AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Εθνική ποδοσφαίρου σε HD στο Euro


Σε Υψηλή Ευκρίνεια θα μεταδώσει όλους τους αγώνες της Εθνικής Ποδοσφαίρου η ΕΡΤ στο Euro 2012.  Η ΕΡΤ θα χρησιμοποιήσει και τα 3 της επίγεια κανάλια για να καλύψει όσους περισσότερους αγώνες μπορεί, το ΕΡΤ HD  για την Εθνική ποδοσφαίρου και τα σημαντικότερα ματς , ενώ ταυτόχρονα θα αξιοποιηθεί και ο κόμβος www.ert.gr  ο οποίος σύντομα θα έχει εφαρμογή και στo i-phone της Apple.

 Το κόστος της μετάδοσης είναι εμφανώς μειωμένο σχεδόν. Η προηγούμενη διοργάνωση είχε στοιχήσει περίπου 1 εκατ. ευρώ , ενώ  τώρα, όπως αποφάσισε το ΔΣ το μέγιστο κόστος  για το Euro 2012 θα φτάσει τα 472.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για 31 μεταδόσεις, και υπό την προϋπόθεση πως η Εθνική Ποδοσφαίρου  θα πάει  στον τελικό . Το κόστος ορίστηκε σε 415.000 ευρώ αν η Εθνική μείνει εκτός προημιτελικών και σε 429.400 ευρώ, αν περάσει στην επόμενη φάση, και τα 454.900 αν  φτάσει στα ημιτελικά. Πρακτικά αθυτό σημαίνει πως η αποστολή της ΕΡΤ θα είναι ολιγομελής και πως πολλές μεταδόσεις θα γίνουν από το στούντιο 
 
Υπάρχει όμως και το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό της ΕΡΤ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, αν δεν υπογραφεί η συλλογική σύμβαση με την επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του Euro 2012!Το επόμενο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει θα πρέπει να καθορίσει το πλαίσιο λειτουργίας και το νέο ΔΣ στην ΕΡΤ και ως το τέλος Ιουνίου να έχει βρει μια λύση. 
 (media-industry)

Η εκλογική βραδιά στο Σκάι με Κοσιώνη και Ευαγγελάτο

Δελτίο Τύπου Σκάι
«Εκλογές 2012». Οι πιο κρίσιμες εκλογές από την πιο ισχυρή δημοσιογραφική ομάδα  μόνο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Από τις 6 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς παρακολουθεί την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Στις 10 τη σκυτάλη παραλαμβάνουν ο Σπύρος Μάλλης και η Λίδα Μπόλα με συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα και τη ψηφοφορία σε όλη την Ελλάδα. Από τις 12.30 έως τις 15.30 ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου συνεχίζουν τον εκλογικό μαραθώνιο. Μαζί τους η Εύα Αντωνοπούλου.

Αμέσως μετά η Πόπη Τσαπανίδου με τους προσκεκλημένους της κάνουν  την πρώτη αποτίμηση της ημέρας. Στις 18.30 αρχίζει η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Στο στούντιο ο εκλογικός αναλυτής Γιάννης Μαυρής θα δώσει και πάλι όπως το 2009 τα πρώτα έγκυρα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών.
Ζωντανές συνδέσεις με όλη την Ελλάδα, έγκυρα ρεπορτάζ από τα επιτελεία των κομμάτων.
Τα αποτελέσματα, οι εκτιμήσεις, οι αναλύσεις, οι πληροφορίες μόνο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στο στούντιο σχολιάζουν: Αλέξης Παπαχελάς,
Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε, Κατερίνα Ακριβοπούλου.
Όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο, στην 24ωρη «μάχη» της ενημέρωσης.
Εκλογές 2012, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Kλείνει ο "Flash"!

Την αναστολή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού "Flash 96" ανακοίνωσε νωρίτερα στους εργαζόμενους ο διευθυντής Ηλίας Παπανικολόπουλος, μεταφέροντας, όπως είπε, την απόφαση του ιδιοκτήτη Πέτρου Κυριακίδη.
Προηγήθηκε τριήμερη απεργία των ηχοληπτών, την οποία η ιδιοκτησία επιχείρησε να σπάσει σήμερα το πρωί στέλνοντας στο σταθμό άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας.
Για αύριο το πρωί, προγραμματίστηκε γενική συνέλευση των δημοσιογράφων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ενώ κηρύχθηκε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.
 
Πηγή: Real.gr

Επίθεση δέχτηκε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Σε επίθεση χάκερ φαίνεται ότι οφειλόταν η μεγάλη ταλαιπωρίας που υπέστησαν την Μεγάλη Παρασκευή οι ασφαλισμένοι όπως βέβαια και οι γιατροί που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τη διαδικτυακή υπηρεσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Όπως αναφέρεται οι χάκερ στις 6 Απριλίου καταχώρησαν 1,5 εκατομμύριο πλαστές συνταγές στη βάση δεδομένων με συνέπεια να προκληθεί σοβαρή βλάβη στο σύστημα.

Νέες λειτουργίες στο εργαλείο επεξεργασίας ήχου του YouTube

Το Youtube, η δημοφιλής υπηρεσία διαμοιρασμού video στο Internet ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες την επέκταση των δυνατοτήτων του εργαλείου επεξεργασίας ήχου που διαθέτει. Πρόκειται για ένα εργαλείο αρκετά χρήσιμο σε όσους ανεβάζουν συχνά τα δικά τους video στην υπηρεσία, το οποίο επιτρέπει την προσθήκη μουσικών κομματιών που επιθυμεί ο χρήστης. Πιο συγκεκριμένα, διατίθεται μια γκάμα από μουσικά κομμάτια μέσω των οποίων μπορεί κανείς να εμπλουτίσει τα video του. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να προσθέσει κανείς τη δική μουσική, αναλαμβάνοντας όμως ο ίδιος το ρίσκο της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι σημερινές αλλαγές του Audio Editing Tool περιλαμβάνουν ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον αλλά και νέες δυνατότητες. Πλέον τα διαθέσιμα μουσικά κομμάτια αυξάνονται σε πλήθος φτάνοντας τα 150.000, αριθμός που σύμφωνα με την υπηρεσία αυξάνεται διαρκώς. Μια σημαντική προσθήκη είναι η επιλογή που δίνεται στο χρήστη για το αν η μουσική που θα επιλέξει θα ακούγεται σε χαμηλή ένταση στο video ή θα αντικαθιστά πλήρως το δικό του ήχο. Ακόμη υπάρχει καλύτερη ταξινόμηση των διαθέσιμων μουσικών κομματιών διευκολύνοντας έτσι την αναζήτησή τους μέσα από επιλογές διαφόρων ειδών μουσικής. (insomnia.gr)

Χωρίς πρόγραμμα αύριο στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ από ώρα 06.00 π.μ. της Πέμπτης 19 Απριλίου έως ώρα 06.00 π.μ. της Παρασκευής 20 Απριλίου 2012 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας
απαιτούμε:
• Να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αξιοπρέπειά μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Έξι βελγικά κανάλια στον Astra 3B


Τα συνδρομητικά κανάλια Ketnet, Jim, Acht, VIJF TV, 2BE και VT4 από τη Φλάνδρα του Βελγίου εμφανίστηκαν στη συχνότητα 12129,V,27500 2/3 DVB-S2/8PSK του Astra 3B.

Τα έξι κανάλια ανήκουν στην βελγική συνδρομητική πλατφόρμα TV Vlaanderen, ενώ μεταδίδονται παράλληλα και από τις 19.2° ανατολικά.
digitaltvinfo.gr

Βίντεο επί πληρωμή στο Youtube;

Σε σημαντικές αλλαγές προχωρά το Youtube, αλλάζοντας την νέα πλατφόρμα του για live streaming (το Youtube Live) δίνοντας τη δυνατότητα στους δημιουργούς να προσφέρουν διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της προβολής ή ακόμα και να χρεώνουν για αυτήν.

Με την αλλαγή αυτή η εταιρεία ελπίζει ότι αυξηθεί η δημοτικότητα της πλατφόρμας Youtube Live και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες από τον χώρο των σπορ και της διασκέδασης.
Προς το παρόν τα streams μπορούν να χρεωθούν μόνο σε ορισμένες χώρες, όπως τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Αγγλία.
Νέα εργαλεία παρέχονται επιπλέον στους δημιουργούς, όπως τα real-time analytics...
Το Youtube Live έχει περιορισμένη διάθεση και οι υπεύθυνοι επιθυμούν να διευρύνουν τη διάθεσή του... (mediagate.gr)

Απόψε τα μεσάνυχτα λήγει η επανάσταση του internet!

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία που είχε δώσει ο ICANN (Internet Corporation for Assigned Names) για όσους επιθυμούν να κατοχυρώσουν διαδικτυακές διευθύνσεις που θα έχουν κατάληξη την εταιρική επωνυμία τους ή την περιοχή τους.
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 839 αιτήσεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μεγάλες εταιρείες όπως η Google και η Canon.

Και αν αναρωτιέστε γιατί τόσο λίγο ενδιαφέρον από την διαδικτυακή κοινότητα, σας ενημερώνουμε ότι το παράβολο για να έχεις όποια κατάληξη θέλεις στην διεύθυνσή σου κοστίζει 185.000 ευρώ!
Και αφού οι εταιρίες και οι φορείς πάρουν έγκριση, θα πρέπει να δίνουν 25.000 δολάρια κάθε χρόνο.
Σε περίπτωση που παρουσιαστεί ενδιαφέρον από εταιρείες με ίδια επωνυμία, ο ICANN έχει διευκρινίσει ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσπαθήσουν να τα βρουν μεταξύ τους.

Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό θα ακολουθεί δημοπρασία.
Η καταχώρηση οποιασδήποτε λέξης ως κατάληξης στις διευθύνσεις του διαδικτύου αποτελεί την μεγαλύτερη επανάσταση στο διαδίκτυο από τη δημιουργία του στη δεκαετία του ΄80.
Σήμερα υπάρχουν 312 καταλήξεις, με πιο δημοφιλές φυσικά το «.com» με περίπου 100 εκατ. καταχωρημένα ονόματα. (mediagate.gr)

Η ΕΕΤΤ εγκρίνει δώδεκα οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ

EETT / ΙΝΚΑΗ Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, κατά τις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις της, στις 3 και 5 Απριλίου, ενέκρινε, συνολικά, δώδεκα (12) οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ.



Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν :

  • Τέσσερα (4) προγράμματα με προωθητική ενέργεια:[/B]
  • «Conn-x Pay As You Talk 2Mbps»
  • «Conn-x Pay As You Talk 24Mbps»
  • «Conn-x Internet και Ομιλία ΟΛΗ ΜΕΡΑ 2Mbps»
  • «Conn-x Internet και Ομιλία ΟΛΗ ΜΕΡΑ 24Mbps»
  • Οκτώ (8) στην κατηγορία επιχειρηματικών προγραμμάτων «OTE Business DP Plus 2Mbps/24Mbps».

Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος των οικονομικών προγραμμάτων συνδυαστικών υπηρεσιών προκύπτει από τη ρυθμιστική υποχρέωση, που έχει επιβληθεί στον ΟΤΕ ως επιχείρηση με σημαντική ισχύ στις λιανικές αγορές πρόσβασης και κλήσεων.

Η ΕΕΤΤ διενεργεί τον έλεγχο, ως Ρυθμιστική Αρχή, με στόχο την εδραίωση και διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στον κλάδο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών προς όφελος της αγορά και των καταναλωτών.
Πηγή: aDSLgr

Και αύριο χωρίς ιδιωτική TV

Νέα 24ωρη απεργία  από τις 6.00 το πρωί της  Μ. Πέμπτης 12 Απριλίου έως  και τις 06.00  το πρωί  της Μ. Παρασκευής    για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας κήρυξε η ΕΤΙΤΑ.

Ο Αlpha απαντά στις φήμες "περί γυαλίσματος παπουτσιών παρουσιαστή μεσημεριανής εκπομπής"

Η απάντηση του Alpha στην ανακοίνωση της Ενώσεως Συντακτών, η οποία εκδόθηκε με αιτία την απόλυση δύο συναδέλφων πριν από λίγες ημέρες από τον Alpha και έκανε λόγο μεταξύ άλλων για απόλυση των συναδέλφων αυτών, επειδή δεν δέχτηκαν "να γυαλίσουν τα παπούτσια παρουσιαστή, μεσημεριανής, "ψυχαγωγικής" εκπομπής", υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς τον Νίκο Μουτσινά και το "Δέστε τους".
 
"...Σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον τηλεοπτικό σταθμό Alp
ha, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:
 
Είναι άκρως προσβλητικό για τη διοίκηση του σταθμού να υπονοείται ότι για θέματα τόσο σημαντικά όσο η διακοπή απασχόλησης εργαζομένων δεν ακολουθούνται αυστηρές εσωτερικές διαδικασίες και ότι εν γένει οι όποιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται κεντρικά αλλά από ανθρώπους αναρμόδιους.

Ο Alpha, και ενώ η τηλεοπτική αγορά μαστίζεται εδώ και πολύ καιρό από την κρίση, έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων του. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτείται του δικαιώματός του να διακόπτει τη συνεργασία του με εργαζομένους για σοβαρούς και συγκεκριμένους λόγους, και πάντοτε σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Κάτι τέτοιο θα ήταν πάνω από όλα άδικο για τους δημοσιογράφους του σταθμού, οι οποίοι εργάζονται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας του.

Θα περιμέναμε από ένα όργανο το οποίο εκπροσωπεί δημοσιογράφους, προτού προχωρήσει σε ατυχείς αναπαραγωγές φημών και μάλιστα βασίσει αποφάσεις του πάνω σε αυτές, να διερευνήσει και να εξακριβώσει τα γεγονότα, όπως επιτάσσει το δημοσιογραφικό καθήκον, αντί να συντηρεί τεχνηέντως ένα κλίμα αναβρασμού και έντασης..."

tvnea.blogspot.com

Εντοπισμός θέσης με ακρίβεια, ακόμη και εντός κτιρίων

Η Broadcom κατασκεύασε ένα νέο ολοκληρωμένο που προορίζεται για χρήση σε smartphones, το οποίο υπόσχεται απίστευτη ακρίβεια θέσης μόλις μερικών εκατοστών, εκτός αλλά και εντός κτιρίων, με τη συνδυαστική χρήση αισθητήρων.

Η Broadcom είναι ήδη ο μεγαλύτερος πάροχος GPS ολοκληρωμένων στους κατασκευαστές κινητών και με αυτό το τσιπ, ανοίγει νέους ορίζοντες στην πλοήγηση εντός κτιρίων, όπου το σήμα των δορυφόρων δε φτάνει.

Το "Broadcom 4752" όπως είναι η κωδική ονομασία του, λαμβάνει και συνδυάζει σήματα από δορυφόρους (GPS) κεραίες κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi hot spots, όπως επίσης και από το γυροσκόπιο, το επιταχυνσιόμετρο και τον υψομετρητή της συσκευής και όχι μόνο! Βάσει των προδιαγραφών του, θεωρητικά, το νέο αυτό τσιπ μπορεί να εντοπίσει μέχρι και σε ποιον όροφο ενός κτιρίου βρίσκεται η συσκευή, επομένως και ο κάτοχός της, αφού έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ακόμη και τους αισθητήρες ατμοσφαιρικής πίεσης που υπάρχουν ήδη σε αρκετά Android smartphones.

Η εταιρεία ονομάζει αυτές τις δυνατότητες "ubiquitous navigation", δηλαδή στα ελληνικά κάτι σαν " πανταχού παρούσα πλοήγηση". Η ιδέα πίσω από το "4752" είναι η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου, αφού οι καταστηματάρχες θα γνωρίζουν πότε θα βρίσκεται ο κάτοχος μέσα στο κατάστημά τους, ή σε ποιο τμήμα του βρίσκεται και τι ψάχνει, ώστε να παράσχουν άμεσα τις όποιες υπηρεσίες τους, εκπτώσεις κλπ.
Όσο για τις λοιπές εφαρμογές και προεκτάσεις αυτής της τεχνολογίας, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη...   Πηγή: Pc Magazine

Απολύθηκαν γιατί αρνήθηκαν «να γυαλίσουν τα παπούτσια» παρουσιαστή μεσημεριανής «ψυχαγωγικής» εκπομπής.

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ
Για μια ακόμα φορά οι δημοσιογράφοι αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα στις επιχειρηματικές επιλογές της εργοδοσίας. Ο τηλεοπτικός σταθμός «ALPHA» , απέλυσε τους συναδέλφους Στέλιο Προμπονά και Πανωραία (Νόρα) Μολυβιάτη, ύστερα από έντεκα χρόνια εργασίας στο κανάλι, γιατί αρνήθηκαν «να γυαλίσουν τα παπούτσια» παρουσιαστή μεσημεριανής «ψυχαγωγικής» εκπομπής.
Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA», από τις 15.00 έως τις 17.00 για αύριο Τρίτη, 10 Απριλίου 2012. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των συναδέλφων με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

24ωρη απεργία στην τηλεόραση

Ανακοίνωση ΕΤΙΤΑ
24ωρη απεργία από ώρα 06.00 π.μ. της Πέμπτης  5 Απριλίου έως ώρα 06.00 π.μ. της Παρασκευής 6 Απριλίου 2012  για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας
απαιτούμε:
• Να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία.  Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αξιοπρέπειά μας. Είναι υπόθεση όλων μας, να υψώσουμε ανάστημα, να απελευθερωθούμε από το φόβο, τη μοιρολατρία και να πιστέψουμε στη δύναμή μας.
Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control.  Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελληνικές ταινίες με υπότιτλους από την ΕΡΤ για τα ΑμεΑ

Δελτίο Τύπου ΕΡΤ 

Μια ακόμα καινοτόμο υπηρεσία για ΑμεΑ, προσφέρει τις ημέρες του Πάσχα η ΕΡΤ. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, αγαπημένες ταινίες της Φίνος Φιλμς θα προβληθούν στην ψηφιακή μετάδοση της ΕΤ1 με υποτίτλους, για άτομα με προβλήματα ακοής, από το Μ. Σαββάτο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα στις 19.00.
Συγκεκριμένα, το Μ. Σάββατο στις 19:00 θα προβληθεί η ελληνική ταινία «ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ», σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Παντελή Ζερβό, Δέσπω Διαμαντίδου, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Λαμπροπούλου, Λαυρέντη Διανέλλο κ.α. Ο καπετάν – Κοσμάς Χαρίδημος μαζί με την κόρη του Μανταλένα, κάνουν μεταφορές από το Ασπρονήσι στο απέναντι νησί, έχουν όμως να συναγωνιστούν το καΐκι του Γεωργάρα και του γιου του Λάμπη. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Μανταλένα βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς έχει να θρέψει τα έξι αδέλφια της. Αποφασίζει να δουλέψει μόνη της το καΐκι, αλλά κανένας δεν εμπιστεύεται μια καπετάνισσα. Ο παπά – Φώτης αποφασίζει να την βοηθήσει.
Την Κυριακή του Πάσχα θα προβληθεί η κωμωδία του Ντίνου Δημόπουλου «ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ», με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Μάρω Κοντού, Κατερίνα Γιουλάκη, Γιάννη Βογιατζή, Γιώργο Γαβριηλίδη κ.α. Ο Αντώνης  έρχεται από την Ιταλία και παρουσιάζει στην πλούσια και αυταρχική αδερφή του Τούλα, τη μνηστή του ως Ιταλίδα, επειδή λόγω της ξενομανίας της δεν δέχεται Ελληνίδα για νύφη. Το ζευγάρι όμως, σε συνεργασία με τον ταλαιπωρημένο σύζυγο της αυστηρής αδερφής, θα καταφέρει να της αλλάξει γνώμη.
Η μουσική κωμωδία «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ» του Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Μαίρη Χρονοπούλου, Νόρα Βαλσάμη, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδωνα Γεωργίτση, Γιάννη Βογιατζή, Βαγγέλη Σειληνό κ.α. Ένας μανιώδης ραλίστας και γιος εργολάβου οικοδομών, ο Πέτρος, ο οποίος αδιαφορεί για τη δουλειά του πατέρα του, μαθαίνει ότι σε κάποιο νησί πρόκειται να γίνουν μεγάλα τουριστικά έργα, κι αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί. Προτείνει στον πατέρα του να αγοράσουν εκεί οικόπεδα, αλλά το μυστικό μαθαίνει και η Φλώρα που είναι ιδιοκτήτρια διαφόρων κλαμπ. Καταφτάνει, λοιπόν, στο νησί πριν απ’ τον Πέτρο. Ο ανταγωνισμός τους προξενεί αναστάτωση στη ζωή των κατοίκων του νησιού.

Μεγαλύτερη χωρητικότητα στις ψηφιακές συχνότητες για τα εθνικής εμβέλειας

Μεγαλύτερη χωρητικότητα στις ψηφιακές συχνότητες για τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και μικρότερη για τα περιφερειακής εμβέλειας, δίνει η νέα υπουργική απόφαση των Μ.Βορίδη και Π.Καψή που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με αυτήν τροποποιείται η απόφαση για τις συχνότητες στο μεταβατικό στάδιο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης( υπ.απ. 21161/2008) σε δυο σημεία. Τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας εκπέμπουν το ψηφιακό τους πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάθε δίαυλο(συχνότητα) να μεταδίδονται ταυτόχρονα τέσσερα διαφορετικά προγράμματα εθνικής εμβέλειας. 

Οι σταθμοί περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας εκπέμπουν ψηφιακά το αναλογικό τους πρόγραμμα έτσι ώστε σε κάθε δίαυλο να μεταδίδονται τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά προγράμματα. Η τροποποίηση αυτή επιτρέπει τη μετάδοση περισσότερων από τεσσάρων καναλιών σε μια ψηφιακή συχνότητα. (typologies)