AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Η Ελλάδα πάει Eurovision


Η πρόθεση της κυβέρνησης να αποφύγει τα περιττά έξοδα ακόμα και σε περιπτώσεις τόσες μικρές όσο αυτή της Eurovision εξελίχθηκε θετικά τελικά για την ίδια την ΕΡΤ, καθώς θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή και τηλεοπτική μετάδοση από τον κρατικό οργανισμό, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει για αυτά.

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με τον ρόλο που θα παίξει το μεγαλύτερο Ελληνικό μουσικό κανάλι Mad στην φετινή Eurovision. Από το ότι θα “χορηγήσει” την Ελληνική συμμετοχή μέχρι και το ότι θα μεταδώσει, μαζί με την ΕΡΤ την βραδιά επιλογής. Ποιά όμως είναι η αλήθεια και ποιό θα είναι το κέρδος της ΕΡΤ σε μια τέτοια συνεργασία;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το Mad θα αναλάβει την παραγωγή της βραδιάς επιλογής του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2013, ενώ στην συνέχεια

Η Αθήνα γιορτάζει με ΕΡΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές και απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις, ηΔημόσια Ραδιοτηλεόραση συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις «Η Αθήνα γιορτάζει», που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2013.
Σε αυτό το πλαίσιο, από την Πέμπτη 27 μέχρι και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, παραγωγοί της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα βρίσκονται στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα έχουν στηθεί ειδικά ραδιοφωνικά booths. Από εκεί θα κάνουν ζωντανές εκπομπές, οι οποίες θα μεταδίδονται από τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου από τις 10.00 έως τις12.00, ο...

Έβερεστ: Σαν να είστε εκεί! Μαγική διαδραστική φωτογραφία

Δεν υπάρχει σκέφτηκα με θαυμασμό μόλις είδα το πρώτο θέμα της Daily Mail. Τη διαδραστική φωτογραφία που σε ταξιδεύει τόσο εύκολα στο Έβερεστ. 

Μένεις με το στόμα ανοιχτό μόλις τη δεις και καταλάβεις ότι με μερικά κλικ στο ποντίκι σου μπορείς να «περπατήσεις» το Έβερεστ από τόσο κοντά που ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα δεν είχες φανταστεί. 

Απίστευτη, μοναδική, μαγική. Πάνω απ’ όλα διαδραστική. 

Είναι η φωτογραφία των δυο δισεκατομμυρίων pixel. Την αποτελούν 447 μοναδικές φωτογραφίες. Το εντυπωσιακό διαδραστικό μωσαϊκό δημιούργησε ένα ορειβάτης-κινηματογραφιστής, ο David Breashears και η ομάδα του. Και «ανέβασαν» τη δουλειά τους στο www.glacierworks.org.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την άνοιξη του 2012 και στόχος ήταν να «συλλάβουν» τις αλλαγές που έχει φέρει στο Έβερεστ η κλιματική αλλαγή. 

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως κουνώντας το ποντίκι δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω μπορεί να δει κανείς κάθε γωνιά του Έβερεστ. Ζουμάρεις, ξε-ζουμάρεις και είναι σα να είσαι εκεί! (newsit.gr)
"Πατήστε" πάνω στη φωτογραφία για να απολαύσετε την απίστευτη περιήγηση στο Έβερεστ

Είδατε την Τουρκία να απαγορεύει το Τούρκικο Euronews;

Η αναγκαιότητα για την ελληνική έκδοση του Euronews προέκυψε ύστερα από την έναρξη της τουρκικής εκδοχής και μετά από απόφαση των κυβερνήσεων Παπανδρέου (Ελλάδα) και Χριστόφια (Κύπρος) .

 Η Ελλάδα και Κύπρος είναι οι μοναδικές χώρες που δεν πληρώνουν επιπλέον χρήματα (5 εκατ. ευρώ το χρόνο) για τη λειτουργία της έκδοσης, αλλά τα χρήματα, καταβάλλονται από την Κομισιόν.

Βασίλης Κουφόπουλος από "media-industry"

Euronews.. Μια γελοία υπόθεση!!


Έγινε και αυτό!!! Η ΕΡΤ διέκοψε την επίγεια μετάδοση του καναλιού Euronews καθώς αναφέρει ε μέσος πλην σαφώς ότι η εκπομπή ήταν παράνομη και το θυμήθηκε την ημέρα που ξεκίνησε να εκπέμπει στα Ελληνικά !! 


Ο.Κ. Ρωτάμε εμείς οι απλοί πολίτες το CNN που είναι καρα- παράνομο και εκπέμπει στην συχνότητα 21UHF  που βάση του νόμου έχουν σταματήσει να εκπέμπουν τα αναλογικά από τον Υμηττό ποιος έχει τα κότσια να πράξει τα νόμιμα ??  
Φυσικά κανένας αφού υποστηρίζετε από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, αλλά και ποιος υπολογίζει το Euronews .... μόνο εμείς που από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου "μιλάει" σήμερα Ελληνικά αλλά.... εμείς όχι μόνο δεν το ακούμε αλλά πλέον ούτε και το βλέπουμε .. 
Άραγε ποιοι μεγαλοκαναλάρχες φοβήθηκαν από τον εξελληνισμού του καναλιού ??
Η ελληνική έκδοση του Euronews είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλη την Ευρώπη μέσω του δορυφόρου Hotbird 13A. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα θα εκπέμπεται ΜΟΝΟ μέσω της Nova, της ON Telecom, του OTE και της Forthnet, ενώ σε όλη την Κύπρο θα εκπέμπεται μέσω του ψηφιακού δικτύου του ΡΙΚ (φυσικά επίγεια και ΕΛΕΥΘΕΡΑ), καθώς και της πλατφόρμας της PrimeTel, της CYTA και της Cablenet. 

Και αυτό είναι και το δελτίο τύπου της ΕΡΤ

"Η ΕΡΤ Α.Ε. διακόπτει προσωρινά την επίγεια ψηφιακή μετάδοση του σήματος του πολύγλωσσου τηλεοπτικού σταθμού Euronews, καθώς μέχρι σήμερα η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει λάβει απάντηση στις ενστάσεις που διατύπωσε αναφορικά με την έλλειψη εγγράφου συμφωνίας  μεταξύ των δύο εταιριών για την συνεργασία τους στο εγχείρημα μετάδοσης του προγράμματος του Euronews στην ελληνική γλώσσα δίχως βλαπτικές συνέπειες για την ΕΡΤ, το ελληνικό δημόσιο και την εθνική νομοθεσία που ρυθμίζει τους κανόνες της εγχώριας ραδιοτηλεοπτικής αγοράς."

Περαστικά μας ..

Βαγγέλης Αγγελόπουλος

Η τηλεόρασή σου μπορεί και να σε παρακολουθεί


logoH εταιρεία ReVuln που εδρεύει στη Μάλτα ανακοίνωσε ότι οι τεχνικοί της, λειτουργώντας ως χάκερ, κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο μιας τηλεόρασης που κυκλοφορεί στην αγορά και διαθέτει σκληρό δίσκο, μικρόφωνα και κάμερα. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το μοντέλο θα μπορεί να παρακολουθεί - εν αγνοία τους φυσικά - τους κατόχους της. Θα βλέπει και θα ακούει τι συμβαίνει  στον χώρο που είναι εγκατεστημένη η συσκευή ενώ επίσης θα μπορεί να αποκτήσει τα δεδομένα που είναι καταχωρημένα στον σκληρό δίσκο της.
Η εταιρεία δημοσίευσε μάλιστα βίντεο στο οποίο μπορεί να δει κανείς πώς ακριβώς πραγματοποιείται η κυβερνοεπίθεση. «Μπορούμε να εγκαταστήσουμε κακόβουλο λογισμικό για να αποκτήσουμε ολοκληρωτική πρόσβαση στην τηλεόραση» αναφέρει χαρακτηριστικά το βίντεο, ενώ επισημαίνεται ότι το ελάττωμα αυτό δεν συναντάται μονάχα στο συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά και στα έντεκα μοντέλα Samsung της τελευταίας γενιάς.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, οι smart τηλεοράσεις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όμως στερούνται του ίδιου επιπέδου προστασίας. Για παράδειγμα, οι τηλεοράσεις δεν διαθέτουν το λεγόμενο τείχος προστασίας (firewall) ή τα ειδικά αντι-ιικά λογισμικά προγράμματα (anti-virus). Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι χάκερ θα πρέπει πρώτα να παραβιάσουν το δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένη η τηλεόραση, καθώς επίσης να γνωρίζουν τη δικτυακή διεύθυνση ΙΡ της συσκευής. Συνεπώς, η παραβίαση είναι πιο πιθανό να γίνει στοχευμένα και όχι τυχαία.

Espressonews.gr


Που είναι τα Ελληνικά από το Euronews;

09:41 Σήμερα ήταν  η επίσημη πρεμιέρα του Δορυφορικού Euronews στα Ελληνικά και όχι στο επίγειο στην Ελλάδα γιατί αυτό θα δημιουργούσε αθέμιτο ανταγωνισμό με τα χάλια ειδησιογραφικά κανάλια που έχουμε  (χα χα εδώ γελάμε ) αλλά ... ακόμα Ελληνικά δεν ακούμε παρά μόνο το αυτοματοποιημένο μήνυμα " Ακούτε το Euronews στα Ελληνικά"
Έχει ενεργοποιηθεί τουλάχιστον η Ελληνική σελίδα http://gr.euronews.com/  !!!
Βαγγέλης Αγγελόπουλος

Το Euronews μιλάει Ελληνικά


Από 18/12, το κορυφαίο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό κανάλι θα εκπέμπει πια σε 12 γλώσσες!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, το Euronews θα μιλάει Ελληνικά . Η Ελληνική γίνεται η 12η γλώσσα εκπομπής του κορυφαίου ειδησεογραφικού καναλιού, που αυτή τη στιγμή μεταδίδει ταυτόχρονα το πρόγραμμα του σε 11 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ρώσικα, Αραβικά, Τουρκικά, Περσικά, Ουκρανικά), 24 ώρες το 24ωρο, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το Euronews θα μεταδίδεται  και στις 12 γλώσσες εκπομπής του καναλιού. 
Το κανάλι προσφέρει μια οικουμενική ματιά στις παγκόσμιες εξελίξεις, υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, με βάση τις αρχές της ουδετερότητας και της αντικειμενικότητας. Οι ομάδες σύνταξης, με περίπου 400 δημοσιογράφους και 25 εθνικότητες, συνεργάζονται με γνώμονα την παροχή αδέσμευτης ενημέρωσης, ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των τηλεθεατών. Επί του παρόντος, μπορούν να παρακολουθήσουν το Euronews στη γλώσσα τους 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο.
Το κορυφαίο ειδησεογραφικό κανάλι έχει ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη υποδομή για την εις βάθος ανάλυση των πολιτικών συζητήσεων στους κόλπους της Ευρώπης και είναι, επομένως, σε θέση να αξιολογεί τον αντίκτυπό τους, τόσο σε παγκόσμια κλίμακα, όσο και στην καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το Euronews ετοιμάζει ειδικά αφιερώματα στα σημαντικότερα οικονομικά, αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα. Ανάμεσα στα προγράμματα του, βρίσκεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα «No Comment», κατά τη διάρκεια του οποίου προβάλλονται βίντεο χωρίς μοντάζ και χωρίς σχολιασμό. Τον πρώτο λόγο έχουν οι εικόνες, δίνοντας έτσι στον τηλεθεατή τη δυνατότητα να σχηματίσει τη δική του άποψη.

Κίνδυνος δημιουργίας ψηφιακών «αυθαιρέτων» στην TV


Τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην Ελλάδα επισημαίνει ο γνωστός δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης στο «Π»
Ο πρώην πρόεδρος του καταργημένου Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων και πρώην μέλος του ΕΣΡμιλάει για τα λάθη που έχουν γίνει στην ψηφιακή τηλεόραση, στη λειτουργία του ΕΣΡ, στη διοίκηση της ΕΡΤ και στην υπόθεση του ελληνόφωνου Euronews.

// Πώς εκτιμάτε την πορεία προς την παύση της εκπομπής αναλογικού τηλεοπτικού σήματος (switch off) στη χώρα μας;
- Επιτρέψτε μου πρώτα να σημειώσω ότι η αλλαγή από τις αναλογικές στις ψηφιακές μεταδόσεις έχει τεχνικές και οικονομικές διαστάσεις, αλλά έχει και ευρύτατες κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές επιπτώσεις, καθώς επηρεάζει τη μορφή, το περιεχόμενο και τους τρόπους διανομής του υλικού των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Και να σημειώσω ακόμη ότι οι κοινωνικο-πολιτιστικές διαστάσεις της αλλαγής δεν φαίνεται να απασχολούν ούτε την κυβέρνηση (και αυτήν και τις προηγούμενες) ούτε τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας (Βουλή, ΕΣΡ). Φαίνεται να μας απασχολεί αποκλειστικά το τεχνικο-οικονομικό μέρος της πορείας προς τις ψηφιακές εκπομπές. Ήδη σε ημερίδα του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων πριν από τέσσερα - πέντε χρόνια είχα επισημάνει τον κίνδυνο δημιουργίας «αυθαιρέτων» και είχα υποστηρίξει ότι έως το 2012 δεν υπήρχε καμία περίπτωση να είχε πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το λεγόμενο switch off της αναλογικής εκπομπής. Αυτό που συνέβη ήταν οι ιδιώτες, και όχι η Πολιτεία, να αναλάβουν μισοαυθαίρετα το έργο, παρότι σε κάποια φάση συνεργάστηκε και η ΕΡΤ.
// Γιατί συνέβη αυτό; Θεωρείτε ότι

Ξεκινάνε οι δοκιμές χρήσης τεχνολογίας για τα γκολ φαντάσματα


Ο Γενικός γραμματέας της Fifa, Jerome Valcke, σε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε σήμερα στο Τόκυο, αναφέρθηκε στις δύο τεχνολογίες οι οποίες θα ενημερώνουν τους διαιτητές αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος.
Μετά από την έγκριση της τεχνολογίας Hawk-Eye τον περασμένο Ιούλιο, η FIFA θα ξεκινήσει την πειραματική δοκιμή μαζί με ένα δεύτερο παρόμοιο σύστημα με την ονομασία GoalRef στο Club World Cup που ξεκινάει αυτή την εβδομάδα στην Ιαπωνία.

Τα δύο συστήματα θα δοκιμαστούν σε οκτώ συνολικά αγώνες στους οποίους ....

Διακόπτεται η αναλογική μετάδοση των καναλιών της ΕΡΤ από το Χορτιάτη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΤ

Η ΕΡΤ Α.Ε. ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 03.00, θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ΚΥΑ 21161/20-8-2008).
Η αλλαγή αφορά στους τηλεθεατές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας, καθώς και μέρους του νομού Χαλκιδικής (βλ. συνημμένους χάρτες), οι οποίοι λαμβάνουν αναλογικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη στα κανάλια 30  (ΝΕΤ), 37 (ΕΤ1), 27 (ΕΤ3) και 58 (Βουλή των Ελλήνων).
Η ψηφιακή μετάδοση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ από τον Χορτιάτη θα ...

“Δεν ανοίγει το Alter αν δεν πληρωθούν οι υποχρεώσεις”


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. καταδικάζει ομόφωνα τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η ιδιοκτησία του «ALTER» επιχειρεί να ανοίξει τον σταθμό, χωρίς να έχει εκπληρώσει τη βασική της υποχρέωση, την καταβολή δηλαδή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.
Οι υποσχέσεις που δόθηκαν σε μερίδα εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων –συντάκτες, τεχνικούς και διοικητικούς- είναι έκδηλο ότι αποσκοπούν στη διάσπαση της συνοχής και της ενότητας των....