AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Το euro news θα μεταδίδεται στα ελληνικά από το ΡΙΚ

Συζητήθηκε (20/3) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ για το 2011, που προνοεί δαπάνες ύψους 49.6 εκ. ευρώ και μειωμένη κατά 7% κρατική χορηγία, ύψους 3,043 εκ. ευρώ. Κοινή διαπίστωση των μελών της Επιτροπής αποτελεί η μείωση των δαπανών που προνοεί ο προϋπολογισμός για το 2011. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού, δήλωσε μετά τη συνεδρία της Επιτροπής ότι το ΡΙΚ κατόρθωσε τη χρονιά που πέρασε, με λιγότερα λεφτά, να κάνει περισσότερα πράγματα, και εξέφρασε την ελπίδα ο προϋπολογισμός να εγκριθεί εντός του Μάρτη «γιατί χωρίς προϋπολογισμό δεν μπορούμε να έχουμε δαπάνες», όπως είπε.

Ολοκληρώθηκε επίσης η εκπομπή υψηλής ευκρίνειας, ενώ σε συνεργασία με την ΕΡΤ από το 2011, θα υπάρχει εκπομπή euronews στα ελληνικά. Οπως πρόσθεσε ''το ΡΙΚ μπήκε δυναμικά και στην άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων που αφορούν είτε την παραγωγή προγραμμάτων είτε άλλους σκοπούς''.  (Η Εφημερίδα) Image Αναφερόμενος στο έργο του ΡΙΚ, ο κ. Συμεού δήλωσε ότι αποστολή του καναλιού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό προς τους απόδημους, ενισχύθηκε πάρα πολύ, ενώ αυξήθηκαν οι ίδιες παραγωγές του ΡΙΚ, ξεπερνώντας τις 9000 ώρες, και ενισχύθηκαν το δορυφορικό πρόγραμμα και η κοινωνική προσφορά του. ''Πήραμε το δρόμο που πρέπει να έχει μια δημόσια ραδιοτηλεόραση'', πρόσθεσε.
Αναφορικά με το αρχείο του ΡΙΚ, ο κ. Συμεού είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του κτιρίου και σύντομα αναμένεται να εγκατασταθούν σε αυτό οι πρώτοι υπάλληλοι για να αρχίσει η ψηφιοποίηση του αρχείου. Το ΡΙΚ έχει εξασφαλίσει επίσης άδεια για την ανέγερση των νέων του κτηρίων και προχωρεί στην προκήρυξη προσφορών για την πρόσληψη του διευθυντή του έργου.
Πρόθεση του ΡΙΚ είναι οι νέες εγκαταστάσεις του να αποτελέσουν σήμα κατατεθέν του, με την απλότητα, τη λειτουργικότητα, εκσυγχρονισμό του και την ένταξη σε αυτό υψηλής τεχνολογίας, σύμφωνα με το Μάκη Συμεού.
Ο κ. Συμεού είπε ακόμα ότι το ΡΙΚ έχει προχωρήσει σε θεσμικά έργα, όπως η ολοκλήρωση του κώδικα διακυβέρνησης του ΡΙΚ και η ολοκλήρωση της μελέτης για την αξιολόγηση.

Alter:αναστολή κάθε ζωντανού προγράμματος




Οι φόβοι εκατοντάδων εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER φαίνεται πως επιβεβαιώνονται… Όπως προκύπτει και από επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο σταθμός αναστέλλεται από σήμερα κάθε ζωντανό και μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα. Η ανακοίνωση λιτή και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.
Από αύριο, λοιπόν, το πρόγραμμα του σταθμού έχει επαναλήψεις Σεφερλή, Ζουγανέλη, Βέφας, ξένες σειρές και παιδικά προγράμματα…

 

inews.gr

Θέμα χρόνου η συνεργασία ΑΝΤ1 και Alpha

Είναι θέμα χρόνου να πάρει σάρκα και οστά η πρώτη συνεργασία μεταξύ καναλιών στη χώρα μας. Ο Alpha και ο ΑΝΤ1 διαπιστώνοντας τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά, έχουν ξεκινήσει να συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας, χωρίς να αποκλείουν ακόμη και την σύσταση ενός νέου ομίλου που θα συστεγάζονται τα δύο κανάλια. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο έχουν ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν, είναι σε πολύ καλό δρόμο, γεγονός που ευνόησε η παρουσία των δύο γερμανών στην κορυφή της διοίκησης των δύο καναλιών. Η μορφή της συνεργασίας δεν είναι γνωστή ακόμη, αλλά δεν αποκλείεται να έχει καθολικό χαρακτήρα. Θυμίζουμε ότι από την άφιξη ακόμη στη χώρα μας του Αλεξάντερ Χόλαντ προκειμένου να αναλάβει τον ΑΝΤ1 είχαμε επισημάνει την φήμη που τον ακολουθεί στην Ευρώπη και υποστήριζε ότι «Είναι μετρ στις συγχωνεύσεις». Το μόνο που απομένει είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Τηλέμαχου Χυτήρη που θα προβλέπει και θα ευνοεί τέτοιες συνέργειες. Μετά πια θα είναι ανοιχτός ο δρόμος να ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες, αφού η οικονομική κρίση οδηγεί σε συρρίκνωση την αγορά και δεν αφήνει περιθώρια για μοναχικές προσπάθειες. Η επιβίωση όπως όλα δείχνουν θα προέλθει μόνο μέσα από συνεργασίες και συγχωνεύσεις.
enimerosi24

"Χτύπησαν" την ιστοσελίδα του MEGA

Oμάδα "anonymous" χάκερς χτύπησε την ιστοσελίδα του MEGA ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και συμπαράστασης, στο blog fimotro, το οποίο δέχτηκε αγωγή 4.000.000 ευρώ από το μεγάλο κανάλι.

Αιτία για την αγωγή αποτέλεσε μια "δημοσκόπηση" που ξεκίνησε το blog με θέμα "ποιό δημοσιογραφικό πρόσωπο θεωρείτε ότι γλείφει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ";

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, οι "anonymous" εισέβαλλαν στον ιστότοπο του MEGA μπλοκάροντάς το και ενθαρρύνοντας και άλλους χρήστες να κάνουν το ίδιο. "Ανεξάρτητα από τα αν συμφωνούμε ή όχι με το blog, απαιτούμε να αποσυρθεί η αγωγή. Η τρομοκρατία των εξουσιαστών δε θα περάσει. Κάθε φορά που προσπαθείτε με οποιοδήποτε τρόπο να ποινικοποιήσετε τον λόγο, θα μας βρίσκεται μπροστά σας" ήταν το μήνυμα των "χάκερς".

Πηγή newpost.gr

Δέκα εκατομμύρια και συνεχίζει ο Firefox 4!

Σπάει κάθε ρεκόρ η νέα τέταρτη έκδοση του browser Mozilla Firefox. Ποιο συγκεκριμένα,
10.924.420 εκατομμύρια downloads έχει δεχτεί, σε διάστημα μιας μέρα και μερικών ωρών…

Το πρώτο 24ωρο του Internet Explorer 9 είχε 2.3 εκατομμύρια downloads, όταν στο αντίστοιχο πρώτο 24ωρο ο Firefox είχε πάνω από 5 εκατομμύρια.
Και επειδή οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι ο Firefox 4, έχει κερδίσει τη μάχη από τον μεγάλο αντίπαλο.
Πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τον χάρτη με τον φρενήρη ρυθμό που αυξάνεται ο αριθμός χρηστών του νέου browser.

H Formula 1 στο Conn-x TV…

Ο μαγικός κόσμος της ταχύτητας, τα πιο γρήγορα μονοθέσια και οι κορυφαίοι πιλότοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 έρχονται στις αθλητικές συχνότητες του Conn-x TV! Η ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ, εξασφάλισε για τα αθλητικά της κανάλια, την αποκλειστική και ζωντανή μετάδοση όλων των ελεύθερων και χρονομετρημένων δοκιμαστικών της Παρασκευής και του Σαββάτου και την ζωντανή μετάδοση των 19 αγώνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 από τον Μάρτιο και το Γκραν Πρι της Αυστραλίας, έως το Γκραν Πρι της Βραζιλίας, στα τέλη Νοεμβρίου του 2011.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σεζόν αρχίζει στις αθλητικές συχνότητες του Conn-x TV με τα ελεύθερα δοκιμαστικά τις Παρασκευής 25 Μαρτίου, συνεχίζεται με τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σάββατο 26 Μαρτίου και ολοκληρώνεται με την μετάδοση του αγώνα, την Κυριακή 27 Μαρτίου.


Στόχος των κορυφαίων, Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Jenson Button, να επιστρέψουν στην κατάκτηση του τίτλου στους πιλότους, διεκδικώντας το πρωτάθλημα από τον νεαρότερο σε ηλικία παγκόσμιο πρωταθλητή, Sebastian Vettel.

Και τα GP2, GP3 και Porsche Cup

Παράλληλα, τα αθλητικά κανάλια του Conn-x TV θα μεταδίδουν κάθε αγωνιστικό τριήμερο και τους αγώνες από τα GP2, GP3 και Porsche Cup, που συμπληρώνουν την αγωνιστική δράση. Από τα «φυτώρια» της Formula 1 ξεκίνησαν την καριέρα τους οι περισσότεροι από τους γνωστούς οδηγούς της F1.

Oι εξελίξεις περιφερειακής ψηφιακής μετάβασης στην Ελληνική επικράτεια…

Σύμφωνα με την «ΚΥΑ 21161/2008», μετά την έναρξη ψηφιακού σήματος στα 21 από τα 23 σημεία ψηφιακής μετάβασης, προβλέπεται η πλήρη διακοπή των αναλογικών εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης και των Ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας (εκτός των κέντρων εκπομπής Χορτιάτη και Υμηττού). Με εξαίρεση τα περιφερειακά και συνδρομητικά κανάλια, που λειτουργούν κατά βούληση μέχρι και το τελικό αναλογικό Switch-Off… Κάτι που λειτούργησε ως μέτρο πίεσης στην πιο γρήγορη ψηφιακή μετάβαση των περιφερειακών καναλιών, στις ευρύτερες περιοχές της Αίγινας (Σεπτέμβριος 2010 + Ιανουάριος 2011), Ρόδου (Φεβρουάριος 2011), Θράκης (Μάρτιος 2011) και άλλων περιοχών που θα ακολουθήσουν…
Εν αντιθέσει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης (που πρωτοστάτησε στην ψηφιακή μετάβαση, Ιανουάριος 2010), δεν είχαμε αντίστοιχες εξελίξεις περιφερειακής ψηφιακής μετάβασης. Αφού από την μια το «Φιλίππειο», δεν υπήρξε ποτέ αναλογικό κέντρο εκπομπής των περιφερειακών καναλιών της Θεσσαλονίκης (εκτός της TV100 και του MTV+ )… Και από την άλλη, για το βασικό κέντρο εκπομπής «Χορτιάτη» δεν προβλέπεται αναλογικό Switch-Off στο μεταβατικό στάδιο, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό των νοικοκυριών στη Θεσσαλονίκη να παραμένουν με τις αναλογικές λήψεις μέσω Χορτιάτη, ενώ η πλειοψηφία των πιο σημαντικών περιφερειακών καναλιών «4Ε, TV100, MTV+, Europe One, Δίον TV…», να βρίσκεται εκτός ψηφιακής μετάβασης…

Φήμες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχουν πλάνα για την διαμόρφωση ενός περιφερειακού καναλιού στη Θεσσαλονίκη, με εξειδικευμένη κατεύθυνση την παραδοσιακή μουσική της χώρας μας (στο πρότυπο των παραδοσιακών βαλκανικών καναλιών «Foklor TV, Planeta Folk…»), με την άμεση υποστήριξη και συνεργασία των αντίστοιχων πολιτιστικών συλλόγων…
Αντίθετα σε κάποιες άλλες ευρύτερες περιοχές της χώρας, τα περιφερειακά κανάλια έχουν προχωρήσει στην μερική ψηφιακή μετάβαση, χωρίς να έχει προηγηθεί η ψηφιακή μετάβαση της δημόσιας τηλεόρασης και των Ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας, όπως οι ευρύτερες περιοχές Ηρακλείου, Πάτρας και πρόσφατα της Αιτωλοακαρνανίας

Nicolas A.



Συνοπτικά η περιφερειακή ψηφιακή μετάβαση έχει ως εξής:

- Αττική – Κέντρο Εκπομπής Αίγινα:
1) «High TV, Extra 3, Attica TV, Nickelodeon» δίαυλος «54UHF» (Digea),
2) «Mad TV, MTV Greece, Sport TV, 0-6 TV» δίαυλος «63UHF» (Digea),
3) «BlueSky, Channel 9, Kontra TV, ΤηλεΑστυ test card» δίαυλος «65UHF» (Digea)…

- Θεσσαλονίκη – Κέντρο Εκπομπής Φιλίππειο (εκτός λειτουργίας) – Χορτιάτης (ενεργό):
1) «Time, Thessaloniki TV, XTV…» δίαυλος «59UHF» (Digital Union),
2) «Test Cards» δίαυλος «50 UHF»…
3) …«31 UHF» (εκτός λειτουργίας)…

- Θράκη – Κέντρο Εκπομπής Πλάκας Αλεξανδρούπολης:
1) «Δέλτα Τηλεόραση, Θράκη ΝΕΤ, Ροδόπη TV και Home Shop TV» δίαυλος «47 UHF» (Digital Union),
2) ...

- Ρόδος – Κέντρο Εκπομπής Monte Smith: 
1) «Κόσμος TV, Ίριδα TV, Δημοτική Τηλεόραση της Κω – ΔΗΡΑΣ…» δίαυλος 59 UHF (Digital Union),
2) «Red TV, Omega TV,…» δίαυλος «53 UHF» (Telewave)…

- Ηράκλειο Κρήτης – Κέντρο Εκπομπής Ρογδιά:
1) «Nεα TV, 4U TV …» δίαυλος «61UHF» (Digital Union)…
2) ...

- Πάτρα – Κέντρο Εκπομπής Αρόη:
1) «Lepanto TV, Best TV…» δίαυλος «53UHF» (Digital Union)…
2) ...

- Αιτωλοακαρνανία – Κέντρο Εκπομπής Ακαρνανικά:
1) «ART TV…» δίαυλος «47 UHF» (...)…
2) ...

rexsat

Digital Union: Στην ψηφιακή εποχή και τα περιφερειακά κανάλια της Θράκης…

Από το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011, ο πάροχος περιφερειακών καναλιών «Digital Union» ενεργοποίησε τον δίαυλο συχνοτήτων «47 UHF», μέσω του κέντρου εκπομπής Πλάκας Αλεξανδρούπολης και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη…). Έτσι τα περιφερειακά κανάλια της Θράκης «Δέλτα Τηλεόραση, Θράκη ΝΕΤ, Ροδόπη TV και Home Shop TV» πέρασαν στην ψηφιακή εποχή μέσω της Digital Union…
Nicolas A.

Έρχεται το Disney Junior στη Nova

Την 1η Ιουνίου 2011 αναμένεται να ξεκινήσει η ελληνική μετάδοση του τηλεοπτικού καναλιού «Disney Junior» που σήμερα προβάλλεται σε 109 χώρες παγκοσμίως ως Playhouse Disney. Το κανάλι εστιάζει στο παιδικό κοινό ηλικίας 2 έως 7 χρόνων. Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν οι ακόλουθες παραγωγές κινούμενων σχεδίων:  «Η Λέσχη του Μίκυ», «Στα Σταυροδρόμια της Ζούγκλας», «Ο Μαστοράκος» και «Μυστικός Πράκτορας Όσο» καθώς κι ολοκαίνουριες σειρές όπως «Ο Τζέικ και οι Πειρατές της Χώρα του Ποτέ».

Το κανάλι επιθυμεί να προσφέρει μία πρώτη τηλεοπτική εμπειρία για τα παιδιά και τι οικογένειές τους, ενώ θα παρελαύνουν καθημερινά όλοι οι αγαπημένοι  ήρωες της οικογένειας Disney. Παράλληλα το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει κι άλλους νέους χαρακτήρες και ήρωες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το κανάλι θα ενταχθεί, όπως και παρελθοντικά το Disney XD, αλλά και το Disney Channel στο μπουκέτο καναλιών της Nova. Εκτιμάται μάλιστα πως το κανάλι θα εκπέμπει και σε υψηλή ανάλυση. (tvnea.blogspot.com)

Στις 22 Μαρτίου ο Firefox 4

FirefoxΗ Mozilla φέρεται έτοιμη να διαθέσει στο κοινό την τελική έκδοση του πολυαναμενόμενου Firefox 4. Σύμφωνα με δηλώσεις που αποδίδονται στον Damon Sicore της Mozilla, ο Firefox 4 πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου.

Ο Sicore φέρεται να δήλωσε ότι "η release candidate (που κυκλοφόρησε πρόσφατα) έτυχε πολύ θερμής υποδοχής. Είναι καιρός να αποφασίσουμε για την τελική έκδοση. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο θέμα που να μας μπλοκάρει και μάλλον η RC1 θα είναι η τελική έκδοση". Έσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει ότι "αν ανακαλύψουμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δε μπορούμε να δώσουμε άμεσα την τελική έκδοση, θα βγει και δεύτερη release candidate".

Είναι σίγουρα θετικό το γεγονός ότι έχουμε επιτέλους μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τον Firefox 4, ωστόσο φρόνιμο θα ήταν να περιμένουμε μέχρι να τον δούμε με τα μάτια μας. Το ότι χρειάστηκε να βγουν 12 εκδόσεις beta μέχρι σήμερα είναι ένας λόγος που μας κάνει να διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις.

Η κυκλοφορία του Firefox 4 θα λάβει χώρα λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία του Internet Explorer 9 της Microsoft. Εν αναμονή των μετρήσεων σχετικά με τις επιδόσεις των δύο browsers, οι άνθρωποι της Mozilla έσπευσαν να αξιοποιήσουν ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: ο Firefox 4 λειτουργεί στα Windows XP, ενώ ο Internet Explorer 9 όχι.
Πηγή: e-pcmag

F1 κάλυψη HD!

Φέτος η σημαντικότερη τηλεοπτική καινοτομία της F1 είναι η κάλυψη των αγώνων σε High Definition. Πρόκειται για μια τεράστια επένδυση από την Formula One Management με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας εικόνας και κατ’ επέκταση της απόλαυσης του τηλεθεατή. Η τεχνική διεύθυνση του Alpha απαντά σε ερωτήσεις σημαντικές για τους τηλεθεατές της F1 στην Ελλάδα.

Ποια η διαφορά της εικόνας High Definition (ΗD) από την εικόνα Standard Definition (SD);

 Ποια η διαφορά της εικόνας High Definition (ΗD) από την εικόνα Standard Definition (SD);

Μια εικόνα High Definition διαθέτει ανάλυση που μπορεί να φτάσει τα 1980*1080 pixels και περιέχει περίπου πέντε φόρες περισσότερη "πληροφορία" από αυτή μιας εικόνας SD. Αυτό πρακτικά έχει σαν αποτέλεσμα αναπαραγωγή ή μετάδοση πιο "ζωντανών" εικόνων με περισσότερη λεπτομέρεια πιο καθαρά  και λαμπερά χρώματα. Είναι δηλαδή μια προσπάθεια για αποτύπωση της πραγματικότητας, όπως την αντιλαμβάνονται τα μάτια μας, στην οθόνη.

Η κάλυψη της F1 γίνεται σε HD, το σήμα που φτάνει στον Alpha είναι HD, γιατί δεν αναμεταδίδεται έτσι;

Ακριβώς λόγω της φύσης της μια εικόνα HD περιέχει πολύ περισσότερη πληροφορία από αυτή μιας SD, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απαιτείται πολύ μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων για να μεταδοθεί. Αναλογικά θα λέγαμε ότι
χρειαζόμαστε το εύρος που καταλαμβάνουν περίπου τρία SD κανάλια για την μετάδοση ενός  HD καναλιού. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε το νομικό πλαίσιο αλλά ούτε και η υποδομή για πανελλαδική κάλυψη. Επιπλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα υποδοχής σήματος HD από τη συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών.

Απαιτήθηκαν αναβαθμίσεις για τη λήψη – αξιοποίηση του σήματος HD;

Φυσικά. Χρειάστηκε να δαπανηθούν αρκετά χρήματα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε λήψη και  σωστή διαχείριση  του νέου σήματος.

Θα υπάρξει φέτος κάποια καινοτομία όσον αφορά στην εικόνα της F1 για τους τηλεθεατές του Alpha;

Ναι ο ALPHA θα μεταδίδει το πρόγραμμα της F1  σε περιβάλλον (format) 16:9. Πρόκειται για την πρώτη μετάδοση 16:9 στην ιστορία του σταθμού.

Συνέδριο για το Ραδιόφωνο

Σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες, το ραδιόφωνο αναζητά το ρόλο του στο media mix της μετά κρίσης περιόδου. Η Boussias Communications και το Marketing Week διοργανώνουν για πρώτη φορά (Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 - Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental), συνέδριο για το ραδιόφωνο και τη βιομηχανία που άμεσα ή έμμεσα κινείται γύρω από αυτό. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν οι σημαντικότερες τάσεις, ευκαιρίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει το μέσο αυτό, ιδιαίτερα εν μέσω ύφεσης, αλλά και εν μέσω ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας. (Boussias Communications - Marketing Week)

Κοινή ψηφιακή μετάβαση «ΕΡΤ, DIGEA, Digital Union» σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα…

Στην τελευταία συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για τη Μετάβαση στην Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (στις11/03/2011), υπήρξε θετική έκβαση για κοινή ψηφιακή μετάβαση των παρόχων «ΕΡΤ, DIGEA, Digital Union», αρχής γεννωμένης από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας…. Έτσι στις 20 Μαΐου 2011 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κοινή ψηφιακή μετάβαση σε «Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα»…, μέσω του κέντρου εκπομπής «Δοβρούτσι», από τη δημόσια τηλεόραση (για τα δυο ψηφιακά μπουκέτα της ΕΡΤ), τα Ιδιωτικά κανάλια ΕΕ (μέσω της DIGEA) και τα περιφερειακά κανάλια (μέσω της Digital Union)…

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 21161/2008, θα εκπέμψουν ψηφιακά μέσω του κέντρου εκπομπής «Δοβρούτσι», τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας της DIGEA (από τους διαύλους συχνοτήτων «22 και 29 UHF»), τα δυο ψηφιακά μπουκέτα της ΕΡΤ (από τους διαύλους συχνοτήτων «43 και 48 UHF») και τα περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλίας «Θεσσαλία TV, TRT TV, Astra TV,…» (από το δίαυλο συχνοτήτων «47UHF»). Ενώ προβλέπονται από το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι» και οι δίαυλοι συχνοτήτων «59UHF» (για επιπρόσθετες υπηρεσίες περιφερειακών και τοπικών καναλιών) και «56UHF» (για πρόσθετες υπηρεσίες της ΕΡΤ και 2 συνδρομητικές υπηρεσίες καναλιών)… Επίσης με την έναρξη των ψηφιακών εκπομπών από το «Δοβρούτσι», προβλέπεται το αναλογικό Switch-Off για τα ιδιωτικά και κρατικά κανάλια (με εξαίρεση τα περιφερειακά κανάλια), ενώ κανονικά θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, από τις αναλογικές εκπομπές των καναλιών μέσω του Πηλίου (οπό το οποίο εκπέμπει ήδη ψηφιακά το 1ο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ «53 και 42 UHF»)… Τέλος, η ομάδα εργασίας ασχολήθηκε με το πλάνο ενημέρωσης των πολιτών για την ψηφιακή μετάβαση, έτσι αναμένονται δράσεις ενημέρωσης σχετικά με την έναρξη ψηφιακών εκπομπών από το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι» (στις 20 Μαΐου 2011), οι οποίες και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα…
Nicolas A.

Τρίτη συνάντηση για την ψηφιακή


ImageΠραγματοποιήθηκε (στις 11/3) η τρίτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για τη Μετάβαση στην Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση, η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια, με πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Δικτύων Σωκράτη Κάτσικα. Αναφορικά με την πορεία μετάβασης από την αναλογική στη ψηφιακή εκπομπή, επετεύχθη συμφωνία για την από κοινού έναρξη ψηφιακής εκπομπής από την περιοχή του Θεσσαλικού κάμπου (κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι»), στις 20 Μαΐου 2011, από  τους ΕΡΤ, DIGEA, Digital Union, καθώς και όσους περιφερειακούς σταθμούς είναι σε θέση να εκπέμψουν ψηφιακά. Επιπλέον, η ομάδα εργασίας ασχολήθηκε με το πλάνο ενημέρωσης του κοινού για την ψηφιακή μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό το Ι.Ο.Μ. (Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων) παρουσίασε σχετική μελέτη, ενώ παράλληλα συστάθηκε υπο-ομάδα εργασίας με αντικείμενο την κατάρτιση επικοινωνιακής στρατηγικής και τη λήψη συγκεκριμένων δράσεων ανά γεωγραφική περιοχή. Οι δράσεις ενημέρωσης που θα αναληφθούν σχετικά με το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι» θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. (Υπουργείο Μεταφορών - Υποδομών και Δικτύων)

Νova HD με νέα κανάλια!

Δύο νέα κανάλια έκαναν την εμφάνισή τους στην συχνότητα 12130 Η 27500 3/4, DVB-S2/8PSK, της Nova HD, στον trasponder 71 του HotBird 8. Το κανάλι NatGeo Wild HD, SID 15502, PIDs 531/532 και το Discovery HD Showcase, SID 15505, PIDs 331/332. Επίσης το κανάλι NatGeo Wild SD, SID 355, PIDs 516/690 εκπέμπεται στην συχνότητα 12169 Η 27500 3/4, στον trasponder 73 του HotBird 8. Καλή τηλεθέαση! © Κώστας Παπαζαχαρίου (09/03/2011)

Συνδρομές 10 ευρώ στη συνδρομητική TV

Η μάχη ΟΤΕ - Nova συνεχίζεται στο παρασκήνιο. Μπορεί ο ΟΤΕ να μην έχει βγει ακόμη στον αέρα, αλλά ετοιμάζει γερή επίθεση με νέα πακέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΤΕ, με κύριο μέτοχο την Deutsche Telekom, ετοιμάζει πακέτα με κανάλια από τη Γερμανία που θα έχουν ταινίες και σειρές και θα τα προσφέρει προς 10 ευρώ ή και λιγότερα. Η Nova πληροφορήθηκε τις κινήσεις του αντιπάλου της και προετοιμάζει το δικό της πακέτο, με ανάλογη τιμή.  (Παρόν)

Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ψηφιακής μετάβασης "ΕΡΤ, NOVA και DIGEA" για το 2011...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσε στο radiotvlink.gr, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπήρξαν από τον Κρατικό Broadcaster και τους Ιδιώτες, οι ακόλουθες δεσμεύσεις για εγκαταστάσεις σε συγκεκριμένες πόλεις, σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο χρονοδιάγραμμα ψηφιακής μετάβασης του κάθε φορέα, που τέθηκε κατά την δεύτερη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας. Ενώ αναμένεται και το σχεδιαζόμενο πλανο των περιφερειακών καναλιών (στην επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας), τα οποία για πρώτη φορά συντονίστηκαν με την ψηφιακή μετάβαση της DIGEA στη Ρόδο... Στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ψηφιακής μετάβασης διαφαίνεται μια προσπάθεια συντονισμού μεταξύ ΕΡΤ και DIGEA, όσον αναφορά τα πέντε βασικά κέντρα κάλυψης που δήλωσε αρχικώς η DIGEA για το 2011. Ενώ θα έχουμε και την πρώτη επίγεια ψηφιακή μετάβαση συνδρομητικής τηλεόρασης, μέσω του τρίτου πολυπλέκτη της ΕΡΤ...
Nicolas A.

DIGEA:
Λάρισα (Μάιος 2011)
Πάτρα (Ιούνιος 2011)
Ακαρνανικά (Σεπτέμβριος 2011)
Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011)
Χανιά (Οκτώβριος 2011)

NOVA:
Αττική (Μάιος – Ιούνιος 2011)
Θεσσαλονίκη (Σεπτέμβριος 2011)

ΕΡΤ:
Λάρισα, Τρίκαλα (Μάιος 2011)
Πάτρα (Ιούνιος 2011)
Κορινθιακός Κόλπος (Ιούλιος 2011)
Ρόδος (Αύγουστος 2011)
Αιτωλοακαρνανία (Σεπτέμβριος 2011)
Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011)
Χανιά (Οκτώβριος 2011)
Ιωάννινα (Οκτώβριος 2011)
Φλώρινα (Οκτώβριος 2011)
Μυτιλήνη (Νοέμβριος 2011)
Ναύπλιο, Τρίπολη (Νοέμβριος 2011)

Ευχαριστούμε πολύ το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας και για την ενημέρωση που μας παρείχε.
(radiotvlink.gr)

Πρόβλημα στο σήμα του STAR Channel στη Nova

Συνεχίζονται περισσότερο από δύο βδομάδες τα προβλήματα στο ελληνικό κανάλι Star Channel στο πακέτο της Nova, παρατηρούνται γραμμές κάθετες που αποδεικνύουν ότι η μετάδοση προς το κέντρο δορυφορικής εκπομπής είναι αναλογική ... τέτοιο πρόβλημα δεν παρατηρείτε στο επίγειο ψηφιακό σήμα του Star της Digea

Nova HD: Αλλαγή συστήματος εκπομπής για τις υπηρεσίες υψηλής ευκρινείας…

Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, η nova προχώρησε τελικά στην αλλαγή προτύπου εκπομπής για τον πέμπτο αναμεταδότη στην τροχιακή θέση Hot Bird 13E (tp.71), έτσι όλες οι υπηρεσίες υψηλής ευκρινείας «National Geographic HD UK, Nova Sports HD, Nova Cinema HD» εκπέμπουν από την συχνότητα «12130Η, 27500, 3/4», με το νέο πρότυπο εκπομπής «DVB-S2/8PSK»...







Για τους συνδρομητές της nova, μηνύματα του τύπου που αναγράφονται στην εικόνα 1, δεν χρειάζονται να δημιουργήσουν ανησυχία. Αρκεί μια νέα σάρωση δικτύου στους δέκτες «NovaBox HD 831 και Nova Box HD PVR 865» και θα επανέλθουν τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας στην κανονική τους λειτουργία… H αλλαγή προτύπου εκπομπής για την nova επιφέρει αύξηση χωρητικότητας στις 13Ε (από 38 Mbps στα 59.9 Mbps), που θα προσδώσει την δυνατότητα να αυξήσει και να βελτιώσει τις υφιστάμενες υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας…
Nicolas A.

Ανοικτός ο αριθμός των αδειών για την TV


Στην επιλογή τεχνικού συμβούλου για την εκπόνηση του νέου τηλεοπτικού χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων καταλήγει το υπουργείο Υποδομών με βάση την προκήρυξη που έκανε στο τέλος του προηγούμενου μήνα. Από τους όρους της προκήρυξης προκύπτουν και τα σενάρια για τον νέο χάρτη συχνοτήτων, στον οποίο θα προβλέπεται ξεχωριστά το ψηφιακό μέρισμα, οι συχνότητες 60 έως 69 στα UHF. Η διάρθρωση και η κατανομή των κέντρων εκπομπής στις επιμέρους περιφέρειες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τη διοικητική διάρθρωση της χώρας σύμφωνα με τον «Καλλικράτη».


Με βάση όλα τα παραπάνω, ο σύμβουλος θα πρέπει επιπλέον να προτείνει σενάρια διάρθρωσης δικτύων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν έκλεισε ακόμη το θέμα για το πώς θα διατεθούν στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών συχνοτήτων οι άδειες για την ψηφιακή τηλεόραση, αν δηλαδή θα γίνει δημοπράτηση για το σύνολο της χώρας ή για άδειες πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας. Μία ακόμη απαίτηση του νέου ψηφιακού χάρτη, ο οποίος εκτιμάται πως θα είναι έτοιμος το καλοκαίρι, είναι να προταθεί η διεύρυνση της δυνατότητας συχνοτήτων από την 55 έως και την 60 για κοινή χρήση, ώστε να προκύψει επιπλέον φάσμα για άλλες χρήσεις. (Παρόν)