AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Αποκάλυψη, όλο το σχέδιο της «τελικής ψηφιακής μετάβασης»

Σε εσωτερική διαβούλευση χωρίς διαγωνισμό!

Ως την Άνοιξη του 2014 θεωρεί η κυβέρνηση πως μπορεί  να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση στη χώρα μας. Με άξονα το σχέδιο που απέστειλε στους Πάροχους δικτύου για εσωτερική διαβούλευση, προκύπτει πως στην πρώτη φάση της «τελικής» όπως την ονομάζει ψηφιακή μετάβαση, προωθείται το switch off σε δέκα σημεία της χώρας (allotments) και δεκάδες μικρούς αναμεταδότες τους οποίους θα αναθέσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

.

 


(κατεβάστε το pdf από το παρακάτω link)

http://dl.dropbox.com/u/73258851/plano_metavasis_v4.pdf

Αξίζουν ωστόσο ορισμένες επισημάνσεις. Πρώτον μιλάει για απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος βάζοντας τους διαύλους 57 ως 69, όταν είναι ήδη γνωστό πως από 57 ως και 60 προορίζονται για τις στρατιωτικές επικοινωνίες, δεύτερον οι δίαυλοι 68 και 69 δεν ανήκουν στην Ελλάδα και έχουν αφαιρεθεί από το νέο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων. Τρίτον και σημαντικότερο, η Ελλάδα και επίσημα αποτυπώνεται ψηφιακά σε δυο κατηγορίες. Τις περιοχές (Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Κρήτη) που θα έχουν ψηφιακή τηλεόραση ως το 2014 και όλη την υπόλοιπη χώρα που δεν θα έχει! Αν κοιτάξει κάποιος τους χάρτες κάλυψης που δίνουν οι τεχνικοί της γενικής γραμματείας διαπιστώνει πως το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, η Θράκη και τα δυτικά σύνορα της χώρας μένουν χωρίς κάλυψη. Και το λένε ευθαρσώς πως αυτό που ενδιαφέρει είναι η πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας και όχι γεωγραφική.

H τελική ψηφιακή μετάβαση προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 4 φάσεις, αλλά στο σχέδιο καταγράφει μόνο την πρώτη για τα δέκα σημεία σε 51 κέντρα εκπομπής. Πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και για αυτό το σχέδιο η Digea εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις.

Το ρεπορτάζ τρέχει και θα ενημερώσουμε για όλες τις άλλες εξελίξεις.

Γράφει ο/η Ματίνα Παπαχριστούδη (digitaltvinfo)

Έληξαν οι άδειες πριν από 8 χρόνια!

“Τρύπες” στα FΜ, πλειστηριασμοί δημοσίων συχνοτήτων  από τις τράπεζες, διαχείριση σταθμών από τους εργαζόμενους και ληγμένες άδειες! Την περασμένη Δεύτερα, όπως αποκάλυψαν οι Τυπολογίες στην ηλεκτρονικής τους έκδοση, 33 εργαζόμενοι του  Flash διεκδικούν την άδεια του ραδιοφωνικού σταθμού από τον Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος το έσκασε στο εξωτερικό, καταθέτοντας αίτηση στο εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης.

Το ερώτημα που υπάρχει, είναι γιατί το ΕΣΡ δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία ώστε να προχωρήσει στη νέα προκήρυξη των ραδιοφωνικών αδειών οι οποίες σημειωτέον έληξαν πριν …8 χρόνια , ώστε να μπουν νέες επιχειρηματικές δυνάμεις παράλληλα με τα υπό διαμόρφωση συνεταιριστικά σχήματα και το δημόσιο να αντλήσει έσοδα.

Την ίδια ώρα σταμάτησαν να εκπέμπουν  οι σταθμοί V FM και Best FM τους οποίους εγκατέλειψε ο Αντώνης Λυμπέρης, και άφησε χωρίς ρεύμα η Eurobank. Οι συχνότητες αυτές παραμένουν...

Η Formula 1 στην ΕΡΤ για δύο χρόνια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι αγώνες της Formula 1 επιστρέφουν μετά από 14 χρόνια στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Το δημοφιλέστερο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκει ξανά τηλεοπτική στέγη στην ΕΡΤ, η οποία μετέφερε πρώτη τη δεκαετία του ‘70 στα ελληνικά σπίτια τη μαγευτική εικόνα και την ένταση των grand prix.
Για τα επόμενα δύο χρόνια όλοι οι φίλοι της Formula 1 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν κάθε Κυριακή τις μονομαχίες των κορυφαίων πιλότων του κόσμου, μέσα από τη συχνότητα της ΕΤ1 και σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας (high definition) από το ψηφιακό κανάλι ΕΡΤ HD.
Το πρώτο ραντεβού της ΕΤ1 με τη Formula 1 είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 14.00. Οι  φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ώρα πριν από το πρώτο grand prix τα πεπραγμένα των 22 μονομάχων στα κατατακτήρια δοκιμαστικά, καθώς και τα τελευταία νέα των 11 ομάδων που συμμετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα.
Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα φιλοξενηθεί στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και συγκεκριμένα στην πίστα του Albert Park,  όπου γίνεται η εκκίνηση των 19 συνολικά grand prix.

«Θρίλερ» με την ΕΡΤ και τη Formula 1

thriler-me-tin-ert-kai-ti-Formula-1Στον αέρα παραμένει η μετάδοση των αγώνων της Formula 1, καθώς μια εβδομάδα πριν το πέσιμο της πρώτης καρώ σημαίας, η ΕΡΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα αγοράσει ή όχι τα δικαιώματα για μετάδοση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση της ΕΡΤ αναμένεται να ληφθεί στις 15 Μαρτίου, μόλις 48 ώρες δηλαδή πριν τον πρώτο αγώνα στη Μελβούρνη.

Το κρατικό κανάλι είχε «υποσχεθεί» πως θα λάμβανε απόφαση την  Παρασκευή στη συνεδρίαση του συμβουλίου, όμως δεν είχαμε... λευκό καπνό.

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι μοναδικοί που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα θα είναι όσοι έχουν καλωδιακή τηλεόραση....  (newpost)

ZOOM TV

Κατόπιν πληθώρας τηλεφωνημάτων ενημερώνουμε τους τηλεθεατές πως από το πρωί του Σαββάτου το ΖΟΟΜ άλλαξε συχνότητα και από τον δίαυλο 63 μετακινήθηκε στον δίαυλο 54, ώστε να επιτευχθεί καλύτερη λήψη σε περιοχές ή εγκαταστάσεις με πρόβλημα και βελτιωμένη ποιότητα εικόνας λόγω μικρότερης συμπίεσης των ψηφιακών δεδομένων στον νέο δίαυλο.

Για να έχετε όμως -όσοι διαμένετε στο Λεκανοπέδιο της Αττικής- και πάλι εικόνα από το ΖΟΟΜ, θα πρέπει να συντονίσετε τις τηλεοράσεις σας ή τους αποκωδικοποιητές. Για όποιον γνωρίζει, η διαδικασία είναι εύκολη: στις επιλογές της συσκευής του για χειροκίνητο συντονισμό, πηγαίνει στον δίαυλο 54 και κάνει αναζήτηση.

“Μαχαίρι” στις ψηφιακές επενδύσεις

Το πρόγραμμα της ψηφιακής μετάβασης στην ΕΡΤ παγώνει και κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα μετά τη νέα απαίτηση να κοπεί κι άλλο ο προϋπολογισμός για τις ψηφιακές επενδύσεις. Από το αρχικό κονδύλι των 10 εκατ. ευρώ που προϋπολογιζόταν για το 2013, έγινε μείωση κατά 50% αλλά τώρα ζητείται και νέο κούρεμα. Αποτέλεσμα θα είναι η αδυναμία της ΕΡΤ να προχωρήσει την ψηφιακή μετάβαση.
Ήδη στο μεταξύ η κρατική τηλεόραση εγκαλείται ότι δεν επιτελεί το ρόλο της ως δημόσια τηλεόραση που υποχρεούται να εκπέμπει τηλεοπτικό σήμα και στο τελευταίο χωριό της χώρας. Η επίγεια ψηφιακή μετάβαση έχει κολλήσει με ευθύνη της συγκυβέρνησης ενώ ο ιδιωτικός πάροχος δικτύου η Digea λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν προχωρά την ψηφιακή με επιχείρημα πως αναμένει το χρονοδιάγραμμα από το αρμόδιο υπουργείο.
Το ψηφιακό μπάχαλο μετεξελίσσεται για τη χώρα σε γόρδιο δεσμό εκθέτοντας την Ελλάδα και την κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2008 που αποφασίστηκε η προσωρινή ψηφιακή εκπομπή σε μόλις 28 κέντρα εκπομπής στη χώρα, η Digea  μαζί και η ΕΡΤ που ακολουθεί, εκπέμπουν ψηφιακά στα 10 από αυτά. Στον αντίποδα των δυο αυτών παρόχων δικτύου, η Nova υλοποιώντας άμεσα ένα οικονομικό πρόγραμμα μετατροπής των αναλογικών πομπών σε ψηφιακούς, με κόστος μόλις 2,5 εκατ. ευρώ, κάλυψε ψηφιακά και τα 28 σημεία εκπομπής σε όλη τη χώρα μέσα σε ένα χρόνο.
Πηγή: typologies

Ο 902 ΤV ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ DIGEA

Η «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ» ανακοινώνει ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Μάρτη η τηλεόραση του 902 «περνά» στο ψηφιακό καθεστώς μετάδοσης, παρέχοντας στους τηλεθεατές όλα τα σχετικά πλεονεκτήματα της ποιότητας του ψηφιακού σήματος.

Οι τηλεθεατές από το Σάββατο βρίσκουν τον 902 TV στο ψηφιακό μπουκέτο της DIGEA, μαζί με όλα τα υπόλοιπα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι συχνότητες ανά κέντρο εκπομπής και περιοχή είναι οι παρακάτω: