AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Σκάνδαλο με την ERT HD

Το ξεκίνημα των εκπομπών του καναλιού ΕΡΤ HD από το πακέτο της Nova, είναι αναμφισβήτητα άλλη μία θετική εξέλιξη στο χώρο της δορυφορικής TV. Όμως εδώ μιλάμε για ένα κρατικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης που χρηματοδοτείται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Και το ιδανικό θα ήταν το κανάλι αυτό να ήταν ελεύθερο (FTA), ώστε όλοι οι Έλληνες, από κάθε γωνιά του πλανήτη, να μπορούν να το παρακολουθήσουν.
Όμως αυτό δεν είναι εφικτό όπως γνωρίζουμε για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτό όμως που ακόμη δεν έχουμε καταλάβει, είναι γιατί η ΕΡΤHD, μπήκε στη παρέα των παντρεμένων συνδρομητικών υπηρεσιών, μια ημέρα πριν την μετάδοση του μεγάλου παιχνιδιού, ώστε για την παρακολούθησή της να απαιτείται ιδιοκτησιακός δέκτης Nova.
Πως είναι δυνατόν κάποιος που πληρώνει και την ΕΡΤ, αλλά και την Nova, να μην μπορεί να παρακολουθήσει σήμερα το βράδυ το ντέρμπυ του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, εκτός και αν αγοράσει τον αποκωδικοποιητή Nova;
Είναι δυνατόν κε Ταγματάρχη να αποφασίσατε κάτι τέτοιο για το δημόσιο κανάλι;
Αυτή τη στιγμή οι φανατικοί του HD, που βρίσκονται σε περιοχές της επαρχίας που δεν έχουν επίγεια ψηφιακή λήψη της ΕΡΤ HD, τρέχουν να αγοράσουν το πακετάκι Nova in a box για να δουν τον Ολυμπιακό από το δημόσιο ελεύθερο κρατικό κανάλι, που εμφανίζεται μόνο στους συνδρομητές παντρεμένης κάρτας.
Σας καλούμε να επανορθώσετε το σφάλμα σας, το συντομότερο δυνατό!
Πηγή: Περιοδικό Digital TV info

Επιστρέφει η “Αθλητική Κυριακή”

Ξεκινάει η “Αθλητική Κυριακή” από αυτή την εβδομάδα. Την ίδια ώρα κοντά σε συμφωνία για τα στιγμιότυπα της αγωνιστικής βρίσκονται ΕΡΤ και Forthnet. Η ΕΡΤ , θυμίζουμε, έχει ζητήσει έκπτωση 25% σε σχέση με τίμημα της προηγούμενης περιόδου. (typologies)

Πρόγραμμα ΕΡΤ HD

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου
20:00 CHAMPIONS NET
21:00 CHAMPIONS LEAGUE - PRE GAME
21:45 CHAMPIONS LEAGUE ("ΑΡΣΕΝΑΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ")
23:45 - 01:45 CHAMPIONS NET

Αντίστροφη μέτρηση

Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού στην καταγγελία του ΟΤΕ εναντίον της Forthnet, για τις αποκλειστικές συμβάσεις της nova με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Ο ΟΤΕ πάντως ξεκινάει το μπουκέτο του, φιλοξενώντας το Alter. (media-industry)

Χωρίς περιορισμούς πλέον οι εγγραφές στο Google+



Το Google+ ανοίγει τις πύλες του σε όλους τους χρήστες του Internet. Η Google αποφάσισε να βάλει τέλος στην περίοδο της κλειστής beta και πλέον δεν απαιτείται πρόσκληση για να εγγραφεί κάποιος στο Plus.
Βέβαια, λίγα πράγματα αλλάζουν με την εξελιξη αυτή, καθώς ακόμα και στη φάση της κλειστής beta ήταν πάρα πολύ εύκολο να βρει κάποιος πρόσκληση. Το Google+ αριθμεί ήδη δεκάδες εκατομμύρια χρήστες και μένει να δούμε αν είναι σε θέση να "χτυπήσει" την πρωτοκαθεδρία του Facebook.
Ένα σημείο, πάντως, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το Google+ προσελκύει πολύ πιο εύκολα τους άντρες απ' ό,τι τις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι το 65% περίπου των μελών της υπηρεσίας είναι άντρες και μένει να δούμε αν το ποσοστό αυτό θα μεταβληθεί σημαντικά τώρα που το Google+ είναι ανοικτό για όλους.
Πηγή: Pc Magazine

Τέλος στην ΕΤ1 με τροπολογία!


Σε λίγο καιρό οι τηλεθεατές δεν θα βλέπουν στις οθόνες τους την ΕΤ1, αλλά στη θέση της  το  ψηφιακό κανάλι Prisma+ και πχ υποτιτλισμένη τη σειρά  «Τρεις χάριτες» του Mega υποτιτλισμένη , για να παρακολουθούν οι κωφοί. Η κυβέρνηση χθες ενέκρινε το σχέδιο του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου, και με τροπολογία θα κλείσει την ΕΤ1 της κερδοφόρου ΕΡΤ, η οποία μεταξύ άλλων θα μεταδίδει και προγράμματα της ιδιωτικής τηλεόρασης.


Το σχεδιαζόμενο  λουκέτο  ΕΤ1 ανοίγει το δρόμο σε ένα τηλεοπτικό ΣΔΙΤ. Είναι μια σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα , ενώ θα μεταδίδει ακόμη  τα προγράμματα της Εκπαιδευτική τηλεόρασης. Το prisma+ θα εκπέμπει και αναλογικά δημιουργώντας μια δεύτερη  πρωτοτυπία. Ενώ όλη η Ευρώπη προχωράει από την αναλογική στην ψηφιακή μετάβαση θα είναι το πρώτο ψηφιακό κανάλι που θα κάνει ένα βήμα πίσω και θα εκπέμπει αναλογικά στη συχνότητα της ΕΤ1 . Το σχέδιο, περιλαμβάνει ακόμη το κλείσιμο του ψηφιακού καναλιού Σινέ/Σπορτ+ της  «Ραδιοτηλεόρασης» περιφερειακών προγραμμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, του 958 στη Θεσσαλονίκη και πομπών στα Μεσαία. Παράλληλα προγράμματα της ΕΤ1 (σειρές, εκπομπές, ντοκιμαντέρ) θα μετακινηθούν, στην ΕΤ3.

Το όφελος για τον πολίτη δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμο, ενώ δεν έχει προηγηθεί μια μελέτη για τη χρησιμότητα του εγχειρήματος. Η ΕΡΤ θα εξοικονομήσει  από τα λουκέτα το ποσό των 8,3  εκατ. ευρώ,  ενώ  το ανταποδοτικό τέλος δεν θα υποχωρήσει άμεσα. Ωφέλεια για την ελληνική οικονομία δεν υπάρχει, αφού η λειτουργία της ΕΡΤ δεν επηρεάζει τον κρατικό προυπολογισμό. Ταυτόχρονα η ΕΡΤ δεν έχει, εξαιτίας του ανταποδοτικού, οικονομικό πρόβλημα, διότι χωρίς την ΕΤ1 θα είχε πλεόνασμα 57 εκατ. ευρώ και  με τα λουκέτα 60 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011.

Golden Media 9080 Combo

Golden Media 9080 Combo
Τιμή: €170.00
Main Processor : 396M Hz based CPU
Flash Memory : 32M Bits
DDR SDRAM :1024Mbits
  • DVB-S/S2 + DVB-T (standard)
  • 2 Conax card readers
  • 2 CI slots
  • VFD display
  • Ethernet port
  • USB (PVR Ready)
  • optical SPDiF output
  • all neccessary analog outputs (scart, 4 x RCA and component)
  • RS 232 for emergency upgrade
  • channel edit function (move, skip, delete and rename)
  • creating up to 32 favourite lists (also with move function on FAV lists)
  • recording content of timeshift buffer
  • recording channel (semi twin), also with mpeg extension
  • 3 games
  • blind scan
  • EPG support (7 days)
  • Subtiltle support
  • support diseqc 1.0; 1.1; 1.2 and USALS
  • saving 8000 tv and radio channels in memory
  • support NTFS formatted hard disks

Πρίσμα+ ιδιωτική TV

Το ψηφιακό κανάλι  Πρίσμα+ θα εκπέμπει στη θέση της ΕΤ1,  μεταδίδοντας και προγράμματα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με το σχέδιο του Ηλία Μόσιαλου που ενέκρινε σήμερα (15/9) το υπουργικό συμβούλιο.  Τα προγράμματα αυτά θα μεταδίδονται υποτιτλισμένα απευθυνόμενα στα άτομα με αναπηρία και με το λογότυπο των ιδιωτικών σταθμών - μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ, ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα καταβάλλεται και αντίτιμο ή αν θα παραχωρούνται δωρεάν. Παράλληλα το κόψιμο του 50% των συμβασιούχων και της τοποθέτησης του 10% του προσωπικού σε εργασιακή εφεδρεία, μεταφράζεται σε απώλεια εργασίας για 650 εργαζόμενους. (Τυπολογίες - Παρόν)

OTE TV: Οκτώβριο η εμπορική διάθεση!

Η ΟΤΕ TV δεν θα βγει τελικά το Σεπτέμβριο. Δηλαδή από τις 15 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν κάποια demo units και τον Οκτώβρη θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα προσφέρεται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή (15 με 20 ευρώ περίπου), με σκοπό να λειτουργήσει συμπληρωματικά σε σχέση με τη Nova. Θα παίρνει δηλαδή ο άλλος τη Nova για τη Super League θα παίρνει και το άλλο πακέτο με το κύπελο, τη Football League, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και το Copa Libertadores. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος της επιλογής του Eutelsat, ώστε με ένα πιάτο να μπορεί ο συνδρομητής να δει «τα πάντα όλα». Με δύο συνδρομές φυσικά.
(Weekly Telecom)

Tο National Geographic αποκτά ελληνικό χαρακτήρα

Το αγαπημένο κανάλι των σημαντικότερων  ντοκιμαντέρ στον κόσμο,  National Geographic Channel, που μεταδίδεται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Νοva,  έρχεται ακόμα πιο κοντά μας, με ελληνικό, πλέον, περιεχόμενο στα διαλείμματα του. Tο διεθνούς κύρους κανάλι National Geographic με τα εξαιρετικής ποιότητας ντοκιμαντέρ, τις μεγάλες επιστημονικές έρευνες και τα ενδιαφέροντα ιστορικά αφιερώματα, από 5 Σεπτεμβρίου αποκτά ένα ακόμα πιο τοπικό, ελληνικό, χαρακτήρα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη, αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Fox International Channels Greece, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του καναλιού στην Ελλάδα και της ψηφιακής πλατφόρμας της Nova, που πάντοτε επιδιώκει την ποιοτική αναβάθμιση των τηλεοπτικών της προγραμμάτων.
Ειδικότερα, τα ντοκιμαντέρ του καναλιού θα συνεχίσουν να είναι στα Αγγλικά με Ελληνικούς υπότιτλους, ενώ τα διαλείμματα θα είναι εξ’ολοκλήρου στα Ελληνικά. Σηματοδοτώντας, ακόμα ένα βήμα των National Geographic Channels International στην Ελληνική αγορά, το National Geographic επαναλανσάρει και την Ελληνική ιστοσελίδα του καναλιού, http://natgeotv.com/gr, καθώς και την καινούργια σελίδα του στο facebook www.facebook.com/NGCGreece οι οποίες ανανεώνονται καθημερινά και εμπεριέχουν πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο, παιχνίδια, αλλά και αποκλειστικούς διαγωνισμούς, ειδικά για τους φίλους του National Geographic Channel.

To National Geographic προσκαλεί τους θεατές του να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους.
Μέσα από το εξαιρετικής ευφυϊας, πρωτοποριακό πρόγραμμά του, εξερευνά το πώς βλέπουμε τον κόσμο, και τι είναι αυτό που μας ωθεί να προχωράμε μπροστά. Αφοσιωμένο στην παραγωγή ντοκιμαντέρ που ανακαλύπτουν το σύγχρονο κόσμο μέσα από μια μοναδική οπτική γωνία, το National Geographic μας ταξιδεύει στο μοναδικό κόσμο της επιστήμης, της τεχνολογίας, της ιστορίας, της εξερεύνησης και της άγριας φύσης, φέρνοντας τους θεατές του στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.
Οι σειρές, τα events, και τα ειδικά αφιερώματα του National Geographic αφηγούνται δυνατές ιστορίες και εξετάζουν σε βάθος τον κόσμο γύρω μας, με την αξιοπιστία και την γνώση που συνοδεύει το όνομά του εδώ και σχεδόν 100 χρόνια.

Το Νational Geographic Channel (συμπεριλαμβανομένου του NGC U.S.) είναι διαθέσιμο σε περισσότερα από 380 εκατομμύρια σπίτια, σε 37 γλώσσες και 163 χώρες και φυσικά στην Ελλάδα, αποκλειστικά μέσα από την πλατφόρμα της Nova. (Fox International Channels Greece)

Του Alter το... κάγκελο

Της... επί χρήμασι γίνεται στο Alter. Οι τεχνικοί, οι οποίοι περίμεναν μάταια τα λεφτά που τους είχε υποσχεθεί ο Γιαννίκος αλλά λεφτά δεν είδαν, απειλούν με επίσχεση εργασίας.


Τα στελέχη του καναλιού (Κοσμόπουλος- Γοργόλη) που έχουν αναλάβει την «επιχείρηση» να μιλήσουν μαζί τους, έγινε γνωστό ότι περισσότερο θα τους πουν πως με το άρθρο 99 η επίσχεση εργασίας δεν είναι και τόσο εύκολο πράγμα.
Την ίδια ώρα οι δημοσιογράφοι περιμένουν τον εκπρόσωπο να επιστρέψει από την ΕΣΗΕΑ για να μάθουν αν επικυρώθηκαν ή όχι οι στάσεις εργασίας.
Και στο καπάκι, ο Χατζηνικολάου διαμήνυσε ότι δεν θα βγει ούτε σήμερα στο γυαλί.
Πηγή : newpost.gr