AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Με δορυφορικό “πακέτο” η ΕΡΤ

Η απόφαση εκμίσθωσης δορυφορικής συχνότητες στον HellasSat από την ΕΡΤ για το ανέβασμα του «πακέτου» των ψηφιακών πια τηλεοπτικών καναλιών της, οδηγεί στη δημιουργία του τρίτου δορυφορικού μπουκέτου τηλεόρασης στην Ελλάδα και του πρώτου σε ελεύθερη μετάδοση!

Η ΕΡΤ αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 2.175.000 ευρώ για την εκμίσθωση της δορυφορικής συχνότητας για τα επόμενα τρία χρόνια. Και παράλληλα η ΕΡΤ απευθύνει κάλεσμα στα διεθνή δορυφορικά δίκτυα να τα ανεβάσει στη δορυφορική της πλατφόρμα.

Σήμερα διαθέτει και μεταδίδει μέσω του επίγειου δικτύου πομπών της ψηφιακά το Euronews και το TV 5. Μαζί με άλλα πιθανά διεθνή δίκτυα, όπως το BBC ή το CNN η ΕΡΤ έχει στόχο να εμφανίσει άμεσα το δορυφορικό της μπουκέτο με τα δικά της κρατικά ψηφιακά κανάλια και τα διεθνή δίκτυα. (paron.gr)

Σε πλειστηριασμό ο Nitro Radio

Σε πλειστηριασμό θα βγει από τη Eurobank, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ραδιοφωνικός σταθμός Nitro Radio, του ομίλου ΙΜΑΚΟ.

Nitro RadioΗ αρχική τιμή της δημοπρασίας θα ξεκινήσει στα 2,5-2,7 εκατ. ευρώ και μεταξύ των ενδιαφερόμενων είναι οι όμιλοι, ΑΝΤ1 και Σκάι.

Μετακομίζει ο Alpha

Αδειάζει σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο του Alpha από τις υπηρεσίες του καναλιού. Κατά πληροφορίες μας ο Alpha θα κρατήσει μόνο έναν όροφο του κτιρίου της Κάντζας για  τις διοικητικές υπηρεσίες ενώ οι εργαζόμενοι σε κανάλι, τεχνικοί και δημοσιογράφοι θα μετακινηθούν στο στούντιο Pro στο Κορωπί.
 Όσο για τις παραγωγές που βγαίνουν από το στούντιο, όπως η μεσημεριανή εκπομπή της Ε.Μενεγάκη θα μετακινηθούν σε άλλο στούντιο, της Plus productions. (paron)

Aπίστευτη γκάφα: Πορνό στον αέρα του Jazz Fm!

Aπίστευτο και όμως αληθινό...
Στον αέρα του βρετανικού σταθμού Jazz Fm τη στιγμή που έπαιζε μουσική jazz στη βραδινή ζώνη, ακούστηκαν περίεργοι ήχοι που όπως έγινε γνωστό προέρχονταν από... σάουντρακ γκέι πορνοταινίας!

Aπίστευτη γκάφα: Πορνό στον αέρα του Jazz Fm!
Η διεύθυνση του σταθμού ζήτησε άμεσα συγγνώμη και τόνισε ότι θα προχωρήσει σε τιμωρία των υπεύθυνων, καθώς απ'ότι φαίνεται οι τεχνικοί που έκαναν βάρδια στο σταθμό ξεχάστηκαν και ανέβασαν τον ήχο σε λάθος κανάλι!

Ο διάσημος διεθνής ραδιοφωνικός ιστότοπος, Jazz fm, διαθέτει περίπου μισό εκατομμύριο ακροατές την εβδομάδα, με γνωστούς παραγωγούς της Jazz να κάνουν εκπομπή από τη συχνότητά του. Θεωρείται ένας από τους πιο σοβαρούς και αξιόπιστους στο χώρο της μουσικής παγκοσμίως. (mediagate.gr)


Ακούστε το ακατάλληλο ηχητικό ντοκουμέντο εδώ: http://radiofail.wordpress.com/2012/02/19/studio-porn-fail/

Ποιοι θα εκπέμπουν ψηφιακά;


Ποιοι θα λάβουν μια θέση στον ψηφιακό χάρτη; Η προφανής απάντηση είναι όσοι επιβιώσουν , αφού ένας σταθμός, το Alter σχεδόν έχει σταματήσει  να εκπέμπει, την ίδια ώρα που τα οικονομικά προβλήματα μεγαλώνουν για τους περισσότερους.  Σημείο «κλειδί» πάντως είναι η διάταξη που προωθείται πως οι υπουργοί Επικρατείας και Μεταφορών –και όχι το ΕΣΡ ή η ΕΕΤΤ- θα είναι σε θέση να κλείνουν όποιους σταθμούς δεν συμμετέχουν στη μετάβαση.

Ως σήμερα εκπέμπουν, μέσω  Digea ψηφιακά- χωρίς άδεια, εννοείται- σχεδόν όλοι οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας: Mega, ANT1, Star, Σκάι Alpha και Μακεδονία. Εξαιρείται ο 902  TV,  ο οποίος αν και ως κομματικός δεν χρειάζεται άδεια εκπομπής  και προς το παρόν  δεν έχει ανεβάσει το ψηφιακό του σήμα. Αν δεν το κάνει ως τις 2 Ιουλίου 2012, τότε θα διακοπεί και η αναλογική μετάδοση.  
Μεγαλύτερη είναι η λίστα των περιφερειακών σταθμών της Αττικής, που έχουν τη σχετική έγκριση προγράμματος του ΕΣΡ (δεν πρόκειται για άδεια) και εκπέμπουν ήδη μέσω της  Digea. Πρόκειται για τους σταθμούς, MTV, MAD, Sport TV, Nickelodeon , Kontra, Blue Sky,  High TV, 0-6 TV, Channel 9, Extra 3, Local  TV , Κανάλι 10 και Τηλεάστυ, το οποίο καθώς πρόκειται για κομματικό σταθμό δεν χρειάζεται άδεια εκπομπής. Μεταδίδει το σήμα  του ψηφιακά χωρίς να είναι υποχρεωμένος να περάσει από διαγωνιστική διαδικασία . Θέση ακόμη έχουν στο χάρτη της ψηφιακής τηλεόρασης, τα προγράμματα της ΕΡΤ και τα κανάλια που μεταφέρει (π.χ . ΡΙΚ) αλλά και η Multichoice.
 
Ποιοι δεν μπαίνουν στην ψηφιακή TV
Στο παιχνίδι της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης μπορούν να μπουν κι άλλοι περιφερειακοί σταθμοί προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 4038/ 2012. Προϋπόθεση είναι  να έχουν συμμετάσχει στην παλαιότερη  διαγωνιστική διαδικασία και να λάβουν σχετική έγκριση, εντός 6 μηνών. Αντιθέτως δεν ισχύει  για όποιον θέλει να μπει στην πανελλαδική αγορά τηλεόρασης. Οι τυχόν ενδιαφερόμενοι πρέπει να περιμένουν την αδειοδότηση του ...2013.
 
Πηγή : media-industry
 

Μέσω διαδικτύου, ομάδα εθελοντών καταργεί τους μεσάζοντες στην αγορά της πατάτας

Με σκοπό να βοηθήσουν τόσο τους Έλληνες παραγωγούς πατάτας, όσο και τους καταναλωτές, μία ομάδα εθελοντών από την Κατερίνη αποφάσισε να  καταργήσει τους μεσάζοντες μέσω του Διαδικτύου.

Όπως είπε, μιλώντας στο Βήμα, ο Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Νομού Πιερίας, η ιδέα γεννήθηκε όταν οι εθελοντές είδαν στην ειδησεογραφία μία ανάλογη πρωτοβουλία στη Θεσσαλονίκη, όπου περισσότεροι από 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου μοιράστηκαν στους περαστικούς από παραγωγούς της Δράμας.


«Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς κάτι ανάλογο στην περιοχή μας, Πήραμε τηλέφωνο στον αγροτικό συνεταιρισμό στο Νευροκόπι και τους ζητήσαμε ονόματα παραγωγών τους οποίους παρακαλέσαμε να έρθουν στην Κατερίνη για να μας πουλήσουν πατάτες.


» Ρωτήσαμε πόσο θα κόστιζε το κιλό αν μας έφερναν ένα φορτηγό με 24 τόνους. Μας απάντησαν ότι θα μπορούσαν να μας φέρουν αυτή την ποσότητα αντί 23 λεπτών το κιλό. Τους είπαμε όχι, θα σας δώσουμε 25 λεπτά το κιλό» αναφέρει ο κ. Τσολακίδης.


Στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας δημιούργησαν μια διαδικτυακή εφαρμογή όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να παραγγείλουν τις ποσότητες πατάτας που επιθυμούσαν.


Η εφαρμογή άρχισε να λειτουργεί από την Τετάρτη και μέσα σε δέκα μόνο ώρες οι παραγγελίες είχαν καλύψει την διατιθέμενη ποσότητα.


Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, από τις 09:00 το πρωί στην Κατερίνη.


Το σημείο διανομής θα είναι το πάρκιν των δικαστηρίων στην οδό Φλέμινγκ στο κέντρο της Κατερίνης. Οι πατάτες θα διατεθούν κατευθείαν από τον παραγωγό, ο οποίος και θα κόβει τις νόμιμες αποδείξεις. (Nea.gr) 

Νέο χτύπημα των Anonymous στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Οι Anonymous φέρονται να εισέβαλαν και πάλι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου ανέβασαν κείμενο με το οποίο ζητούν την απελευθέρωση του 18χρονου και την απαλλαγή των δύο άλλων μαθητών Λυκείου που κατηγορούνται για συμμετοχή στην ομάδα GHS (Greek Hacking Scene), η οποία σύμφωνα με την αστυνομία είχαν πραγματοποιήσει την προηγούμενη ηλεκτρονική επίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Φεβρουαρίου.

Το ministryofjustice.gr παρέμενε ανενεργό τουλάχιστον μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο κείμενο που ανέβηκε στην πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφερόταν ότι «τα παιδιά της GHS δεν είχαν να κάνουν κάτι με το site αυτό. Ελευθερώστε τους, κάνετε μεγάλο λάθος, αυτό έγινε από τους Anonymous και όχι από τα παιδιά της GHS».

Στη συνέχεια, οι εισβολείς απευθύνονται στους πολίτες της Ελλάδας λέγοντας ότι «τους έχει αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια με την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ και τους τραπεζίτες», ότι «έχει πεθάνει η Δημοκρατία στην Ελλάδα από την ώρα που ανέλαβε μια κυβέρνηση που δεν είχε εκλεγεί από τον λαό». 

Και καταλήγουν με το εξής: «Για κάθε ένα άρθρο του νομοσχεδίου της ντροπής που θα ψηφίζετε, εμείς θα κλείνουμε το σύστημα και μιας εφορίας, διαγράφοντας τα χρέη των Ελλήνων πολιτών».

Από αρμόδιους αξιωματικούς ΕΛΑΣ διευκρινίζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι τρεις κατηγορούμενοι χάκερ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συμμετέχουν στην ομάδα GHS, η οποία πραγματοποίησε το προηγούμενο χτύπημα του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και σωρεία ηλεκτρονικών επιθέσεων σε άλλες ιστοσελίδες. Εκφράζουν, επίσης, την εκτίμηση ότι και η νέα εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης προέρχεται από την ίδια ομάδα γι' αυτό συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εντοπισθούν και τα υπόλοιπα μέλη της, που καλύπτεται από τους Anonymous. 

Δείτε ένα βίντεο που δημοσιεύεται στο κανάλι AnonGRGreece στις 20 Φεβρουαρίου 2012 σχετικά με το #OpGreece, το hashtag με το οποίο ομαδοποιούνται τα σχετικά tweet για τις φερόμενες ως επιθέσεις από τους χακτιβιστές Anonymous στην Ελλάδα. (in.gr)

Heinrich Rudolf Hertz: Η Google τιμά την 115η επέτειο γέννησης

Heinrich Rudolf Hertz: 115 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που γεννήθηκε ο γερμανός φυσικός Heinrich Hertz και η Google αλλάζει σήμερα το σήμα της, παίρνει τη μορφή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων με χρώματα - μπλε, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο, τιμώντας εκείνον που έθεσε βάσεις για την ανάπτυξη του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του ραντάρ.

Ο Γερμανός φυσικός Heinrich Hertz, γεννήθηκε πριν 115 χρόνια, στο Αμβούργο, στις 22 Φεβρουαρίου 1857.
Πάνω στο έργο του και στις παρατηρήσεις του αναπτύχθηκε το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και το ραντάρ.
Χονδρικά, τα πειράματα του Hertz εξηγούν την αντανάκλαση, τη διάθλαση, την πολικότητα, την αντικυμάτωση και την ταχύτητα των ηλεκτρικών κυμάτων. Τα πειράματά του βοήθησαν στην κατανόηση του ηλεκτρομαγνητισμού και η συσκευή του εξελίχθηκε περαιτέρω από τους συνεχιστές του.

Ο φυσικός αυτός εργάστηκε πάνω στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και προς τιμή του πήρε το όνομά του η μονάδα της συχνότητας, το Hertz:
Με το όνομα Hertz, ή Χερτς, φέρεται στη Φυσική μονάδα μέτρησης συχνότητας οποιουδήποτε σύντομου περιοδικού φαινομένου. Η μονάδα, που συμβολίζεται διεθνώς με τα λατινικά γράμματα Hz, αφορά περίοδο ενός δευτερολέπτου και είναι ίση με «ένα κύκλο ανά δευτερόλεπτο». Με πιο απλά λόγια, συχνότητα ενός χερτζ σημαίνει ότι το φαινόμενο που μελετάμε συμβαίνει μια φορά το δευτερόλεπτο, ή διαφορετικά ότι μια πλήρης ταλάντωση ολοκληρώνεται σε χρόνο ενός δευτερολέπτου.

Οι παρατηρήσεις του έγιναν η βάση της νέας «ασύρματης εποχής». Χονδρικά, τα πειράματα τουHertz εξηγούν την αντανάκλαση, τη διάθλαση, την πολικότητα, την αντικυμάτωση και την ταχύτητα των ηλεκτρικών κυμάτων. Τα πειράματά του βοήθησαν στην κατανόηση του ηλεκτρομαγνητισμού και η συσκευή του εξελίχθηκε περαιτέρω από τους συνεχιστές του.

Ο Hertz βρήκε ακόμη ότι τα ραδιοκύματα μπορούσαν να μεταδοθούν από διαφορετικά είδη υλικών, ενώ ανακλώνταν από άλλα. Αυτή υπήρξε η κεντρική ιδέα που οδήγησε στη δημιουργία του ραντάρ αργότερα.

Πέθανε από σηψαιμία στην ηλικία των 37 ετών, στη Βόννη. (madata.gr)

Υπόθεση Alter : Το χρονικό της ντροπής!! Και ο λόγος που θέλουν κλειστό το κανάλι!!

Και ενώ στο http://ergazomenoialter.blogspot.com/ την Παρασκευή γράφονται αυτές οι γραμμές για τα όσα συμβαίνουν στο Ε.Σ.Ρ ..

"Για άλλη μια φορά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αυτός ο απαραίτητος για τη ζωή των Ελλήνων θεσμός, έκανε το καθήκον του! Μετά από καταγγελία των ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ, που αφορούσε την δόλια διακοπή λειτουργίας των αναλογικών πομπών του Alter από την Διοίκηση του σταθμού, το Ε.Σ.Ρ. ανέλαβε δράση!! Κάλεσε τον "προσωρινό" πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας σε απολογία και...αυτό! Απλά τον κάλεσε σε απολογία! Και αφού ο "προσωρινός" δήλωσε ότι σε 3 (!) ημέρες ο σταθμός θα μπορεί να δουλέψει, μόλις φύγουν οι "καταληψίες" (οι ποιοι;;;;;;) είπε και το εξής θεϊκό: "Υπάρχει επενδυτής, δεν μπορούμε να πούμε το όνομά του και υπάρχει και δεύτερος επενδυτής"...αναπληρωματικός δηλαδή. Κάτι σαν τον Πάντελιτς στον Ολυμπιακό (τυχαία αναφορά στη συγκεκριμένη ομάδα)!!!!
Και αφού είπε αυτά τα ωραία, έφυγε σαν κύριος και μας άφησε να απορούμε:"


Ένα έντονο παρασκήνιο παίζετε σε βάρος των εργαζομένων του Alter ... 
Δείτε λοιπόν με τα 300 βουλευτικά μανάρια που πληρώνουμε πως μπορούμε να κλείσουμε ένα κανάλι αφήνοντας απ' έξω   τους εργαζόμενους και χωρίς να πάρουν δεκάρα και χωρίς να βαρέσει πτώχευση το αφεντικό χάνοντας έτσι τις επιχειρήσεις του..."λέμε τώρα" .. ένα άλλο κανάλι που μπορεί να έχει!!!!   .. Στο άρθρο της Ματίνας Παπαχριστούδη στο themediaproject.gr
 
Η είδηση: Ο βουλευτής της Ν.Δ δια της προσχωρήσεως και φίλος γενικά των εκδοτών, Μ.Βορίδης μαζί με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Π.Καψή δημοσιογράφο στο επάγγελμα, στέλεχος του ΔΟΛ έως πρόσφατα, κατέθεσαν εσπευσμένα την Πέμπτη τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό να κλείνει κανάλια που δεν εκπέμπουν ψηφιακά.

Το γεγονός: Το Alter  το οποίο οι μέτοχοι του βούλιαξαν, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως παράδειγμα στην τηλεοπτική «φούσκα» της 20ετίας, το οποίο αρνείται πεισματικά να πληρώσει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του και αυτοί αντιστέκονται έχοντας στα χέρια τους τον «αέρα» του σταθμού, σταμάτησε να εκπέμπει ψηφιακά. Με απόφαση επιχειρηματική της Digea, φορέας δικτύου ο οποίος ανήκει μετοχικά στους ισχυρούς ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών, δηλαδή του εκδότες.

Το σενάριο: Την «εξαφάνιση» του  Alter εύχονται και παροτρύνουν ιδιοκτήτες και μέτοχοι άλλων καναλιών, όπως π.χ στο συγκρότημα Αλαφούζου. Μόλις πρόσφατα ο Μ. Βορίδης είχε συναντήσεις με διάφορους ισχυρούς εκδότες. Ο μεγαλομέτοχος του Alter Γιώργος Κουρής πρόλαβε και ανέβασε ψηφιακά το δεύτερο-τοπικό-κανάλι του στην πλατφόρμα της Digea. Το Alter σταμάτησε να εκπέμπει αναλογικά από τους πομπούς όλης της Ελλάδας, έμεινε μόνο η συχνότητα του στην Πάρνηθα.

Η εκτίμηση: Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια της διαπλοκής; Χωρίς να έχουν δοθεί άδειες λειτουργίας στα κανάλια από το 1989 και εντεύθεν. Με μια αρμόδια υποτίθεται αρχή, το ΕΣΡ- «παράτυπο» πλέον αφού τα μέλη του κάθονται επί δέκα χρόνια στο θεσμικό θώκο ελέγχου της ραδιοτηλεόρασης ξεπερνώντας τα όρια του νόμου- παραδομένο σε κελεύσματα της πολιτικής εξουσίας να τιμωρεί μονάχα όσους βγάζουν πολιτικά γλώσσα στον αέρα της τηλεόρασης. Ο εκάστοτε υπουργός υφαρπάζει με μια μικρούλα τροπολογία το δικαίωμα να κατεβάζει κανάλι. Με αιτιολογία ότι δεν εκπέμπει πια ψηφιακά. Από συχνότητα που του έχει παραχωρηθεί χωρίς άδεια, χωρίς να την πληρώνει, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο για τα πάντα.

Και το πλαίσιο: Φθάνουμε λοιπόν στο δια ταύτα. Με αναλογικό τρόπο η ελληνική τηλεόραση θα έπρεπε, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, να κατεβάσει το αναλογικό της σήμα το 2012. Όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν πρόλαβε όμως. Και ούτε φυσικά έχει εκδοθεί ο χάρτης ψηφιακός συχνοτήτων γιατί η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αποφασίσει(μαζί με τους εκδότες) πόσες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα δώσει. Φυσικά, το ξαναλέμε, επίσημες άδειες λειτουργίας των καναλιών δεν υπάρχουν. Και το αντίτιμο για την κατοχή της συχνότητας τους τα τελευταία 4 χρόνια χαρίζεται στους ιδιοκτήτες με πρόσχημα την προβολή πολιτικών διαφημίσεων. (ναι, η δημόσια περιουσία, σύμφωνα με το Σύνταγμα).

Ήρθε λοιπόν το μνημόνιο 2 και διατάσσει πως το αναλογικό σήμα στην Ελλάδα θα σβήσει την 1η Ιουλίου 2013. Οι ψηφιακές συχνότητες του λεγόμενου «ψηφιακού μερίσματος» θα δοθούν στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Για την «ανάπτυξη», την «ψηφιακή οικονομία» και μπλα, μπλα, μπλα...Οι άλλες συχνότητες θα πρέπει να δοθούν σε πάροχους δικτύου (σαν την Digea , δηλαδή). Και τα κανάλια; Θα ρωτήσει ο αφελής. Ω, βρέθηκε τρόπος. Τα ιδιωτικά κανάλια θα πρέπει απλώς να έχουν άδεια ψηφιακού περιεχομένου από το ΕΣΡ.  Την οποία και ήδη διαθέτουν. Και μετά θα πληρώνουν για το ανέβασμα τους στην πλατφόρμα της Digea στο τιμολόγιο που θα ορίσει η ιδιωτική εταιρεία για να εκπέμψουν ψηφιακά.

Συμπέρασμα: Θέλετε και συμπέρασμα; Όπως είναι φανερό τηλεοπτικές άδειες στους χαρακτηριζόμενους «νταβατζήδες» της κοινής γνώμης δεν θα δοθούν ποτέ. Και με τη βούλα του μνημονίου 2. Όσο για τα περιφερειακά κάναλια; Ή θα βρουν τρόπο να συνασπιστούν σε μικρούς πάροχους δικτύου βάζοντας λεφτά ή θα κλείσουν. Με απόφαση υπουργού.

Στον ΑΝΤ1 ο σταθμός Nitro FM και το περιοδικό ΟΚ


Στον όμιλο Antenna σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πωλούνται ο ραδιοσταθμός NITRO 102,5 και το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΟΚ» τα οποία ανήκουν στον εκδοτικό όμιλο ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου.

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν γίνει, η συμφωνία έχει κλείσει και αναμένονται απλά οι επίσημες ανακοινώσεις. Πηγές από τον Antenna χαρακτηρίζουν τη συμφωνία οριστική και αναφέρουν πως το μόνο που εκκρεμεί είναι να ρυθμιστούν οι τελικές λεπτομέρειες.

Στις 5 Μαρτίου η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στις 5 Μαρτίου προγραμματίζεται η εξ αναβολής συζήτηση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού , επί της καταγγελίας του ΟΤΕ σε βάρος της Forthnet για τις συμβάσεις αποκλειστικής μετάδοσης (nova) με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Δωρεάν Office και με υποστήριξη!!

Μπορεί να περιμέναμε λίγο παραπάνω αλλά άξιζε τον κόπο. Γιατί μία από τις πιο δημοφιλείς open source σουίτες γραφείου έφτασε στην τρίτη μεγάλη της έκδοση. Πρόκειται φυσικά για το LibreOffice 3.5 το οποίο έχει να παρουσιάσει πάρα πολλές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά στις εφαρμογές Writer, Calc, Impress, Draw και Base. Παράλληλα όμως διαθέτει και λειτουργία ελέγχου για ενημερώσεις, που ειδοποιεί τον χρήστη κάθε φορά που είναι διαθέσιμη κάποια αναβάθμιση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Document Foundation την χαρακτήρισε ως την «καλύτερη open-source σουίτα Office όλων των εποχών.»
Ανάμεσα στις (πολλές) αλλαγές συμπεριλαμβάνονται το ανανεωμένο interface, η δυνατότητα προσθήκης multimedia σε έγγραφα, βελτιωμένα διαγράμματα και καλύτερη υποστήριξη αρχείων από άλλες σουίτες Office (π.χ. Microsoft Office).

Το LibreOffice 3.5 είναι επιτέλους εδώ
Το «LibreOffice» αποτελεί fork του «OpenOffice» το οποίο δημιουργήθηκε ως μια δωρεάν εναλλακτική ανοιχτού κώδικα για το Office της Microsoft. Αν και θεωρητικά αναπτύσσονται παράλληλα, στην πραγματικότητα το LibreOffice είναι πια ο διάδοχος του OpenOffice καθώς έχει την υποστήριξη εκτός των άλλων και των RedHat, SUSE και Canonical.(
Πηγή: proho.gr

Το Google+ έρχεται στο Gwibber

To  είναι ο default client του Ubuntu με τον οποίο μπορεί κανείς να συνδέεται στις  πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης των οποίων αποτελεί μέλος. Αν και υποστηρίζει αρκετά δίκτυα (Facebook,Twitter, Identi.ca, StatusNet, FriendFeed, Qaiku, Flickr, and Digg) μέχρι τώρα δεν υπήρχε επιλογή για το Google+.
Δεδομένου ότι η πλατφόρμα της Google έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια μέλη, το γεγονός αποτελούσε πολύ σημαντική παράλειψη. Παράλειψη που οι σχεδιαστές του αποφάσισαν ευτυχώς να διορθώσουν.
Από την επόμενη έκδοση του Ubuntu λοιπόν την 12.04 LTS (Precise Pangolin) το Gwibber θα έχει και πλήρη υποστήριξη για το Google+: ανάγνωση δημοσιεύσεων, αλλαγή status, ανάρτηση φωτογραφιών, λογικά και συμμετοχή σε hangouts).
Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, η νέα έκδοση του Gwibber θα περιλαμβάνεται και στη beta έκδοση της διανομής που θα κυκλοφορήσει σε λίγο διάστημα. (proho.gr)

Νέο μήνυμα των Anonymous: Έλληνες καταλαβαίνουμε τον πόνο και τα βάσανά σας! (vid)

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον εάν είναι όντως οι Anonymous πίσω από τις διαδικτυακές επιθέσεις στην χώρα μας...
Το παρακάτω βίντεο είναι η απόδειξη...!
Λίγες μόνο ώρες αφότου προκάλεσε διαδικτυακό πανικό στην Ελλάδα «κατεβάζοντας» δεκάδες ιστοσελίδες κομμάτων, πολιτικών και κρατικών οργανισμών , η πιο διάσημη ομάδα hackers στον κόσμο ανέβασε στο You Tube ένα βίντεο στο οποίο απευθύνεται στους Έλληνες!
Στο μήνυμά τους αναφέρονται στα χτεσινά γεγονότα που σημειώθηκαν στην Ελλάδα και εκφράζουν την συμπαράσταση τους στους πολίτες της χώρας.
«Έλληνες πολίτες. Είμαστε οι Anonymous. Παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Είμαστε λυπημένοι από τις καταστροφές γιατί στοιχίζουν στην Αθήνα και στους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν», αναφέρουν στην αρχή του μηνύματός τους.
Και συνεχίζουν: «Ωστόσο, τους καταλαβαίνουμε και αυτούς. Η κυβέρνηση δεν άκουσε αμέτρητες φορές τα αιτήματα των ανθρώπων. Έχει αρνηθεί να ακούσει τους ανθρώπους της και γι 'αυτό στεκόμαστε δίπλα στους Έλληνες. Συναισθανόμαστε τον πόνο και τα βάσανά τους. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε και να παρακολουθούμε, ενώ οι άνθρωποι είναι καταπιεσμένοι, λόγω των μέτρων λιτότητας που δεν θα τους ωφελήσουν. Γι 'αυτό τασσόμαστε ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση. Τους έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές να σταματήσουν τις ενέργειές τους εναντίον του λαού. Τους έχουμε προειδοποιήσει να σταματήσουν να υποστηρίζουν αυτές τις περικοπές που θα βλάψουν την μεσαία και την κατώτερη τάξη. Δεν συμμορφώνονται. Οι δράσεις που πραγματοποιούνται σήμερα είναι το αποτέλεσμα αυτών που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις μας (αναφορά στις επιθέσεις που πραγματοποίησαν χθες βράδυ)».
«Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε Λεγεώνες. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Θα σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να μας περιμένει...», καταλήγει το μήνυμα! (mediagate)
Δείτε το βίντεο:

Εξελίξεις για το Alter ??

Και ενώ ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται μέσα από livestream, τα αναλογικό κέντρο εκπομπής Υμηττού σίγησε , στο ψηφιακό σήμα της Digea εχθές είχαμε και τραγούδια στις πολύχρωμες μπάρες μάλλον ξεκινάνε δοκιμαστικές εκπομπές από άλλο κέντρο μετάδοσης  <<Κόντρα>>? .

Σε συνάντηση με το ΕΣΡ είχαν εκπρόσωποι του διασωματειακού (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ) με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδη για το καθεστώς λειτουργίας του Alter. Η Αρχή θα καλέσει αύριο τη νέα διοίκηση του σταθμού.

Επίθεση των «Anonymous» σε primeminister.gr και astynomia.gr

 Επίθεση των «Anonymous» σε primeminister.gr και astynomia.gr
Εκτός λειτουργίας τέθηκαν οι ιστοσελίδες primeminister.gr και το astynomia.gr.
Οι δύο ιστοσελίδες, του πρωθυπουργού και της αστυνομίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας μόλις έγινε αντιληπτό ότι χτυπήθηκαν από χάκερ. Σύμφωνα με το twitter που διατηρούν οι Anonymous τα δύο site χτυπήθηκαν.
«Anonymous @YourAnonNews Close TANGO DOWN: primeminister.gov.gr #Anonymous #Syntagma #Greece #12fgr» αναφέρουν στο μήνυμα τους, όπως ακριβώς και προχθές που χτύπησαν τη CIA. (troktiko.eu )

Hackers χτύπησαν το site "Γενικα αρχεια του κράτους"

Αυτή την εικόνα συναντούν οι επισκέπτες του site gak.gr.. Έλληνες χάκερς χτύπησαν το site του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.. 
 Μάλιστα παίζει στο αυτόματο και ένα πολύ…. ενδιαφέρον βίντεο για την οικονομική κρίση που ζει η χώρα μας.. (tromaktiko.net)

ΟΤΕ εναντίον Nova για τα εθνικά κανάλια

Αυτή τη Δευτέρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφασίζει για το μέλλον της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Κρινόμενη υπόθεση είναι η συμφωνία αποκλειστικής  μετάδοσης των σταθμών εθνικής εμβέλειας από τη nova, ύστερα από την καταγγελία του ΟΤΕ, ο οποίος εισήλθε στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2011.  Η απόφαση μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα της αγοράς, αλλά μπορεί να βοηθήσει τον ανταγωνισμό  να εξελιχθεί.

Οι συμβάσεις αυτές  μεταξύ Multichoice Hellas  και σταθμών εθνικής εμβέλειας, υπεγράφησαν  όταν δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Η Alpha Digital είχε κλείσει και η Intersat δεν είχε ποτέ εκπέμψει.  Είχαν δύο σκέλη. Την αποκλειστική μετάδοση μέσω της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης των σταθμών εθνικής εμβέλειας, και σε αντάλλαγμα τη μεταφορά του σήματός τους σε όλη την Ελλάδα χωρίς χρέωση. 
 
Αν η σύμβαση κριθεί παράνομη, τότε είναι πιθανό να υπάρχουν επιπτώσεις στη μετάδοση του σήματος των σταθμών σε όλη τη χώρα,  καθώς η πληθυσμιακή κάλυψη που έχει επιτευχθεί φτάνει στο 97%. Η Multichoice έχει ήδη παραιτηθεί  από αυτή την αποκλειστικότητα, καλώντας σε διαπραγματεύσεις τους σταθμούς.
 
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ήδη ελέγξει δύο φορές τη Forthnet , την περίοδο που είχαν υπογραφεί οι επίμαχες συμβάσεις. Και θεωρώντας πως αγορά της τηλεόρασης είναι ενιαία, δηλαδή περιλαμβάνει και την ελεύθερη και τη συνδρομητική, έκρινε πως τόσο η Forthnet όσο και η NetMed NV δεν έχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά, αφού το μερίδιο του δεν υπερβαίνει το 35% που απαιτεί ο νόμος  3592/2007.
 

Καταγγελία σοκ από αστυνομικούς

Πριν λίγο ο εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι τις τελευταίες ημέρες μετατίθενται στην Αθήνα πολλοί αστυνομικοί.

"Τι ετοιμάζουν;"

Ρώτησε και τόνισε "Θα μας βάλουν να σκοτωθούμε με τ' αδέλφια μας τους εργαζόμενους".
Σύμφωνα με τον κ.Φωτόπουλο ακόμα και σήμερα πηγαίνουν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα.

Πηγή : enikos.gr 

Οριστικό τέλος για το Alter;

  Ο νέος πρόεδρος της εταιρείας Στάθης Γκότσης,  έδωσε εντολή για τη διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό, λέγοντας πως το ίδιο θα πράξει και για το σημείο εκπομπής της Πάρνηθας, αφήνοντας έτσι ανοικτό μόνο τον πομπό της Αίγινας. 
Στόχος προφανώς της κίνησης αυτής είναι η  διακοπή μετάδοσης των μηνυμάτων των εργαζομένων, Θυμίζουμε πως έχει ήδη σταματήσει η δορυφορική του μετάδοση  από τη nova  και η επίγεια ψηφιακή από τη Digea

Κλείνει λόγω κρίσης ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας!

Tην άμεση αναστολή της εκπομπής του ραδιοφωνικού σήματος του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, λόγω αδυναμίας καλύψεως του οικονομικού του ελλείμματος για το τρέχον έτος.

Στην απόφαση κατέληξε η ΔΙΣ, μετά την ενημέρωση που είχαν οι συνοδικοί ιεράρχες από τους μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ και Πατρών Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσουν, σήμερα το πρωί, με εκπροσώπους των εργαζομένων στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ανάγκη μείωσης των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού, ώστε να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων.

Πηγή : protothema.gr 

Στείλτε σήματα μορς στο Twitter

 
Με τη εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών τα σήματα μορς σχεδόν εξαφανίστηκαν. Τα έχει σκεπάσει το πέπλο της λήθης και οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι μόνο σε βιβλία ιστορίας μπορεί κανείς να βρει αναφορές σε αυτά. Απ' ό,τι φαίνεται όμως κάναμε λάθος. Ο κώδικας μορς εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από κάποιους ραδιοερασιτέχνες και μάλιστα έχει και φανατικούς οπαδούς.
Ένας από αυτούς λοιπόν, αποφάσισε να συνδέσει το παλιό με το νέο. Την κοινωνική δικτύωση με τον παππού των τηλεπικοινωνιών. Δημιούργησε λοιπόν μια συσκευή τηλεγράφου η οποία συνδέεται με το Twitter.
 
Η συσκευή όπως είναι φυσικό δέχεται μόνο σήματα μορς. Μέσω ενός καλωδίου ethernet όμως, τα μεταφέρει στο API του Twitter όπου μετατρέπονται σε κανονικά γράμματα και λέξεις. Τώρα αν μπορείτε να σκεφτείτε έστω και μια πρακτική εφαρμογή αυτής της επινόησης, μάλλον έχετε πολύ πιο ισχυρή φαντασία απ' ό,τι εμείς...
 
 
 

Η Δυτική Ελλάδα βλέπει πλέον ψηφιακά και από το κέντρο εκπομπής Αρόη

Δελτίο Τύπου Digea
Με επιτυχία ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, η ψηφιακή εκπομπή από το κέντρο εκπομπής «Αρόη». Tο συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής στην Πάτρα, λειτουργεί συμπληρωματικά με τα κέντρα των «Ακαρνανικών» και του «Ξυλοκάστρου», τα οποία ήδη εκπέμπουν ψηφιακά.Πιο συγκεκριμένα, περίπου 280.000 κάτοικοι των πόλεων της Πάτρας, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς και των παράλιων του νότιου τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλου τμήματος του νομού Αχαΐας και των βορειοδυτικών παράλιων του νομού Ηλείας έχουν πλέον πρόσβαση στη νέα ψηφιακή τεχνολογία.


Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές δεν χρειάζεται να πετάξουν την παλιά τους συσκευή. Σε περίπτωση που δεν έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 αρκεί να εφοδιαστούν με ένα εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG4 και να τον εγκαταστήσουν στην παλιά τους συσκευή.

Ως επόμενο βήμα, χρειάζεται ο συντονισμός του δέκτη στις συχνότητες 25 (506 MHz) & 42 (642 MHz) για τη λήψη των κρατικών, 44 (658 MHz) & 46 (674 MHz) για τη λήψη των ιδιωτικών καναλιών, ενώ επίσης συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας προς το κέντρο εκπομπής «Αρόη».

Αναφορικά με το ζήτημα της ανάλυσης της εκπομπής των τηλεοπτικών προγραμμάτων, ο Γενικός Διευθυντής της Digea κ. Γ. Μαθιός δήλωσε στην πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Πάτρας: «Με στόχο πάντα την προστασία του τηλεθεατή από την παραπληροφόρηση για τον επικείμενο τερματισμό της εκπομπής των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε τυπική ανάλυση (SD), ακόμα και κατά την διάρκεια της ψηφιακής μετάβασης, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν υφίσταται κάποια τέτοια πρόβλεψη, τόσο κατά τη διάρκεια της μετάβασης, όσο και μετά την ολοκλήρωση αυτής, όπως ισχύει άλλωστε και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Οι Anonymous ‘χτύπησαν’ το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης!

Πραγματικά άφωνοι έμειναν όσοι έτυχε να μπουν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελλάδας, καθώς αντί για τη συνηθισμένη εικόνα της σελίδας, εμφανίστηκε ένα μαύρο φόντο, με μήνυμα των Anonymous!
Η ιστοσελίδα είχε δεχτεί “επίθεση” από τους χάκερ της ομάδας!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQxFnliYoUr7mm24-1zVUsfe-fzSSdPuJLw-8SKOSxgN56tQZhdi8mJ1gnQsq2F-95XnSTmWMT2rP_pGaWQjq_QLwF22p5HF08GVqjirB_RmaY5r3o1a-JrDj2f2-A6Nc-TzIf_1NPGnY/s1600/oi-anonymoys-xakaran-to-ypoyrgeio-dikaiosynhs.jpg«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
«Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε.


Μπήκατε στο ΔΝΤ, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους».
«Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές στο όνομα της δικαιοσύνης».
«Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο», λέει κλείνοντας. «Είμαστε οι Ανώνυμοι…. Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε… έπρεπε να μας περιμένετε», κλείνει.
Πρόκειται για το πρώτο επίσημο χτύπημα της οργάνωσης στην Ελλάδα.
Οι κυβερνοπειρατές κατηγορούν την Ελλάδα για την ψήφιση του ACTA, νόμου του οποίου όπως υποστηρίζουν οιAnonymous, ενώ υποτίθεται έχει στόχο την «πλαστογραφία» προϊόντων (εμπορικών, CD κ.λπ.), στην πραγματικότητα καλύπτει και δημιουργεί ένα ενιαίο πλαίσιο παγκόσμιας προστασίας και εφαρμογής για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας -από τα μουσικά πνευματικά δικαιώματα μέχρι τα γενόσημα φάρμακα.

Στην επίθεσή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης προειδοποιούν ότι θα υπάρξει και συνέχεια, «φωτογραφίζοντας» νέα χτυπήματα σε κρατικά sites και δημόσια ΜΜΕ.
Οι κυβερνοπειρατές κατηγορούν την Ελλάδα για την ψήφιση του ACTA, νόμου του οποίου όπως υποστηρίζουν οιAnonymous, ενώ υποτίθεται έχει στόχο την «πλαστογραφία» προϊόντων (εμπορικών, CD κ.λπ.), στην πραγματικότητα καλύπτει και δημιουργεί ένα ενιαίο πλαίσιο παγκόσμιας προστασίας και εφαρμογής για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας -από τα μουσικά πνευματικά δικαιώματα μέχρι τα γενόσημα φάρμακα.

Στην επίθεσή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης προειδοποιούν ότι θα υπάρξει και συνέχεια, «φωτογραφίζοντας» νέα χτυπήματα σε κρατικά sites και δημόσια ΜΜΕ.
Πηγή: onlycy

Κλείνει τα 4 (ψηφιακά) κανάλια η ΕΡΤ- Κέρδη 50,5 εκατ. ευρώ το 2011!

Το κλείσιμο 4 τηλεοπτικών σταθμών στο σύνολο των 7 που διαθέτει η ΕΡΤ, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Λάμπης Ταγματάρχης αναφερόμενος στην τελευταία διετία των πεπραγμένων στην εταιρεία.

Πρόκειται για τα ψηφιακά Prisma+το οποίο και απορροφάται από την ΕΤ1 , το Sport/ Cine+  το οποίο και σταματάει τη λειτουργία του ως ψηφιακό κανάλι και το Info+. Συνολικά, η ΕΡΤ διακόπτει, επί της ουσίας,  τη διάθεση των ψηφιακών της καναλιών. 

H ΕΡΤ κλείνει τη χρήση του 2011 με έσοδα 314  εκατ. ευρώ, πρωτογενές πλεόνεασμα 63 εκατ. ευρώ , κέρδη προ φόρων 50,5 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις ύψους 71 εκατ. ευρώ.

paron