τοποθεσίες, groups και likes, καθώς και status και φωτογραφίες που έχετε μοιραστεί μαζί.

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το Facebook

Μια νέα υπηρεσία ετοιμάζεται να προσφέρει το Facebook στους χρήστες τους. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σκοπεύει να προσφέρει σε επιχειρήσεις και καταστήματα τη δυνατότητα να παρέχουν στους πελάτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω WiFi.
Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω Facebook routers με μόνη προϋπόθεση την είσοδο στο κοινωνικό δίκτυο. Εκεί οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις.
Η νέα αυτή υπηρεσία που ήδη δοκιμάζεται σε περιορισμένο αριθμό εταιρειών, είναι επωφελής τόσο για τους πελάτες, όσο και για το Facebook, αλλά και τα καταστήματα: οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, τα καταστήματα προβάλλονται και το Facebook λαμβάνει δωρεάν δεδομένα που αξιοποιεί για στοχευμένες διαφημίσεις.
Πηγή : techit.gr

EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΕΤ, Μιλάνο - Ολυμπιακός απευθείας από την ΕΤ1


Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 21.45
Η EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΕΤ συνεχίζεται στο παρκέ της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δοκιμάζεται στο Μιλάνο, κόντρα στην ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΡΜΑΝΙ-ΜΙΛΑΝΟ, σε ένα παιχνίδι που μοιάζει με τελικό. 

Ο αγώνας της 5ης αγωνιστικής θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στις 21.45, σε περιγραφή του Βαγγέλη Ιωάννου. Παράλληλα, η αναμέτρηση θα μεταδοθεί απευθείας και μέσω WEB TV στο www.ert.gr (digitaltvinfo)

Στον Πολίτη ο Nitro


Στο  Γ. Πολίτη πέρασε ο ραδιοφωνικός σταθμός Nitro. Αναμένεται η πληρωμή των εργαζομένων και η επαναλειτουργία του σταθμού.

Xωρίς ενημέρωση σήμερα από τις 10:00 ως τις 14:30!

Στάσεις εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της χώρας που απεργούν!
Το Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι για σήμερα Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 και από τις 16.00 έως τις 19.00 την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 για όλους τους δημοσιογράφους, το διοικητικό προσωπικό, και τους τεχνικούς ραδιοφώνου και τηλεόρασης, που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, Δημόσια και Ιδιωτικά. Οι στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους, που απεργούν για να μην περάσουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης.

Οι Κινέζοι εισβάλουν στην ΕΡΤ!

Ευρεία στρατηγική συμφωνία με την κινεζική κρατική τηλεόραση ετοιμάζεται να υπογράψει η διοίκηση της ΕΡΤ!
Ήδη έφτασαν στη χώρα μας στελέχη της CCTV, με στόχο να προσδιοριστεί το ακριβές πλαίσιο της συμφωνίας ανάμεσα στα δύο κανάλια, που θα υπογραφεί σήμερα. Όπως γράφει η REAL, η συνεργασία θα περιλαμβάνει τη συμπαραγωγή σειρών, ντοκιμαντέρ, ταινιών και την ενίσχυση της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Συνδεδεμένα στο διαδίκτυο τα μισά ελληνικά νοικοκυριά

  Περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά της χώρας (53,6%), με ένα τουλάχιστον μέλος ηλικίας 16-74 ετών, διαθέτουν πλέον σύνδεση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους, ενώ στη συντριπτική πλειονότητά τους (98,4%) οι συνδέσεις αυτές είναι ευρυζωνικές. Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), για τα νοικοκυριά και τις νέες τεχνολογίες -σύνδεση στο διαδίκτυο από την κατοικία- ευρυζωνικές συνδέσεις, που αφορά στο Α’ τρίμηνο 2012.

Ραδιόφωνο ANT1 τέλος: έγινε "Easy"

Αθόρυβα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες σήμανε  το τέλος της ιστορικής ταυτότητας του ραδιοφωνικού σταθμού Antenna. Ο κάποτε ισχυρός ενημερωτικός σταθμός πλέον αυτοαποκαλείται Easy και μεταδίδει αμιγώς μουσικό πρόγραμμα, με το σλόγκαν «Ο Antenna Radio παρουσιάζει τον Easy 97.2».


Parallella: Το 99 δολάρια Supercomputer για όλους

Την ώρα που η Ελλάδα βυθίζεται ολοένα και σε πιο βαθιά κρίση, όχι μόνο οικονομική, κάποιοι άλλη επενδύουν στο μέλλον και πιο συγκεκριμένα στο μέλλον των υπολογιστών, φέρνοντας την ισχύ των υπερυπολογιστών κυριολεκτικά στην παλάμη του ενός χεριού μας.  
Φανταστείτε το βαθμό της καινοτομίας, της αλλαγής τη σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να συμβεί αν οι υπερυπολογιστές

Ανακαλύφθηκε επικίνδυνο κενό ασφαλείας στο Facebook

  Ένα νέο κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Facebook μπορούσε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να δει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αντιστοιχούν σε ορισμένους λογαριασμούς χρηστών, ενώ κάποιοι από αυτούς ήταν προσβάσιμοι αυτόματα, χωρίς την ανάγκη εισαγωγής κωδικού. Ένα μέλος του Hacker News ανακάλυψε πως

Η Intel σχεδιάζει επεξεργαστή με 48 πυρήνες

Εδώ και αρκετό καιρό οι διπύρηνοι και οι τετραπύρηνοι επεξεργαστές έχουν κάνει την εμφάνιση τους πέρα από τους υπολογιστές μας και στα smartphone μας, κάτι που αρχικά θεωρούνταν όχι μόνο απίθανο αλλά και αχρείαστο.
Πως θα σας φαινόταν όμως αν μέσα στην επόμενη δεκαετία κυκλοφορούσε το πρώτο κινητό με επεξεργαστή 48 πυρήνων;
Όπως αποκαλύπτει το Computerworld,