AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Δυνατότητα βιντεοκλήσεων στο νέο Skype για Android

Η εφαρμογή του Skype για Android 2.3 συσκευές αναβαθμίστηκε και υποστηρίζει πλέον video κλήσεις.  Πλέον οι κάτοχοι των συσκευών HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia Neo, Xperia Pro και Google Nexus S έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν video κλήσεις προς άλλες συσκευές όπου είναι διαθέσιμο το Skype, όπως το Android, οι iOS συσκευές, τα PC’s αλλά και Mac. Οι κλήσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε μέσω WiFi δικτύου είτε μέσα από 3G σύνδεση.

Skype for Android App - Now with Video Calling!



Μαζί με τη νέα αυτή δυνατότητα η εφαρμογή έχει ορισμένες αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον του menu για καλύτερη πλοήγηση σε αυτή. Επίσης, έχει προστεθεί η δυνατότητα ενημέρωσης της τρέχουσας κατάστασης του χρήστη.

  Site: Το Skype στο Android Market
  Site: www.insomnia.gr 

ΕΣΡ: Oριστική διακοπή του TV Θεσσαλονίκη!


Νέος τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας στα σκαριά;

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει χώρος και για άλλο κανάλι εθνικής εμβέλειας; Πολλοί, είναι η απάντηση! Ωστόσο κάποιοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας στο οποίο μαθαίνουμε ότι θα «παίξουν» μπάλα ονόματα πρώτης γραμμής! Στην Ελλάδα είμαστε και ως εκ τούτου όλα μπορεί να συμβούν! Άλλωστε δεν είναι απαραίτητο ότι ο νέος τηλεοπτικός δίαυλος θα αποτελέσει τον όγδοο στη σειρά των ιδιωτικών, μπορεί κάλλιστα να καλύψει το κενό που πιθανότατα προκληθεί από τις εξελίξεις. Ίδωμεν!

enenimerosi24

Αφγανοί κατασκεύασαν κόμβους σύνδεσης στο Internet χρησιμοποιώντας σκουπίδια

Με βάση τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Μέση Ανατολή από τις αρχές του έτους, πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τις …
ανησυχίες τους για πιθανή απαγόρευση του Internet από τις κυβερνήσεις με σκοπό τη διαχείριση “πολιτικών απειλών”. 
 
 
Στην πόλη Jalalabad του Αφγανιστάν, μία ομάδα κατοίκων ύστερα από την έγκριση του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών κατασκεύασε το FabFi network.
 
Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet υψηλών ταχυτήτων. 
 
Το FabFi έχει δημιουργηθεί εξ΄ολοκλήρου από open source hardware. Αποτελείται αποκλειστικά από οικοδομικά υλικά και από ηλεκτρονικά κυκλώματα ικανά να μεταδώσουν δεδομένα με ασύρματο τρόπο.
 
Το FabFi μέχρι στιγμής πλησιάζει τα 4 χιλιόμετρα συνδεσιμότητας με πραγματική ταχύτητα 11.5Mbps. Ενώνει το κέντρο ύδρευσης της πόλης μέχρι και το νοσοκομείο της. Αν και ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, με $60 μόλις δολάρια και χρησιμοποιώντας καλώδια, πλαστικούς σωλήνες και τενεκεδάκια οι κάτοικοι του Jalalabad μπόρεσαν να κατασκευάσουν έναν κόμβο ο οποίος προσφέρει σύνδεση στο Internet ακόμη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως δυνατή βροχή και ομίχλη. 
 
Site: techit.gr
Site: shareable.net
 

21 εταιρείες αιτήθηκαν στην ΕΕΤΤ, για προσωρινή άδεια ψηφιακού παρόχου δικτύου ευρυεκπομπής


Στην πρόσφατη ακρόαση του Προεδρείου της ΕΕΤΤ, στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου θεσμών και διαφάνειας της Βουλής «Νικήτας Κακλαμάνης, Προκόπης Παυλόπουλος, Λιάνα Κανέλλη…κ.α.» (στις 14/06/2011), τέθηκαν διάφορα ερωτήματα στην ΕΕΤΤ, πάνω σε ζητήματα που ελέγχει, εποπτεύει και ρυθμίζει, όπως η διαχείριση του ψηφιακού φάσματος συχνοτήτων, η επίγεια ψηφιακή μετάβαση, η δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση…κ.α. Στη σχετική ακρόαση υπήρξε ιδιαίτερη ανησυχία για την καθυστέρηση από την πολιτεία, στην εκμετάλλευση της διαχείρισης του ψηφιακού φάσματος. Επ` αυτού, «η ΕΕΤΤ απάντησε ότι η αποτίμηση του ελληνικού φάσματος συχνοτήτων, έχει δοθεί στον αποτιμητή που έχει κάνει την αντίστοιχη αποτίμηση του Γερμανικού φάσματος συχνοτήτων «Analysys Mason Limited και Aegis Systems» και τα αποτελέσματα της αναμένονται το επόμενο διάστημα»… Στο τομέα της επίγειας ψηφιακής μετάβασης, «21 εταιρείες αιτήθηκαν στην ΕΕΤΤ, για προσωρινή άδεια ψηφιακού παρόχου δικτύου ευρυεκπομπής», ανάμεσα τους η ΕΡΤ, Digea, Digital Union,…κ.α.
 Ενω έγινε αναφορά και στην οικονομική αποτίμηση του ψηφιακού φάσματος συχνοτήτων της Κύπρου, η οποία προηγείται στο τομέα της επίγειας ψηφιακής μετάβασης! Αφού στη Κύπρο από την 1η Ιουλίου θα επέλθει πλήρες αναλογικό Switch-Off και όλα τα Παγκύπρια κανάλια θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά (με τα τοπικά κανάλια να αναβαθμίζονται σε Παγκύπριας εμβέλειας)! Επίσης τέθηκε θέμα τελικού ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων, σύμφωνα με το κ. Παυλόπουλο «υπήρχε ήδη ένας τελικός ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων του ΕΜΠ (από το 2008), για το οποίον υπήρχαν διάφορες ενστάσεις ως προς την λειτουργικότητα του. Όμως η πρόσφατη ελληνική πολιτεία, ενώ είχε υποσχεθεί ότι μέσα σε έξη μήνες θα είχε έτοιμο τον ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων, τελικός έχουν περάσει 20 μήνες και ακόμη δεν είναι έτοιμος»! Μόλις πρόσφατα ανατέθηκε η δημιουργία του τελικού χάρτη συχνοτήτων και πάλι στο «Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και στο τμήμα της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών), ο τελικός ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων αναμένεται να παραδοθεί μέσα σε 4 μήνες από την ανάληψη της μελέτης…

  Πηγή : Nicolas A.(http://rexsat.blogspot.com)