AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Ψηφιακή εκπομπή από το Κέντρο Εκπομπής Αρόης της Πάτρας

Δελτίο Τύπου ΕΡΤ
Από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου  2012, ξεκινάει η ψηφιακή μετάδοση των δημόσιων και ιδιωτικών καναλιών (Digea)  από το Κέντρο Εκπομπής Αρόης της Πάτρας.
Η ψηφιακή μετάδοση των μπουκέτων της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
  • Από το κανάλι 25 (506 MHz) τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 και ΕΡΤ HD. καθώς και πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και KOSMOS).
  • Από το κανάλι 42 (642 MHz) τα τηλεοπτικά προγράμματα ΒΟΥΛΗ, σινεσπορ, πρισμα+ και ΡΙΚSat.
Η ψηφιακή μετάδοση θα καλύπτει την πόλη της Πάτρας, τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και τμήματα των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
Για τη λήψη των δύο ψηφιακών μπουκέτων της ΕΡΤ, οι τηλεθεατές πρέπει να διαθέτουν αποκωδικοποιητή επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης MPEG 4, ή τηλεόραση με ενσωματωμένο αντίστοιχο ψηφιακό δέκτη.
Λόγω  της έναρξης της ψηφιακής εκπομπής στην περιοχή και της αναγκαίας ανακατανομής  των συχνοτήτων, η αναλογική μετάδοση της ΕΤ-1 από το κέντρο εκπομπής Δασυλλίου Πατρών θα μεταφερθεί από το κανάλι 25 στο κανάλι 62. Τα υπόλοιπα αναλογικά προγράμματα  της ΕΡΤ (ΝΕΤ, ΕΤ-3) θα παραμείνουν στις συχνότητες που εκπέμπουν μέχρι τώρα.

Eurovision με χαμηλό κόστος

Δελτίο Τύπου ΕΡΤ

Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν – ανατολικότερα από κάθε άλλη χρονιά – θα «χτυπήσει» φέτος τον Μάιο η καρδιά του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. H ΕΡΤ, σεβόμενη απολύτως τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και η οικονομία μας και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι τόσο ο διαγωνισμός όσο και η συμμετοχή μας σε αυτόν έχουν αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από τo κοινό, αποφάσισε να συμμετάσχει και στη φετινή διοργάνωση, με το ελάχιστο όμως δυνατό κόστος.


Για τον λόγο αυτό, η ΕΡΤ κάλεσε σε διαβούλευση τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες που διαθέτουν διεθνές δίκτυο ή συνιστούν εθνικά τμήματα διεθνών δικτύων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο κόστος που συνεπάγεται η συμμετοχή μας στον Διαγωνισμό (όπως π.χ. η παραγωγή και ηχογράφηση των υποψήφιων τραγουδιών, η παραγωγή cd, οι προωθητικές ενέργειες, οι αμοιβές δημιουργικών και καλλιτεχνικών συντελεστών, η μετακίνηση και διαμονή στο Μπακού κ.λ.π.).
Από αυτή τη διαδικασία, η μόνη δισκογραφική εταιρεία που απεδέχθη να αναλάβει το αναλογούν μερίδιο του κόστους που συνεπάγεται η συμμετοχή μας, ήταν η Universal Music Greece.


Κατόπιν αυτών, η δημόσια ραδιοτηλεόραση και η Universal Music Greece θα προχωρήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε επίσημες ανακοινώσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής. Στη διαδικασία αυτή, είναι ασφαλώς δεδομένη και η συμμετοχή του κοινού, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εκπροσώπησή μας στον διαγωνισμό.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 43 χώρες. Όπως κάθε χρόνο, το τηλεοπτικό κοινό και οι εθνικές επιτροπές θα αναδείξουν τον νικητή που θα προκύψει από τους δύο Ημιτελικούς (Τρίτη 22 και Πέμπτη 24 Μαΐου 2012) και τον Τελικό (Σάββατο 26 Μαΐου 2012). Στον Τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, οι έξι από τις οποίες απευθείας – δηλαδή οι “big five” Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν, ως διοργανώτρια χώρα. Οι υπόλοιπες είκοσι θέσεις θα καλυφθούν από τις χώρες που θα έρθουν πρώτες στους δύο ημιτελικούς (δέκα από κάθε βραδιά).
Κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο πρώτο μέρος του Α’ ημιτελικού της 22ας Μαΐου στην ένατη θέση.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα συμμετάσχουν στους δύο ημιτελικούς έχει ως εξής:

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ – 22 ΜΑΪΟΥ 2012
Α’ μέρος
  1. Μαυροβούνιο
  2. Ισλανδία
  3. Ρουμανία
  4. Αλβανία
  5. Βέλγιο
  6. Λετονία
  7. Ελβετία
  8. Φινλανδία
  9. 9. Ελλάδα
Β’ μέρος
10.  Μολδαβία
11.  Κύπρος
12.  Αυστρία
13.  Δανία
14.  Ρωσία
15.  Άγιος Μαρίνος
16.  Ισραήλ
17.  Ιρλανδία
18.  Ουγγαρία
Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ – 24 ΜΑΪΟΥ 2012
Α’ μέρος
  1. Σερβία
  2. Ολλανδία
  3. Πορτογαλία
  4. Π.Γ.Δ.Μ.
  5. Λευκορωσία
  6. Μάλτα
  7. Ουκρανία
  8. Αρμενία
  9. Βουλγαρία

Β’ μέρος
10.  Σουηδία
11.  Γεωργία
12.  Σλοβενία
13.  Εσθονία
14.  Τουρκία
15.  Σλοβακία
16.  Κροατία
17.  Νορβηγία
18.  Λιθουανία
19.  Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Η κλήρωση, μεταδόθηκε από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν ως ολοκληρωμένη τηλεοπτική παραγωγή με προσκεκλημένους γνωστούς και βραβευμένους στο Διαγωνισμό ερμηνευτές όπως η Ρουσλάνα, ο Α. Ρίμπακ κ.α. Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την θεαματική αυτή παραγωγή, με τίτλο «EUROVISION SONG CONTEST 2012: ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ», μέσα από τη συχνότητα της ΕΤ1, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 20.00. Σχολιάζει η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Κοζάκου.

Παραμένουν τα 3 κανάλια της ΕΡΤ

Ανακοίνωση ΕΡΤ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. στην υπ’ αριθμ. 1029 συνεδρίασή του ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

  1. Ενέκρινε την αναγόμωση 10 ηλεκτρονικών λυχνιών RF EIMAC (USA).
  2. Ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στη λειτουργία και το πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να εκπονήσει σε συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ3 λεπτομερές Επενδυτικό Πρόγραμμα. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3.
  3. Ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές, που προέκυψαν κατόπιν ειδικής μελέτης, για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ Α.Ε.. Ειδικότερα, σύμφωνα με την μελέτη:
  • Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι. Ο κορμός και οι ζώνες του προγράμματος καθορίζονται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
  • Η ΕΤ3 διατηρεί το χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας, μέσα από το πρόγραμμά της, τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας. Το πρόγραμμά της εμπλουτίζεται περαιτέρω με αθλητικό πρόγραμμα.
  • Η ΕΤ1 παραμένει κανάλι με έμφαση στον Πολιτισμό, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Η ΕΡΤ, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ψηφιακή τεχνολογία, εντάσσει στη δυναμική του προγράμματος της ΕΤ1 και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Τηλεόραση και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, και οι οποίες παρήχοντο από το Πρίσμα+. Με την απορρόφηση αυτή θα προκύψουν πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, οικονομίες κλίμακος για την εταιρεία και εξοικονόμηση ψηφιακών συχνοτήτων.
    • Το ψηφιακό κανάλι σινεσπόρ μετατρέπεται σε δορυφορικό.
  1. Ενέκρινε το σχέδιο αλλαγών και βελτιώσεων στη λειτουργία των 19 Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της εταιρείας. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ο εξορθολογισμός λειτουργίας και υπηρεσιών ανά περιφέρεια, η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, αναβαθμισμένο πρόγραμμα, περαιτέρω άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες, αποδοτικότερος διοικητικός έλεγχος και η μετονομασία όλων των «Περιφερειακών Σταθμών Ε.ΡΑ.» σε «Περιφερειακούς Σταθμούς ΕΡΤ».
  2. Αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση λειτουργίας και τον εκσυγχρονισμό του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», με εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και βελτίωση του περιεχομένου.
  3. Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ Α.Ε. στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007 – 2013» στην κατηγορία πράξεων «Πράσινα δώματα σε δημόσια κτίρια» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠ.ΠΕ.Κ.Α.).
  4. Ενέκρινε τη δημοσιοποίηση διεθνούς πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς εταιρείες που επιθυμούν να ενσωματώσουν στις νέες ηλεκτρονικές συσκευές τους (τηλεοράσεις, Playstation, κινητά κ.λ.π.) τους διαδικτυακούς τόπους της ΕΡΤ. Απαραίτητος όρος είναι , η συνεργασία να μην επιβαρύνει οικονομικά την ΕΡΤ.
  5. Ενέκρινε την παράταση συμβάσεως για δύο επιπλέον έτη και την αναπροσαρμογή μισθώματος του κυλικείου στον υπόγειο χώρου του κτιρίου της Ρηγίλλης.
  6. Ενέκρινε τη διευθέτηση χρέους και ενοικίου του κυλικείου της ΕΤ1 στο κτίριο της Κατεχάκη.
10.  Αποφάσισε την υποβολή έγκλησης κατά του νομίμου εκπροσώπου ανώνυμης εταιρίας για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.
11.  Αποφάσισε οι Διευθυντές, οι Γενικοί Διευθυντές, τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, και οι ανήκοντες στο Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ). να προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ προσωπική φορολογική ενημερότητα.
12.  Ενέκρινε κατ’ αρχήν τη συμμετοχή της ΕΡΤ στη συμπαραγωγή με το ARTE προγράμματος ελληνικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, το ARTE πρόκειται να αφιερώσει μια ολόκληρη μέρα το 2013 σε ελληνικού ενδιαφέροντος πρόγραμμα, το οποίο θα προβάλει τη θετική εικόνα της χώρας.
13.  Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ Α.Ε. στο διαγωνισμό Eurovision Young Musicians.

Καθημερινά με ειδήσεις και σχόλια ο Ευαγγελάτος

Δελτίο Τύπου Σκάι

Ο Νίκος Ευαγγελάτος επιστρέφει  ΣΚΑΪ. Ο έμπειρος δημοσιογράφος έρχεται να ενισχύσει τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού. 

 Θα αναλάβει την επιμέλεια και παρουσίαση ενός καθημερινού προγράμματος, που θα περιλαμβάνει τις ειδήσεις της ημέρας και το σχολιασμό τους. Το πρόγραμμα θα καλύψει μία νέα για το ΣΚΑΪ τηλεοπτική ζώνη στο prime time.

Υπηρεσία ειδοποίησης έντονων καιρικών φαινομένων από το Google Maps

Οι επισκέπτες της υπηρεσίας Google Maps θα έχουν τη δυνατότητα από σήμερα να ενημερώνονται για έντονα καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες, σεισμική δραστηριότητα και χιονοθύελλες όταν πραγματοποιούν μια αναζήτηση στο χάρτη, ή όταν κάνουν πλοήγηση σε αυτόν.

Πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα της Google με την ονομασία Public Alerts μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν εκτός από τα παραπάνω να αναζητούν κατηγορίες ακραίων φυσικών φαινομένων και να λαμβάνουν αποτελέσματα στο χάρτη σχετικά με το ερώτημά τους.

Δημοσιευμένη ΕικόναΜέχρι στιγμής η πλατφόρμα φαίνεται να λαμβάνει πληροφορίες από υπηρεσίες της Αμερικής, που όμως πολλές από αυτές περιλαμβάνουν και παγκόσμια γεγονότα. Για παράδειγμα μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά σε σεισμικές δονήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ώρες στην Ελλάδα. Πατώντας πάνω σε ένα συγκεκριμένο γεγονός όπως ένας σεισμός, εμφανίζονται περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες αλλά και πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για τη συγκεκριμένη ένταση του σεισμού.

Στην ανακοίνωσή της η Google αναφέρει ότι πρόκειται να διευρύνει τις υπηρεσίες του Public Alerts ενσωματώνοντάς τες και σε άλλα προϊόντα της.
(insomnia)

Τελικά γιατί έκλεισε το Megaupload;

Μία νέα θεωρία δίνει ακόμα μία εξήγηση για τους λόγους που έκλεισε το Megaupload.
Στις 19 Ιανουαρίου οι αρχές συνέλαβαν … τον ιδιοκτήτη του δημοφιλούς site διαμοιρασμού αρχείων, Megaupload και όπως ήταν αναμενόμενο πολλά site παρόμοιας δραστηριότητας έτρεξαν να αλλάξουν τουλάχιστον για την ώρα τις υπηρεσίες τους για να αποστασιοποιηθούν από το Megaupload.

Παρολα αυτά μια νέα θεωρία είδε το φως της δημοσιότητας, που θέλει το κλείσιμο του Megaupload να μην έχει και τόσο μεγάλη σχέση με τον πόλεμο κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο.

Η θεωρία αυτή βασίζεται σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2011 το οποίο ανακοίνωνε με λεπτομέρειες το νέο κατάστημα μουσικής που δημιουργούσε το Megaupload με το όνομα Megabox, το οποίο θα αποδιοργάνωνε τη μουσική βιομηχανία μιας και θα επέτρεπε σε κάθε καλλιτέχνη άγνωστο και μη, να διανέμει τη μουσική του μέσα από εκεί χωρίς την παρέμβαση τρίτων και να κρατάει το 90% των κερδών του ή θα μπορούσε να χαρίζει τα κομμάτια του και να πληρώνεται από μία άλλη η υπηρεσία με το όνομα Megakey .

Φυσικά με την επισκεψιμότητα (180 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες 50 εκατ. από αυτούς να το επισκέπτονται σε καθημερινή βάση) που είχε το Megaupload υπήρχε μεγάλη πιθανότητα το Megabox και γενικότερα το επιχειρησιακό μοντέλο αυτό του Kim Dotcom να πετύχαινε μιας και μια εβδομάδα πριν το κλείσιμο του Megaupload και την σύλληψη του το site, ήταν 13ο σε επισκεψιμότητα στον κόσμο.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο ιδιοκτήτης του Megaupload, είχε περιγράψει το Δεκέμβριο του 2011 το Megabox ως ένα επερχόμενο ανταγωνιστή του iTunes το οποίο στη συνέχεια θα έδινε στη συνέχεια και ταινίες μέσα από το Megamovie  το οποίο θα να ξεκινούσε τη λειτουργία του το 2012, πράγμα που θα μετέτρεπε το Megaupload από ένα site διαμοιρασμού αρχείων, σε ένα ολοκληρωμένο online multimedia player/store.

Όπως φαίνεται όμως, το Megabox καθώς και τα υπόλοιπα σχέδια που είχε ο Kim Dotcom δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα αφού αυτός και πολλά ακόμα στελέχη του Megaupload περιμένουν να δικαστούν για κατηγορίες όπως εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος, καθώς και φυσικά διανομή πειρατικού υλικού.

techit.gr

Υμηττός 26/1/12 17:00

Ευχάριστη έκπληξη για τους Αθηναίους από τον Υμηττό σήμερα το μεσημέρι που τον είδαμε χιονισμένο σε μια χιονόπτωση express μιας και δεν μας το συνηθίζει !!