AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Στις 6 Ιουλίου αναλογικό switch off στον Υμηττό

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 862/2012 της 20ης Μαρτίου στις σελίδες 14623-14624 στις 6 Ιουλίου του 2012 θα κλείσουν όλα τα αναλογικά κανάλια που εκπέμπουν από τον Υμηττό με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν λήψη από άλλα σημεία να χρειαστούν οπωσδήποτε να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές για την επίγεια ψηφιακή λήψη.  Το συγκεκριμένο ΦΕΚ ρυθμίζει και άλλα θέματα σχετικά με τις ψηφιακές εκπομπές. Για τον Υμηττό αναφέρει χαρακτηριστικά:    


Την 03:00 πρωινή της 6ης Ιουλίου 2012, παύει η εκπομπή με αναλογική τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», όσων τηλεοπτικών προγραμμάτων εκπέμπονται ήδη και με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο αυτό.   

Εφεξής, προϋπόθεση για την εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν.3592/2007 και την ΚΥΑ 21161/2008, είναι η ταυτόχρονη παύση της ενδεχόμενης μετάδοσης του προγράμματος αυτού με αναλογική τεχνολογία από το ίδιο κέντρο.     Οι τηλεοπτικοί δίαυλοι που απελευθερώνονται, ως συνέπεια των ανωτέρω υπόκεινται στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.  

 Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλείσιμο των αναλογικών τηλεοπτικών εκπομπών από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού δεν προβλεπόταν αρχικά, πάρα μόνο μετά την λειτουργία και των 23 βασικών κέντρων εκπομπής ανά την επικράτεια.

Πηγή: http://trelosgatos.blogspot.com

Μας… παρακολουθούν οι τηλεοράσεις;

Η τελευταία σειρά τηλεοράσεων plasma και HDTV ενδέχεται να επιτρέπουν σε χάκερ, ακόμα και στις ίδιες τις εταιρίες, να παρακολουθούν τους χρήστες και τις οικογένειες τους, και να συλλέγουν δεδομένα εξαιρετικά προσωπικών στιγμών. 

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν αρκετές από τις λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων μιας ενσωματωμένης HD κάμερας, ενός μικροφώνου και ενός λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και ομιλίας.  Αυτό το λογισμικό επιτρέπει στη Samsung να αναγνωρίζει τον εκάστοτε τηλεθεατή, που χρησιμοποιεί τηλεόραση της εταιρίας. 

Ο διευθυντής της ιστοσελίδας HD guru, Γκάρυ Μέρσον, ισχυρίζεται ότι επειδή ακριβώς δεν υπάρχει τρόπος αποσύνδεσης της κάμερας και του μικροφώνου από τη τηλεόραση, οι χρήστες δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι ότι η Samsung, και κάθε άλλη εταιρία, δεν συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη και δεν τα διαβιβάζει σε τρίτους.  «Όταν πρόκειται για ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για τον αν λειτουργούν, ακόμα κι όταν κλείσει η τηλεόραση», αναφέρει καταληκτικά.  Όταν η Samsung κλήθηκε να απαντήσει στις αμφιβολίες αναφορικά με τη πολιτική της για τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της, εκείνη δεν ανταποκρίθηκε. (techit.gr)

Η Mozilla ενεργοποιεί την κρυπτογράφηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης στη Google από προεπιλογή

http www.beedigital.net blog img firefox2 Η Mozilla ενεργοποιεί την κρυπτογράφηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης στη Google από προεπιλογή Η Mozilla εξετάζει αυτήν την περίοδο ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα ενεργοποιεί, από προεπιλογή, την κρυπτογράφηση στις αναζητήσεις, που κάνουν οι χρήστες του Firefox στη Google.
Οι τεχνικοί της Mozilla  εξετάζουν τη χρήση SSL, ενσωματωμένη στις αναζητήσεις στη Google που κάνουν οι χρήστες μέσω Firefox. Σε περίπτωση, που δεν παρουσιαστεί καμία δυσλειτουργία,
το νέο χαρακτηριστικό θα κυκλοφορήσει μέσω του Aurora και σε δοκιμαστική έκδοση, πριν εγκατασταθεί σε όλους τους χρήστες του Firefox. Αυτό θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση των αλλαγών και στις μη αγγλικές εκδόσεις του Firefox.

Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη Mozilla για το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμο το νέο αυτό χαρακτηριστικό στον Firefox.( secnews.gr)

Και στον ΟΤΕ TV από αύριο οι πανελλαδικοί σταθμοί

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Αποδοχή δεσμεύσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφορικά με την δορυφορική συνδρομητική αναμετάδοση του προγράμματος των ελεύθερα μεταδιδόμενων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας από τις εταιρίες FORTHNET A.E και MULTICHOICE HELLAS A.E, κατόπιν καταγγελίας του Ο.Τ.Ε.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια αποφάσισε κατά πλειοψηφία, αντί της εξέτασης της υπόθεσης, να αποδεχθεί τις δεσμεύσεις από τις εταιρίες FORTHNET A.E και MULTICHOICE HELLAS A.E, όπως τελικά διατυπώθηκαν, αναφορικά με την αποκλειστικότητα στη δορυφορική συνδρομητική αναμετάδοση του προγράμματος των ελεύθερα μεταδιδόμενων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου να διασφαλιστεί, έτσι, με άμεσο τρόπο η αποτελεσματικότερη πρόσβαση ανταγωνιστών στη σχετική αγορά.


Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, οι εταιρίες:
(α) παραιτούνται από τον ως άνω όρο αποκλειστικότητας, και τροποποιούν αντίστοιχα τις σχετικές συμβάσεις, με άμεση ισχύ από την 27η Μαρτίου 2012,
(β) δεσμεύονται να διατηρήσουν, κατά τα λοιπά, τους όρους των κρινόμενων συμβάσεων, ως αυτές ισχύουν σήμερα, και
(γ) δεσμεύονται να μην επιδιώξουν εκ νέου την ως άνω αποκλειστικότητα για αόριστο χρονικό διάστημα. Μετά την παρέλευση πενταετίας, οι καθών δύνανται να ζητήσουν την επανεξέταση ή/και μεταρρύθμιση των εν λόγω δεσμεύσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε σχέση με τις κρινόμενες συμβάσεις.
Οι δεσμεύσεις αυτές καθίστανται υποχρεωτικές για τις εταιρίες FORTHNET A.E και MULTICHOICE HELLAS A.E. Σε περίπτωση παράλειψης συμμόρφωσής τους, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να τους επιβάλει πρόστιμο μέχρι ποσοστού 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της προηγούμενης της έκδοσης της απόφασης χρήσης.

Κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του XBMC 11.0 Eden

Υστερα από ένα χρόνο συνεχών δοκιμαστικών εκδόσεων, κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του δημοφιλούς λογισμικού αναπαραγωγής πολυμέσων XBMC 11.0 Eden για τις πλατφόρμες των λειτουργικών συστημάτων Windows, Linux και OSX, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε στους συνδέσμους της είδησης. Μία από τις βελτιώσεις που φέρει το XBMC 11.0 είναι η δυνατότητα επαναφοράς παλιών εκδόσεων των προσθέτων σε περίπτωση που κάποια αναβάθμιση τους προκαλέσει προβλήματα σταθερότητας. Ακόμη έχει βελτιωθεί το προεπιλεγμένο γραφικό περιβάλλον Confluence, ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς του προγράμματος υπάρχουν μεγάλη διάφορα στην ταχύτητα στη διαδικασία rendering των εικόνων JPG και καλύτερος χειρισμός των διαφόρων πρωτοκόλλων.

Για τους χρήστες OSX η έχει προστεθεί η δυνατότητα τροποποίησης του ρυθμού ανανέωσης και η υποστήριξη AirPort. Το XBMC 11.0 διαχειρίζεται καλύτερα τους μη προστατευμένους δίσκους Blu-Ray, ενώ η εφαρμογή του καιρού έχει εμπλουτιστεί με δυνατότητα εντοπισμού της τρέχουσας τοποθεσίας. Ολόκληρη τη λίστα αλλαγών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Site: xbmc.org
Download: XBMC 11.0

Πηγή: insomnia.gr

Εκλογές 2012: Ποια κόμματα θα δικαιούνται “δωρεάν σποτ”

Η μάχη θα παιχθεί σε δύο επίπεδα: Στο ποια θα είναι τα κόμματα που θα έχουν δωρεάν χρόνο για διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση, και τι διάρκειας, αλλά και στη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών στα debate.
Αν δηλαδή θα τη δυνατότητα να εμφανιστούν με δωρεάν διαφημίσεις τα νέα πολιτικά κόμματα που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής θητείας, όπως είναι η ΔΗΜΑΡ, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Κοινωνική Συμφωνία και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ή αν η κατανομή του χρόνου θα γίνει με τα ποσοστά των εκλογών του 2009 οπότε και το ΠΑΣΟΚ θα έχει τη μερίδα του λέοντος.
Η νομοθεσία ορίζει πως οι δημόσιοι και ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και οι συνδρομητικές πλατφόρμες «υποχρεούνται να μεταδίδουν μηνύματα κομμάτων και συνασπισμών σε διάρκεια που καθορίζεται με απόφαση του υπουργού εσωτερικών και του αρμόδιου για τα ΜΜΕ, η οποία και εκδίδεται μετά από σύμφωνη γνώμη της ΕΡΤ. Με την ίδια υπουργική απόφαση και με κριτήριο την αναλογικότητα καθορίζεται ο χρόνος που θα διατίθεται στα δελτία ειδήσεων των κρατικών και ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Η μάχη λοιπόν θα κριθεί στη διακομματική επιτροπή , με τις ερμηνείες που θα επιχειρηθούν να δοθούν. Με βάση την πρακτική που έχει ακολουθηθεί στις αναμετρήσεις των προηγούμενων ετών δωρεάν διαφημιστικά σποτ έχουν μόνο τα κόμματα που είχαν εκλεγεί στην προηγούμενη Βουλή. Υπάρχει όμως και η άλλη ερμηνεία που αναφέρει πως τα κόμματα αυτά έχουν ήδη διασπαστεί σε πολλά και μικρότερα, ανεξαρτήτως αν έχουν συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα ή όχι.

Επίσης η διακομματική αρχικά και στο τέλος η κυβέρνηση, θα αποφασίσει να στα debate θα έχουν λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που εξελέγησαν τον Οκτώβριο του 2009 (Βενιζέλος, Σαμαράς, Πάπαρηγα, Τσιπρας, Καρατζαφέρης) ή θα αναμετρηθούν μαζί με τους άλλους αρχηγούς, δηλαδή τους Φ. Κουβέλη, Λ. Κάτσελη, Ν. Μπακογιάννη και Π. Καμμένο
Υπάρχουν όμως και τα κόμματα που είναι εκτός Βουλής, όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι, η Δράση, η Χρυσή Αυγή και ο ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Εδώ υπάρχει ήδη η προηγούμενη απόφαση 3427/2010 της Ολομέλειας του ΣτΕ, μετά από προσφυγή της Δράσης του ΣΤΕφανου Μανου.

Το ΣτΕ έκρινε πως ο χρόνος που διατέθηκε στη Δράση κατά την προεκλογική περίοδο ήταν καθ’ εαυτό ανεπαρκές για την στοιχειώδη ενημέρωση των ψηφοφόρων και πως το πεντάλεπτο αυτό ήταν ελάχιστο σε σύγκριση με τα -ανεξαρτήτως σταθμού- παραχωρηθέντα 3.768 λεπτά της ΝΔ και 2.819 λεπτά του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό προσέκρουε στην συνταγματική αρχή της ισότητας. Επίσης το ΣτΕ ότι η διαφοροποίηση ως προς την χρονική αφετηρία της τηλεοπτικής προβολής των κομμάτων (τα παλαιά κόμματα ευθύς αμέσως με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενώ τα νεοπαγή, όπως η ΔΡΑΣΗ, στη μέση περίπου της προεκλογικής περιόδου) προσέκρουε και αυτή στην συνταγματική αρχή της ισότητας.
(typologies)

Τέλος για την εκπομπή “Μακελειό”

Ανακοίνωση Kontra Channel

Στην προσπάθεια αναμόρφωσης του ενημερωτικού προγράμματος του KONTRA CHANNEL πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές σε εκπομπές, ενώ θα ενισχυθούν και πολλές από τις ήδη υπάρχουσες.
XIOS MAKELEIO Σταματά η εκπομπή του Στέφανου Χίου Μακελειό από το KONTRA Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε ο κύκλος της εκπομπής «ΜΑΚΕΛΕΙΟ».

Ευχαριστούμε για τη συμβολή του στο KONTRA CHANNEL τον κύριο Στέφανο Χίο και ευελπιστούμε σε μια νέα συνεργασία στο μέλλον.

Τα παιδιά προτιμούν να ρωτήσουν το Google παρά τους γονείς τους


Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει την οικειότητα των νέων με τη τεχνολογία



Όταν ήμαστε μικροί και είχαμε κάποια απορία, σχεδόν πάντοτε ρωτούσαμε τους γονείς μας. Στη τεχνολογική επανάσταση που διανύουμε, τα παιδιά φαίνεται πως έχουν βρει μια πιο αξιόπιστη πηγή, το Google.
Τα περισσότερα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6-15 ετών, θα στραφούν στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης όταν έχουν κάποια απορία, με το 54% να δηλώνει ότι θα ρωτήσει πρώτα το Google και μετά<…>
θα στραφεί στους γονείς και τους δασκάλους. Μονάχα το ¼ των παιδιών θα ρωτήσει απευθείας τους γονείς του.
Οι εγκυκλοπαίδειες βρίσκονται στη τελευταία θέση της ζήτησης, καθώς τα περισσότερα σημερινά παιδιά δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή τους.
Το 45% των παιδιών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ εγκυκλοπαίδεια και το 19% δεν έχει αγγίξει ποτέ στη ζωή του λεξικό.

Όσον αφορά τους δασκάλους, αυτοί φαίνεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ανάμεσα στα παιδιά. Μόνο το 3% των παιδιών ηλικίας 6-15 θα θέσει μια ερώτηση στον εκπαιδευτικό του.
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε 500 παιδιά, τονίζει την ριζική επανάσταση που έχει επιφέρει η τεχνολογική κυριαρχία στις ζωές των ανηλίκων. Σχεδόν τα μισά από τα παιδιά χρησιμοποιούν το Google τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα.

Ο καθηγητής και διευθυντής του Birmingham Science City σχολίασε τα πορίσματα της έρευνας: «Τα παιδιά μεγαλώνουν σήμερα σε ένα περιβάλλον, όπου η ψηφιακή τεχνολογία είναι αποδεκτή ως πρότυπο, και εμείς θέλαμε να εξετάσουμε τις συνέπειες αυτών των συνθηκών».
«Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα παιδιά προτιμούν πατήσουν ένα κουμπί στον υπολογιστή, παρά να ρωτήσουν τους γονείς τους. Αυτό φανερώνει την αμεσότητα και την οικειότητα των ανηλίκων με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Τα παιδιά αποτελούν μια διερευνητική και περίεργη φύση», τονίζει καταληκτικά.

Πηγή: peristerinews.gr

Πως εντοπίστηκαν οι δράστες της διαδικτυακής απάτης εναντίον του ΙΚΑ εντός 24 ωρών (!)

To SecNews αποκαλύπτει  τις λεπτομέρειες της απάτης εναντίον Ελλήνων πολιτών με παραπλανητικό μήνυμα από το ΙΚΑ που είχε αριστοτεχνικά οργανώσει και  εκτελέσει τετραμελής συμμορία Ρουμάνων, αλλά και πως η ΔΗΕ προχώρησε  στον εντοπισμό και την εξάρθρωση της ομάδας των δραστών εντός μόνο 24ωρών (!).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SecNews το πρώτο βήμα της 4μελούς ομάδα των απατεώνων ήταν να δημιουργήσουν λίστες με e-mails αποδεκτών-θυμάτων που ήταν εκτεθειμένα <…>
στις μηχανές αναζήτησης και στα Social networks. Εν συνεχεία απέστειλαν παραπλανητικά e-mail με φερόμενο ως αποστολέα την ηλεκτρονική διεύθυνση «info@ika.gr». Με χρήση mailservers που λόγω λανθασμένης παραμετροποίησης επιτρέπουν την μαζική αποστολή e-mails χωρίς τον έλεγχο της ταυτότητας του αποστολέα (open relay mailservers) προσπάθησαν να αποκρύψουν την ταυτότητά τους.

Στο e-mail που έφτανε στους ανυποψίαστους χρήστες ανέφεραν παραπλανητικά οτι δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων παραπέμπτοντας σε υπερσύνδεσμο που βρισκόταν σε εξυπηρετητή της Βουλγαρίας, ζητώντας να συμπληρώσουν στοιχεία ταυτότητας, αριθμούς πιστωτικών καρτών και προσωπικά δεδομένα. Τα στοιχεία που καταγράφονταν στην παραπλανητική φόρμα αποστέλονταν αυτοματοποιημένα στους δράστες οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν περαιτέρω για τις παράνομες ενέργειές τους (χρήση πιστωτικών καρτών για αγορές, παράνομη πώληση προσωπικών δεδομένων σε underground forum, παραποίηση και δημιουργία πλαστών εγγράφων κλπ).
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η αντίδρασή τους στην διαδικτυακή αυτή απάτη ήταν αστραπιαία.
Μόλις εντοπίστηκαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΗΕ  τα πρώτα στοιχεία και ενδείξεις διασποράς της επίθεσης κλοπής προσωπικών δεδομένων στον ελληνικό κυβερνοχώρο, οι αναλυτές έδρασαν άμεσα.
Ερευνώντας  αντίστροφα την ηλεκτρονική διαδρομή των μηνυμάτων κατόρθωσαν να εντοπίσουν την πρωταρχική προέλευσή τους. Τα e-mails προέρχονταν από την Ελλάδα και όχι από την Βουλγαρία που βρισκόταν ο εξυπηρετητής με την παραποιημένη φόρμα του ΙΚΑ. Από τα ηλεκτρονικά ευρήματα που εντοπίστηκαν ζητήθηκε άρση απορρήτου των επικοινωνίων και διαπιστώθηκε οτι την απάτη είχε οργανώσει 4μελής σπείρα Ρουμάνων. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε έναν 26χρόνο, μια 21χρόνη και έναν 25χρόνο ενώ αναζητείται ο τέταρτος δράστης, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στις αρχές.

19 arrestedjpg [Αποκλειστικό] Πως εντοπίστηκαν οι δράστες της διαδικτυακής απάτης εναντίον του ΙΚΑ εντός 24 ωρών (!)Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ρεπορτάζ τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντός ΜΟΝΟ 24 ωρών κατόρθωσαν να εξιχνιάσουν την εγκληματική οργάνωση, κάτι που όπως αναφέρουν «αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία».

Η συμμορία δεν στοχοποιούσε ΜΟΝΟ την Ελλάδα αλλά διατηρούσε εξειδικευμένα συστήματα δημιουργίας και αποστολής παραπλανητικών e-mails σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις ζώνες. Δεν είναι τυχαίο οτι η ΔΗΕ δέχτηκε επίσημα συγχαρητήρια από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (γνωστό σε όλους μας ως Federal Bureau of Investigation, FBI) για την αμεσότητα και την ακρίβεια της εξιχνίασης της συμμορίας που στοχοποιούσε με παραπλανητικά μηνύματα ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου!
Το απατηλό e-mail είχε αποσταλεί σε χιλιάδες χρήστες από τους οποίους συνολικά αποσπάστηκαν περίπου 100.000 €,  πόσο το οποίο έχει ήδη «μπλοκαριστεί» σε συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και θα επιστραφεί στα θύματα της απάτης.

 Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΔΗΕ, εκτιμάται οτι αν η απάτη συνεχιζόταν πέρα από τις 24 ώρες, η ζημία θα έφτανε τα 12.000.000€.
Η παραπάνω επίθεση «ψαρέματος» (Phising) αλλά  και κλοπής στοιχείων ταυτότητας (Identity theft) υποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε όσον αφορά την διάθεση των προσωπικών μας στοιχείων σε φόρμες αμφιβόλου πρόελευσης ακόμα και αν προσομοιάζουν οτι προέρχονται από έγκυρους φορείς (Τράπεζες, Οργανισμούς δημοσίου, Υπουργείο Οικονομικών κ.α.).

Πηγή : secnews

Την επόμενη σεζόν το Dancing With The Stars 3


Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει την απόφασή του να προχωρήσει στην μετάθεση της προβολής του Dancing With The Stars 3 για την έναρξη της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν. Το κανάλι οδηγήθηκε στην συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τα δυσμενή δεδομένα που διαμορφώνονται στην τηλεοπτική αγορά σαν  συνέπεια της ραγδαίας μείωσης της διαφημιστικής δαπάνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΝΤ1, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει γενικότερα η αγορά, από τον Ιανουάριο του 2012 έχει λανσάρει 5 νέα τηλεοπτικά προγράμματα τόσο στο χώρο της ψυχαγωγίας όσο και της μυθοπλασίας.

Δελτίο Τύπου ΑΝΤ1
Τις επόμενες εβδομάδες μάλιστα έχει προγραμματίσει την προβολή  δυο νέων πολλά υποσχόμενων προγραμμάτων. Πρόκειται για τoν 4ο κύκλο του επιτυχημένου talent show «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο και στην κριτική Επιτροπή τους Βαγγελή Περρή, Ευγενία Μανωλίδου και Χάρη Χριστόπουλο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα κάνει πρεμιέρα το επόμενο Σάββατο 24 Μαρτίου στις 21:00.
Επίσης, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 22:00 , κάνει πρεμιέρα   η  νέα σειρά του καταξιωμένου δημιουργού Αλέξανδρου Ρήγα, «Αμάρτημα της Μητρός μου» στο cast της οποίας περιλαμβάνονται εξαιρετικά δημοφιλείς αλλά και ανερχόμενοι ηθοποιοί.

«ΣΚΑΪ με τον Νίκο Ευαγγελάτο»

Δελτίο Τύπου Σκάι


Από τις 7.00 το απόγευμα και για μιάμιση ώρα όλες οι ειδήσεις, αναλύσεις της ημέρας. Μεγαλύτερη διάρκεια της εκπομπής με στόχο την καλύτερη ανάπτυξη των  ειδήσεων της ημέρας. Όπως πάντα  διεισδυτικά  και ουσιαστικά. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο και να ακούσουν όλες τις απόψεις. Καθημερινά στις 7 το απόγευμα ο Νίκος Ευαγγελάτος θα συνεχίσει να κάνει  enter σε ότι ενδιαφέρει τον έλληνα πολίτη με θέματα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Συγχώνευση πρίσμα+ με ΕΤ1


Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 αντικαθίστανται τα προγράμματα των καναλιών σινεσπόρ και πρίσμα+ στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, από τα προγράμματα των διεθνών δημόσιων τηλεοπτικών φορέων BBC World News και Deutsche Welle αντιστοίχως. Τα προγράμματα με υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ του καναλιού πρίσμα+ θα ενταχθούν στην ΕΤ1. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί μια καθημερινή ζώνη από τις 19:00 μέχρι και τις 22:00 με υπηρεσίες πρόσβασης για άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης. Στις 21:00 θα αναμεταδίδεται το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ και από τη συχνότητα της ΕΤ1, με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα. Επισημαίνεται ότι, από τις 19:00 έως τις 21:00 οι υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ θα παρέχονται μόνο από την ψηφιακή (και όχι την αναλογική) μετάδοση της ΕΤ1. Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΡΤ έχει δώσει στους Έλληνες τηλεθεατές τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω της επίγειας ψηφιακής τεχνολογίας και στο πρόγραμμα του διεθνούς καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης της Γαλλίας TV5 Monde, καθώς και στο διεθνές αγγλόφωνο τηλεοπτικό πρόγραμμα Euronews, του οποίου η ΕΡΤ αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

Δελτίο Τύπου ΕΡΤ
Με τις αλλαγές αυτές, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες που παρέχονται από την ψηφιακή τεχνολογία, προσφέροντας πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, ενώ προκύπτουν και οικονομίες κλίμακος για την εταιρεία.

Στον Σκάι και η Νικολούλη

“Αν τελικά το Alter δεν αναστηθεί, ο Σκάι θα αποτελέσει  μία από τις πρώτες που επιλογές”,  δηλώνει μεταξύ άλλων η Αγγελική Νικολούλη, για την επιστροφής της στην τηλεόραση,  στο περιοδικό “TV Box & Star” που κυκλοφορεί αύριο.

Στις 19.00 ο Νίκος Ευαγγελάτος

Μία ώρα νωρίτερα, στις 19.00  θα ξεκινάει από την επόμενη Δευτέρα ο Νίκος Ευαγγελάτος στην τηλεόραση.

Στο Sunny Channel η συχνότητα 36 από την Πάρνηθα

Αναλογική έμμεση αδειοδότηση από την ΕΕΤΤ στο Sunny Channel (πρώην Κανάλι ΔΕΚΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προτίθεται να χορηγήσει τη συχνότητα 36 από την Πάρνηθα στο Κανάλι ΔΕΚΑ, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα ενόψει της προβλεπόμενης στο Μνημόνιο 2 διαδικασίας μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Αν και η Ελλάδα δεσμεύτηκε πως εντός εξαμήνου, ως τον Ιούλιο  θα σταματήσει την αναλογική μετάδοση, η ΕΕΤΤ προχωράει στην παραχώρηση του αναλογικού διαύλου, τον οποίο κάποτε χρησιμοποιούσε το Tempo του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη.

Σε τεχνικό επίπεδο το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο, αφού η συχνότητα αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους περιφερειακούς σταθμούς που εκπέμπουν από τον Υμηττό και το σήμα τους δέχεται παρεμβολές.  Τα πράγματα όμως θα δυσκολεύσουν ακόμη περισσότερο, όταν οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί σταματήσουν όπως προβλέπει ο νόμος στα τέλη Ιουνίου την αναλογική μετάδοση του σήματός του από τον Υμηττό και θα χρειάζονται διαθέσιμες συχνότητες από την Πάρνηθα

Επιπροσθέτως,  η συχνότητα αυτή προσφέρεται χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, αφού ο νόμος δεν προβλέπει οικονομικό αντάλλαγμα για τους περιφερειακούς σταθμούς ,σε μία εποχή που αναζητούνται έσοδα από παντού, κόβοντας μισθούς και συντάξεις.  Ενδιαφερόμενοι για τη συχνότητα ήταν επίσης το  Channel Nine και το Blue Sky και ο νόμος ορίζει για τους περιφερειακούς σταθμούς πως πρέπει να εξετάζονται όλες οι αιτήσεις. (paron.gr)

Προς μεταβίβαση το Channel 9

Αλλάζει χέρια το Channel 9 και γίνεται … «Ζούγκλα» 
Σύμφωνα  με πληροφορίες  ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με δύο επιχειρηματίες  για τη μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού. Οι σχετικές συζητήσεις ολοκληρώθηκαν και οι δύο πλευρές κατέληξαν στο τίμημα.

Απομένει η καταβολή του και η υπογραφή της συμφωνίας. 
Είναι άγνωστο πόσοι επιχειρηματίες συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό.
Στον τηλεοπτικό σταθμό θα φιλοξενηθούν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και η «Ζούγκλα» ο Κώστας Χαρδαβέλας  και άλλοι «άστεγοι» αστέρες. (paron.gr)

Στον OTE TV MotoGP και Formula1

Σήμερα(χθές) ήταν η ημέρα που περιμέναμε ανακοινώσεις. Αυτές ήρθαν και αφορούν σε δύο από τα τρία κομμάτια του παζλ των τηλεοπτικών μεταδόσεων μηχανοκίνητων σπορ για το 2012. Το OTE TV λοιπόν ανακοίνωσε δύο πακέτα. Το ένα αφορά το MotoGP που για τα επόμενα τρία χρόνια θα προβάλλεται μέσω της συνδρομητικής τηλεόρασης.
 
Τι γίνεται όμως με τη Formula 1; Η συμφωνία του OTE TV με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ στην Ελλάδα ανανεώθηκε και δεν έχει αλλάξει σε τίποτα σε σχέση με πέρυσι. Οι τυχεροί συνδρομητές, θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα ελεύθερα δοκιμαστικά, τις κατατακτήριες, τα Grand Prix, όλους τους υποστηρικτικούς αγώνες (GP2, GP3, Porsche Supercup) σε HD, χωρίς διαφημίσεις.
Πράγματι, ένα πακέτο αρκετά ενδιαφέρον αν και το 2012 το να πληρώνεις για να βλέπεις τηλεόραση, φαντάζει πολυτέλεια για λίγους. Και πάμε στους πολλούς. Για να σας καθησυχάσω, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει κάλυψη και από ελεύθερο κανάλι. Πάει αυτό. Είναι αλήθεια πως η παραπάνω υποχρέωση δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε live και κονσέρβα. Ποιο όμως κανάλι θα επενδύσει για να αγοράσει κάτι που θα προβάλλεται μονίμως μπαγιάτικο;
 
Θεωρώ πως σύντομα θα έχουμε και τις πολυπόθητες ανακοινώσεις από ελεύθερο κανάλι. Άλλωστε τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει κι όλα τα σχετικά.  Δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τελικά τα πράγματα αλλά όσοι δεν έχετε τσέπη αρκετά βαθιά για να αντέξει την επί πληρωμή τηλεόραση, μη τα βάφετε ακόμα μαύρα. Ας περιμένουμε και το τρίτο κομμάτι του παζλ…
SeitanF1  
Πηγή : digitaltvinfo.gr

Προβλήματα στη πρόσβαση των κοινωνικών δικτύων στην Ευρώπη


Η είσοδος στις ιστοσελίδες του Facebook ήταν αδύνατη την Τετάρτη το πρωί από συμβατικό υπολογιστή για τουλάχιστον τρεις ώρες στην Γερμανία, την Αυστρία και αρκετές περιοχές της Γαλλίας και της Βρετανίας.


Η σύνδεση μπορούσε να γίνει μόνο από ορισμένους φορητούς υπολογιστές ή υπολογιστές – ταμπλέτες. Στο Twitter παραμένουν – εν πολλοίς - τα προβλήματα.

Αγαπημένη αναζήτηση στο διαδίκτυο ήταν σήμερα το πρωί «#facebookdown». Σύμφωνα με αυτό το εργαλείο φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα σε αρκετές ασιατικές χώρες, στην Αυστραλία και στην Αφρική .

Παραμένει ασαφές αν προκειτια για επίθεση χάκερ ή απλά για τεχνικό προβλημα. Πολλοί χρήστες εικάζουν στοχευμένη επιθεση και μερικοι υποπτεύονται τους Anonymous.

Μέλη ομάδας χάκερ έιχαν προαναγγειλει καταστροφή του Facebook το Νοέμβριο του 2011. Μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί τίποτα. (skai.gr)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΠΟ:     Εργαζόμενοι Τ/Σ ALTER
 
ΠΡΟΣ: κ. Λουκά Παπαδήμο
             Πρωθυπουργό
ΚΟΙΝ: ΠΑΣΟΚ
             Νέα Δημοκρατία
            ΚΚΕ
            ΛΑΟΣ
            ΣΥΡΙΖΑ
            Δημοκρατική Αριστερά
             Δημοκρατική Συμμαχία
    κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
             Υπουργό Οικονομικών
    κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου
             Υπουργό Δικαιοσύνης
    κα Ελένη Ράικου
             Προϊσταμένη Εισαγγελίας Αθηνών
    κ. Ιωάννη Διώτη
             Ε.Γ. ΣΔΟΕ
    κ. Λεωνίδα Κανέλλο
             Πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών- Ταχυδρομείων
    κ. Γρηγόριο Πεπόνη
             Οικονομικό Εισαγγελέα
 
 
ΑΠΟ:     Εργαζόμενοι Τ/Σ ALTER
ΘΕΜΑ:  «Τα κενά της υπόθεσης του ALTER»   
 
Κύριε Πρωθυπουργέ,
           Οι 650 εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και οι οικογένειές μας, είμαστε για περισσότερο από 14 μήνες όμηροι στα σκοτεινά οικονομικά παιχνίδια των εργοδοτών μας. Απευθυνόμαστε σε σας ως τελευταία ελπίδα μας για να σας ζητήσουμε να τηρηθούν οι νόμοι, κάτι που ως αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει.
      Ο μεγαλομέτοχος του σταθμού Γ. Κουρής έχει κινήσει τις διαδικασίες ένταξης της εταιρείας στο προπτωχευτικό άρθρο 99. Ρωτάμε:
  • Είναι ή όχι υποχρέωση της εταιρείας που επιδιώκει την ένταξη, να έχει εξοφλήσει τους εργαζομένους της;
  • Αν ναι, γιατί δεν διακόπτεται η διαδικασία εφ’ όσον ο κ Κουρής αρνείται να καταβάλλει τα δεδουλευμένα 12 μηνών, παρά την έγγραφη δέσμευσή του στο δικαστήριο;
  • Ποιοι νόμοι επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη εταιρείας ΜΜΕ να οφείλει δεκάδες μισθούς μεταξύ των οποίων το Δώρο Χριστουγέννων και, παρά τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν, να μην έχει κινηθεί κάποια νομική διαδικασία σε βάρος του;
  • Πώς είναι δυνατό η Πολιτεία να προστατεύει έναν επιχειρηματία- ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού που δεν εκπέμπει; Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει διακόψει την παροχή σήματος μέσω των πομπών του Υμηττού και της Πάρνηθας, της DIGEA και –λόγω χρεών- της NOVA.
  • Πώς οι αρμόδιοι φορείς του επιτρέπουν να διατηρεί την άδεια πανελλήνιας εμβέλειας για ένα κανάλι το οποίο Ο ΙΔΙΟΣ έχει θέσει εκτός συχνοτήτων;
 
  Κύριε Πρωθυπουργέ,
      Ζητούμε από σας την παρέμβασή σας, ώστε να κινηθεί ουσιαστικά και αποφασιστικά η Πολιτεία για να διερευνήσει:
  • τις ποινικές και αστικές ευθύνες του Γ. Κουρή και των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.»
  • την κίνηση των προσωπικών και εταιρικών τραπεζικών λογαριασμών του Γ. Κουρή και των μελών της οικογένειάς του
  • το ενδεχόμενο εκροής κεφαλαίων της οικογένειας Κουρή στο εξωτερικό
Κύριε Πρωθυπουργέ,
       Η υπόθεση του Γ. Κουρή είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η δεύτερη πλευρά αφορά τον έως τις αρχές του 2012 Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και μέτοχο της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.» Κ. Γιαννίκο που παραιτήθηκε «ετσιθελικά» αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους του ALTER. Ρωτάμε:
  • έχει ή όχι νομικές ευθύνες για την πολύμηνη μη καταβολή δεδουλευμένων;
  • Αν ναι, γιατί δεν κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος τους, παρ’ ότι οι εργαζόμενοι κάναμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις;
  • Γιατί δεν αναζητήθηκε για τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, παρά τις μηνύσεις που υποβάλλαμε και το αδίκημα ήταν αυτόφωρο;
  • Πώς, αν και ο Κ. Γιαννίκος κατηγορείται για οφειλές προς το δημόσιο για τις οποίες μάλιστα είχε συλληφθεί, του επιτρέπεται να ασκεί ακόμη επιχειρηματική δραστηριότητα;
  • Γιατί δεν ελέγχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και τις ύποπτες μεταβιβάσεις εταιρειών σε συγγενικά του και μη πρόσωπα, οι οποίες έγιναν μόνο και μόνο για να μην υπάρχουν απαιτήσεις προς τον ίδιο;
  • Πώς μπορεί να διατηρεί θέατρα και δισκογραφικές εταιρείες, τη στιγμή που –εκτός του ALTER- έχει κλείσει «λόγω οικονομικών προβλημάτων» την εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και τα περιοδικά «TiVο», «Δίφωνο» και «Informer»;
  • Έχουν διερευνηθεί οι περίεργες «τριγωνικές» σχέσεις μεταξύ των εταιρειών “Modern Times”, “Bestend” και «Κίνηση Ήχου και Εικόνας ΑΕ» μέσω της οποίας ο Κ. Γιαννίκος επιχείρησε να εκδώσει απεργοσπαστικό τεύχος του περιοδικού “TiVo”;
  • Έχει ολοκληρωθεί –ή, μάλλον, έχει… ξεκινήσει;- η έρευνα για τις μεθοδεύσεις του Κ. Γιαννίκου με τις υπερτιμολογήσεις στον Τ/Σ ALTER, η διοχέτευση κεφαλαίων σε off-shore εταιρείες, η άντληση κεφαλαίων μέσω δανείων που συνάπτονταν στον «αέρα», όπως κατήγγειλε από Βουλής και ο τέως Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου;
 
Κύριε Πρωθυπουργέ,
        Είναι στο χέρι σας η δυνατότητα να δώσετε καίριες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της Ενημέρωσης, δίνοντας εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να κινήσουν τις υπηρεσίες που υπάγονται στους τομείς τους ώστε να ερευνήσουν σε βάθος.
       Είναι στο χέρι σας να δώσετε το σύνθημα για να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγείου» που λυμαίνεται τα ΜΜΕ της χώρας, ξεκινώντας από το πλέον πολύπαθο. Βάλτε τέλος στις παρανομίες και δώστε λύσεις στα προβλήματα εκατοντάδων εργαζομένων.
 
 
        Με σεβασμό           
 
 Η Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων του ALTER
 
      Νίκος Σπυρέας
   Γιώργος Φιλιππάκης
     Ακριβή Κυρίκου
 Λευτέρης Καρπαθάκης
   Θεόδωρος Χορτάτος
    Βασίλης Τζήμτσος

A Piece of Greece - Timelapse

Όταν η συνεργασία κάνει αριστουργήματα!!
Ο Κώστας Γκολέμης (Media offline) και ο Φώτης Τραγανουδάκης (Public eye Studio) ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικό βίντεο με την τεχνική timelapse.

Εξελίσσοντας την τέχνη της φωτογραφίας και γνωρίζοντας πολύ καλά την τέχνη του μοντάζ και της κινούμενης εικόνας, έκαναν ένα βήμα μπροστά, δίνοντας μέσα απο την δουλειά τους την απάντηση σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα.

Χρειάστηκαν ώρες  φωτογράφισης και χιλιάδες καρέ, με ειδικό εξοπλισμό που σχεδίασαν οι δυό τους και πολύ προσεγμένο μοντάζ για να δημιουργηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Σε εποχές δύσκολες για την Ελλάδα, τολμούν και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα έπρεπε να αξιοποιούνται απο τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Τη μουσική που δημιουργήθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο timelapse συνέθεσε η Τάνια Γιαννούλη.
ήδη το βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Θα το βρείτε ανεβασμένο στο
vimeo:http://vimeo.com/37585474
youtube:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=38kv5phyAOg
μέσα σε δύο μόλις ημέρες είχε 6000 χτυπήματα....

Και στη nova και στον ΟΤΕ TV οι Ολυμπιακοί Αγώνες


Ολυμπιακοί αγώνες και στη nova και  στον  ΟΤΕ TV. Σύμφωνα με πληροφορίες  η ΕΡΤ προσανατολίζεται να διαθέσει, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος μέρος των αγωνισμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων που δεν θα είναι σε θέση να μεταδώσει από τα 3 της κανάλια. 
Και οι δύο πλατφόρμες έκαναν πρόταση προς την κρατική ραδιοτηλεόραση να τις διαθέσει τμήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Καλοκαιριού, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.


Η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί, αλλά η ΕΡΤ, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά, περίοδο θα θελήσει να αποζημιώσει όλους τους Έλληνες, αυτό το αθλητικό Καλοκαίρι. 
 
Τόσο το Euro 2012 με τους αγώνες της Εθνικής ποδοσφαίρου, όσο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μεταδοθούν και σε Υψηλή Ευκρίνεια από το κανάλι ΕΡΤ  HD το οποίο μεταδίδεται μέσα από το δίκτυο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και είναι και στις συνδρομητικές πλατφόρμες. Όλα τα αθλήματα των Ολυμπιακών όπου θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή θα καλυφθούν από τα 3 κανάλια της ΕΡΤ, ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3 και το επιπλέον θέαμα, παράλληλα με τις συμφωνίες παραχώρησης αθλητικού περιεχομένου με τις δύο πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης. Στόχος είναι να μην χαθεί τίποτα από το αθλητικό θέαμα.
Η ΕΡΤ πάντως, όπως έχουμε γράψει θα μειώσει κατά πολύ το κόστος των αποστολών, και για την κάλυψη των δύο μεγάλων γεγονότων. Θα υπάρξει οικονομία όπου αυτή θα είναι εφικτή, σύμφωνα με το σχεδιασμό που γίνεται τώρα στην Αγία Παρασκευή και υπό την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο πολιτικό περιβάλλον. 
 
Πηγή :http://media-industry

Anonymous: Μετά το ΕΣΡ σειρά έχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί!


Στο «στόχαστρο» των Anonymous είναι πλέον οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί Mega, Ant1, Alpha και ΣΚΑΪ, σύμφωνα με βίντεο των χάκερς. Μετά την ταυτοποίηση τριών ακόμα Ελλήνων χάκερς, αποφάσισαν να «επιτεθούν» στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως δεν αποτελεί πια ανεξάρτητη αρχή. Στο βίντεο διευκρινίζουν κια τον λόγο της επίθεσης στο ΕΣΡ, ο οποίος είναι η προπαγάνδα που κάνουν τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην κοινή γνώμη.

 
Μετά την επίθεση ανήρτησαν στη σελίδα τους στο facebook το μήνυμα «Ο χορός ξεκίνησε. Τango down. Εσείς και οι ανταποκριτές σας είστε μέσα στους πρώτους μας στόχους».
Πηγή protothema.

Και το όνομα του πτηνού του Twitter είναι...

Και το όνομα του πτηνού του Twitter είναι...
Γνωρίζατε ότι το γαλάζιο πουλάκι του Twitter έχει όνομα; Λοιπόν, ναι!

Το αναγνωρίσιμο πτηνό που φιγουράρει στο δημοφιλές μέσο, λέγεται Larry. Όσο για την προέλευση του ονόματος, έχει και αυτή τη δική της ιστορία.

Το πουλί ονομάστηκε Larry προς τιμήν του θρυλικού αστέρα του ΝΒΑ, Larry Bird. Στα αγγλικά, «bird» σημαίνει πτηνό, επομένως ο συνειρμός είναι προφανής.

Επιπλέον, ο ιδρυτής του Twitter, ο Biz Stone, μεγάλωσε στη Βοστόνη, την πόλη όπου μεγαλούργησε μπασκετικά ο Bird. Έτσι, εξηγείται πλήρως η επιλογή του ονόματος του συμπαθούς πτηνού.

Πηγή: techit.gr

Τη Δευτέρα ο Ευαγγελάτος

Νέος ανταγωνισμός στις ειδήσεις από τη Δευτέρα. Ο Νίκος Ευαγγελάτος ξεκινάει στις 19.45 με μια ενημερωτική εκπομπή που θα εξετάζει  το θέμα της μέρας, την ίδια ώρα που θα μεταδίδονται τα δελτία των δύο βασικών παικτών, mega και ΑΝΤ1, με  δεδομένη  και την απουσία του Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος περιμένει τις εξελίξεις στο Alter.   

Το δελτίο ειδήσεων του  Mega διατηρεί την πρώτη θέση και το Φεβρουάριο με 29,3% παραμένει σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen

Δεύτερο το δελτίο του ΑΝΤ1 με 24,6% και στην τρίτη θέση το δελτίο του Alpha
Με 10,2% το Star, στο  7,2% το δελτίο του Σκάι και με 6,3%  η ΝΕΤ.
(media-industry)