AggelopoulosSat

AggelopoulosSat.gr

Νέο UPS Active G4 από την NIGICO!

Διαθέτει πολλαπλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα όπως:

• Προστασία μεγαλύτερων φορτίων λόγω του υψηλού Συντελεστή Ισχύος εξόδου, pf = 0.9

• Φιλικό προς το περιβάλλον. Έχει ιδιαίτερα υψηλή απόδοση έως 97%, λειτουργία Green mode, λιγότερη απαγωγή θερμότητας άρα και μικρότερη απαίτηση κλιματισμού. Επιπλέον διαθέτει συμμόρφωση RΟHS.

• Μεγάλο εύρος τάσης εισόδου (200-240VAC) / Ανοχές εισόδου: 120-284VAC.

• Επιλογή με LCD display με πολλαπλές επιλογές ρύθμισης και παρακολούθησης των παραμέτρων του UPS και των συσσωρευτών.

• Θύρα RS-232 & USB.

• Δικτυακή παρακολούθηση μέσω SNMP.

• Λειτουργία ως frequency converter.

• Hot swappable συσσωρευτές

• Λειτουργίες Remote Power Off (RPO) & Remote On-Off (ROO)

• Σύστημα ψηφιακού ελέγχου DSP, που παρέχει άμεση απόκριση σε συμβάντα.

• Λειτουργία διόρθωσης συντελεστή ισχύος εισόδου (PFC) με επίτευξη cosφ = 0,99 και φίλτρα εισόδου και εξόδου για την εξάλειψη αρμονικών και θορύβου.

• Τεχνολογία διαμόρφωσης εύρους παλμών (PWM technology).

Απαγόρευση του iPad στο Ισραήλ

Η απαγορευτική εντολή του Ισραήλ εμποδίζει τον οποιονδήποτε – ακόμη και τουρίστα – να φέρει πάνω του iPad μέχρι οι ειδικοί να πιστοποιήσουν ότι η συσκευή τηρεί τις εθνικές προδιαγραφές.

Επί του παρόντος, το iPad διατίθεται προς πώληση μόνον στις ΗΠΑ. Η Apple ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα καθυστερήσει τις πωλήσεις στον υπόλοιπο κόσμο μέχρι τον Μάιο του 2010 – μία ημερομηνία που αναμένεται να συμπεριλάβει την πώληση σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη εξαιρουμένου όμως του Ισραήλ.

Ως γνωστόν, το iPad είναι μία συσκευή ελαχίστου βάρους που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός φορητού υπολογιστή με οθόνη αφής και ενός iPod.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απαγόρευση δεν έχει καμία σχέση με το εμπόριο. Είναι απλώς ένα προστατευτικό μέτρο που διασφαλίζει ότι το iPad δεν θα διαταράξει την ομαλή λειτουργία και υπηρεσία των άλλων ασύρματων συσκευών που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ. «Εάν λειτουργείτε έναν ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε μία συχνότητα διαφορετική από αυτήν που λειτουργούν οι άλλες συσκευές που υπάρχουν ήδη τότε θα υπάρξουν διαταραχές και διακοπές στην ομαλή λειτουργία τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Nati Schubert, ανώτερος αναπληρωτής διευθυντής του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών. «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει από που ο κόσμος αγοράζει τον εξοπλισμό του…αλλά χωρίς την τήρηση κανονισμών και ρυθμίσεων θα επικρατήσει το χάος».

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ επιτρέπει την wi – fi μετάδοση σε ισχύ υψηλότερη από αυτήν που επιτρέπεται στην Ευρώπη και το Ισραήλ. Πράγμα που σημαίνει ότι η ισχυρότερη αναμετάδοση σήματος καταλαμβάνει μεγάλο φάσμα συχνοτήτων ή θέτει εκτός λειτουργίας άλλες ασύρματες συνδέσεις, πρόσθεσε ο Schubert. Παρόλο που οι προδιαγραφές του Ισραήλ είναι παρόμοιες με εκείνες πολλών ευρωπαϊκών κρατών, το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα μέχρι στιγμής που έχει απαγορεύσει επίσημα τις εισαγωγές. Ο Schubert δήλωσε ότι περιμένει σύντομα να επιλυθεί το ζήτημα καθώς η Apple θα διαθέσει το iPad σε διεθνή πώληση λίαν συντόμως.

Στο μεταξύ, τα iPads που κατασχέθηκαν θα κρατηθούν στο τελωνείο – με έξτρα έξοδα επιβάρυνσης ανά ημέρα – μέχρι οι ιδιοκτήτες τους να αναχωρήσουν από τη χώρα ή να αποστείλουν τα δέματα πίσω στις ΗΠΑ με δικά τους έξοδα.

Ο επίσημος διανομέας της εταιρίας Apple στο Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών καθώς δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση και ενημέρωση από τα κεντρικά γραφείας της εταιρείας στην Καλιφόρνια.

πηγή: 15/04/2010 Los Angeles Times

Πουκάμισα με δορυφορική λήψη

wearableantennasΔεν πρόκειται για νέα ιδέα ούτε για εύκολο εγχείρημα. Οι κεραίες που φοριούνται ή αλλιώς, “wearable antennas” αποτελούν εγχείρημα της εταιρίας Wearable Antenna Technologies Inc που ιδρύθηκε και λειτουργεί από βετεράνους πολέμου με σκοπό να δημιουργήσουν κεραίες που εφαρμόζουν στα γιλέκα προστασίας που χρησιμοποιούν τα σώματα ασφαλείας των ΗΠΑ στις τακτικές επιχειρήσεις τους.

Ο σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι να βοηθήσει στην απόκρυψη της ταυτότητας του χειριστή ασυρμάτου, που αποτελεί τον κύριο σύνδεσμο επικοινωνίας μεταξύ των χερσαίων δυνάμεων, των μονάδων υποστήριξης, των αεροσκαφών, των ειδικών δυνάμεων, των μονάδων άμεσης δράσης κλπ. Επίσης, ο συγκεκριμένος ρουχισμός βελτιώνει την κινητικότητα των δυνάμεων αφού μειώνει τον εξοπλισμό που είναι αναγκασμένη να φέρει η κάθε μονάδα.
Έρευνα που διεξάγεται από κοινού μεταξύ της Φινλανδικής άμυνας και της αεροδιαστημικής μονάδας “Patria” από τη μία πλευρά και του Φινλανδικού Κέντρου Ασύρματης Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Oulu από την άλλη προσπαθεί ν’ αποδείξει την επίτευξη προσωπικής δορυφορικής επικοινωνίας με δορυφόρους όπως οι Iridium. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να βρει πρόσφορο έδαφος σε στρατιωτικές εφαρμογές ή εκτεταμένες επιχειρήσεις διάσωσης.

Μεγάλο μέρος της μελέτης έχει αφιερωθεί στην εξεύρεση του κατάλληλου υλικού υποστρώματος που θα εκπέμπει τα σήματα. Διότι το ύφασμα, από τη μία θα πρέπει να είναι αρκετά ελαστικό και από την άλλη, να τηρεί τον κώδικα στρατιωτικής ενδυματολογίας (άκαμπτο & ατσαλάκωτο) ενώ ο χρήστης να μη θυσιάζει την άνεσή του γι αυτό. Μέχρι στιγμής, αρκετά δείγματα έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους ερευνητές είναι η εξεύρεση της κατάλληλης κεραίας που θα ενσωματωθεί στην ένδυση.

Η κεραία που πρόκειται να ενσωματωθεί στο ύφασμα θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία τόσο με το ρούχο όσο και με τις κινήσεις του σώματος του χρήστη. Συνεπώς, οι κεραίες θα πρέπει να είναι ευέλικτες αλλά ταυτόχρονα, να παραμένουν σε καλή κατάσταση όπως και σε πλήρη λειτουργία.

Ερευνητές πιστεύουν ότι μέσα από τη μελέτη, θα αποδειχθούν ποιες κεραίες αποδίδουν καλύτερα σε συνθήκες εγρήγορσης και στρες, πόσο αυτές διατηρούν την δορυφορική επικοινωνία ανεξάρτητα από τις κινήσεις του χρήστη και σε ποιο βαθμό υποκύπτουν με την πάροδο του χρόνου και την επαφή με το ανθρώπινο σώμα.

Άλλη μία σημαντική ανησυχία είναι πως η κεραία θα αντέξει κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής διαδικασίας (ραφή στο ύφασμα) ενώ υπάρχει και το ζήτημα του καθαρισμού των ενδυμάτων που φέρουν τις ενσωματωμένες κεραίες.

Επιπλέον, η κεραία θα πρέπει να είναι ανθεκτικής κατασκευής, ισχυρής εμβέλειας, μη ανιχνεύσιμη σε περίπτωση στρατιωτικής εφαρμογής καθώς και να διαθέτει μικρό βάρος, χαμηλή συντήρηση και να μην απαιτεί ρυθμίσεις εγκατάστασης εκ μέρους του χρήστη.

Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 18 μήνες. Μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για την εξεύρεση της κατάλληλης κεραίας και έχουν επιλεγεί αρκετά δείγματα. Η έκδοση των αποτελεσμάτων για την επιλογή των κατάλληλων υλικών που θα φέρουν την κεραία όπως και τα συμπεράσματα όσο αφορά τις τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν θα δοθούν μέχρι τα τέλη του μήνα (Οκτώβριος 2009).

Πηγές: Gizmag, ESA, Networkworld, Wearable Antennas™, Centre for Wireless Communications (CWC) University of Oulu, Patria.

Ακόμα και μικρές χώρες μπορούν να προκαλέσουν παγκόσμια οικονομική κρίση

Η λίστα των 12 κρατών με το μεγαλύτερο δυναμικό να προκαλέσουν οικονομική πανδημία περιλαμβάνει μικρές χώρες όπως το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Η Ελλάδα, ευτυχώς, απουσιάζει από τον κατάλογο.

«Περιέργως, δεν έχουν όλες αυτές οι 12 χώρες το μεγαλύτερο συνολικό βάρος ή το μεγαλύτερο ΑΕΠ. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματά μας υποδεικνύουν ότι [οι μικρές χώρες] έχουν σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο οικονομικό δίκτυο»
γράφουν οι ερευνητές στο New Journal of Physics.

«Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι αυτές οι μικρότερες χώρες δεν στηρίζουν μόνο την τοπική οικονομία τους, αλλά είναι παράδεισος για ξένες επενδύσεις» προσθέτουν.

Ο Αντώνης Γάρας και ο Πάνος Αργυράκης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με συναδέλφους τους στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης και το Πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν, βασίστηκαν στο μοντέλο SIR (Susceptible-Infected-Recovered), το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά για τη μοντελοποίηση επιδημικών ασθενειών.

Ακολουθώντας μια προσέγγιση στατιστικής φυσικής, οι ερευνητές εκτίμησαν την παγκόσμια επίδραση που θα είχε η οικονομική κατάρρευση διαφόρων χωρών.

Αξιοποιώντας δεδομένα της Bureau Van Dijk, μιας εταιρείας που προσφέρει υπηρεσίες επιχειρηματικών πληροφοριών, η ερευνητική ομάδα δημιούργησε δύο επιμέρους βάσεις δεδομένων. Η πρώτη βασίστηκε σε δεδομένα για τις 4.000 επιχειρήσεις με το μεγαλύτερο τζίρο, ενώ η δεύτερη σε δεδομένα για τις σχέσεις εισαγωγών-εξαγωγών μεταξύ 82 χωρών.

Οι χώρες της λίστας που προέκυψε από την πρώτη βάση δεδομένων είναι: ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Σουηδία, Ιταλία, Ελβετία, Ισπανία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.

Το δεύτερο σετ δεδομένων για τις σχέσεις εισαγωγών εξαγωγών έδωσε μια ελαφρώς διαφορετική λίστα: Κίνα, Ρωσία, Ιαπωνία, Ισπανία, Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, ΗΠΑ και Γαλλία.

Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο εκτιμήσεις, και ειδικά η προσθήκη της Κίνας στη δεύτερη λίστα, οφείλεται στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος του όγκου των εμπορικών συναλλαγών στην Κίνα αντιστοιχεί σε θυγατρικές εταιρείες μεγάλων δυτικών εταιρειών.

Newsroom ΔΟΛ

Εικονικές πρωτεύουσες

Ουάσινγκτον
Χρησιμοποιώντας λογισμικό που συλλέγει και αναλύει τουριστικές φωτογραφίες από το δικτυακό τόπο Flickr, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ερευνητές δημιούργησαν λεπτομερή, τρισδιάστατα μοντέλα της Ρώμης και του Βερολίνου. Αυτό είχε γίνει και στο παρελθόν, όχι όμως σε μια μέρα, ούτε με ένα απλό οικιακό PC.

Μόνο τέσσερις ισχυρές κάρτες γραφικών χρειάστηκε να προστεθούν στο σύστημα για να ολοκληρωθεί ο άθλος, αναφέρουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ και του ελβετικού πανεπιστημίου ETH-Zurich.

Όπως υποστηρίζουν, το σύστημά τους είναι τουλάχιστον 1.000 φορές καλύτερο από το PhotoSynth της Microsoft, με το οποίο είχε δημιουργηθεί ένα ανάλογο 3D μοντέλο της Ρώμης.



Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η προσέγγιση είναι ίδια: Το σύστημα εξετάζει το πώς φαίνεται ένα αντικείμενο από διαφορετικές γωνίες λήψης για να υπολογίσει τις διαστάσεις του και τη θέση του στο χώρο.

Για τη δημιουργία της εικονικής Ρώμης, το
λογισμικό της αμερικανο-ελβετικής ομάδας αρχικά κατέβασε από το Flickr τρία εκατομμύρια φωτογραφίες που έφεραν την ένδειξη «Ρώμη».

Στη συνέχεια, ένα άλλο πρόγραμμα ανάλυσης εικόνων ανέλαβε να ομαδοποιήσει τις φωτογραφίες ανάλογα με το τι απεικόνισαν. Μια τέτοια ομάδα θα περιλάμβανε για παράδειγμα τη δυτική όψη του Κολοσσαίου.

H επεξεργασία των εικόνων έδωσε έτσι ένα κατά προσέγγιση τρισδιάστατο μοντέλο της πόλης, το οποίο βελτιώθηκε στην τελική φάση με ανάλυση των εικόνων εικονοστοιχείο προς εικονοστοιχείο.

Το ίδιο έγινε και με τα κυριότερα μνημεία του Βερολίνου.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι αναρίθμητοι υπολογισμοί που απαιτήθηκαν για τη δημιουργία των μοντέλω ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία μέρα.

Σύμφωνα με τον Ζαν-Μάικλ Φραμ του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τέτοιου είδους μοντέλα των πόλεων θα μπορούσαν στο μέλλον να ενσωματωθούν σε υπηρεσίες χαρτών όπως το Google Earth και το Bing Maps.

Αυτό, εκτίμησε ο Δρ Φραμ, όχι μόνο θα επέτρεπε στους χρήστες να επισκέπτονται τουριστικούς προορισμούς από τον καναπέ τους, αλλά θα διευκόλυνε πολύ και τους πραγματικούς τουρίστες:

«Θα μπορούσες να τραβήξεις με το κινητό σου μια φωτογραφία ενός μνημείου, και [το σύστημα] όχι μόνο θα σου έδινε πληροφορίες για το μνημείο, αλλά θα σου έδινε και την ακριβή σου θέση με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι το GPS» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

Hellas Sat 39E: Ενεργό το 2ο μπουκέτο καναλιών της δορυφορικής πλατφόρμας του ΟΤΕ

Ανάμεσα τους τα κανάλια «NET, ET1, ET3, SKAI, Cine+, Prisma+, Spor+, Eurosport, Eurosport 2, ESPN Classic, ESPN America, Nat Geo Wild, Nat Geo Music, Deutsche Welle, Al Jazeera Satellite Channel και Blue Hustler»…Ενώ από το 1ο μπουκέτο καναλιών της δορυφορικής πλατφόρμας του ΟΤΕ (στην τροχιακή θέση Hellas Sat 39Ε) και την συχνότητα «12729H, 30000, 5/6, DVBS2/8PSK/Mpeg-4/Videoguard», εκπέμπουν τα εξής θεματικά κανάλια «Alter Channel, Universal Eastern Europe, Fox Life Greece, FX Greece, Sport 1, Sport 2, Sport 3, Extreme Sports Channel, Discovery Channel Greece, Discovery Science Channel, Investigation Discovery Europe, Discovery World, Discovery Travel & Living Europe, MTV Music, C-Music, Style Network EMEA, ZoneReality, Fashion TV, World Fashion Channel, Disney Channel Greece, Baby TV, EuroNews, France 24 (in English), France 24 (en Français), Al Jazeera Int., Russia Today, Bloomberg Europe, Hustler TV, Dorcel TV, Test HD»…

Μέχρι την επίσημη έναρξη της νέας δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης του ΟΤΕ, οι εκπομπές είναι πιλοτικές, ενώ αναμένεται να ενταχτούν και νέες SD υπηρεσίες καναλιών, αλλά και οι πρώτες υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας της πλατφόρμας του ΟΤΕ, οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσημα στην συνέντευξη τύπου που αναμένεται μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές…

Nicolas A
.

15 χρόνια η άδεια ΟΤΕ στη δορυφορική συνδρομητική

Πρόκειται για μια σοβαρή απόφαση, καθώς το ΕΣΡ αποδέχεται την αίτηση του ΟΤΕ και δίνει τη δυνατότητα μεταβίβασης της άδειας παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών από τη θυγατρική του Hellas Sat στη μητρική εταιρεία. Το αρχικό ερώτημα είναι γιατί το ΕΣΡ είχε δώσει στη θυγατρική του ΟΤΕ άδεια με μικρότερη χρονική διάρκεια.
Με τη νέα του απόφαση το ΕΣΡ αλλάζει δύο βασικά στοιχεία της άδειας και ενώ ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου με τον ΟΤΕ για τα ανταλλάγματα της εκπομπής. Η προηγούμενη, προ διετίας, απόφαση του ΕΣΡ (429/29-7-2008) όριζε ότι η διάρκεια της άδειας ήταν 5 έτη και ο επιτρεπόμενος συνολικός χρόνος παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών ανερχόταν σε 96 ώρες ημερησίως.

Το ΕΣΡ τροποποιεί τώρα την άδεια και δίνει τη δυνατότητα στον ΟΤΕ TV να εκπέμπει για 15 έτη (έως το 2025), παρέχοντας ημερησίως 1.392 ώρες προγράμματος. Για τις 96 ώρες προγράμματος ως εφάπαξ οικονομικό αντάλλαγμα ο Hellas Sat πλήρωσε 176.082,17 ευρώ το 2009, συνεπώς η αύξηση των ωρών του προγράμματος  σημαίνει και αύξηση του εφάπαξ τιμήματος, πέρα απ' όσα ορίζει ως «ενοίκιο» κάθε χρόνο η νομοθεσία.

Από την άλλη πλευρά, η Multichoice Hellas απέκτησε εξαρχής άδεια δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης για 15 χρόνια, η οποία λήγει στις 15 Ιουλίου 2014 και υπάρχει δυνατότητα ανανέωσής της τον τελευταίο χρόνο με τους ίδιους ή διαφορετικούς όρους.

Ως εφάπαξ ποσόν πλήρωσε 15 εκατ. δρχ. για κάθε 24 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος και 3 εκατ. δρχ. για κάθε 24 ώρες ραδιοφωνικού προγράμματος. Με βάση τη σύμβαση παραχώρησης που υπεγράφη στη συνέχεια, για τα έτη 2000 και 2001 πλήρωσε το 0,5% του τζίρου της, το 2002 και το 2003 το 1%, το 2004 και το 2005 το 1,5%, το 2006 και το 2007 το 2%, το 2008 και το 2009 το 2,5%, το 2010 και το 2001 το 3%, το 2012 και το 2013 το 3,5% και 2014 το 4% των εσόδων της. (Παρόν)

Έναρξη εκπομπής δύο ψηφιακών μπουκέτων στην Αν. Θράκη

Οι περιοχές ψηφιακής κάλυψης θα είναι το νότιο τμήμα του Νομού Έβρου, το νότιο τμήμα του νομού Ροδόπης και το νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Ξάνθης. Το ψηφιακό μπουκέτο με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 και Βουλή, καθώς και τα πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και ΚΟΣΜΟΣ) θα μεταδίδεται από το κανάλι 58 των UHF ενώ το ψηφιακό μπουκέτο με τα προγράμματα σινε+, σπορ+, πρίσμα+ και ΡΙΚSat από το κανάλι 64 των UHF.
Λόγω της έναρξης της ψηφιακής μετάδοσης και της υποχρεωτικής ανακατανομής συχνοτήτων στην περιοχή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η αναλογική μετάδοση της ΕΤ-1 από το κέντρο εκπομπής Πλάκας μεταφέρεται στο κανάλι 52 των UHF ενώ της ΕΤ-3 στο κανάλι 41 των UHF. Επίσης, η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ από μικρό αναμεταδότη της Ξάνθης με περιοχή κάλυψης μόνον μέρος της παλαιάς πόλης μεταφέρεται στο κανάλι 33. Στο κανάλι 33 μεταφέρεται και η αναλογική μετάδοση της ΕΤ-3 από το κέντρο εκπομπής Λευκίμης, της ευρύτερης περιοχής Σουφλίου, με περιοχή κάλυψης το ανατολικό τμήμα του Έβρου.

Οι τηλεθεατές των περιοχών που αναφέρονται ανωτέρω θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς δέκτες τους για την ορθή λήψη των ψηφιακών και αναλογικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.

Η αναλογική μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ από το κέντρο εκπομπής Πλάκας θα συνεχιστεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα έως ότου διασφαλιστεί η ψηφιακή λήψη από το σύνολο των τηλεθεατών της περιοχής, οπότε και θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση, μετά από έγκαιρη ενημέρωση από πλευράς της ΕΡΤ.

«Στον αέρα» και η τηλεόραση και το ΕΣΡ!

Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που θα δημοσιευτεί η απόφαση της Ολομέλειας που απορρίπτει την προσφυγή του Αθήνα TV και κρίνει παράνομα όλα τα τοπικά και περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια, θα δημιουργηθούν συνθήκες ντόμινο στα ΜΜΕ, σε μια εποχή που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Αναλυτικά, τέσσερα μέλη του ΕΣΡ συμπλήρωσαν 8 χρόνια (δύο τετραετίες) παρουσίας στην Αρχή, το ανώτατο διάστημα που δίνει ο νόμος. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ιωάννη Λασκαρίδη και τα μέλη Εύη Δεμίρη, Γιάννη Παπακώστα και Ίριδα Αυδή - Καλκάνη.

Επίσης, η θητεία για τρία μέλη, τον αντιπρόεδρο Νέστορα Κουράκη, την Ίριδα Αυδή - Καλκάνη και τον Κωνσταντίνο Τσουράκη, έληξε στις 24 Οκτωβρίου 2009. Με απόφασή του το ΣτΕ έχει εγκρίνει την παράταση της θητείας σε ανεξάρτητες αρχές έως και 8 μήνες, αναμένεται όμως η τελική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου.
Η απόφαση 3578/2010 ανατρέπει το σαθρό καθεστώς λειτουργίας της ραδιοτηλεόρασης.

Οι τοπικοί και οι περιφερειακοί σταθμοί δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν χωρίς άδεια, όμως η αναφορά της Ολομέλειας στις παρατάσεις λειτουργίας που έδιναν για όλους τους σταθμούς επηρεάζει και τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, που αδειοδοτήθηκαν το 1994. Τα τελευταία 16 χρόνια, με τις παραλείψεις (;) της διοίκησης, εκτός από τους τοπικούς και περιφερειακούς σταθμούς που εξέπεμπαν παράνομα, με βεβαιώσεις, δημιουργήθηκε και στο πεδίο των σταθμών εθνικής εμβέλειας μια επί της ουσίας «κλειστή αγορά», από τη στιγμή που δεν προκηρύσσονταν άδειες, ενώ αυτή η κατάσταση επεκτείνεται και στις ψηφιακές μεταδόσεις.

Ακόμη, η απόφαση του ΣτΕ καταρρίπτει και τα υπόλοιπα κριτήρια αδειοδότησης, όπως του απασχολούμενου προσωπικού, της προγραμματικής πληρότητας και του χρόνου λειτουργίας των σταθμών.

Συνεπώς, όποιος εκπέμπει εδώ και χρόνια δεν σημαίνει πως έχει και αυτόματα δικαίωμα εκπομπής. Ποιος, λοιπόν, είναι ο κριτής από δω και πέρα για το ποιος έχει δικαίωμα να εκπέμπει; Το ΕΣΡ με την παρούσα σύνθεσή του;
Τέλος, η C81-09 προδικαστική απόφαση του ΔΕΕ επί της προσφυγής του Ιδρύματος Τύπου κατά του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ κρίνει πως δεν είναι σύννομη η διάταξη που επιμερίζει και στους μετόχους του Star (με ποσοστό άνω του 2,5%) πρόστιμο του ΕΣΡ που επιβλήθηκε στο κανάλι. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο μέτρο «περιορίζει τόσο την ελευθερία εγκαταστάσεως όσο και την ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων».
Η κυβέρνηση, λοιπόν, καλείται να συντάξει χωρίς καθυστέρηση μια νέα νομοθεσία, που θα καταργεί τις στρεβλώσεις και τα εμπόδια στον ανταγωνισμό και στην ελευθερία έκφρασης, αφού όσοι θέλουν να εκπέμψουν νόμιμα ακόμη περιμένουν τις προκηρύξεις και το ΕΣΡ.

Η τελευταία παράταση λειτουργίας για τους σταθμούς λήγει στις 31.12.2010 και πλέον η Πολιτεία, με βάση την απόφαση του ΣτΕ, δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει εκ νέου. (paron)

Βαράνε διάλυση στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1


Ανάμεσα τους ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Αδαμόπουλος, η Χριστίνα Γαλανοπούλου, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Στέλιος Ιωάνου, η Ιωάννα Καστέλη, ο Μανώλης Τσουμάκης, η Μάρα Βαφειάδου. Είναι ενδεικτικό ότι δεν υπάρχει κανείς να εκφωνήσει δελτία ειδήσεων.  Κανείς υπεύθυνος από τον όμιλο δεν βγαίνει να δώσει απαντήσεις και αύριο στις 12.00 το μεσημέρι τα τρία σωματεία προτίθενται να ανέβουν στο Μαρούσι.
Το κλίμα αναστάτωσης μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση όπου ήδη φημολογούνται επίσης απολύσεις.
Ως σημείο τραγικό μπορεί να εκληφθεί η δήλωση Χυτήρη το πρωί στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ότι τα ΜΜΕ πρέπει να στηριχτούν

O ANT1 αποχαιρετά τον Γ. Λεβέντη

Μετά από 3 χρόνια επιτυχημένης θητείας στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΑΝΤ1 TV, ο Γιώργος Λεβέντης αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρία, για να αναλάβει καθήκοντα σε μία νέα σημαντική θέση διεθνούς εμβέλειας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Γιώργος ανανέωσε και επανατοποθέτησε με επιτυχία το brand του ΑΝΤ1 TV  και συγχρόνως έκανε τις πρώτες απαραίτητες κινήσεις για τη μείωση του λειτουργικού κόστους του καναλιού. Τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΑΝΤ1 θα αναλάβει ο Alexander Holland, παράλληλα με τα καθήκοντά του ως Chief Operating Officer του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.