AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Γερμανός φοιτητής εναντιώνεται στη Google

Αν και κανείς θα περίμενε ότι μόνο εταιρικοί κολοσσοί θα μπορούσαν να εναντιωθούν στη Google, αυτό δεν ισχύει. Απόδειξη ο Γερμανός φοιτητής Philip Matesanz ο οποίος είναι υπεύθυνος για το site Youtube-mp3.org.
Πρόκειται για ένα site το οποίο μετατρέπει τα βίντεο του YouTube σε mp3 και το οποίο

Πρώτος στον κόσμο ο Έλληνας

Ο Βασίλης Παπάς, Έλληνας ερευνητής, πήρε την πρώτη θέση, στο διαγωνισμό ασφάλειας Bluehat που διοργάνωσε η Microsoft με έπαθλο 200.000 δολάρια. Ο Έλληνας ερευνητής του Πανεπιστήμιου Columbia, Βασίλης Παππάς έλαβε την πρώτη θέση και το τσεκ των 200.000 δολαρίων, κατά την διάρκεια ενός πάρτι στο γνωστό συνέδριο των

To iPhone του 1989!

Το πρώτο iPhone, σχεδιάστηκε 23 χρόνια νωρίτερα και όχι το 2005. Το γεγονός προκύπτει από τα αρχεία της Apple στο πανεπιστήμιο του Stanford.

Τα αρχεία αυτά είχε δωρίσει ο ίδιος ο Steve Jobs στο πανεπιστήμιο το 1997 και καταγράφουν την πορεία της εταιρείας την δεκαετία του '80

Το τηλέφωνο είχε σχεδιαστεί για λογαριασμό της Apple από τον

Πρακτικές ερωτήσεις & απαντήσεις για το ψηφιακό σήμα από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ DIGEA

Μερικές ημέρες μετά τη διακοπή της εκπομπής αναλογικού σήματος για τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, αλλά και την παράλληλη έναρξη ψηφιακής εκπομπής για τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», συγκεντρώσαμε μερικές από τις συχνότερες ερωτήσεις που δεχόμαστε από τους τηλεθεατές και παραθέτουμε τις απαντήσεις με σκοπό την καλύτερη πληροφόρηση του κοινού.

  1. Ποιες είναι οι συχνότητες των καναλιών που εκπέμπονται ψηφιακά από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» μέσω της Digea ;

Διαθέσιμη για προ-παραγγελία η τεράστια 84 ιντσών UHDTV της LG

Δημοσιευμένη ΕικόναΗ LG αποκάλυψε στην CES στις αρχές του έτους πως εργάζεται πάνω σε μια θηριώδη UHDTV (Ultra High Definition) μεγέθους 84 ιντσών, η οποία πλέον είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελίες.

Το “τέρας” αυτό λοιπόν παρέχει ανάλυση εικόνας 3.840 x 2.160 στα 1080p, ενώ μπορεί να προβάλει και εικόνα 3D χρησιμοποιώντας τα γυαλιά της LG Cinema, παθητικής τεχνολογίας.

Διατηρούν το Κανάλι της Βουλής

Θα παραμείνει εν ζωή το Κανάλι της Βουλής, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Βουλής , Ε.Μεϊμαράκης, μιλώντας στο Real FM, αφού ο όμιλος  REAL ήταν εκείνος που επανέφερε το θέμα. Ο πρόεδρος της Βουλής δεν εξήγησε πως θα γίνει αυτό, αν και οι πληροφορίες του «Π» αναφέρουν πως το Κανάλι  δεν θα προχωρήσει σε νέα προμήθεια προγράμματος και θα μεταδίδει όλες τις συνεδριάσεις της Βουλής και τα δελτία ειδήσεων.
Το ετήσιο κόστος του Καναλιού είναι δυσανάλογα υψηλό, στα 4 εκατ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος για την ΕΡΤ, από τη χρήση μέρους του δικτύου του. Το Κανάλι της Βουλής, με νόμο, έχει αποκτήσει συχνότητες της ΕΡΤ στην τηλεόραση στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας και στο ραδιόφωνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Η λύση που δεν εξετάζεται είναι να περάσει υπό τον έλεγχο της ΕΡΤ, ώστε να μειωθεί το κόστος και η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, με το αξιολόγηση του προσωπικού των 82 ατόμων από την κρατική ραδιοτηλεόραση. (paron)

ΤΟ Euronews και στα γαλλικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ 

Σας ενημερώνουμε ότι στο μεταδιδόμενο (μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ) πρόγραμμα του Euronews, πέραν της αγγλόφωνης έχει ενεργοποιηθεί  και η γαλλόφωνη έκδοση. Όσοι επιθυμούν την γαλλόφωνη έκδοση του Euronews μπορούν να την ενεργοποιήσουν από το τηλεχειριστήριο ή από το μενού του ψηφιακού τους δέκτη. Υπενθυμίζεται ότι το ελληνόφωνο  κανάλι του Euronews αναμένεται να εκπέμψει το πρόγραμμά του το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.
Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι από τις 25 Ιουλίου 2012 ξεκινά από το Κέντρο Εκπομπής Ακαρνανικών η ψηφιακή μετάδοση του «μπουκέτου» της ΕΡΤ  με τα προγράμματα ΒΟΥΛΗ, BBC WORLD, DEUTSCHE WELLE και RIK SAT, από τον δίαυλο 46 (674 MHz). Οι τηλεθεατές που επιθυμούν να λαμβάνουν τα ανωτέρω προγράμματα πρέπει να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς δέκτες τους προσθέτοντας το κανάλι 46. Η περιοχή κάλυψης των Ακαρνανικών περιλαμβάνει το Αγρίνιο, τη Λευκάδα, την Πρέβεζα και γενικότερα μεγάλο μέρος της Δυτικής Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι η ψηφιακή μετάδοση από τα Ακαρνανικά των προγραμμάτων ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ERT HD της ΕΡΤ έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2011 (δίαυλος 28).

Ολυμπιακοί αγώνες Υψηλής Ευκρίνειας από την ΕΡΤ

Με απευθείας και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις, η ΕΡΤ  θα καλύψει τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της τετραετίας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, που θα διεξαχθούν από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2012. Η ΕΡΤ θα καλύψει πλήρως και τα 28 ολυμπιακά αθλήματα, έχοντας μια αποστολή συνολικά 69 ατόμων Την ευθύνη  του εγχειρήματος των Ολυμπιακών Αγώνων έχει ο διευθυντής αθλητικών Προγραμμάτων Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

To Facebook αναλύει τις σχέσεις και τις σεξουαλικές συνομιλίες

Οι σεξουαλικές συνομιλίες στο επίκεντρο !!!

To Facebook σαρώνει αυτόματα τα μηνύματα και τα αρχεία καταγραφής συνομιλίας για εγκληματική δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας μεγάλες τεχνικές επεξεργασίας δεδομένων παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στη διαφήμιση με στόχο να προσδιορίσει τους πιο ευάλωτους χρήστες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που εξερευνά το Reuters για την καταπολέμηση της παιδεραστίας στα social media.

Τα εργαλεία σάρωσης του κοινωνικού δικτύου χρησιμοποιούν

Η LG Display κατασκευάζει την πρώτη εύκαμπτη τηλεόραση 60" ιντσών

Δημοσιευμένη ΕικόναΗ LG Display έχει επιλεχθεί από την Κορεάτικη Κυβέρνηση να κατασκευάσει μία από τις πιο μεγάλες εύκαμπτες οθόνες του κόσμου, με διαγώνιο 60” ιντσών. Θα κατασκευαστεί στα πλαίσια ενός προγράμματος για την προώθηση νέων τεχνολογιών στην Κορέα και θα αποτελέσει μια πρώτη γεύση πριν την εμπορική κυκλοφορία εύκαμπτων OLED τηλεοράσεων από την εταιρεία που θα ξεκινήσει το 2017.
Στο ίδιο πρόγραμμα η LG θα ανταγωνιστεί την Avaco, η οποία

Hack δίνει δωρεάν πρόσβαση στο μηχανισμό εσωτερικών αγορών στις εφαρμογές του App Store

Δημοσιευμένη ΕικόναΤη φετινή χρονιά έχουμε ακούσει αρκετών ειδών παραβιάσεων ασφαλείας από hackers/crackers και μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουμε διαβάσει για υποκλοπή κωδικών από τις ιστοσελίδες της Yahoo, της Nvidia και του Last.fm.

Ένα διαφορετικό hack πολύ πιο εντυπωσιακό φέρεται να έχει κατορθώσει προγραμματιστής από τη Ρωσία ο οποίος μπόρεσε να "ξεγελάσει" τον μηχανισμό εσωτερικών αγορών (in-app purchase) που χιλιάδες εφαρμογές του App Store της Apple χρησιμοποιούν, δίνοντας την ευκαιρία για δωρεάν κατέβασμα όλου του επί πληρωμή υλικού.

Στην ΕΡΤ ο Τελικός της Εθνικής Νέων!

Η ΕΡΤ θα δείξει το μεγάλο τελικό της Εθνικής Νέων με την ομάδα της Ισπανίας. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα μεταξύ της ΕΡΤ, του διευθύνοντος συμβούλου Λ. Ταγματάρχη και της εταιρείας που κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος Νέων και αναζητείται πλέον το κανάλι, (ΕΤ1 ή ΝΕΤ) που θα κάνει τη μετάδοση το βράδυ της Κυριακής (21.30).

Έτσι λοιπόν θα υπάρξει και ελεύθερη τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ και σε Υψηλή Ευκρίνεια από το ΕΡΤ HD και μέσω των δύο πλατφόρμων, (nova, OTE TV ) από το Eurosport.

Πηγη: sport-fm.gr

AggelopoulosSat : ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ MPEG-4 FULL HIGH DEFINΙTION

LEGENT HD     
 ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ MPEG-4  FULL HIGH DEFINΙTION           
  • MSTAR PROCESSOR  MPEG-4 AVC/ H.264 HP@L4
  • ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ MPEG-2 KAI MPEG-4, ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΒΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ MPEG-2 ΚΑΙ MPEG-4 ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ DIGITAL ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ DIGEA
  • 950 ΚΑΝΑΛΙΑ, ΛΗΨΗ 174 - 862 ΜΗz , STANDARD DEFINITION KAI FULL HIGH DEFINΙTION .  Bandwith 6/7/8MHZ
  • ΑΝΑΛΥΣΗ 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p,   Aspect ratio 16:9 and 4:3
  • Συνδέσεις RF IN, RF OUT, 1 SCART,  HDMI 1.2 -1.3, DIGITAL AUDIO SPDIF, USB 2
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝU - ΕΛΛΗΝΙΚΟ EPG (ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ) - ΕΛΛΗΝΙΚΟ TELETEXT - ΕΛΛΗΝΙΚΟ MANUAL . Menu σε πολλές Γλώσσες : Ελληνικά, Αγγλικά, Τσέχικα, Δανέζικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλλικά, Ισπανικά
  • USB - PVR ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ   ΕΓΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΕ USB STICK Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ USB ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ.  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ TIMESHIFT
  • ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ MULTIMEDIA PLAYER. ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ MULTIMEDIA ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ USB ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΣΤΗΝ TV. Video files : AVI .MPG .DAT .VOB .DIV .MOV .MKV .TS .TRP .M2TS (decoding up to 1080p). Audio files :  WMA, MP3, AAC, WAV, OGG. Photo Decoding : JPEG, BMP, PNG . Subtitle Decoding: SMI, SRT, SSA , SUB, TXT, ASS
  • 8 ΛΙΣΤΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ,  ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ MENU, ΓΟΝΙΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ, Αν κοπεί το ρεύμα, ξανανοίγει στο ίδιο κανάλι
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΜΕΣΩ USB port
  • 1 ΧΡΟΝΟ ΕΓΓΥΗΣΗ


    Μόνο στο AggelopoulosSat  == > 44,90 €

Αναλογικό ζάπινγκ και ποια κανάλια συμμετέχουν στο κλιμακούμενο Switch Off Υμηττού…

Στις 20 Ιουλίου 2012 ξεκινά το πρώτο μεγάλο αναλογικό Switch-Off από το κέντρο εκπομπής Υμηττού, στο όποιο θα συμμετάσχουν 21 κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, από το οποίο και θα επηρεαστούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αττικής. Ανάμεσα τους το λεκανοπέδιο της Αττικής, τα Μεσόγεια, οι Δυτικές Ακτές των Κυκλάδων και οι Νότιες Ακτές της Εύβοιας...

Οι κάτοικοι της Αττικής έχουν ήδη πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα των καναλιών εθνικής εμβέλειας, από τον Ιούνιο του 2010 (από τα Κέντρα Εκπομπής «Υμηττός» και «Αίγινα») και έπεται συνέχεια με το ψηφιακό Switch On των καναλιών περιφερειακής εμβέλειας…

Από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» εκπέμπουν ήδη οι πολύπλέκτες καναλιών εθνικής εμβέλειας:

Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των παιδιών


Τις δικές τους απαντήσεις για την οικονομική κρίση και την επίλυσή της έδωσαν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων.

Λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων, τα παιδιά έγραψαν μια έκθεση με θέμα "Τι είναι οικονομική κρίση, πώς τη βλέπω, και τι προτείνω για να αντιμετωπιστεί".

Με την επιμέλεια του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Δημήτρη Μάρδα, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ, παρουσιάζονται οι θέσεις-προτάσεις όλων των παιδιών που συμμετείχαν.

Εύα Τ. : «Μια φορά και έναν καιρό, υπήρχε μια χώρα που είχε όλα τα καλά του κόσμου... Οι άνθρωποι ήταν γενναίοι, φιλόδοξοι και ευγενικοί... Ήταν εργατικοί. Σιγά-σιγά όμως άρχισαν να κλέβουν, να μην δουλεύουν και έγιναν άπληστοι. Οι πολιτικοί με τα δικά τους «κόλπα»

Ώρα για μετάβαση

Αντίστροφη μέτρηση για τη διακοπή του αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής Υμηττού για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Ως τις 20 Ιουλίου οι τηλεθεατές που βλέπουν τηλεόραση από το συγκεκριμένο Κέντρο Εκπομπής, θα πρέπει είτε να προμηθευτούν τον ψηφιακό δέκτη ή να έχουν τηλεόραση με ενσωματωμένο σύστημα κωδικοποίησης για να συνεχίσουν να έχουν στους δέκτες τους, το σήμα των  Mega, ANT1, Star, Σκάι, Alpha και Μακεδονία TV

Στην περίπτωση της κρατικής τηλεόρασης  το αναλογικό σήμα των ,ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3 θα διακοπεί στις 17 Αυγούστου.  Κι από την ιδιωτική αλλά και από την κρατική τηλεόραση εκφράζεται η αισιοδοξία πως η αλλαγή του σήματος θα γίνει χωρίς προβλήματα. (media-industry)

Euronews με κάθε τρόπο

Αθόρυβη παρουσία, αλλά σχεδόν με κάθε τρόπο έχει ήδη το Euronews στην Ελλάδα. 
Το αποφασιστικό βήμα για την επέκταση του Άγγλόφωνου προγράμματος του, ήταν όταν η ΕΡΤ τοποθέτησε το κανάλι στο ψηφιακό της μπουκέτο στη θέση των δικών της ψηφιακών, με αποτέλεσμα το Euronews να καλύψει με επίγειο ψηφιακό σήμα όλη την Ελλάδα, έχοντας ήδη τη δορυφορική μετάδοση μέσω nova και OTE  TV. 

Αντίστοιχα στην Κύπρο καλύπτει όλη τη χώρα, στο ψηφιακό μπουκέτο του ΡΙΚ. Τώρα με το σχέδιο μετάδοσης  ελληνικού προγράμματος, με ελληνικά και κυπριακά νέα όλο το 24ωρο με ψηφιακό σήμα, με έδρα την Αθήνα, κάνει ένα αποφασιστικό βήμα επέκτασης στην Ελλάδα, ενώ ετοιμάζει εφαρμογές και για τη smart TV.
media-industry.blogspot.gr 

Ραδιοφωνικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας

Στο τραπέζι των συζητήσεων οι εθνικής εμβέλειας ραδιοφωνικοί σταθμοί. Η πρόταση των συμβούλων του υπουργείου Μεταφορών προβλέπει το ενδεχόμενο χορήγησης ραδιοφωνικών αδειών εθνικής εμβέλειας στους ενδιαφερόμενους με μια νέα διαδικασία.
Στη σχετική πρόταση προβλέπεται το ενδεχόμενο δημοπρασίας για το σύνολο των αδειών (εθνικής, τοπικής) ενώ προτείνεται και η κατάργηση του κριτήριου παλαιότητας, έτσι ώστε να  υπάρχει η δυνατότητα να μπουν και νέοι επιχειρηματίες στην αγορά του ραδιοφώνου. (paron.gr)

Η κρίση χτυπάει και την πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1

Ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο της κατάργησης της πρωινής ζώνης για τον ΑΝΤ1!
Μια από τις σκέψεις για τη νέα σεζόν, με στόχο τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας είναι οι περικοπές στην πρωινή ζώνη, εξετάζοντας και τα τρία ενδεχόμενα. Της περικοπής της ψυχαγωγικής ενότητας που παρουσίαζε ο Χ. Φερεντίνος με