AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

ΟΤΕ: χωρίς τον Hellas Sat (αλήθειες και ψέματα)

Σχετικά με το άρθρο του πολύ καλού οικονομικού σίτε capital.gr αν και γνώμη μας  είναι να ασχολείται με τα οικονομικά περισσότερο από τα δορυφορικά έχουμε τις εξής απορίες :
Συνεργασία με τον πάροχο ( Eutelsat )  του βασικού και μοναδικού ανταγωνιστή σου ( νόβα ) δεν νοείτε κύριοι του ΟΤΕ  ειδικά όταν υπάρχει δορυφόρος δικό σου με μηδενικό κόστος, ακόμα και δωρεάν να σου παρέχει τις υπηρεσίες ο πάροχος.
Μακρινή θέση δορυφόρου MEGA  ψέμα κύριοι ο δικός μας δορυφόρος  ο Hellas Sat έχει ευκολότερη και καλύτερη λήψη από τους Ηotbird στις 13 μοίρες ανατολικά και από τον Eurobird στις 9 μοίρες ανατολικά.
Αν κάποιος  από τους συνδρομητές νόβα θέλει να δει και ΟΤΕ το πιάτο της νόβα δεν φθάνει για παράκεντρη λήψη ( θέλει 90 cm τουλάχιστον αντί των 60 cm του πιάτου που διαθέτει στους συνδρομητές της η νόβα )  άρα θα αγοράσει και δεύτερο δορυφορικό πιάτο. Αν λοιπόν γίνει αυτό η αγορά διαθέτει κάτοπτρα τύπου Wave Frontier ή Multidish  που με άνοιγμα λήψης πλέον των 45 μοιρών υπερκαλύπτουν άνετα την διαφορά 26 μοιρών απόστασης μεταξύ των δορυφόρων Hellas sat hot bird.
Επίσης αν κάποιος συνδρομητής της νόβα θελήσει να μεταφερθεί στον ΟΤΕsat δεν μπορει όπως γράφει το capital να κάνει αλλαγές στη θέση του δέκτη του, MEGA λάθος ξανά ο δορυφόρος που φημολογείται λόγο χαμηλού κόστους δεν είναι ο Hot bird 13 αλλά ο Euro bird 9 στις 9 μοίρες ανατολικά όπου η επίσκεψη τεχνικού για αλλαγή θέσης είναι απαραίτητη. 
Αν φυσικά ο Οργανισμός αποφασίσει να πάει στους ακριβότερους δορυφόρους στη Ευρώπη ( Hot bird 13 ) θα πρόκειται για αυτοκτονία πριν την έναρξη λειτουργίας διότι αμέσως θα φτάσει τα λειτουργικά κόστη του αντιπάλου του που είναι ο  ακριβότερος πάροχος συνδρομητικών υπηρεσιών στην Ευρώπη. Θα θυμίζει μια επανάληψη της ιστορίας του Alpha Digital,  είναι μη λογικό να ξεκινάς με μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ υποχρεώσεις όταν έχεις δικό σου δωρεάν δορυφόρο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του satleo ο Hellas Sat διαθέτει την απαραίτητη  χωρητικότητα για την έναρξη της πλατφόρμας της ΟΤΕsat τον Σεπτέμβριο  με τρεις αναμεταδότες και τέταρτο αναμεταδότη την επόμενη χρονιά. Άρα δεν τίθεται θέμα δορυφόρου και μάλλον οι Γερμανοί θέλουν να ξεφορτωθούν τον ελληνικό δορυφόρο. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι τι θα γίνει με την θέση της χώρας ( στις 39 μοίρες )  που τόσα και τόσα γράφτηκαν την περασμένη δεκαετία για το χωράφι μας στον ουρανό και τα οικόπεδα που έχει καταλάβει η γείτονα Τουρκία . Είναι η πώληση δημόσιας περιουσίας νόμιμη ? @KP (satleo)