AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Έρχονται τηλεοράσεις από την Apple


Φαίνεται ότι ο Steve Jobs φιλούσε το τελευταίο «One More Thing…» του για την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον Walter Isaacson, τα οποία και ο τελευταίος έχει μεταφέρει στην επίσημη βιογραφία του ιδρυτή της Apple, ο Jobs κατάφερε να «σπάσει τον κώδικα» και να δημιουργήσει το απόλυτο σετ τηλεόρασης. Μάλιστα, ο αναλυτής Gene Munster της Piper Jaffray που έχει ειδικότητα στα της Apple σημειώνει πως μία νέα σειρά συσκευών της κατηγορίας θα εμφανιστούν από την εταιρία του Κουπερτίνο μέσα στο 2013.


 Συγκεκριμένα, ο Munster τονίζει πως «βάσει πληροφοριών που έχουμε από meeetings που έγιναν στις 11 Ιανουαρίου στην Ασία, η Apple εξετάζει σοβαρά να επενδύσει στην παραγωγή LCD displays που θα ξεκινούν από τις 3.5 ίντσες και θα φτάνουν μέχρι και τις 50. Μάλιστα, στις 11 Σεπτεμβρίου συναντηθήκαμε με έναν προμηθευτή της Apple, ο οποίος μας ανέφερε πως ο σχεδιασμός κάποιων πρωτότυπων Apple τηλεοράσεων έχει ήδη ξεκινήσει».

Πηγή: enternity.gr

Επιβεβαιώνονται οι φήμες για νέα τηλεοπτικά κανάλια στο YouTube



Οι φήμες που έκαναν λόγο για νέα τηλεοπτικά κανάλια στο YouTube έγιναν τελικά πραγματικότητα. Η δ
ιοίκηση της υπηρεσίας ανακοίνωσε και επίσημα ότι σε λίγο καιρό θα κάνουν ντεμπούτο τα πρώτα κανάλια με τηλεοπτικό περιεχόμενο πρώτης προβολής.
Με άλλα λόγια, το YouTube δε βασίζεται πλέον αποκλειστικά σε home-made videos με χαριτωμένα γατάκια και αστεία ατυχήματα. Η επέκταση στο χώρο της "παραδοσιακής" τηλεόρασης θα γίνει σταδιακά και όταν το project ολοκληρωθεί θα υπάρχουν 96 νέα κανάλια, καθένα με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Πληροφορίες που επικαλείται η Wall Street Journal αναφέρουν ότι θα υπάρχουν κάθε μέρα περίπου 25 ώρες νέων εκπομπών.
Το YouTube δεν έχει ανακοινώσει τις οικονομικές παραμέτρους των συμφωνιών με τους παρόχους υλικού, ωστόσο το ρεπορτάζ κάνει λόγο για μια δαπάνη της τάξης των 100-150 εκατομμυρίων δολαρίων. Για να προσελκύσει το κοινό, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, όπως ο Jay Z , ο Stan Lee και ο Ashton Kutcher.
Οι πρώτες εκπομπές αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο Νοέμβριο και το 2012 θα έχουμε online το σύνολο των καναλιών.
Πηγή: Pc Magazine

Αφιέρωμα στον Steve Jobs στο Discovery Channel


 Την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, στις 22:55, το Discovery Channel θα προβάλει το ωριαίο πρόγραμμα «iGENIUS: Steve Jobs – Ο Άνθρωπος που Άλλαξε τον Κόσμο».

Μετά από πρόταση της Nova, το Discovery Channel αλλάζει το πρόγραμμά του προκειμένου να προβάλει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Steve Jobs. Τον άνθρωπο της Apple, που, πιστεύοντας στο όνειρό του, κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους CEO στον πλανήτη, αγγίζοντας άμεσα και έμμεσα τις ζωές όλων μας.
 

Ο Steve Jobs ήταν ένας δημιουργικός και τεχνολογικός οραματιστής που άλλαξε την κοινωνία και τον τρόπο που ζούμε. Ως συν-ιδρυτής και CEO της Apple, εγκαινίασε τους προσωπικούς υπολογιστές για το ευρύ κοινό, κάτι το οποίο με τη σειρά του οδήγησε σε νέες καινοτομίες που άλλαξαν τον τρόπο ζωής μας – από το πώς κάνουμε τη δουλειά μας, τον τρόπο που παρακολουθούμε ταινίες, ακούμε μουσική και αλληλεπιδρούμε.

Οι Adam Savage και Jamie Hyneman, γνωστοί στο κοινό από τη σειρά του Discovery Channel, Mythbusters, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα που περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ανθρώπους, των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί άμεσα η έμμεσα λόγω του Jobs, όπως:
• Άνθρωποι που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της γέννησης των προσωπικών υπολογιστών, πρώην εργαζόμενοι της Apple και στελέχη, μεταξύ των οποίων: ο Lee Felsenstein, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Πληροφορικής Homebrew, ο Daniel Kottke, ένας φίλος του Jobs που ταξίδεψαν μαζί στην Ινδία και ο οποίος αργότερα έγινε ένας από τους πρώτους υπαλλήλους της Apple και ο John Draper, ένας μηχανικός που έδωσε στον Jobs την ώθηση να ξεκινήσει.

• Δημοσιογράφοι, συγγραφείς και κριτικοί οι οποίοι παρακολουθούσαν τον Jobs και τις καινοτομίες του, συμπεριλαμβανομένων των Tom Brokaw (NBC), Joe Nocera (New York Times), Toure Bill Werde (Billboard) και Andrew Serwer (Fortune).
• Επιστήμονες και εκπαιδευτικοί, μεταξύ των οποίων ο θεωρητικός φυσικός Dr. Michio Kaku.
• Μουσικοί, κινηματογραφιστές και σχεδιαστές που είδαν τις επιχειρήσεις τους να αλλάζουν, εντελώς, ως αποτέλεσμα των τεχνολογικών εξελίξεων, όπως ο Stevie Wonder, ο Pete Wentz καθώς και λιγότερο γνωστοί καλλιτέχνες που πιστώνουν την επιτυχία τους στις καινοτομίες του Jobs (όπως το iTunes).

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Adam Savage αναφέρει: «Κάποτε κάποιος είπε πως το να ακολουθείς το μονοπάτι που χάραξε κάποιος άλλος είναι μια πολύ λογική πράξη, τα νέα μονοπάτια όμως χαράσσονται από “παράλογους” ανθρώπους. Ο Steve Jobs ήταν ένας τέτοιος “παράλογος” άνθρωπος που δεν έδωσε απλά στο κοινό αυτό που ζητούσε, αυτός όρισε εντελώς νέους τρόπους σκέψης για τη ζωή μας στον ψηφιακό χώρο: την παραγωγικότητα, τη δημιουργικότητα, τη μουσική, την επικοινωνία, τα ΜΜΕ και την τέχνη. Έχει αγγίξει, άμεσα και έμμεσα, τη ζωή όλων μας».
Η ψηφιακή πλατφόρμα της Nova, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για εμπλουτισμό με ειδικά αφιερώματα των θεματικών καναλιών της, θα ενισχύει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή σε συνεργασία με το Discovery Channel.

http://www.digitallife.gr

Σε 16:9 ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ΕΡΤ



Δελτίο Τύπου  ΕΡΤ
Μετά την εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας (high definition), η ΕΡΤ κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα στον τομέα των νέων τεχνολογιών: από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, τα δελτία Ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές της ΝΕΤ θα μεταδίδονται σε σύστημα ευρείας οθόνης 16:9.
Το νέο σύστημα παρέχει στους Έλληνες τηλεθεατές ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες, με ευρύτερη εικόνα κατά την οριζόντια κατεύθυνση, πρόσθετες πληροφορίες οθόνης και βελτιωμένη αισθητική.
Ειδικότερα, από την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταδίδονται με το νέο σύστημα όλα τα δελτία ειδήσεων, καθώς και όλες οι πρωινές και βραδινές ενημερωτικές εκπομπές της ΝΕΤ. Ακόμα, σε 16:9 θα μεταδίδεται από την ίδια ημερομηνία και το αγγλόφωνο δελτίο ειδήσεων της ERTworld στις 16.30.
Η αλλαγή αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο απόφασης του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. για σταδιακή μετατροπή της μετάδοσης όλων των προγραμμάτων της δημόσιας τηλεόρασης από 4:3 σε 16:9. Ήδη, το σύστημα ευρείας οθόνης έχει εφαρμοστεί  από την ΕΡΤ εδώ και ένα χρόνο στο σύνολο των αθλητικών  γεγονότων, καθώς και σε μέρος άλλων προγραμμάτων.

Στα Ακαρνανικά στις 9 Δεκεμβρίου


Η Digea συνεχίζει την υλοποίηση του εγχειρήματος της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, με επόμενο σταθμό τη Δυτική Ελλάδα. Η μετάβαση προγραμματίζεται για τις 9 Δεκεμβρίου 2011, οπότε το ψηφιακό σήμα θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά».

Ανακοίνωση Digea
Περίπου 330.000 κάτοικοι των πόλεων του Αγρινίου,  της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας,  τμημάτων των Ιονίων νήσων καθώς και περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Αχαΐας, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Θα έχουν, επομένως, την ευκαιρία να απολαύσουν τα αγαπημένα τους ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, με κορυφαία και σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς ‘χιόνια’ και ‘είδωλα’.
Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα, θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 31 (554 MHz) & 37 (602 MHz), ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά». Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.
Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, σχεδιάζονται στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Επίσης, οι τηλεθεατές θα ενημερώνονται για τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσουν και με ενημερωτικό μήνυμα (crawl) που θα βλέπουν στον τηλεοπτικό τους δέκτη.
Για την επέκταση της ψηφιακής μετάβασης στη Δυτική Ελλάδα, ο CEO της Digea κ. Γ. Μαθιός δηλώνει: «Στις 9 Δεκεμβρίου το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας θα φτάσει στη Δυτική Ελλάδα, καλύπτοντας για ακόμα μία φορά την ανάγκη μεγάλου μέρους του πληθυσμού να έχει πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Το ψηφιακό σήμα της Digea θα αναβαθμίσει την τηλεοπτική εμπειρία κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών και εκείνων που ζουν σε ορεινούς όγκους της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν υψηλής ποιότητας τηλεοπτική εικόνα και ήχο, χωρίς είδωλα και παρεμβολές, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους.»

«Η Μεγάλη Νύχτα της Κατοχής»



Δελτίο Τύπου ΕΡΤ
 
Πρεμιέρα για τη «Μηχανή του Χρόνου» στη ΝΕΤ, ανήμερα της εθνικής επετείου, με ένα διπλό αφιέρωμα, για τη «Μεγάλη Νύχτα της Κατοχής». Από την είσοδο των  Γερμανών στην Αθηνά, μέχρι την οριστική αποχώρησή τους. Άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα καταθέτουν συγκλονιστικές μαρτυρίες και ντοκουμέντα για  το χρονικό της λεηλασίας.
Περιγράφουν πως κατασχεθήκαν επιχειρήσεις και περιούσιες, με αποτέλεσμα να εκμηδενιστεί η ελληνική οικονομία και χιλιάδες άνθρωποι να πεθάνουν από την  ασιτία.
Πώς και ποιοί έκαναν την μαύρη αγορά. Γιατί οι μαυραγορίτες έκαναν σύνθημα τη φράση: «βάστα Ρόμμελ».
Ποιοί ήταν οι δοσίλογοι και πώς έδρασαν οι κουκουλοφόροι συνεργάτες των Γερμανών.
Η έρευνα φωτίζει το σχέδιο τρομοκρατίας των ΝΑΖΙ στην Αθήνα, που βασιζόταν το τρίπτυχο μπλόκα – βασανισμοί – εκτελέσεις. Γιατί δημιουργήθηκαν τα τάγματα ασφαλείας και ποιά ήταν η δράση τους.
Ποιές ήταν οι αντιστασιακές οργανώσεις της Αθήνας που πλήρωσαν βαρύτατο φόρο αίματος;
Η εκπομπή φωτίζει ακόμη την άγνωστη ιστορία των αρχαίων της Ακρόπολης  που με αυτοθυσία προστάτευσαν οι Έλληνες αρχαιολόγοι. Ωστόσο, αποκαλύπτει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι κατακτητές λεηλάτησαν ό,τι μπορούσαν από την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.
Το ατιμώρητο έγκλημα των ΝΑΖΙ στη«Μηχανή του Χρόνου» με το Χρίστο
Βασιλόπουλο, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 13:00 το μεσημέρι, από τη ΝΕΤ.

Παλιός γερμανικός δορυφόρος συνετρίβη στη Γη, άγνωστο ακριβώς πού


Η τροχιά που ακολουθούσε ο ROSAT τον έφερνε πάνω από μεγάλο μέρος του πλανήτη (Πηγή: DLR)   Η τροχιά που ακολουθούσε ο ROSAT τον έφερνε πάνω από μεγάλο μέρος του πλανήτη (Πηγή: DLR) 

Αδιευκρίνιστο παραμένει πού ακριβώς έπεσαν τα συντρίμμια ενός παλιού ερευνητικού δορυφόρου της Γερμανίας, σε μέγεθος τζιπ, ο οποίος εισήλθε στην ατμόσφαιρα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Περίπου 30 κομμάτια του δορυφόρου ROSAT, συνολικού βάρους 1,7 τόνων, εκτιμάται ότι έφτασαν μέχρι την επιφάνεια -το μεγαλύτερο από αυτά ήταν πιθανότατα το κάτοπτρο ενός τηλεσκοπίου ακτίνων-Χ που μετέφερε ο δορυφόρος.

Ο ROSAT εκτιμάται ότι εισήλθε στην ατμόσφαιρα κάποια στιγμή από τις 03.45 έως τις 05.15. Λίγο αργότερα, τα συντρίμμια του έπεσαν στη Γη με ταχύτητα 450 χιλιομέτρων την ώρα.

Δεδομένου ότι τα δύο τρίτα της Γης καλύπτονται από νερό, το πιθανότερο είναι ότι ο δορυφόρος κατέπεσε στον ωκεανό.

Το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστήματος πιθανότατα θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για να εκτιμήσει πού μπορεί να έπεσαν τα συντρίμμια, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί αυτόπτες μάρτυρες, ούτε υπάρχουν άλλες αναφορές.

Το Κέντρο εκτιμούσε ότι η πιθανότητα να πέσουν τα συντρίμμια στο κεφάλι κάποιου ανυποψίαστου ανθρώπου ήταν μία στις 2.000.

Λόγω της τροχιάς που ακολουθούσε ο ROSAT, συμπληρώνοντας μια περιφορά γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά, «όλες οι χώρες του κόσμου που βρίσκονται σε γεωγραφικό πλάτος από 53 μοίρες βόρεια μέχρι 53 μοίρες νότια θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεαστούν» είχε ανακοινώσει το γερμανικό κέντρο την περασμένη εβδομάδα.

Η ζώνη στην οποία αναφερόταν περιλαμβάνει την Ελλάδα αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Γης εκτός των πόλων.


O ROSAT, που είχε βάρος 2,4 τόνους, εκτοξεύτηκε το 1990 και τέθηκε εκτός λειτουργίας το 1999, όταν χάλασε το σύστημα που «κλείδωνε» το τηλεσκόπιο σε συγκεκριμένα άστρα.

Το τηλεσκόπιο του δορυφόρου ήταν το πρώτο που χαρτογράφησε τον ουρανό στο φάσμα των ακτίνων-Χ και βοήθησε να μελετηθούν τα άστρα νετρονίων και οι μαύρες τρύπες, μεταξύ άλλων.

Ο ROSAT κινούνταν αρχικά σε απόσταση 600 χλμ, ωστόσο η τροχιά του έφθινε την τελευταία δεκαετία και τον είχε φέρει σε απόσταση μόλις 300 χλμ.

Όπως οι περισσότεροι δορυφόροι της εποχής του, ο ROSAT δεν διέθετε προωθητικά συστήματα για τη διόρθωση της τροχιάς του και την ελεγχόμενη καταστροφή του στη γήινη ατμόσφαιρα.

Η συντριβή του έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα του παλιού δορυφόρου UARS της NASA.

Πηγή: In.gr

Σημαντικές αλλαγές στο Gmail

Σημαντικές αλλαγές στο GmailΗ ομάδα ανάπτυξης της Google που ασχολείται με το Gmail έχει ετοιμάσει ένα ενδιαφέρον πακέτο αλλαγών
που φαίνεται να αναβαθμίζει σημαντικά τη διάσημη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι αλλαγές έχουν ως στόχο να κάνουν πιο λειτουργικό το Gmail.

Μια βασική αλλαγή είναι το fluid design της ιστοσελίδας. Από εδώ και μπρος, όταν ο χρήστης μεγαλώνει/μικραίνει το παράθυρο του browser, το Gmail τροποποιεί ανάλογα τα περιεχόμενά του έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα στο νέο μέγεθος. Επίσης, ο χρήστης έχει πλέον την επιλογή να αυξομειώσει την έκταση των παραθύρων για τα labels και το chat, δίνοντας έτσι χώρο στη λειτουργία που τον εξυπηρετεί καλύτερα. Τα themes περιλαμβάνουν πλέον εικόνες υψηλής ευκρίνειας, ενώ τα conversations (threaded emails) έχουν ανασχεδιαστεί και διαθέτουν πλέον τις profile pictures των συμμετεχόντων. Τέλος, το search γίνεται πολύ πιο λειτουργικό και καταργείται η χρήση των operators που μπερδεύουν τους μη εξοικειωμένους χρήστες.

Η Google ανέβασε στο YouTube ένα σχετικό video, το οποίο προοριζόταν για private, όμως από λάθος έγινε public για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ένας χρήστης το αναδημοσίευσε κι έτσι έχουμε μια πρώτη εικόνα για τις αλλαγές που έρχονται μέσα στο επόμενο διάστημα.

e-pcmag.gr

Τεχνολογία της Adobe κάνει θαύματα με τις θολές εικόνες

Μέσα από την εκδήλωση MAX 2011 από την Adobe παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες μια νέα τεχνολογία η οποία “κάνει θαύματα” σε θολωμένες εικόνες. Βασίζεται σε έναν αλγόριθμο που έχει αναπτύξει ο Jue Wang, ερευνητής επιστήμονας της Adobe.

Με την τεχνολογία αυτή φωτογραφίες οι οποίες είναι θολές, είτε περιέχουν γράμματα που φαίνονται απλά μπορούν να “καθαρίσουν” σε ελάχιστα μόλις βήματα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις επεξεργασίας εικόνων. Σύμφωνα με αναφορές ο αλγόριθμος φαίνεται να λειτουργεί ακόμη και σε χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες, τραβηγμένες από κινητό τηλέφωνο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εικόνα που περιέχει κείμενο και είναι θολωμένη σε σημείο που το κείμενο δεν είναι ευανάγνωστο. Το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από εντυπωσιακό και δε δίνει καθόλου την αίσθηση ότι πρόκειται για φωτογραφία που αρχικά ήταν θολή.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Στα παραδείγματα φωτογραφιών της εταιρείες χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες που “κουνήθηκαν” επίτηδες κατά τη λήψη τους, αλλά και καθαρές φωτογραφίες που θολώθηκαν τεχνητά για τις ανάγκες της παρουσίασης. Φυσικά ο αλγόριθμος δυσκολεύτηκε περισσότερο στην πρώτη περίπτωση σε αντίθεση με το τεχνητό blur.

Η τεχνολογία δεν είναι ακόμη τελειοποιημένη ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενσωματωθεί σε κάποια μελλοντική έκδοση του Adobe Photoshop.


Site: blogs.adobe.com

Πηγή: insomnia.gr 

Το OpenOffice περνάει στα χέρια της Apache

"14 Οκτωβρίου 2011. Η Oracle παραχωρεί τον κώδικα του Openoffice.org στην Apache Software Foundation." Με αυτά τα λόγια ξεκινάει η ανακοίνωση του χαρμόσυνου γεγονότος (φυτοζωούσε κάτω από την σκεπή της Oracle η σουίτα).

"The Apache Way" βαφτίστηκε η νοοτροπία κάτω από την οποία θα εξελιχθεί η σουίτα από εδώ και στο εξής. Το επωαζόμενο project γίνεται γνωστό ως Apache OpenOffice.org


Την ανακοίνωση μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://blogs.apache....ation_statement

Σημαντική παρατήρηση: στο τέλος της ανακοίνωσης γίνεται κάλεσμα προς το LibreOffice.

Site: Ανακοίνωση 
insomnia.gr

ΕΕ: Internet τουλάχιστον 30Mbps για όλους μέχρι το 2020


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδιά της για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να βελτιώσει τις τηλεπικοινωνιακές της υποδομές.Η Neelie Kroes, Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα της ΕΕ, ανακοίνωσε ένα πακέτο ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί για τη βελτίωση των υποδομών, ενώ προβλέπεται κονδύλι και για την απόλυτη συμβατότητα των δημόσιων υπηρεσιών από χώρα σε χώρα. 

Πέρα από τα 9,2 δισ., η Επιτροπή προσδοκά ότι θα υπάρξουν επιπλέον δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια μεταξύ 50 και 100 δισ. ευρώ. Το αρχικό πακέτο θα έχει τη μορφή ενός εγγυοδοτικού ταμείου που θα στηρίζει επενδύσεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.
Στόχος της Κομισιόν είναι όλες οι χώρες να έχουν υποδομή για ευρυζωνικές συνδέσεις τουλάχιστον 30Mbps μέχρι το 2020. Το σχέδιο προβλέπει, επίσης, ότι οι μισοί Ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε συνδέσεις 100Mbps μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Όλα αυτά, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι τότε με τη μορφή που έχει σήμερα ή με κάποια καλύτερη...

Πηγή: Pc Magazine

Πρεμιέρα για τους “Ράδιο Αρβύλα” την επόμενη Δευτέρα

Δελτίο Τύπου ΑΝΤ1

Το Ράδιο Αρβύλα επιστρέφει στο prime time του ANT1 και στις βραδιές μας. Σάτιρα, σκέψη, γέλιο, προβληματισμός, επικοινωνία, γεμίζουν ξανά τα βράδια μας, από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 23.00 και κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Η αγαπημένη μας παρέα του Αντώνη Κανάκη, Γιάννη Σερβετά, Στάθη Παναγιωτόπουλου και Χρήστου Κιούση, το καλύτερο αντίδοτο στην ελληνική πραγματικότητα, ξανά μαζί μας για 4η χρονιά.
Με τους Ράδιο Αρβύλα, ανακαλύψαμε πως υπάρχει κι αυτή η τηλεόραση και μας έχει γίνει… απαραίτητη!
ΤΗΛΕΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Κοσμόπουλος
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Αντώνης Κανάκης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: TONY PRODUCTIONS

Ο ψηφιακός πόλεμος και μια παραίτηση

“Παρόν” 16.10.2011

Μετά τον Τηλέμαχο Χυτήρη άλλο ένας μέλος της κυβέρνησης που έχει ασχοληθεί ενεργά με την υπόθεση της ψηφιακής μετάβασης εξωθήθηκε στην έξοδο. Ο γενικός γραμματέας επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας υπέβαλλε την παραίτηση του και αποχωρεί από το υπουργείο Υποδομών πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων. Ο χάρτης υποθετικά θα είναι έτοιμος μετά την αποτίμηση του φάσματος που έχει αναλάβει ο σύμβουλος της γραμματείας αποκρατικοποιήσεων. Το μείζον θέμα ωστόσο παραμένει η πολιτική απόφαση για το πόσο φάσμα συχνοτήτων θα παραχωρηθεί για εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας σταθμών και πόσο θα απομείνει για να δοθεί σε περιφερειακά κανάλια η άλλες υπηρεσίες. Η  18μηνη καθυστέρηση δημιουργίας του ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων φέρνει καθυστέρηση και στη δημοπράτηση του ψηφιακού μερίσματος από το οποίο η κυβέρνηση παρουσίασε στην τρόικα και τους Ευρωπαϊους ελεγκτές ότι θα έχει έσοδα το 2012. Τα σχέδια όπως είναι φανερό θα μείνουν στα χαρτιά αφού ακόμη τίποτε απολύτως δεν είναι έτοιμο, πέρα από την ικανοποίηση των βασικών απαιτήσεων των τηλεοπτικών καναλιών να μην πληρώνουν για τις συχνότητες στις οποίες εκπέμπουν μέχρι να δοθούν οριστικά οι ψηφιακές άδειες.

paron typologies

OpenWifi Project: Εγκαταστάθηκαν 35 ανοιχτά ασύρματα δίκτυα με 384 σημεία πρόσβασης

Το Openwifi.gr είναι μια δράση της Εταιρίας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα( ΕΕΛ/ΛΑΚ), για ανοιχτή ασύρματη πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα αξιοποιώντας εργαλεία και πλατφόρμες
Ανοιχτού Λογισμικού και την τεχνολογία Open Mesh.

Μέσα από αυτή τη δράση η ΕΕΛ/ΛΑΚ σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φορείς και εθελοντές στοχεύει στο να βελτιωθεί η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πλατείες, πεζόδρομους, και σε δημόσιους χώρους, όπως μια παραλία ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή που προσφέρεται για τη δημιουργία ενός τοπικού ασύρματου σημείου πρόσβασης (wifi hot spot). Οι βασικές προϋποθέσεις για την επιλογή των προτάσεων ήταν η ύπαρξη εθελοντών που αναλαμβάνουν να εγκαταστήσουν, να λειτουργήσουν και να προωθήσουν την χρήση του Open wifi hot spot καθώς και η διαθεσιμότητα μόνιμης σύνδεσης στο ιντερνέτ.

Συνολικά έχουν εγκατασταθεί 35 ασύρματα δίκτυα με 384 σημεία πρόσβασης. Ήδη τα 30 από τα 35 ασύρματα δίκτυα προβάλλονται on-line στον ιστότοπο www.openwifi.gr


Αναλυτική περιγραφή της δράσης

Στην Κοζάνη όπου η “Λέσχη Ανοιχτού Λογισμικού” εγκατέστησε δίκτυο για την ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στην πλατεία Λασσάνη. Με την παραχώρηση 4 ασύρματων σημείων πρόσβασης από την ΕΕΛ/ΛΑΚ και τη διάθεση από το δήμο Κοζάνης μιας DSL γραμμής (24Mb-Down/1Mb-Up), η λέσχη ανέλαβε την εγκατάσταση, παραμετροποίηση, λειτουργία και τεχνική υποστήριξη του ασύρματου δικτύου. Το συνολικό οικονομικό κόστος της δράσης είναι μόνο το πάγιο της ευρυζωνικής γραμμής DSL. Στη δοκιμαστική λειτουργία διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες απολαμβάνουν την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση και είναι κατά κόρον φοιτητές της πόλης και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το όνομα του ασύρματου δικτύου είναι “free-lassani” και η πρόσβαση είναι ανοικτή, με μόνο περιορισμό τη μειωμένη ταχύτητα ανά χρήστη στα 400Kbit-Down/80Kbit-Up για την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού πολιτών. Υπεύθυνος για την υλοποίηση είναι ο κ. Φώτης Στεφανίδης Γεν. Γραμματέας Λέσχης Φίλων Ανοικτού Λογισμικού Κοζάνης.

Στη Θεσσαλία και στη Μεσοχώρα Τρικάλων, όπου ο κ. Γεώργιος Χονδρός, με τη συνεργασία της ΕΕΛ/ΛΑΚ, έχει εγκαταστήσει ήδη 13 routers και αναμένεται να εγκαταστήσει άλλα 17, σε διάφορα σημεία της περιοχής. Η ΜκΟ Αχελώου Ρους, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, εντάχθηκε στη δράση Open-wifi για ανοιχτή ασύρματη πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα αξιοποιώντας εργαλεία και πλατφόρμες Ανοιχτού Λογισμικού, της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ). Κατέθεσε το 2010 σχετικό αίτημα για την παροχή 30 ασύρματων “open-mesh” routers των οποίων εγκατάστασή άρχισε σε επιλεγμένα σημεία. Το δίκτυο τέθηκε ήδη σε πιλοτική λειτουργία μέσω σταθερών συνδέσεων ADSL της Αχελώου Ρους. Σύντομα το δίκτυο θα επεκταθεί με επιπλέον routers, ώστε να προσφέρει ικανοποιητική κάλυψη και γρήγορες ταχύτητες στο σύνολο του οικισμού. Ήδη προσφέρει ικανοποιητικές υπηρεσίες σε αρκετά σημεία του χωριού, τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του, ενώ σίγουρα αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Ελασσόνα. Πρόκειται πραγματικά για μια περιοχή “παράδειγμα προς μίμιση”, αφού 11 (!) χωριά και ο Δήμος Ελασσόνας, έχουν ήδη εγκαταστήσει κόμβους ασύρματης πρόσβασης στο Internet.Πρόκειται για τα χωριά: Σαραντάπορο, Πύθιο, Δολίχη, Καλύβια, Μηλέα, Φαρμάκη, Κοκκινόγη, Τσαπουρνιά, Λόφος, Κοκκινοπηλός και Άζωρος τα οποία μαζί με τον Δήμο Ελασσόνας αποτελούν πραγματικό “κόσμημα” για την ανοιχτή κοινότητα του openwifi σε όλη την Ελλάδα.Ο κ. Φώτης Κλεισιάρης στο Σαραντάπορο και στο Λόφο, η κα Ραχήλ-Μαρία Μωυσίδη στο Πύθιο, ο κ.Παπαθανασίου Σάκης στο χωριό Άζωρος, ο κ.Βαλιώτης Παναγιώτης στα χωριά Μηλέα και Φαρμάκη,η κα Καστανάρα Κωνσταντίνα σε Καλύβια και Κοκκινοπηλό, ο κ.Τσακνάκης Ευάγγελος στη Δολίχη, ο κ.Γκουντουβάς Ευάγγελος στην Τσαπουρνιά, η Κα Γκρούμτσια Σταματία στην Κοκκινόγη και ο κ.Γκρίγκας Ιωάννης στο Δήμο Ελασσόνας, με εθελοντική προσφορά και με πραγματικό “μεράκι” έχουν στήσει ένα δίκτυο δωράν άσύρματης πρόσβασης στο internet, με 136 συνολικά εγκατεστημένα routers μέχρι στιγμής, που θα το ζήλευαν πολλοί μεγάλοι Δήμοι της χώρας μας. Το δίκτυο αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο με τα επί πλέον routers που έχει ήδη προμηθεύσει η ΕΛΛ/ΛΑΛ και να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερα χωριά της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας.

Δήμος Χαλκιδέων - Δημοτικό Διαμέρισμα Λουκισίων. Τον Ιανουάριο του 2011 το Ασύρματο Δίκτυο Ευβοίας (EWN) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Λουκισίων «Η ΑΝΘΗΔΩΝ» και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανθηδώνας, έπειτα από την δωρεάν παραχώρηση των πρώτων 8 Δρομολογητών (Routers) “Open Mesh” από την ΕΛ/ΛΑΚ, τοποθετήθηκαν πιλοτικά για πρώτη φορά στην περιοχή των Λουκισίων. Υπυεύθυνος για την υλοποίηση της δράσης είναι ο κ.Κώστας Λέφας.

Στην Αττική στο Δήμο Μαραθώνα όπου με πρωτοβουλία της Κοινότητας Ανοικτού Λογισμικού Μαραθώνα και του http://www.e-Marathon.gr σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα, το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο της Αθήνας http://www.awmn.net και με αφορμή την προσφορά των open-mesh router της ΕΛ/ΛΑΚ http://www.ellak.gr ξεκίνησε στον Μαραθώνα πιλοτικά η τοποθέτηση και λειτουργία ενός Ασύρματου Δικτύου (wi-fi spots), μέσω του οποίου θα παρέχεται πρόσβαση στο διαδίκτυο στους δημότες Μαραθώνα εντελώς δωρεάν. Η κοινότητα ανοικτού λογισμικού σε συνεργασία με τον σύλλογο AWMN - Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου της Αθήνας εγκατέστησε τα πρώτα 9 open-mesh σε σημεία κλειδιά της περιοχής του Μαραθώνα, κάποια από τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μοιράζοντας ελεύθερα διαδίκτυο. Επίσης στο Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Μαραθώνα στο Βαρνάβα, όπου επίσης με πρωτοβουλία της Κοινότητας Ανοικτού Λογισμικού Μαραθώνα και του http://www.e-Marathon.gr σε συνεργασία με το ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο της Αθήνας http://www.awmn.net και με αφορμή την προσφορά των open-mesh router της ΕΛ/ΛΑΚ http://www.ellak.gr ξεκίνησε στον Μαραθώνα πιλοτικά η τοποθέτηση και λειτουργία ενός Ασύρματου Δικτύου (wi-fi spots), μέσω του οποίου θα παρέχεται πρόσβαση στο διαδίκτυο στους δημότες Μαραθώνα εντελώς δωρεάν.

Υπεύθυνος των δύο παραπάνω δράσεων στο Μαραθώνα είναι ο κ.Λάζαρος Καραούλης.

Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών (AWMN). Με αφορμή την πρόσφορα δρομολογητών τεχνολογίας Mesh από την Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα ‘ΕΛ/ΛΑΚ’ το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών ‘ΑΜΔΑ’ ξεκίνησε πιλοτικά την εγκατάσταση δέκα (10) Access Points σε κόμβους του δικτύου του. Ο σκοπός μας ήταν, με την χρήση αυτής της τεχνολογίας, η εξάπλωση ενός ανοιχτού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής που προσφέρει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση τόσο στο διαδίκτυο όσο και στις υπηρεσίες που υπάρχουν μέσα στο δίκτυο του ΑΜΔΑ. Λόγω της εμπειρίας που κατέχουν σχετικά με εγκαταστάσεις ασύρματων δικτύων οι κομβούχοι και μέλη του δικτύου μας, στους οποίους και παραχωρήθηκαν οι 10 πρώτοι δρομολογητές, η τοποθέτηση τους ολοκληρώθηκε μέσα σε 2 μόνο μέρες. Μέχρι εκείνη την στιγμή καλύπτονταν οι κεντρικές πλατειές των Βριλησσίων και της Μαρίνας Ζέα, το 18ο και 19ο Δημοτικό Σχολειό Αθηνών, το 56ο Γυμνάσιο Αθηνών, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, ένα μικρό τμήμα από του Ολυμπιακού Σταδίου στο Μαρούσι. Επίσης καλύπτονταν και κάποιες κατοικημένες περιοχές στους Δήμους: Αμαρούσιου, Γλυφάδας, Μαραθώνος, Μελισσίων, Παιανίας, Πετρούπολης και Σπάτων. Σχεδόν ένα χρόνο μετά τον σχεδιασμό του project και την εγκατάσταση των περισσοτέρων από τους σχεδιασμένους κόμβους, το δίκτυο έχει φτάσει τα 108 σημεία πρόσβασης με πρόθεση να εκπληρωθεί η υπόσχεση εγκατάστασης περισσότερων από τρακόσιους (300) κόμβους

Ένα άλλο ασύρματο δίκτυο που λειτουργεί στην Αττική, είναι αυτό του ΤΕΙ Πειραιά. Το γεγονός ότι η ασύρματη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του ΤΕΙ δεν ήταν εφικτή αλλά και η αύξηση των χρηστών τα τελευταία χρόνια, δημιούργησαν την ανάγκη αναδιάρθρωσης και επέκτασης του δικτύου. Λαμβάνοντας υπόψη τη χωροταξική διάρθρωση του ΤΕΙ, η τεχνολογία mesh είναι ιδανική. Γι αυτό το λόγο το ΤΕΙ Πειραιά, σε συνεργασία με την ΕΛ/ΛΑΚ και το ΑΜΔΑ, προμηθεύτηκε 10 router οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν με επιτυχία σε σημεία κλειδιά του ΤΕΙ. Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Συμεών Σταύρου.

Το ΕΚΤ και το ΕΙΕ, δεν θα μπρούσαν να λείπουν από την δράση Openwifi.gr. Το http://www.ekt.gr (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης) και το http://www.eie.gr (Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών), σε συνεργασία με την http://www.ellak.gr (ΕΕΛ/ΛΑΚ), προσφέρουν ασύρματη πρόσβαση μέσω του openwifi mesh στο διαδίκτυο στους εξωτερικούς χώρους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Β.Κων/νου 48) στο κέντρο της Αθήνας σε ένα από τους πλέον πολυσύχναστους χώρους πολιτισμού και επιστήμης. Υπεύθυνος ο κ. Παναγιώτης Σταθόπουλος.

Στο Νομό Ρεθύμνου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει προμηθευτεί εξοπλισμό ο οποίος χρησιμοποιείται για την παροχή διασύνδεσης στο κτίριο «Ξενία» του Πανεπιστημίου Κρήτης στη πόλη του Ρεθύμνου που χρησιμοποιείται ως φοιτητική εστία αλλά και χώρος εκδηλώσεων και συνεδριάσεων.

Επίσης στο 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά δίκτυο ασύρματης πρόσβασης τεχνολογίας Open Mesh. Τον απαιτούμενο εξοπλισμό προμήθευσε η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) κατόπιν πρότασης που υπέβαλε το εργαστήριο Τεχνολογίας της μονάδας. Στόχος της ενέργειας ήταν η εκπαιδευτική αξιοποίηση των μαθητικών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών που προμηθεύτηκαν οι μαθητές της Α’ τάξης στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακή Τάξη» κατά το σχολικό έτος 2009-2010, μέσω της δυνατότητας πρόσβασης των μαθητών σε διαδικτυακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που πρόσθεσε ο εξοπλισμός Open Mesh. Υπεύθυνος για τις δύο παραπάνω δράσεις στο Ρέθυμνο ο κ. Κώστας Πλατινάκης.

Ο Παραθεριστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός των Υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας Κρήτης (Π.Ο.Σ.ΥΠ.ΑΤΕ) είναι ο παραθεριστικός οικοδομικός συνεταιρισμός των υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας Κρήτης με δυναμικότητα 191 κατοικιών. Βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Γαζίου, στο βορειοδυτικό άκρο του κόλπου του Ηρακλείου, στην Κρήτη (Aκρωτήρι Pοδιάς). Eφάπτεται της θάλασσας με παραλιακό μέτωπο, με εξαιρετική θέα πρός την Αγία Πελαγία και το Ηράκλειο.

Η υλοποίηση της δράσης Openwifi σε συνεργασία με την ΕΕΛ/ΛΑΚ, έχει σκοπό τη δημιουργία ενός ανοικτού στο κοινό ευρυζωνικού δικτύου στους εξωτερικούς και παρακείμενους χώρους του συνεταιρισμού ώστε να καλυφθούν τόσο οι ανάγκες των επισκεπτών όσο και η ανάγκη για δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους κατοίκους του συνεταιρισμού.

Τέλος ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης http://www.heraklion....-wireless.html , από το καλοκαίρι του 2008 προσφέρει δωρεάν σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω των υποδομών του δημόσιου ασύρματου δικτύου που έχει αναπτύξει με ίδια μέσα. Στην συνεχή προσπάθεια της καλής λειτουργίας αυτής της υποδομής και της αξιοποίησης των προηγμένων τεχνολογιών, το δίκτυο αυτό έχει συμπληρωθεί με την τεχνολογία open-mesh. Το open-mesh τμήμα του ασύρματου δικτύου αποτελείται από τα παρακάτω σημεία:

4 σημεία που βρίσκονται στο Δημοτικό Μέγαρο στην Ανδρόγεω 2, συγκεκριμένα στο πολύκεντρο νεολαίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων καθώς και στον 4ο όροφο του κτιρίου
2 σημεία στο Δημαρχείο «Λότζια», ένα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (αίθουσα Βενιζέλου) και ένα στην αίθουσα Παπανδρέου
3 σημεία στην πλατεία της εκκλησίας Παναγίτσας Μασταμπά


Τα τρία σημεία στην πλατεία της εκκλησίας Παναγίτσας Μασταμπά αποτελούν μία από διάφορες νέες νησίδες ασύρματης πρόσβασης που σχεδιάζονται για την ευρύτερη περιοχή της πόλης. Σε δεύτερη φάση, με την προσθήκη νέων σημείων πρόσβασης, αυτές οι νησίδες θα πληθαίνουν και θα καλύψουν ιδιαίτερα υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης. Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε δωρεάν από τον ΕΛ/ΛΑΚ στα πλαίσια προώθησης της ευρυζωνικότητας, των νέων τεχνολογιών και του Ανοικτού/Ελεύθερου Λογισμικού. Υπεύθυνος ο κ. Κόντος Χάρης.

Το λιμάνι της Πάτρας, στο Σταθμό Υποδοχής Επιβατών, ήταν ένας από τους πρώτους χώρους που εγκατέστησαν ασύρματο δίκτυο, σε συνεργασία με την ΕΕΛ/ΛΑΚ.Η εγκατάσταση έχει σκοπό να προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους χρήστες του λιμανιού της Πάτρας. Βρίσκεται σε πιλοτική φάση λειτουργίας από τον Σεπτέμβριο του 2010. Στην πρώτη αυτή φάση λειτουργίας εγκαταστάθηκαν 6 routers. Με την τοπολογία αυτή καλύφθηκαν οι εξής περιοχές της λιμενικής ζώνης του Βόρειου Λιμένα Πατρών: α) περιοχή “Πυλης 7”, β) περιοχή Σταθμού Επιβατών Βόρειου Λιμένα, γ) περιοχή Κτιρίου καταστημάτων οδού Νόρμαν και δ) περιοχή εισόδου λιμένα στον Μώλο Αγίου Νικολάου.

Το καλοκαίρι του 2011 ξεκίνησε η λειτουργία του Νέου Νότιου Λιμένα της Πάτρας για την εξυπηρέτηση των δρομολογίων Ελλάδας-Ιταλίας. Για το λόγο αυτό την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη μια αναδιοργάνωση του δικτύου των routers ώστε να καλυφθούν τόσο περιοχές του Βόρειου Λιμανιού (που εξυπηρετεί την κίνηση εσωτερικού προς Ιθάκη-Κεφαλλονιά καθώς και την κίνηση κρουαζιεροπλοίων) όσο και του Νότιου Λιμανιού (που εξυπηρετεί την κίνηση των γραμμών Ελλάδας-Ιταλίας). Υπεύθυνη η Κα Ιωάννα Κατσωνοπούλου.

Στο χωριό Άγιος Νικόλαος στο Δήμο Βοιών Λακωνίας, το ασύρματο δίκτυο Κάβο Μαλέα,Αγίου Νικολάου Βοιών Λακωνίας και ο σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών είναι ο φορέας υλοποίησης του ασύρματου δικτύου.Έχουν ήδη εγκατασταθεί ένα εκτεταμένο δίκτυο στον κύριο οικισμό του χωριού και διετέθη εξοπλισμός από την ΕΕΛ/ΛΑΚ για την επέκταση του δικτύου και στους άλλους 4 παραλιακούς οικισμούς καθώς και η διασύνδεση με αντίστοιχα ασύρματα δίκτυα των Κυθήρων και της Κρήτης. Υπεύθυνος ο κ.Ιωάννης Δελακοβίας. Επίσης στο Δήμο Βοιών Λακωνίας και στο χωριό Ελίκα, διετέθη εξοπλισμός από την ΕΕΛ/ΛΑΚ για δωρεάν ασύρματη δικτύωση όλων των κοινόχρηστων χώρων στην Ελίκα Λακωνίας. Απο το χωριό περνάει κεντρικός δρομος που καταληγει στην Νεάπολη. Στο κεντρο υπαρχει Δημοτικο με πλατεια που μπορει να εξυπηρετησεει τους Δημοτες καθώς και τους περαστικους, που πηγαινουν προς Νεάπολη, Ελαφονισο, Κυθηρα. Η παραλια βρισκεται σε αποσταση δυο χιλιομέτρων και υπάρχει οπτική επαφη.Υπεύθυνος ο κ. Γεράσιμος Σβορώνος.

Τέλος στις Κυκλάδες και στο νησί της Τήνου, λειτουργεί το Το Ασύρματο Πλεγματοειδές Δικτύο (Open-mesh network) της Κώμης Τήνου, με τους πρώτους 10 ασύρματους δρομολογητές (wireless routers), το οποίο τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία το Δεκέμβριο του 2010, διαμοιράζοντας την προσωπική ευρυζωνική σύνδεση ADSL του υπεύθυνου του δικτύου. Tο Ασύρματο Δίκτυο της Κώμης Τήνου εξυπηρετεί ικανοποιητικά τους χρήστες του και αποτελεί σημείο αναφοράς για την Τήνο και τις Κυκλάδες, καθώς είναι το μοναδικό Ασύρματο Πλεγματοειδές Δικτύο (ανοιχτού κώδικα) των Κυκλάδων. Στην παρούσα φάση λειτουργεί με 4 δρομολογητές και αναμένεται η εγκατάσταση άλλων 6, ώστε να γίνουν 10 συνολικά. Τα open-mesh router έχουν εγκατασταθεί εξωτερικά σε ιστούς κεραιών τηλεόρασης, ως επί το πλείστον, ή άλλους διαθέσιμους ιστούς σε ταράτσες, σκεπές και τοίχους με κατάλληλη ορατότητα προς τους στοχευόμενους χώρους κάλυψης. Φορέας Υλοποίησης: «Κώμιος» http://komios.wordpress.com.Υπεύθυνος ο κ. Νικόλαος Αρμακόλας.

Πηγή: Adslgr
Πηγή: Openwifi.gr

Σιγή από RTL


Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τον Alpha. Οι γερμανοί επιτελείς δεν έχουν αποφασίσει αν θα αποχωρήσουν ή θα παραμείνουν στη χώρα από την αρχή του επόμενου έτους, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί τα παλιά σενάρια και οι επαφές με τον ΑΝΤ1. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως,  προς το παρόν, το RTL δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωσει για να διοχετεύσει τις πληροφορίες που εμφανίζονται στον Τύπο.


paron.gr/typologies

Οδηγίες για την αυριανή απεργία

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα, τα ειδησεογραφικά sites , καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης, που απασχολεί δημοσιογράφους, να μετάσχουν αποφασιστικά στην απεργία, που έχει κηρύξει η Ένωση και η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ, από τις 6 το πρωί της Τρίτης, 18/10/2011 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 19/10/2011.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας, από τις 6π.μ. της Τρίτης, 18 Οκτωβρίου 2011 έως τις 6π.μ. της Τετάρτης, 19 Οκτωβρίου 2011: 


  • Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό . Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές-ψυχαγωγικές εκπομπές, που είναι εσωτερικές ή εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους, που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.
  • Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.
  • Δεν θα συνταχθεί και δεν θα παραδοθεί ή χρησιμοποιηθεί από τη διεύθυνση οποιουδήποτε εντύπου, ηλεκτρονικού ή ψηφιακού Μέσου, κανένα κείμενο δημοσιογράφου δημοσιευμένο ή αδημοσίευτο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 στην απεργία συμμετέχουν και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Η Ένωση καλεί όλους τους δημοσιογράφους σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την επιτυχία της απεργίας. Καλεί ιδιαίτερα τα διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ να αποφύγουν κάθε ενέργεια πίεσης πάνω σε συναδέλφους –φισσες, η οποία υπονομεύει την απεργία, θυμίζοντάς τους τις καταστατικές υποχρεώσεις όλων των μελών της ΕΣΗΕΑ.

Ο κόσμος της τεχνολογίας αποχαιρετά τον "πατέρα" της γλώσσας C και του UNIX

Ο κόσμος της τεχνολογίας αποχαιρετά τον "πατέρα" της γλώσσας C και του UNIX

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία της τεχνολογίας δεν είναι πια κοντά μας. Ο Dennis Ritchie, ο άνθρωπος που δημιούργησε τη γλώσσα προγραμματισμού C και συνέβαλε στην ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος UNIX άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.

Ο Ritchie ξεκίνησε την καριέρα του στα Bell Labs το 1967 και σύντομα άρχισε την αναπτύσσει μια γλώσσα προγραμματισμού, η οποία έγινε μετέπειτα γνωστή ως C. Σχεδόν ταυτόχρονα, συμμετείχε σε μια ομάδα προγραμματιστών που εργάζονταν για τη δημιουργία του λειτουργικού συστήματος UNIX. Το 1978, ο Ritchie μαζί με το φίλο του Brian Kernighan έγραψαν το βιβλίο The C Programming Language, το οποίο θεωρείται το "ευαγγέλιο" του προγραμματισμού σε C.

Ο Ritchie απεβίωσε στο σπίτι του, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου. Φαίνεται, όμως, ότι έπασχε από κάποια χρόνια νόσο.

Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο Ritchie είναι τεράστια. Η γλώσσα C είναι η βάση απ' όπου ξεκίνησαν όλα όσα βλέπουμε γύρω μας στο χώρο της τεχνολογίας. Δεν είναι, μάλιστα, υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι το έργο του είναι πολύ σημαντικότερο από αυτό του Steve Jobs, ο οποίος επίσης έφυγε από τη ζωή αυτές τις μέρες.

Πηγή: neowin

“Πράσινο φως” για το Ξάνθη-ΠΑΟ

Θα μεταδοθεί ο αγώνας Ξάνθη- ΠΑΟ, από τη ΝΕΤ(16.00) ύστερα από  άδεια που έδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ κατά τη διάρκεια της απεργίας.Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ένταξή του στο ενιαίο μισθολόγιο και την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης που προβλέπει το, υπό συζήτηση, πολυνομοσχέδιο.
paron.gr

AVerDiGi EH1008H-4 Nano

Αυτόνομο υβριδικό H.264 ψηφιακό καταγραφικό 4 εισόδων video και 4 εισόδων ήχου, με ευρεία επιλογή από υποστηριζόμενες IP αλλά και αναλογικές κάμερες, πλήρεις δυνατότητες πρόσβασης και ελέγχου μέσω internet, και εύχρηστο περιβάλλον χειρισμού με USB πληκτρολόγιο, USB mouse ή τηλεχειριστήριο.

Τιμή : 370,00€  με Φ.Π.Α
Operation System
Embedded Linux
Video Inputs
8CH
Analog: BNC connector via DVI cable
IP: Support up to 4CH
Video Compression (Analog)
H.264
Video Streaming Format (IP)
H.264/MPEG4/ MJPEG
Video Output
VGA out x 1, 2 independent 1CH SPOT output (model 1)
VGA out x 1, 1CH SPOT output and TV-output (model 2)
Recording Frame Rate (Analog)
CIF: 240/200 FPS
Half D1: 120/100 FPS
D1: 60/50 FPS
Recording Resolution (IP)
Supports IP cameras up to 1.3 megapixel with H.264/MPEG4/MJPEG video format on the first 4 channel and 2.3 megapixel with MJPEG video format on the 1st channel
Preview Resolution
1024 x 768
Audio Inputs
4
Audio Output
1
Connectors
Ethernet
1, 10/100 Base-T
RS485 Port
1
RS232 Port
1
e-SATA Port
1
USB 2.0
2
Sensor In/ Relay Out
4/1
Operator Interface
USB mouse, USB PC keyboard, Remote controller
Remote Management
Central Mnagement System
CM3000/ CM3000 Gold, Remote iMatrix, Remote Console
Remote DVR Connectivity
WebViewer, JavaViewer, PDAViewer, SmartViewer, iPhoneViewer, iBBViewer, AndroidViewer
Unit Standards
HDD
Internal 1 SATA HDD and 1 external e-SATA HDD
Fan
Fan-less system
Power Input
Power adapter; 12V DC 2A
Dimensions (H x W x D)
53 x 235 x 160 mm
Operating Temperature
0 °C to 40 °C (32 °F to 104 °F)
 

Επισπεύδεται το ντεμπούτο των νέων καναλιών στο YouTube

Πριν από λίγες εβδομάδες, έγινε γνωστό ότι η Google ετοιμάζεται να εγκαινιάσει νέα τηλεοπτικά κανάλια στο YouTube, με στόχο να αυξήσει τα έσοδά της προσελκύοντας ακόμα περισσότερο κόσμο την ήδη δημοφιλέστατη υπηρεσία video.
Αρχικά όλοι πίστευαν ότι η Google θα εγκαινιάσει τα νέα κανάλια στις αρχές του 2012, φαίνεται όμως ότι η πρεμιέρα επισπεύδεται. Φήμες λένε ότι τα νέα κανάλια θα κάνουν ντεμπούτο μέσα στο Νοέμβριο και θα αριθμούν συνολικά 24 "συχνότητες". Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Google έχει επενδύσει περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να εξασφαλίσει περιεχόμενο υψηλών προδιαγραφών, 50 εκ. περισσότερα απ' ό,τι είχε διαρρεύσει αρχικά.
Εν τω μεταξύ απορρίφθηκε η ιδέα που έλεγε ότι οι χρήστες θα μπορούν είτε να αγοράζουν μεμονωμένα επεισόδια για να τα βλέπουν όποτε θέλουν, είτε θα τα βλέπουν βάσει προγράμματος με διαφημίσεις. Η Google θέλει να κινηθεί αυστηρά στη λογική της τηλεόρασης, οπότε η πρώτη λύση εγκαταλείφθηκε.
Πηγή: Pc Magazine

"Κόκκινο” προς το παρόν, για Θρύλο


Η ΠΟΣΠΕΡΤ είπε ήδη «όχι» στη μετάδοση με πουλ της επίσκεψης του πρωθυπουργού  στις  Βρυξέλλες, αλλά η κίνηση αυτή  δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο με τη μετάδοση  του αγώνα του Ολυμπιακού, ειδικά κάτω από το βάρος της απόκτησης των δικαιωμάτων του Champions League από την ΕΡΤ την επόμενη 3ετία. Το ενιαίο μισθολόγιο από την άλλη, μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων κατά επιπλέον  35%,  ρίχνοντάς  τες στο 30% σε σχέση με τα εισοδήματα του 2008. Είναι μια βίαιη πτώση σε ένα καταστροφικό σπιράλ ύφεσης. Ο αντίλογος της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι πως η ΕΡΤ είναι και πλεονασματική και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητώντας  από την κυβέρνηση να υπαχθεί  στο καθεστώς των ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

«Πράσινο» φως για τη μετάδοση του αγώνα  Champions League την Τρίτη (Mega) από την ΕΣΗΕΑ, σε αναμονή για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ντορούσια Ντορντμουντ. Το τι θα γίνει με τον αγώνα του  Champions League θα εξαρτηθεί από την προγραμματισμένη για σήμερα  το πρωί συνάντηση της προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, με τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο, και αν η κυβέρνηση θα διατηρήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο.
Στην περίπτωση του Mega, η ΕΣΗΕΑ θα επιτρέψει την Τρίτη, ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων, την περιγραφή του αγώνα, χωρίς όμως τη ζωντανή εκπομπή πριν και μετά τον αγώνα. Την Τετάρτη όμως, , η ΠΟΣΠΕΡΤ, που έχει κηρύξει στάσεις εργασίας,  έχει τον πρώτο λόγο και θα σταθμίσει από τη μια από τις σοβαρές απώλειες του εισοδήματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ και από την άλλη τις αντιδράσεις που θα προκύψουν αν ο αγώνας δεν θα μεταδοθεί. 
 

Άργησε, αλλά πήγε

Δελτίο Τύπου ΑΝΤ1
Ο Πέτρος Κωστόπουλος και η εκπομπή του «Βράδυ» θα εκπέμπουν από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Η εκπομπή «Βράδυ» που αγαπήθηκε όσο λίγες από το τηλεοπτικό κοινό, έρχεται από τον ΑΝΤ1 περισσότερο fresh, αλλά και με τον Πέτρο Κωστόπουλο πιο τολμηρό, ανατρεπτικό και απρόβλεπτο από ποτέ. Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 23.00 το γέλιο, η τρέλα και οι πιο ανατρεπτικές τηλεοπτικές στιγμές βγαίνουν «Βράδυ» και κυκλοφορούν στο πλατό της εκπομπής, συλλαμβάνοντας τα πιο περιζήτητα πρόσωπα σε μεγάλες αποκαλύψεις, καυτές εξομολογήσεις και επεισοδιακές δοκιμασίες με γερές δόσεις χιούμορ

Άρχισαν οι αλλαγές στο interface των Windows 8

Όταν η Microsoft έδινε στη δημοσιότητα την πρώτη έκδοση Developer Preview των Windows 8, ήξερε πολύ καλά ότι θα εισέπραττε σφορδρές αντιδράσεις από μερίδα του κοινού. Φαίνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη αρχίσ
ει να λαμβάνει υπ' όψιν τις παρατηρήσεις αυτές.
Όπως θα περίμενε κανείς, οι περισσότερες αντιδράσεις έχουν να κάνουν με το νέο περιβάλλον χρήσης, δηλαδή με το Metro user interface. Η Microsoft προωθεί αυτό τον καιρό αλλαγές στο Metro, ενσωματώνοντας παρατηρήσεις από ειδικούς και μη. Έτσι, η σελίδα των εφαρμογών αλλάζει και περιλαμβάνει πλέον ομαδοποίηση των προγραμμάτων σε κατηγορίες και όχι απλά μια λίστα με αλφαβητική σειρά. Επιπλέον, η σελίδα εμφανίζει πλέον περισσότερα εικονίδια, κάτι που ζητούσαν μετ' επιτάσεως οι power users.
Είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολλές αλλαγές ακόμα στα Windows 8 πριν κυκλοφορήσει στην αγορά η τελική έκδοση. Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σε αυτή τη σελίδα.

Πηγή: Pc Magazine

Νέος δορυφόρος υπό κατασκευή για τη τροχιακή θέση 9° E


Με πέντε διαφορετικά Spot Beams θα ενισχύσει την τροχιακή θέση Eurobird 9A-9East, ο νέος δορυφόρος Eutelsat 9B, ο οποίος θα κατασκευαστεί από την Astrium (για λογαριασμό της Eutelsat), με προβλεπόμενη εκτόξευση έως το τέλος του 2014. Ο υπό κατασκευή δορυφόρος Eutelsat 9B (με βάση τη πλατφόρμα Eurostar E3000), θα διαθέτει μάζα εκτόξευσης 5.300 κιλών και ηλεκτρική ισχύ 12KW, 66 αναμεταδότες, Πανευρωπαϊκή δέσμη κάλυψης (για καλωδιακές τροφοδοσίες, IPTV και DTT) και τέσσερις διαφορετικές δέσμες εκπομπής, εστιασμένες ειδικά στις αγορές της Γερμανίας, Ιταλίας, Ελλάδας και των Σκανδιναβικών/Βαλτικών χωρών. Με προοπτική επαναχρησιμοποίησης συχνοτήτων (αυξάνοντας σημαντικά το συνολικό εύρος ζώνης) και τη παραγωγική ικανότητα της τροχιακής θέσης 9° East, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των τοπικών αγορών (με τη παράλληλη λήψη της δημοφιλής τροχιακής θέσης Hot Bird 13E)...
Η έλευση του νέου δορυφόρου Eutelsat 9B, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συνέχεια του μεγάλου ρυθμού ανάπτυξης της τροχιακής θέσης «Eurobird 9A-9E», που παρουσιάζει από το 2007 μέχρι και σήμερα, με 320 εκπεμπόμενα ψηφιακά κανάλια (εκ των οποίων το 10% είναι κανάλια υψηλής ευκρίνειας). Όπου δραστηριοποιείται ένας αξιόλογος αριθμός από δορυφορικές και καλωδιακές πλατφόρμες, ανάμεσα τους: «KabelKiosk (Γερμάνια), Hello HD (Ουγγαρία), Platforma DV (Ρωσία), ΟΤΕ TV (Ελλάδα) και αρκετοί Πανευρωπαϊκοί δορυφορικοί πάροχοι)». Η Ιταλική δέσμη εκπομπής σχεδιάστηκε από κοινού με την ASI (Italian Space Agency), σύμφωνα με τη προβλεπόμενη χρήση της (μεταξύ της ASI και της Eutelsat), με απώτερο στόχο να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις διαφόρων οργανισμών για εκπομπές βίντεο, σε μία από τις πιο δυναμικές αγορές της Ευρώπης. Ο δορυφόρος Eutelsat 9B επιλέχθηκε από την Astrium, για να φιλοξενήσει το σύστημα αναμετάδοσης δεδομένων EDRS (European Data Relay Satellite System) που πραγματοποιείται μέσω της Astrium με την European Space Agency. Το σύστημα EDRS θα επιτρέψει την αμφίδρομη μετάδοση και συλλογή υπερυψηλής ταχύτητας δεδομένων, ανάμεσα στους δορυφόρους παρατήρησης χαμηλής τροχιάς και τον αντίστοιχο σταθμό εδάφους…

Nicolas A.

(RexSat.blogspot.com)

Daily Mail: Ο Steve Jobs αφήνει πίσω του πλάνο τετραετίας

Daily Mail: Ο Steve Jobs αφήνει πίσω του πλάνο τετραετίας
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, ο Steve Jobs προνόησε για όλα τα μεγάλα προϊόντα της Apple πριν το θάνατό του. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Jobs, όχι μόνο φρόντισε για τη νέα γενιά του iPhone που παρουσιάστηκε μια μέρα πριν το θάνατό του, αλλά πήγε πολύ παραπέρα.

Η Daily Mail ισχυρίζεται ότι ο Jobs άφησε σχέδια για τουλάχιστον τέσσερις γενιές iPhone, iPad και iPod. Δε γνωρίζουμε ακόμα τι ακριβώς περιλαμβάνουν αυτά τα σχέδια - αν υπάρχουν, βέβαια. Ο Jobs θα μπορούσε να έχει αφήσει από πολύ γενικές κατευθύνσεις, μέχρι λεπτομερείς καταλόγους με τεχνικές προδιαγραφές. Το τελευταίο, βέβαια, έχει προφανείς δυσκολίες, γιατί ακόμα κι ο Steve Jobs δύσκολα θα μπορούσε να προβλέψει πώς θα είναι η αγορά των tablets και των smartphones το 2015.

Εν τω μεταξύ, η γνωστή τηλεοπτική εκπομπή Mythbusters ετοιμάζει ένα ειδικό αφιέρωμα στον Steve Jobs, το οποίο θα προβληθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: pcmag.com

Μπαταρίες που φορτίζουν σε 10 λεπτά


Οι μπαταρίες, αποτελούν το άλφα και το ωμέγα στις φορητές συσκευές μας, άλλωστε δίχως ενέργεια όσο υπερσύγχρονο και αν … είναι το gadget μας, δεν θα διαφέρει και πολύ από μια πέτρα. Από την άλλη οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν τον χρόνο που απαιτείται για να ανα-τροφοδοτηθούν με ενέργεια οι συσκευές μας.
Η ιαπωνική εταιρεία DoCoMo δημιούργησε μία πρωτότυπη μπαταρία η οποία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 10 λεπτά, δηλαδή μέχρι να ντυθείτε για να βγείτε μια βόλτα έξω, το κινητό σας θα είναι φορτισμένο πλήρως. Το ερώτημα είναι πως κατάφεραν να στείλουν περισσότερη ενέργεια στην μπαταρία χωρίς αυτή να εκραγεί.
Δυστυχώς δεν θα κυκλοφορήσουν άμεσα στο εμπόριο, οπότε προς το παρόν θα συμβιβαστούμε με ότι με τις κοινές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Πηγή: techit.gr

Έκτακτη εκπομπή για την οικονομία

Δελτίο Τύπου Σκάι
Το «ΣΚΑΪ Θέμα» την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 23.00 παρουσιάζει μία έκτακτη ενημερωτική εκπομπή για την οικονομία το χρηματιστήριο, τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις. Το «ΣΚΑΪ Θέμα» παρουσιάζει την πορεία των αξιών τα τελευταία χρόνια. Από το ζενίθ στο ναδίρ. Αναλυτικοί πίνακες για το πως αποτιμούνται σήμερα επιχειρήσεις που ήταν στην πρώτη γραμμή της κερδοφορίας πριν λίγα χρόνια.
Τι συμβαίνει στην αγορά των ακινήτων;  Τις απαντήσεις δίνουν ο χρηματιστής Μάνος Χατζηδάκης και η μεσίτρια Μίνα Χαρμπαλή.
Αναλύουν οι δημοσιογράφοι Νίκος Φιλιππίδης και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Τη συζήτηση συντονίζει η Σία Κοσιώνη.

Alpha: Τρίμηνο αγωνίας

Αγωνία στον Alpha για την επόμενη ημέρα. Το κλίμα και σε αυτό τον τηλεοπτικό σταθμό δεν είναι καλό, αφού όλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί μετά το τέλος των 3μήνων συμβάσεων το Δεκέμβριο του 2011. Υπάρχει ο φόβος πως το RTL θα αποχωρήσει από τη χώρα, αλλά και η εκτίμηση πως το χρονικό όριο που τέθηκε είναι για να συνηγορήσουν οι εργαζόμενοι σε ακόμη πιο χαμηλούς μισθούς. ‘Ηδη υπάρχει το παράδειγμα της Plus Productions, εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών του ομίλου, από την οποία απομακρύνθηκαν από το Καλοκαίρι, 50 εργαζομενοι. Στον Alpha έχει κάνει επίσης αίσθηση το γεγονός πως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κρίστοφερ Μάινους απουσιάζει τις τελευταίες 15 μέρες.

Πηγή: paron.gr

Χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης στα Windows 8



Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα κάποια πρώτα στοιχεία σχετικά με τη διαχείριση πόρων στα Windows 8. Όπως προκύπτει από τα όσα είπε στέλεχος της εταιρείας, τα Windows 8 θα απαιτούν πολύ λιγότερη μνήμη RAM απ' ό,τι τα Windows 7.
Η Microsoft ισχυρίζεται ότι τα Windows 8 θα απαιτούν περίπου 200MB RAM για να τρέξουν, τα μισά περίπου σε σύγκριση με την υπάρχουσα έκδοση του λειτουργικού. Οι μειωμένες απαιτήσεις αποδίδονται κατά κύριο λόγο στο νέο σύστημα εκτέλεσης των services. Κάποιες υπηρεσίες (π.χ. Windows Update, Plug and Play) θα ενεργοποιούνται μόνο όταν χρειάζεται και δε θα καταλαμβάνουν μόνιμα χώρο στη μνήμη. Επιπλέον, οι υπηρεσίες εντάσσονται πλέον σε ένα σύστημα προτεραιότητας. Έτσι, κάθε φορά θα βρίσκονται στη μνήμη εφαρμογές που τα Windows αξιολογούν ως σημαντικότερες από άλλες. Να σημειωθεί εδώ ότι δε μιλάμε μόνο για Windows services, αλλά και για προγράμματα τρίτων κατασκευαστών.
Η μείωση των απαιτήσεων σε RAM είναι μονόδρομος για τη Microsoft, αν θέλει να δει τα Windows 8 να ανταγωνίζονται με αξιώσεις το iOS και το Android στις ταμπλέτες. Αυτοί, πάντως, που δυσαρεστούνται από αυτή την εξέλιξη είναι οι κατασκευαστές υπολογιστών, οι οποίοι δε θα έχουν πλέον το σύνηθες επιχείρημα "νέα Windows, αυξημένες απαιτήσεις" για να πωλούν ακριβότερο hardware.
Πηγή: Pc Magazine

Νέα γλώσσα προγραμματισμού από τη Google



Η Google ανακοίνωσε μια νέα γλώσσα προγραμματισμού με το όνομα Dart. Πρόκειται για μια γλώσσα η οποία απευθύνεται σε developers που αναπτύσσουν web applications. Η Dart αποτελεί μια εναλλακτική απέναντι στη JavaScript.
Σύμφωνα με τη Google, η Dart καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες τόσο του μεμονωμένου developer που αναπτύσσει κάτι απλό, όσο και τα σύνθετα projects που εκτελούνται από μια μικρή η μεγάλη ομάδα προγραμματιστών. Η Google έχει εγκαινιάσει τη σελίδα www.dartlang.org, στην οποία δίνονται παραδείγματα κώδικα και γενικά όλες οι πληροφορίες για τη νέα γλώσσα.
Η γλώσσα θα εκτελείται είτε μέσω μιας virtual machine, είτε πάνω σε μια JavaScript engine που θα μεταφράζει τον κώδικα Dart σε JavaScript. Η virtual machine δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα στον Chrome, η Google όμως δηλώνει ότι θα εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο.
Πηγή: Pc Magazine

H Digea και η ΕΡΤ στα Ακαρνανικά

Άρχισε να διαφαίνεται ένα κάποιο φώς…στην ανάπτυξη της επίγειας ψηφιακής στην Ελλάδα με την συμφωνία EΡT-Digea για κοινό ξεκίνημα στα Ακαρνανικά τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Τεχνικά οι εταιρείες θα είναι έτοιμες στα τέλη Οκτωβρίου αλλά θα ακολουθήσει ενημέρωση του κοινού που θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα. Σε ότι αφορά την ΕΡΤ η εκπομπή θα γίνει από το κανάλι 28 (ERT HD, NET, ET3, radios) ενώ η Digea θα εκπέμψει στα κανάλια 31 και 37.
Στον χάρτη κάλυψης μπορείτε να δείτε ποιες περιοχές θα καλύπτονται από τους πομπούς των Ακαρνανικών. (digitaltvinfo.gr)

Ο Steve Jobs έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Ο Steve Jobs, μία από τις μεγάλες προσωπικότητες της Apple, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στην ηλικία των 56 χρόνων σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ηταν μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες στο  χώρο της τεχνολογίας, ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar (μέχρις ότου εξαγοράστηκε από τη Disney). Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στο χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία, ενώ ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή.

Τα τελευταία χρόνια, εισήγαγε τη φορική συσκευή αναπαραγωγής μουσικής iPod , το iPhone και το iPad - τα οποία άλλαξαν ριζικά τον τρόπο που συγχρονιζόμαστε με την ψηφιακή εποχή.

Ο ίδιος τον Ιανουάριο πήρε ιατρική άδεια από την Apple λόγω της επάρατης νόσου και τον Αύγουστο παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, διότι «δε θα μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και στις προσδοκίες της εταιρείας». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο θάνατός του ήρθε ακριβώς μία ημέρα μετά την παρουσίαση του iPhone 4s.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής: "Η Apple έχασε έναν οραματιστή και μια δημιουργική ιδιοφυΐα και ο κόσμος έχασε έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Όσοι από εμάς ήταν αρκετά τυχεροί να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με τον Steve χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και εμπνευσμένο μέντορα. Ο Steve αφήνει πίσω του μια εταιρεία που μόνο αυτός θα μπορούσε να είχε χτίσει και το πνεύμα του θα παραμείνει για πάντα το θεμέλιο της Apple".

O Μπαράκ Ομπάμα για τον Steve Jobs


«Ο Steve ήταν ένας από τους πιο πρωτοπόρους Αμερικανούς τόσο θαρραλέος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, τόσο τολμηρός ώστε να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και τόσο ταλαντούχος που να μπορεί να το κάνει», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του ιδρυτή της Apple. «Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή», τονίζει ο Ομπάμα.

«Φωτιά» πήρε το διαδίκτυο από την είδηση του θανάτου του 

Τη θλίψη τους για τον θάνατο ενός «απίστευτου δημιουργού» εξέφρασαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook χιλιάδες άνθρωποι, θαυμαστές του συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Apple, Steve Jobs. 

Λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα στο Σαν Φρανσίσκο (02:00 ώρα Ελλάδος), τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Jobs, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομα Steve Jobs, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.

Ανάμεσα στα μηνύματα ήταν και ένα στο διαδικτυακό προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα όπου η ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ έγραφε: «Αναπαύσου εν ειρήνη Steve Jobs 
».

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του ότι ο «Steve έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Steve».

Στο Facebook, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον «Τοίχο» του: « Steve ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις». 

Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.

Αρκετές δεκάδες ομάδες με τα αρχικά RIP («rest in peace», αναπαύσου εν ειρήνη) είχαν ήδη δημιουργηθεί στις 04:30 ώρα Ελλάδος. 

Μια μεταξύ αυτών είχε εκείνη την ώρα περισσότερα από 400 μέλη που εξέφραζαν τη λύπη τους για το θάνατο του Jobs, «ενός απίστευτου δημιουργού που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

http://www.protothema.gr

Νέα αποκάλυψη: Τo Facebook παρακολουθεί τους χρήστες του ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένοι!

Σύμφωνα με τον Αυστραλό hacker, Nik Cubrilovic, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μπορεί και συλλέγει πληροφορίες για τις δραστηριότητες των χρηστών … του ακόμα και όταν αυτοί δεν είναι συνδεδεμένοι σε αυτό.

Ο hacker υποστηρίζει οτι αυτό συμβαίνει γιατί όταν κάποιος χρήστης κάνει logout απλά αποσυνδέεται από την διαδικτυακή εφαρμογή του Facebook και τα cookies που έχει αφήσει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον browser του χρήστη συνεχίζουν να στέλνουν στοιχεία για τη διαδικτυακή δραστηριότητα του στο facebook.com.

Με αυτό τον τρόπο όπως είναι λογικό το Facebook γνωρίζει για όλες τις σελίδες που επισκέπτονται οι χρήστες του.

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτό, σύμφωνα με τον Αυστραλό hacker, είναι κάθε χρήστης να καθαρίσει τον browser του από τα οποιαδήποτε Cookies έχει αφήσει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ή πολύ απλά να χρησιμοποιεί άλλο browser για να μπαίνει στο Facebook και άλλο για να σερφάρει στο διαδίκτυο.