AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Στην ψηφιακή εποχή πέρασε το Φιλίππειο Θεσσαλονίκης από την ΕΡΤ...

EPT Ψηφιακή
Στην ψηφιακή εποχή πέρασε το Φιλίππειο Θεσσαλονίκης (την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011), με Switch Off στους αναλογικούς διαύλους συχνοτήτων της ΕΡΤ «49 UHF (ΕΤ1), 39 UHF (ΝΕΤ), 23 UHF (ΕΤ3)» και έναρξη του 2ου ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ (σε δίκτυο SFN Φιλίππειου και Χορτιάτη), μέσω του δίαυλου συχνοτήτων 23 UHF (490 MHz)... Έτσι οι κάτοικοι της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης (αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας), έχουν πλέον απρόσκοπτη πρόσβαση στα ψηφιακά προγράμματα της ΕΡΤ: «ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 και Βουλή (καθώς και των ραδιοφωνικών καναλιών ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑΣπορ και Κόσμος)», εάν ακολουθήσουν την διαδικασία επανασυντονισμού στους ψηφιακούς τους δέκτες ή τις τηλεοράσεις τους που διαθέτουν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη, προσθέτοντας τον νέο δίαυλο συχνοτήτων 23 UHF (από Φιλίππειο και Χορτιάτη). Παράλληλα λόγω της χρήσης νέου δίαυλου συχνοτήτων (για το 2ο ψηφιακό μπουκέτο καναλιών της ΕΡΤ), επήλθε Switch-OFF στον ψηφιακό δίαυλο 26 UHF από Χορτιάτη...
Nicolas A.

ΕΡΤ Ψηφιακή: Nέα συχνότητα στη Θεσσαλονίκη!

EPT Ψηφιακή
Σήμερα Παρασκευή 14/1/2011 ξεκίνησε η EΡΤ Ψηφιακή στην νέα συχνότητα 23UHF (490000 KHz) με τα κανάλια ET1, NET, ET3, Bουλή και τα ραδιόφωνα ERA-NET, ERA2, ERA3, ERA Sport, KOSMOS. Τα κανάλια εκπέμπουν σε φορμάτ 4:3 και έχουν ηλεκτρονικό οδηγός προγράμματος EPG. Οι τηλεθεατές λοιπόν της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να ''φορτώσουν'' ξανά τους δέκτες. Καλή τηλεθέαση! © Κώστας Παπαζαχαρίου (14/01/2011)

Tο ψηφιακό σήμα της Digea φθάνει στην Πόλη της Ρόδου

images

Συνεχίζοντας την κάλυψη των ακριτικών περιοχών της χώρας, η Digea, ανακοινώνει ότι στις 25 Φεβρουαρίου 2011 ξεκινά η μετάδοση με ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR  στην πόλη της Ρόδου. Ειδικότερα, η Digea, εφαρμόζοντας πάντα την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής «Monte Smith» της Ρόδου, καλύπτοντας την πρωτεύουσα του νομού Δωδεκανήσων και φέροντας το ψηφιακό σήμα σε περίπου 80.000 κατοίκους.

Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια  του δέκτη τους
στις συχνότητες 27 (522MHz) και 38 (610 MHz). Επιπλέον, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Monte Smith».

rodos_digea

H Digea, θέλοντας να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα συνεργαστεί στενά με τους τοπικούς φορείς για την υλοποίηση μιας στοχευμένης τοπικής ενημερωτικής εκστρατείας. Παράλληλα, οι τηλεθεατές που επηρεάζονται από τη μετάβαση, θα πληροφορούνται  για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν μέσω κυλιόμενου ενημερωτικού μηνύματος (crawl) που θα προβάλλεται στις οθόνες τους. Με αφορμή τον επόμενο σταθμό της ψηφιακής μετάβασης, ο CEO της Digea κ. Γιώργος Μαθιός δήλωσε τα ακόλουθα:

 «Μετά την επιτυχία της ψηφιακής μετάβασης στην ακριτική περιοχή της Θράκης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που από τις 25 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι της πόλης της Ρόδου θα μπορούν να απολαμβάνουν την αναβαθμισμένη τηλεοπτική εμπειρία που προσφέρει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Είναι σημαντικό για την Digea να ενταχθούν όσο το δυνατόν ομαλότερα οι ακριτικές περιοχές της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή και να θωρακίσουμε τα σύνορά μας προσφέροντας στους Έλληνες των παραμεθόριων περιοχών ελληνικό περιεχόμενο χωρίς παρεμβολές, σήμα με κορυφαία και σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς ‘χιόνα’ και ‘είδωλα’». 

Τελευταίες δοκιμές για το δορυφορικό Conn-X TV

Conn-X_Sat(1)
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η «δορυφορική έκδοση» του πακέτου Conn-X του ΟΤΕ
. Τελευταίο μέλημα της εταιρείας είναι η προσθήκη των επίγειων ελεύθερων καναλιών (κρατικών και ιδιωτικών). Εδώ υπάρχει ένα θέμα από το συμβόλαιο με το οποίο δεσμεύονται τα περισσότερα κανάλια με το άλλο δορυφορικό πακέτο (αυτό της NOVA) αλλά είναι κάτι που εξετάζεται από την επιτροπή ανταγωνισμού.

Στις δύο συχνότητες του δορυφόρου Hellas Sat στις 39 μοίρες ανατολικά εκπέμπονται τα παρακάτω κανάλια :

Συχνότητα 12606 Οριζόντια SR 30000 / Διαμόρφωση 8PSK - Συμπίεση MPEG4
EuroSport, EuroSport 2, ESPN Classic Europe, ESPN America Europe, National Geographic Channel Wild, Nat Geo Music, World Fashion Channel International, DW-TV Europa, France 24 English, France 24 Français, Al Jazeera Channel, Blue Hustler Europe, Fox Life Greece, test HD 2, test HD 3, test HD 4, test HD 5

Συχνότητα 12729 Οριζόντια SR 30000 / Διαμόρφωση 8PSK - Συμπίεση MPEG4
Alter Channel, Universal Channel Greece,Fox Life Greece, FX Greece, Conn-X TV Sport 1, Conn-X TV Sport 2, Conn-X TV Sport 3, Extreme Sports Channel, Discovery Channel Greece, Discovery Science, Investigation Discovery Europe, Discovery World, Discovery Travel & Living Europe, MTV Europe, C-Music, Style Network EMEA, Zone Reality Emea, Fashion TV, World Fashion Channel International, Disney Channel Middle East, KidsCo East Europe, Baby TV Europe, EuroNews, DW-TV Europa,France 24 English, France 24 Français, Al Jazeera English, Al Jazeera Channel, RT English, Bloomberg TV Europe, Blue Hustler Europe, Hustler TV Europe, Dorcel TV (22-05), Nat Geo Wild HD UK
* Combo δέκτης (DVB-S & DVB-T) της εταιρείας KAON media που θα κάνει χρήση το πακέτο με κρυπτοποίηση NDS (sat.gr)

Bug του Android στέλνει SMS σε λάθος παραλήπτες

android
Στην επικαιρότητα ήρθε σήμερα ένα μάλλον ασυνήθιστο και σίγουρα σοβαρό bug του Android, που προκαλεί την αποστολή SMS σε λάθος παραλήπτη από αυτό για τον οποίο αρχικά προοριζόταν. Σύμφωνα με τις αναφορές, ο χρήστης στέλνει το SMS σε έναν παραλήπτη και παρόλο που η αποστολή εμφανίζεται ως επιτυχής αυτό καταλήγει σε κάποιον άλλο, τυχαίο, από τον κατάλογο διευθύνσεων.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόβλημα έχει ήδη
αναφερθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Παρόλα αυτά παραμένει ακόμη ανοιχτό, έχοντας μάλιστα αξιολογηθεί ως «μέτριας προτεραιότητας».

Το bug φαίνεται πως επηρεάζει τις εκδόσεις του Android 2.1 (Eclair) και 2.2 (Froyo), ενώ υπάρχουν χρήστες που αναφέρουν πως εμφανίζεται ακόμη και στο πρόσφατο Android 2.3 (Gingerbread). Το μοντέλο της συσκευής δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τρόπος αντιμετώπισης.

Επιπλέον, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου ενώ το SMS έχει σταλεί στον σωστό παραλήπτη, εμφανίζεται σε λάθος συζήτηση (thread) στην εφαρμογή μηνυμάτων του τηλεφώνου.

Site:
Neowin.net
Site:
Engadget

Το YouTube αντιμετωπίζεται νομικά ως τηλεοπτικός σταθμός στην Ιταλία

youtube
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, το YouTube και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες που βασίζονται σε περιεχόμενο που παράγεται από τους ίδιους τους χρήστες (βλ. Vimeo, Dailymotion κ.α), θα θεωρούνται από τον ιταλικό νόμο ως τηλεοπτικοί σταθμοί και θα υπόκεινται στις ίδιες υποχρεώσεις. Βασική συνέπεια αυτού είναι πως οι εν λόγω ιστοχώροι θα είναι νομικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες τους.

Άλλες υποχρεώσεις που πηγάζουν από την παραπάνω απόφαση περιλαμβάνουν μια μικρή φορολογική εισφορά της τάξης των 500 ευρώ, την υποχρέωση διορθώσεων εντός 48 ωρών σε περίπτωση που το δημοσιευμένο περιεχόμενο θίγει κάποιον, αλλά και την μη δημοσίευση περιεχομένου που θεωρείται ακατάλληλο για ανηλίκους σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Υποχρεώνοντας το YouTube να αναλάβει την ευθύνη για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες του, διευκολύνεται η μήνυση 500 εκατομμυρίων ευρώ που είχε κάνει παλαιότερα ο ιταλός πρωθυπουργός
Σίλβιο Μπερλουσκόνι για δημοσίευση περιεχομένου που αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των τηλεοπτικών του δικτύων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ισπανικός τηλεοπτικός σταθμός του Μπερλουσκόνι,
TeleCinco, είχε ηττηθεί σε παρόμοια υπόθεση με την αιτιολογία ότι το YouTube δεν αποτελεί παραγωγό περιεχομένου.

Site:
Slashdot

Δεν κλείνουν ΕΤ1, ΝΕΤ ,ΕΤ3

EPT Ψηφιακή
Ξεκάθαρη στάση υπέρ της ΕΡΤ σε πείσμα υπουργών της κυβέρνησης , βουλευτών της αντιπολίτευσης και τραπεζιτών, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Δήλωσε πως δεν πρόκειται να κλείσουν τα 3 της κανάλια, ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και πως ζήτησε από τη διοίκηση τη σύνταξη ενός business plan  για τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.  

Εκανε λόγο για “άναρθρες κραυγές που ακούγονται και εξυπηρετούν σκοπούς” και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι εκείνοι που θα ορίσει “πως θα αξιοποιηθεί η περιουσία της ΕΡΤ, τι θα κοπεί και τι όχι”.  Επανέλαβε τέλος,   πως σταδιακά η κρατική ραδιοτηλεόραση  θα αποχωρήσει από τη διαφήμιση και πως η διάθεση του ανταποδοτικού τέλους προς άλλους σκοπούς, πέραν από εκείνους της ΕΡΤ, είναι “αντισυνταγματική”.
(typologies)