AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

“Πάγωσε” η ψηφιακή μετάβαση το Νοέμβριο ο Χορτιάτης

Και επίσημα πλέον η Digea  ενημερώνει μέσω του λογαριασμού της στο twitter ότι πάγωσε η ψηφιακή μετάβαση μετά τον Υμηττό. Το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί στην επιτροπή του πρώην υπουργείου Μεταφορών έχει μπει στο συρτάρι.

Τα μεν ιδιωτικά κανάλια, μέτοχοι της Digea αναμένουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το νέο ψηφιακό χάρτη και ενώ έχουν ήδη ζητήσει επιπλέον φάσμα στην διάρκεια της μεταβατικής Περιόδου για εκπομπές σε σήμα υψηλής ευκρίνειας. Η δε ΕΡΤ

Γιατί είπε “όχι” ο Αιμίλιος Λιάτσος

Θέλουν να απομακρύνουν την  Έλλη Στάη
Ανατροπές  επί ανατροπών στην ΕΡΤ.  Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ αναζητεί νέο γενικό διευθυντή ειδήσεων, αφού η επιλογή του Αιμίλιου Λιάτσου  δεν προχώρησε , ενώ υπάρχουν σχέδια για την  αντικατάσταση της Έλλης Στάη! Παράλληλα φαίνεται να αποκρούνται” οι πιέσεις για τη Νατάσσα Ράγιου, τη Σοφία Γιαννακά και τη Χρύσα Αράπογλου. Η ΕΡΤ μετατράπηκε ξανά σε πεδίου για κομματικές επιλογές προσώπων μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα διοίκηση.
Ο Αιμίλιος Λιάτσος δεν θα “ανηφορίσει” στην ΕΡΤ, όπως όλα δείχνουν εξαιτίας

Novasports 2 HD και πλάνα μετάβασης σε DVB-S2/Mpeg-4


Οι πρόσφατες καλοκαιρινές τεχνικές εργασίες αναβάθμισης στα μπουκέτα της Nova (με την αλλαγή ψηφιακών δεδομένων λήψης στις συχνότητες εκπομπής "10930Η" και "11938Η"), είχαν ως κύριο σκοπό την αύξηση χωρητικότητας σε Hot Bird 13Ε. 
Με το συμμάζεμα Μpeg-2 υπηρεσιών (novasports 4 στη συχνότητα 11823Η) και την μετακίνηση της "Ολυμπιακής ΕΡΤ HD" (Μpeg-4/HD), σε νέα συχνότητα εκπομπής (11938Η), αφήνοντας ελεύθερη χωρητικότητα για την Αυγουστιάτικη πρεμιέρα της νέας υπηρεσίας υψηλής ευκρίνειας "novasports 2 HD" (12130Η)
Το νέο αθλητικό κανάλι "novasports 2 HD", θα εξυπηρετήσει

Στη ΝΕΤ ο Λιάτσος

  Η επιστροφή της ΝΕΤ στον ανταγωνισμό αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και του Αιμίλιου Λιάτσου, που  νωρίς σήμερα το μεσημέρι συναντήθηκαν στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Τύπου.

 Ο Αιμίλιος Λιάτσος αναλαμβάνει γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της ΝΕΤ μετά την πρόταση του

O Astra 2F καθ' οδόν για το Κουρού

Ο δορυφόρος Astra 2F, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Astrium για λογαριασμό της SES, έφυγε από τις εγκαταστάσεις της Τουλούζης, όπου ολοκληρώθηκε η κατασκευή του και υποβλήθηκε στον τελικό έλεγχο. Ο Astra 2F θα μεταφερθεί τώρα στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, για να ετοιμαστεί για την εκτόξευση του με πύραυλο Ariane 5 στις 21 Σεπτεμβρίου του 2012. Ο Astra 2F βασίζεται στην πλατφόρμα Eurostar E3000 της Astrium, έχει μάζα 6.000 κιλών, και φορτίο στη Ku και Ka-band που θα εξυπηρετήσει την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική από τις 28,2 μοίρες ανατολικά.
Πηγή: digitaltvinfo

Νέα προσπάθεια της Τρόικα να κλείσει την ΕΡΤ

Με «λουκέτο» απειλείται η ΕΡΤ. Αν υλοποιηθεί το σχέδιο της Τρόικας, και αφαιρεθούν τα 135 εκατ. ευρώ από τα έσοδα της ΕΡΤ, το κλείσιμο της θα είναι αναπόφευκτο. Όπως αποκάλυψε το «Π» την Κυριακή, η κυβέρνηση θα αφαιρέσει 60 εκατ. ευρώ, από τα λειτουργικά έξοδα της ΕΡΤ, και ταυτόχρονα από τα έσοδα του ανταποδοτικού θα αφαιρέσει 75 εκατ . ευρώ για να τα μεταφέρει σε μια άλλη ιδιωτική εταιρεία! Επί της ουσίας ένα χρόνο μετά την αποτυχία των σχεδίων Μόσιαλου, οι Τροϊκανοί, με διαφορετική κυβέρνηση, δεν έχουν χωνέψει την οικονομική επιτυχία της  ΕΡΤ και επιχειρούν με διαφορετικό τρόπο να την κλείσουν.

Το Twitter μιλάει Ελληνικά

Η δημοφιλής ιστοσελίδα micro blogging του Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι διαθέσιμη και στα Ελληνικά, προς το παρόν σε δοκιμαστικό στάδιο. Μέσα από ένα tweet έγινε γνωστό ότι πλέον υποστηρίζονται η Ελληνική, η Τσέχικη και η Βασκική μετάφραση σε φάση beta, ενώ παράλληλα δίνεται συγχαρητήρια στους εθελοντές μεταφραστές που βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή. 
 
Να σημειωθεί ότι τα δημοφιλή θέματα δεν παρουσιάζουν ακόμη περιεχόμενο από Έλληνες χρήστες του Twitter, αλλά δίνεται η δυνατότητα

Πούλησε ο Β. Μαρινάκης τη συμμετοχή του στο Σκάι

Αποχώρησε από τον όμιλο Σκάι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πουλώντας το μερίδιό του στο Γιάννη Αλαφούζο.
 Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, μεταβίβασε το 12,9% που κατείχε στο Σκάι, έναντι  τιμήματος 5,1 εκατ. ευρώ. (typologies)

Forthnet με WIND;

Συζητήσεις Forthnet-WIND για τηλεπικοινωνιακή συνεργασία. Οι δύο εταιρείες, εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, με στόχο τη συνένωση των δύο εταιρειών δημιουργώντας έναν όμιλο που θα καλύπτει την κινητή, τη σταθερή τηλεφωνία, το Internet και τη συνδρομητική τηλεόραση, αναδιαρθρώνοντας τα χρέη που έχει η κάθε πλευρά. Την ίδια ώρα η WIND ξεκινάει μια νέα συνεργασία με τον όμιλο Γερμανός, βάζοντας τα προϊόντα της κατά αποκλειστικότητα στα Public. (typologies)

Από τη ΝΕΤ στο Mega

Στο Mega μετακινείται, από τη ΝΕΤ, η Μαρία Σαράφογλου. Μαζί με το Δημήτρη Τάκη θα παρουσιάζει την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού, τον Αύγουστο.
 Η δημοσιογράφος, όπως και το δίδυμο Κ. Αρβανίτη- Μ. Κατσίμη ήταν επιλογές του Τ. Καλημέρη προ διετίας στην κρατική τηλεόραση. (paron.gr)