AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Προσοχή: Απατεώνες το παίζουν… “Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος”

Αν λάβετε email ότι η “Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος” έχει μπλοκάρει τον υπολογιστή σας μην “τσιμπήσετε”… Δεν είναι και μικρό πράγμα να ανοίγεις τον υπολογιστή σου και να βλέπεις ένα μήνυμα από την ΕΛ.ΑΣ- Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο να σε ενημερώνει ότι ο Η/Υ έχει μπλοκαριστεί γιατί επισκεφθήκατε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου και παιδικής πορνογραφίας, κτηνοβασίας κλπ, καθώς επίσης ότι στείλατε και email (spam) με μορφή που περιέχουν τρομοκρατική πρόθεση. 

Αυτό το μήνυμα (φώτο) είδε στην οθόνη ένας Λαμιώτης και έπαθε σοκ. Δεν ήξερε τι να κάνει.. Τρελάθηκε…έφτασε σε σημείο να αναρωτιέται μήπως με κάποιον τρόπο, κάποιος επιτήδειος μπήκε όντως στον υπολογιστή του και τον χρησιμοποίησε εν αγνοία του!!! 

Οι απατεώνες του έγραφαν επίσης, ότι ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΣΠΟΤ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Απαγορεύτηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το τηλεοπτικό διαφημιστικό μήνυμα που έφτιαξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας του με τίτλο «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις»
Στόχος των αρχαιολόγων που συμμετέχουν στην κίνηση του ΣΕΑ είναι να εκφράσουν την πικρία, το θυμό και την αντίθεσή τους στα νέα, αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία απειλούν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον την Ελλάδας.
Το βίντεο είναι εμπνευσμένο από τη μεγάλη ληστεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, κάτι που προκάλεσε την ομόφωνη αντίδραση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Ένα κοριτσάκι επισκέπτεται με τη μητέρα της το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κάποια στιγμή απομακρύνεται από αυτήν και περιφέρεται στις αίθουσες του Μουσείου.
Σταματά μπροστά στο άγαλμα της Φρασίκλειας, με την οποία κάνει μια κρυφή «συνομιλία» και το κοριτσάκι χαμογελά. Όμως, ξαφνικά ένα χέρι τραβά απότομα το κορίτσι σαν κάποιος να το απαγάγει, χωρίς να προλάβει να ζητήσει βοήθεια. Πέφτει μια καρτέλα, που γράφει «Δεν υπάρχει μέλλον».
Στην επόμενη σκηνή, το κορίτσι είναι στη θέση του, λείπει όμως από τη βάση της η Φρασίκλεια. Η επόμενη καρτέλα που πέφτει γράφει «Χωρίς παρελθόν».
 Το σποτάκι τελειώνει με τη φράση «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις», που είναι και το κεντρικό σύνθημα της διεθνούς εκστρατείας, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο.
Πηγή: makeleio.gr

Ελληνικά σχολεία σε διεθνή διαγωνισμό του ΜΙΤ για τη θαλάσσια ρομποτική

Παράθυρο σ΄ένα νέο μέλλον στο χώρο της εκπαίδευσης ανοίγουν ελληνικά σχολεία που μετέχουν σε διεθνή διαγωνισμό του ΜΙΤ για τη θαλάσσια ρομποτική. Μεταξύ αυτών, το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και με την αρωγή τεχνολόγων εκπαιδευτικών, μια ομάδα μαθητών της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, διεκδικούν με αξιώσεις την διάκριση."Το πρόγραμμα αυτό, που είναι σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), αφορά στην

Οι τηλεπικοινωνίες το νέο πεδίο «συγκρούσεων» ΕΕ-Κίνας

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Κίνα ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει έρευνα αντιντάμπινγκ κατά των κατασκευαστών εξοπλισμού για τηλεπικοινωνίες κινητής τηλεφωνίας, έστειλε η Κομισιόν. Ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Karel De Gucht, είπε σε δήλωσή του ότι οι Επίτροποι συμφώνησαν «επί της αρχής» να ανοίξουν έρευνα αντιντάμπινγκ και παράνομων επιδοτήσεων κατά της Κίνας, ωστόσο πρώτα θα επιδιώξουν να διαπραγματευθούν μια λύση με τις κινεζικές αρχές.

«Το ρολόι χτυπάει. Είχαμε μια πολιτική ανοιχτών θυρών για διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους εταίρους μας για σχεδόν ένα χρόνο και τώρα ελπίζουμε οι κινεζικές αρχές να συμμετάσχουν σε αυτές με σοβαρό τρόπο», είπε ο Βέλγος.

Το δάκτυλο στη σκανδάλη

Πηγή της ΕΕ αναγνώρισε ότι ..

H αγορά θεωρεί “βέβαιο” το λουκέτο και σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι


Σοκ  και δέος από τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στην τηλεόραση κατά 30% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Η συζήτηση για τη συγχώνευση μεταξύ του Mega και του Star μπορεί να έχει παγώσει, μετά την αρνητική στάση του Γ. Μπόμπολα στη σχετική πρόταση του Β. Βαρδινογιάννη, αλλά η δραματική μείωση της διαφήμισης στην τηλεόραση που μπορεί να έχει ως συνέπεια την καθίζηση των εσόδων στα 180 εκατ. ευρώ για το 2013, θα επαναφέρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ζήτημα.
Το πρόβλημα είναι πως ...  

Τα multiplex της ΕΡΤ στις 3 μοίρες ανατολικά

Αν και οι μέχρι τώρα ανεπίσημες πληροφορίες και φήμες έλεγαν ότι η δορυφορική αναμετάδοση των δύο multiplex της ΕΡΤ για την τροφοδοσία των επίγειων ψηφιακών αναμεταδοτών θα γίνει από τις 9 μοίρες ανατολικά, η πραγματικότητα τις διαψεύδει (για την ώρα τουλάχιστον) αφού η εκπομπή των δύο multiplex ξεκίνησε από τις 3 μοίρες ανατολικά (όπου βρίσκονται ήδη τα δύο multiplex της Digea και το multiplex της Nova Επίγεια). Οι συχνότητες που χρησιμοποιεί η ΕΡΤ είναι οι 12524,V,11443 3/5, DVB-S2/8PSK και 12587,V,11443 3/5, DVB-S2/8PSK. Από την πρώτη συχνότητα μεταδίδονται χωρίς κρυπτογράφηση τα κανάλια BBC World, Deutsche Welle, ΡΙΚ και Βουλή, ενώ από την δεύτερη η ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και ERT HD κρυπτογραφημένα, καθώς και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ.

Πηγή: digitaltvinfo

Κβαντικός υπολογιστής «κάνει σκόνη τα συμβατικά PC»


Κέμπριτζ, Μασαχουσέτη
Ένας από τους ελάχιστους κβαντικούς υπολογιστές που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά φέρεται να κατατρόπωσε έναν συμβατικό προσωπικό υπολογιστή σε μαθηματικούς υπολογισμούς που χρησιμοποιούνται σε μια πληθώρα πρακτικών εφαρμογών.

Τα συμβατικά PC αναμετρήθηκαν με ένα σύστημα της D-Wave, μιας καναδικής εταιρείας που παρουσίασε το 2011 τον πρώτο «εμπορικό κβαντικό υπολογιστή».

Στους σημερινούς υπολογιστές, η μονάδα πληροφορίας είναι το bit, το οποίο λαμβάνει τιμές είτε «0» είτε «1», και τα δεδομένα αποθηκεύονται ως ακολουθίες των δύο αυτών ψηφίων.

Ενδιαφέρον για τα μικρά κανάλια

Και ξαφνικά υπάρχει ενδιαφέρον για τα μικρά κανάλια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Βαρδινογιάννη αναζητάει στην Αττική περιφερειακό σταθμό να αγοράσει, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «χτύπησε» την πόρτα του  Channel Nine, χωρίς όμως να εισπράξει θετική απάντηση. Ταυτόχρονα στον κύκλο συμφερόντων του Φ. Βρυώνη εκτός από το  Extra εντάχθηκε και το κανάλι  GR του Μακη Τριαντάφυλλοπουλου. 
Η στροφή στα μικρά κανάλια γίνεται γιατί προσφέρουν με πολύ μικρότερο εργασιακό κόστος περισσότερα έσοδα κυρίως από το Telemarketing, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να πάρουν θέση ενόψει της οριστικής ψηφιακής μετάβασης (typologies)

Ο Alpha δίνει πρόσβαση στην ενημέρωση σε κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές


Δελτίο Τύπου
Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, ο Alpha πρωτοστατεί και κάνει μία ουσιαστική κοινωνική τομή στην ενημέρωση. Από τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, η ενημέρωση στον Alpha θα είναι διαθέσιμη και στη νοηματική γλώσσα, καθιστώντας την προσβάσιμη στους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές.
Η έγκυρη και άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση αποτελεί πάγιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών με προβλήματα ακοής, οι οποίοι αγγίζουν τους 25.000-30.000 περίπου, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος. Ανταποκρινόμενος σε αυτή την ανάγκη, ο Alpha προχωρά στη διάθεση του Δελτίου Ειδήσεων και στη νοηματική γλώσσα μέσα από το Web TV του.
Αμέσως μετά την προβολή του, το καθημερινό

Αλλαγή βόμβα στη χρήση των προγραμμάτων Η/Υ


Η Adobe μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες λογισμικού θα προχωρήσει στην επιβολή μηνιαίου τιμήματος για τη χρήση των προγραμμάτων Photoshop και Dreamweaver. Μέχρι τώρα όποιος ήθελε να χρησιμοποιήσει τα προγράμματα πλήρωνε μία φορά και αγόραζε μία άδεια προγράμματος. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα για να το χρησιμοποιήσει. Με αυτό τον τρόπο η Adobe θα καταπολεμήσει και τη πειρατεία του λογισμικού που είναι τεράστια.

Το μηνιαίο κόστος δε θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητο και ίσως φτάσει και τα 100 ευρώ.

Οι παλιές εκδόσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά αλλά δε θα επιδέχονται καμία ενημέρωση.
Το παράδειγμα της Adobe αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρίες λογισμικού.
Πηγή: inportal.gr

Αναβολή Ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων


Διαβάστε παρακάτω τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται τεχνικό θέμα και λόγω της εύλογης ευαισθησίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ομαλή μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, η ημερομηνία της ψηφιακής μετάβασης στα Κ.Ε Ρογδιά και Μαλάξα, μετατοπίζεται από 31/5/2013 στις 26/6/2013 - 2.00 π.μ.
Περίπου 350.000 κάτοικοι του νησιού θα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ; Smile…Κι όμως υπάρχει!


Ο μοναδικός παιδικός ραδιοφωνικός ιντερνετικός σταθμός από γονείς για γονείς και παιδιά είναι πλέον γεγονός!!! 
Με μοναδικό σκοπό τη διδακτική ψυχαγωγία των παιδιών, την ενημέρωση των γονέων και με γνώμονα την αγάπη προς το παιδί, το smilemusic.gr ξεκίνησε το.. 

Καλύτερο Windows laptop ανακηρύχτηκε το… MacBook Pro


Σύμφωνα με έκθεση της έγκυρης εταιρείας software και υπολογιστικών συστημάτων Soluto, το Windows laptop με τις καλύτερες επιδόσεις είναι κάποιο που δεν φτιάχτηκε για να τρέχει σε Windows περιβάλλον:
Το MacBook Pro!

Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι άνθρωποι της Soluto όχι μόνο «φόρεσαν» Windows σε όλα τα laptops της σειράς Mac, αλλά..

To Ιρακ «καταργεί» 10 δορυφορικά κανάλια

Συνολικά 10 είναι τα δορυφορικά κανάλια που «καταργούνται» από την Ιρακινή κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε η αρμόδια αρχή της χώρας.

Πρώτο στην λίστα το πασίγνωστο ειδησεογραφικό κανάλι Al Jazeera αλλά επίσης και τα al-Sharqiya, al-Sharqiya News, Salahuddin, Fallujah, Taghyeer, Baghdad, Babiliya, Anwar 2 και al-Gharbiya.
Τα παραπάνω κανάλια κατηγορούνται από την κυβέρνηση του Ιρακ για σεχταρισμό. «Αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε την άδεια ορισμένων δορυφορικών καναλιών που υιοθετούν μία γλώσσα που ευνοεί την βία και τον σεχταρισμό» δήλωσε ένας μέλος της επιτροπής ραδιοτηλεόρασης της χώρας.

Μετα την απαγόρευση αυτά τα δέκα κανάλια δεν θα έχουν δικαίωμα δημοσιογραφικής κάλυψης σε οτιδήποτε γίνεται στο Ιρακινό έδαφος.

Πηγή: telesatellite